Şimdi Ara

iPhone'um sıfır mı? değil mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
1.415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün itibariyle vatan'dan aldığım iphone 6 modeli tüm güncellemeler yüklü bir şekilde geldi. Ben de telefonun teşhir ürünü olup olamayacağından endişelendiğim için bu konuyu açtım. Yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa yanıtları bekliyorum.

• Garanti sorgulamadan seri numarası veya imei ile ne zaman aktif edildiğini görebilir siniz?

https://checkcoverage.apple.com/tr/tr/

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: escape0121

Garanti sorgulamadan seri numarası veya imei ile ne zaman aktif edildiğini görebilir siniz?

https://checkcoverage.apple.com/tr/tr/

Geçerli satın alma.
    Telefonla Teknik Destek: Etkin
    Ürününüz telefonla teknik destek almaya uygundur.
    Tahmini Son Kullanma Tarihi: 8 Haziran 2017
    Onarım ve Servis Kapsamı: Etkin
    Ürününüz Apple'ın Sınırlı Garantisi çerçevesinde uygun donanım onarımları ve servis kapsamındadır.
    Tahmini Son Kullanma Tarihi: 9 Mart 2019

Ne zaman aktif edildiğini göremiyorum...

• sarioglu55 kullanıcısına yanıt
    9 martta aktif edilmiş işte. Ancak sim takılmadıysa, öncesinde kurulum vs yapılarak kullanılabilir. Bunuda anlayamazsınız.
  • Yeni üretim cihazdır. Güncelleme yüklü gelir. Sözde iPhone 5s üretilmiyor ama patır patır iOS 10 yüklü 5s'ler satılıyor. Üretilmese satılmaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: skydiver132

Yeni üretim cihazdır. Güncelleme yüklü gelir. Sözde iPhone 5s üretilmiyor ama patır patır iOS 10 yüklü 5s'ler satılıyor. Üretilmese satılmaz.

Hocam birkaç gün önce telefonu servisten alırken 5s alan birini gördüm sordum görevlilere 5s hala üretiliyor mu diye evet dedi hatta en fazla sattıkları cihazlardanmış

• quote:

Orijinalden alıntı: The Everyman

quote:

Yeni üretim cihazdır. Güncelleme yüklü gelir. Sözde iPhone 5s üretilmiyor ama patır patır iOS 10 yüklü 5s'ler satılıyor. Üretilmese satılmaz.

Hocam birkaç gün önce telefonu servisten alırken 5s alan birini gördüm sordum görevlilere 5s hala üretiliyor mu diye evet dedi hatta en fazla sattıkları cihazlardanmış

Apple Store'da 5s ve 6'nın satışı durduruldu. Sözde üretimi durmuştu :)

Hocam zaten baktığın zaman hala üretildiğini söyleyebiliriz. Piyasada kapalı kutu cihazdan geçilmiyor. Havadan gelmediğine göre üretiliyor olmalı bunlar :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: The Everyman

quote:

Apple Store'da 5s ve 6'nın satışı durduruldu. Sözde üretimi durmuştu :)

Hocam zaten baktığın zaman hala üretildiğini söyleyebiliriz. Piyasada kapalı kutu cihazdan geçilmiyor. Havadan gelmediğine göre üretiliyor olmalı bunlar :)

Hocam Apple Store derken pupa dan bahsediyorum alışkanlık olmuş

• Ben de üretimi durdu diye böyle bir şey düşünmüştüm de açıkçası fazla kuruntu yaptım sanırım, şu anda herhangi bir sorunu yok. Teşekkürler yanıtlar için.
  • _AveNTuriN_ kullanıcısına yanıt
    sarioglu55 kullanıcısına yanıt
    @_AveNTuriN_ Hayir, yanlis biliyorsun. SIM kart takilmadigi surece, iPhone hicbir sekilde kurulamaz, etkinlestirilemez. iPhone'larda cihaza ilk kez SIM kart takip kurulumunu yaptigin an, Apple sunucularina kaydi gider ve iki yillik (veya bir yillik uluslararasi) garanti baslar. Dunyanin neresinden iPhone alirsan al, durum budur. Servislik durumda Apple sistemde gorunen garanti bitis tarihine bakar.

