Şimdi Ara

iPhone Turkcell'den Sim Kilitsiz, Vodafone Sim Kilitli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
3.513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu sayfaya gore Turkcell'in sattigi iPhone'larda sim kilit yok, ve bundan sonra da olmayacak. Gene ayni sayfaya gore Vodafone'dan aldiginiz iPhone'larda sim kilit var.

Avea'si olup iPhone almak isteyenlerin bilgisine!

Isler tersine donecek, yabancilar Turkiye'den telefon alip ulkelerine gidecekler :)

• bu fiyatlarlamı
  • Turkcell bu noktada daha akıllı davranıp sim kilitsiz satarak AVEA kullanıcılarınında işine yarayacak bir sistem oluşturmuş..

kullanıcı için daha az engel = daha çok satış

Vodafone ise iPhone 3G satışı ile müşteri sayısını arttıracağını düşündüğü için sim kilitli yapmış olabilir..
  • Arkadaşlar Vodafone nin sattığı iPhone larda da sim kilidi yok Apple böyle bir uygulamaya izin vermiyor
  • Vodafone birkaç ülkede birden sattığı için bu şeklide davranıyor. Hala İngiltere modeli ile iş yapmaya çalışıyorlar...İlkelerinden, zarar edeceklerini bile bile taviz vermiyorlar. Turkcell ilk ayfon olayı çıktığı zaman sallamamıştı; ama sonradan işin vahametini kavrayınca işin peşine düştü
  • turkcell böyle giderse fazla satar
  • Halihazırda gördüğüm kadar birhayli fazla satıyor. 50 telefon 30 dakikada tükendi Bodrum'da. Kapıda kuyruk olmadı ama inanılmaz süratle tükendi. Tabii ayırtanlarda olmuştur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Vodafone e-sim
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Vodafone Troy'da sinek avlarken Turkcell Mağazasında Bold ve iPhone yoğunluğu yaşanıyordu...
  • Shady, yakalamisken hayirli olsun
    kazasiz belasiz kullan,

turkcell'in boyle satmasi sans, amerikada vs. kontratsiz almak icin millet kendini yirtarken burada isteyen hemen aliyor
  • Az önce Zeytinburnu Olivium dan geldim, Vodafon sinek avlıyor, Turkcell müşteri hizmetlerinde görüşme sırası mevcut, bende bold ve iphone müşterileri gördüm.
    Voda nın, tcell den müşteri almak için çok çok daha cazip kampanyalar yapması lazımdı....
  • quote:

Orjinalden alıntı: nofearl

Shady, yakalamisken hayirli olsun
    kazasiz belasiz kullan,

turkcell'in boyle satmasi sans, amerikada vs. kontratsiz almak icin millet kendini yirtarken burada isteyen hemen aliyor

iphone nun dunya genelinde en son cikan ulkelerden bir tanesi olarak birakta okadar olsun.

Ki Amerika daki kontratsiz satislar Apple ile operatorun anlasmasi ve sartlari ile ilgili bir durum.
    Avrupada bircok ulkede,tek operator getirdi ve uzun bir sure ne apple shoplarda nede baska bir operatorle simkilitsiz kontratsiz satisi olmadi cihazin.Ki basta amerika olmak uzre bircok ulkede kontratli almak,pesin almaktan daha avantajlidir hala.Turkiyedeki gibi,pesin almaya yoneltmez kullaniciyi.
    Amerika benzeri ulkelerden Almak isteyenlerde,ulkesine gore daha ucuz olmasi ile veya mevcut operatorunden kontrati olup memnun olmakla ilgili bir durum.

Vodafone disinda diger bircok ulkede tek operator olarak piyasaya giren Gsm operatorleri varken,Apple in vodafone nun iphone u getirdigi ulkelerde 2. bir operator ilede anlasmasi,dusundurucu.
    Turkcell in boyle kontratsiz satmasi sans falan degil,anlasmaya kaca magledip kac paraya satmasina bakar.
    Hangi firmaninda karli oldugu ve musteriye daha uygun surede tarife fiyatlari uyguladigi tartisilir.

Vodafone a karsilik Turkcell abone kaybi yasamamak icin son anda bir hamle yapmistir.
    Fakat Apple dan iphone nun vodafone a maliyeti 1 ise Turkcell e 2 dir.

Bu durum Turkcell in verdigi kontrat suresi , tarifeleri ve fiyatlari ile vodafone nun verdigi kontrat sartlari ile kiyaslanirsa daha iyi anlasilir.

Turkcell telefonun bedavaya geldigi bir kontrat sunmuyor.Resmen iphone nun pesin fiyatinin ustune,tarife ucretlerinide ekleyip vadeli satis yapiyor.