@sarioglu55 Cihazin sifir. Hic endise etme, gule gule kullan. Dun cihazini acmissin ve garanti bitis tarihin de 9 Mart 2019. Yani her sey normal. Cihazin guncel surumle gelmesi de normal bir durum. Ayrica bir daha aklinda bulunsun. Bu kontrolu cihazin kutusunu acmadan once yapacaksin. Apple urunu aldiginda, cihazin daha once kullanilmadigina emin olmak icin "kutuyu acmadan once" cihazin seri nosunu
    checkcoverage.apple.com
    Servis ve Destek Kapsamınızı Kontrol Edin - Apple Destek
    https://checkcoverage.apple.com/tr/tr
    adresinden sorgula. Cihazi sorguladiginda, "Lutfen cihazinizi etkinlestirin" uyarisi veriyorsa sifir cihaz demektir. Yok, garanti bitis tarihi cikiyorsa, o cihaz daha once SIM kart takilarak kullanilmis demektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huysuz İhtiyar -- 11 Mart 2017; 23:42:52 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Huysuz İhtiyar

@_AveNTuriN_ Hayir, yanlis biliyorsun. SIM kart takilmadigi surece, iPhone hicbir sekilde kurulamaz, etkinlestirilemez. iPhone'larda cihaza ilk kez SIM kart takip kurulumunu yaptigin an, Apple sunucularina kaydi gider ve iki yillik (veya bir yillik uluslararasi) garanti baslar. Dunyanin neresinden iPhone alirsan al, durum budur. Servislik durumda Apple sistemde gorunen garanti bitis tarihine bakar.

@sarioglu55 Cihazin sifir. Hic endise etme, gule gule kullan. Dun cihazini acmissin ve garanti bitis tarihin de 9 Mart 2019. Yani her sey normal. Cihazin guncel surumle gelmesi de normal bir durum. Ayrica bir daha aklinda bulunsun. Bu kontrolu cihazin kutusunu acmadan once yapacaksin. Apple urunu aldiginda, cihazin daha once kullanilmadigina emin olmak icin "kutuyu acmadan once" cihazin seri nosunuhttps://checkcoverage.apple.com/tr/tr adresinden sorgula. Cihazi sorguladiginda, "Lutfen cihazinizi etkinlestirin" uyarisi veriyorsa sifir cihaz demektir. Yok, garanti bitis tarihi cikiyorsa, o cihaz daha once SIM kart takilarak kullanilmis demektir.
    KONUYU hortlatmak gibi olmasında reis, dediğin gibi 9 mart 2017'de aktifleştirmemiş ki 8 mart 2017'de aktifleştirmiş ama garanti 9 mart 2019'da son buluyor bu normal mi yani 2 yıl sonrasının 1 gün sonrasına tarih vermiş halbukı ya o gune yada 1 gun oncesıne tarıh vermesı gerekmez mıydı?

• ysnowstorm kullanıcısına yanıt
    O 1-2 günlerin hesapları yapmayın derim, gayet normal, işkillenecek bir durum yok. Apple garanti suresini hesaplarken 730 gun uzerinden otomatik hesap yapiyor. Seri nodan garantiyi sorguladiginda gordugun tarih de boyle olusturulur. Yani bugun jelatinini acip bir iPhone'u etkinlestirirsen, garanti suresi 24 Ocak 2022 gorunur, hatta 23 Ocak gorunur. Neden 25 Ocak degil? Cunku garantide sure hesabi oyle duz hesap yapilmaz. Subat ayinin 28-29 cektigi yillara gore farklilik olur. Bir yıl garanti demek 365 gun demektir ve cihazı etkinleştirdiğin gün dahildir. 1 Ocak 2020'da cihaz alırsan, kabaca hesap iki yılın sonunda 31 Aralık'ta biter garantin. 1 Ocak 2022'de bitmez. Araya bir de 29 günlük şubat girerse veya sistemdeki gün hesabı yanılma payıyla yansırsa, sunucu saati ileri/geri farkı da eklenirse, garanti bitişi 30 Aralık olur, hatta 29 Aralık olabilir. Veya tam tersi sapma olur, 2 Ocak olabilir. Nadirdir ama bu da olur. Yani o 1-2 günlerin hesabını yapmayın. Normal o tarihler. Ayrıca 1-2 günlük sapmadan dolayı cihazın daha önce kullanıldığından falan da süphe duymaya gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huysuz İhtiyar -- 25 Ocak 2020; 21:13:59 >