Turkcell aboneleride operatorlerini degistirmeye gerek kalmadigini dusunerek Turkcell sanki cok cazipmis gibi Turkcellden aliyor.
    Yurt disinda olup,yillardan beri kontratli telefon aliyor olsaydiniz ,ne demek istedigimi daha iyi anlardiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaSSive -- 27 Eylül 2008; 18:54:14 >

• avrupada bircok ulkede birden cok operator ile cikti,

evet boyle satis sans cunku 3-5 ulke disinda operatoru sevmesen bile parasini verip alirim falan diyemiyorsun,
    maliyeti idi parasi idi bakmiyor, kontratla aldin aldin diyor,

ulkemizin sartlari bu, vergiler fiyatlar bu, kullaniminiz zaten bu kadarsa, benim gibi zaten internet paketi kullaniyorsaniz (bence) avantajli

ATT fiyatlarina bir bakin, karsilastirin;
    http://www.wireless.att.com/cell-phone-service/specials/iphone-info.jsp

ha buarada bu herhangi bir telefon degil, baska telefonlari cok daha iyi sartlar ile gercekten bedavaya gelecek sekilde veriyorlar,
    bizim sartlarimizda bizim ulkemizde bence sunulan sartlar cok iyi..

• quote:

Orjinalden alıntı: nofearl

Shady, yakalamisken hayirli olsun
    kazasiz belasiz kullan,

Sağol hocam...
  • Ulke gerceklerinden vergilerden benimde haberim var,onlarca yazi yazdim bu konu hakkinda.Bunlar ayri konu.
    Pesin fiyati ne olursa olsun bu telefonun simkilitsizde satilmasini amerika veya bir sure kontratin disinda simlilitsiz satisi olmamasini ,diger ulkelerle ve Turkiye ile kiyasliyamazsin.
    Vodafone nun getirdigi ulkelere bakman lazim,mesela Italya ve yunanistan ,kontratli satislarla beraber o ulkelerdede simkilitsiz satislarda bu ulkelerde var zaten.
    Yani Apple operatorlerle iki turlu anlasmis.Vodafone nun oldugu ulkelerde cikarcikmaz simkilitsiz pesin satisida gerceklesiyor cihazin.

Vodafone dan once anlastigi ,getirdigi ulkede tek olan operatorler ile ise farkli anlasmis .

Evet kontratla aldin aldin diyor bir sure ama,
    Bende iphone u yurt disinda T-mobile dan simkilitli 50 euro pesin 24 x 30 euro ve aylik ucrete dahil tarife icerigi olarak 300 dakika konusma ve sinirsiz 3g data baglantisi ile aldim.
    Pesin sim kilitsiz Iphone ise bulundugum ulkede 942 euro
    http://www.2call.nl/telefoons/alle
    300 dakikayi asarim asma ayri konu fakat 24 ayda verecegim ucret ile alacagim hizmetin yaninda, iphone nun bir kismi bedavaya hatta simkilitsiz pesin fiyatindan daha ucuza geliyor.

Amerikadaki kontratli satislarda verilen tarifelere gore gayet uygun,benim aldigim gibi unlimited data baglantisi veriyor ,pesin fiyatina almaya gore yine bir avantaj varmi var.

Kisacasi sen ve senin gibi kontratla alma geregi gormeyenler icin,gecte olsa simkilitsiz almak bir sans olabilir ,fakat kalkipta bu acidan amerika ile kiyaslamak bana biraz tuhaf geliyor.

• zaten aveası olanın kesin bide turkcell yada voda hattı vardır

ama bu gidişle türkcell parsayı toplicak
  • antalyanın hemen hemen en büyük vodafone bayisine daha bugün geldi cihazlar. yanındaki turkcell bayisinde ise dün stoklar tükenmişti. vodafone da çalışan arkadaşım abi çok fena patladık git turkcell den al dedi. voda yeni bir atak hazırlığında olucakmış paketlerde değişiklik ve cihazların sim kilitleriyle ilgili ama iş işten geçmiş gözüküyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: .:BBR:.

zaten aveası olanın kesin bide turkcell yada voda hattı vardır

ama bu gidişle türkcell parsayı toplicak

Beni aveam var ama türksel veya vodafonum yok
  • Bursada bile TRCELL çok yoğun idi..Ben ise koskoca BURSA VODAFONE CENTER ın ilk müşterisi idim..Yani TRCELL almak isterdim ama hem kart limiti hemde 18 ay olayı beni vazgeçirdi..VODAFONE pahalı gibi ama en azından 12 ay ve aylık ödeme bana bedavaya gelecek...Şirket sağolsun..

Yani 1190 ytl ye 12 taksitle 16 GB almış oldum..
  • arkadaşım şirket sağolsun derken ne demek istedin. şirket hatlarına geçerli olmadığını söylediler. daha doğrusu bendeki tarife belirli numaralarla ayda 3000 dakika ya 11 ytl ödüyorum. bu hattın üzerinden alamıyacağımı söylediler. sendeki durum nasıl
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozdoyumvolkan

arkadaşım şirket sağolsun derken ne demek istedin. şirket hatlarına geçerli olmadığını söylediler. daha doğrusu bendeki tarife belirli numaralarla ayda 3000 dakika ya 11 ytl ödüyorum. bu hattın üzerinden alamıyacağımı söylediler. sendeki durum nasıl

Yok yok benimkisi özel bir durum..Şirket konuşma ücretimi veriyor her ay ;) Önceden 50-60 ytl lik kontör alıyordum AVEA için..Şimdi direk nakiti alıp, faturamı ödeyeceğim...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.