• quote:

O 1-2 günlerin hesapları yapmayın derim, gayet normal, işkillenecek bir durum yok. Apple garanti suresini hesaplarken 730 gun uzerinden otomatik hesap yapiyor. Seri nodan garantiyi sorguladiginda gordugun tarih de boyle olusturulur. Yani bugun jelatinini acip bir iPhone'u etkinlestirirsen, garanti suresi 24 Ocak 2022 gorunur, hatta 23 Ocak gorunur. Neden 25 Ocak degil? Cunku garantide sure hesabi oyle duz hesap yapilmaz. Subat ayinin 28-29 cektigi yillara gore farklilik olur. Bir yıl garanti demek 365 gun demektir ve cihazı etkinleştirdiğin gün dahildir. 1 Ocak 2020'da cihaz alırsan, kabaca hesap iki yılın sonunda 31 Aralık'ta biter garantin. 1 Ocak 2022'de bitmez. Araya bir de 29 günlük şubat girerse veya sistemdeki gün hesabı yanılma payıyla yansırsa, sunucu saati ileri/geri farkı da eklenirse, garanti bitişi 30 Aralık olur, hatta 29 Aralık olabilir. Veya tam tersi sapma olur, 2 Ocak olabilir. Nadirdir ama bu da olur. Yani o 1-2 günlerin hesabını yapmayın. Normal o tarihler. Ayrıca 1-2 günlük sapmadan dolayı cihazın daha önce kullanıldığından falan da süphe duymaya gerek yok.
    reis varolasın muazzam bi açıklama yapmıssın benım durumum ozel bır durum oldugundan sorusturuyorum yoksa 1-2 gün hesabı yapmıyorum asla. Yazdıklarınızı ıyıce okudum dedınız ya tersi sapma da olabilir diye aslında ben bunu istemiyorum. Buna engel olmak için ne yapmalıyım. Örneğin 14.ŞUBAT.2020 de alacagım bi cihaz olsun ve o gün etkinleştirdim diyelim 15.OCAK.2022 yazmasını istemiyorum bu tamamen benım ozel bı durumdan dolayı yanı. Siz yardımcı olan birisiniz bana yardımcı olur musunuz? 14.ŞUBAT.2020 de sıfır iPhone cihaz aldım ve o gun hemen aktiflestırdım dıyelım. 2020 yılı şubat ayından dolayı 366 gün ediyor. 2021 yılı ise 365 gün. yardımcı olacagınızı dusunerekten yazıyorum 2022 seneside 365 gün yani kısaca şöyle;

14.ŞUBAT.2020 AKTİF EDİLDİ =2020'de 322 GÜN garanti sürem var, aldıgım gun dahıl ve sonrasını hesapladım

+

2021'de 365 GÜN

+

2022'de 31 GÜN (OCAK) + 13 GÜN (ŞUBAT) = 2022'de de 44 GÜN garanti sürem olmuş oluyor.

BU HESAPLAMAYLA 321 + 365 + 44 = 731 GÜN yapıyor. BOYLELIKLE HESAPLAMAM DOGRU MU VE 14.ŞUBAT.2020 DE ALINAN CIHAZIN SON GARANTI GUNU NE OLMUS OLUYOR?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysnowstorm -- 26 Ocak 2020; 1:10:33 >

• ysnowstorm kullanıcısına yanıt
    Yaptığın hesap doğru. İdeal olan o hesaplama. Sistem de 730 gün üzerinden hesaplamayı otomatik olarak yapıyor. İleri-geri 1-2 gün hata payı var, detaya takılma derim.

• quote:

Yaptığın hesap doğru. İdeal olan o hesaplama. Sistem de 730 gün üzerinden hesaplamayı otomatik olarak yapıyor. İleri-geri 1-2 gün hata payı var, detaya takılma derim.
    APPLE canlı desteğe bağlandım o da dedi ki garantilerimiz 364 gün üzerinden hesaplanıyor dedi 12.ŞUBAT.2022 yazma ihtimali yüksek dedi. Bunda sorun yok geri tarihte ama ileri tarih verirse skıntı yaşayabilirim özel bi sebepten ötürü ondan takıldım reis kafayı yıcem ya. iPhone'um sıfır mı? değil mi?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.