Arkadaşlar, MAC'imi bu forum yoluyla aldığımdan burada da yazmak istedim. ios geliştirmeyi öğrenmek için yazdığım uygulama iTunes'ta yayınlandı, tabi ki free . Benim gibi sürekli oyuncak almaktan bıkmış bir baba/anne iseniz oyuncak değiştirmek isteyen arkadaşlarınızı bulabilirsiniz
Tebrikler. App henüz indirmedim ama fikir oldukça iyi.
Hocam açıklamanız Türkçe, isim ingilizce bence pek mantıklı olmamış. Zaten çocuklarının oyuncaklarını değiştirmeyi düşünen bir insanın ingizlicesi olmasını dahası bir IOS cihazı olmasını nasıl bekleyebilirizki?
quote:
Orijinalden alıntı: Downer1040
Tebrikler. App henüz indirmedim ama fikir oldukça iyi.
Teşekkür ederim
quote:
Orijinalden alıntı: CThirty
Hocam açıklamanız Türkçe, isim ingilizce bence pek mantıklı olmamış. Zaten çocuklarının oyuncaklarını değiştirmeyi düşünen bir insanın ingizlicesi olmasını dahası bir IOS cihazı olmasını nasıl bekleyebilirizki?
İlgi ve önerin için teşekkürler hocam.
değişik bir fikir hocam Android için düşünmez misiniz
quote:
Orijinalden alıntı: ekotim
Teşekkürler yorumunuz için. Aslında ben eski bir yazılımcıyım, şu andaki pozisyonum yazılım geliştirme ile ilgili değil ve açıkçası bayağı bir enerjimi ve zamanımı alıyor. Akşamları zaman ayırabildiğim kadar bir de hafta sonları uğraşabiliyorum. Kendime Mac Air alınca deneme amaçlı iPhone uygulaması yazayım dedim. Benzerini android'de de yazabilirim ama yazılımın buna değmesi gerekiyor. Konsept tutar da uygulama işe yararsa yazarım. Tutmazsa çok zaman ayırabileceğimi sanmıyorum. Tabi iphone'da tutmaz ama android'de daha fazla kişi yükleyebilir, şimdiden ne yazık ki öngöremiyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: odemisli
quote:
Teşekkürler yorumunuz için. Aslında ben eski bir yazılımcıyım, şu andaki pozisyonum yazılım geliştirme ile ilgili değil ve açıkçası bayağı bir enerjimi ve zamanımı alıyor. Akşamları zaman ayırabildiğim kadar bir de hafta sonları uğraşabiliyorum. Kendime Mac Air alınca deneme amaçlı iPhone uygulaması yazayım dedim. Benzerini android'de de yazabilirim ama yazılımın buna değmesi gerekiyor. Konsept tutar da uygulama işe yararsa yazarım. Tutmazsa çok zaman ayırabileceğimi sanmıyorum. Tabi iphone'da tutmaz ama android'de daha fazla kişi yükleyebilir, şimdiden ne yazık ki öngöremiyorum.
çok doğru ama android'de daya iiyi programlar çıkarabilirsiniz.Açık kaynak sonuçta
quote:
quote:
quote:
çok doğru ama android'de daya iiyi programlar çıkarabilirsiniz.Açık kaynak sonuçta
Sonuçta uygulamalar için Android veya ios frameworklerini kullanıyoruz. Frameworkun kullanılabilirliği veya kalitesi her karşılaştırma için açık kaynak olmasıyla doğrudan bağlantılı diyemeyiz. Açıkçası ios'ta geliştirmek daha kolay ve ortaya çıkan ürünler daha albenili oluyor. Tabi bu görüş kişiden kişiye değişir. Yanlış anlaşılmasın, bir sonuca varmayan android - ios, samsung - apple, fenerbahçe - galatasaray tartışmalarına benzer bir tartışma yaratmak istemiyorum. İki ortamda yaşadığım deneyimi aktarmak istedim. Yoksa google da apple da babamın şirketi değil ne yazık ki
quote:
quote:
quote:
quote:
Sonuçta uygulamalar için Android veya ios frameworklerini kullanıyoruz. Frameworkun kullanılabilirliği veya kalitesi her karşılaştırma için açık kaynak olmasıyla doğrudan bağlantılı diyemeyiz. Açıkçası ios'ta geliştirmek daha kolay ve ortaya çıkan ürünler daha albenili oluyor. Tabi bu görüş kişiden kişiye değişir. Yanlış anlaşılmasın, bir sonuca varmayan android - ios, samsung - apple, fenerbahçe - galatasaray tartışmalarına benzer bir tartışma yaratmak istemiyorum. İki ortamda yaşadığım deneyimi aktarmak istedim. Yoksa google da apple da babamın şirketi değil ne yazık ki
Dogru söylüyorsunuz hocam
ios 6 hakkında bilgisi olan varmı ?
quote:
Orijinalden alıntı: Hedef4444
ios6 uygulama geliştirme konusunda mı bilgiye ihtiyacınız var? Tam olarak merak ettiğiniz nedir?
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Hedef4444
ios6 uygulama geliştirme konusunda mı bilgiye ihtiyacınız var? Tam olarak merak ettiğiniz nedir?
yeni uygulamalar sunuyor deniyor ama bazılarıda çok sorunlar var dediği için kafam çok karıştı ios 6 yı kursam bir sıkıntı çıkarırmı acaba ?
Bende 3GS var, 5.1'in son sürümü varken 6.0'a güncellemiştim. Genel bir hızlanma söz konusu oldu. 5.1'de çok fazla takılma yaşıyordum, 6.0'dan ise şimdiye kadar çok memnunum. Ancak gördüğüm kadarıyla güncellemeden memnun olmayan arkadaşlar da var. O nedenle kesin bir yanıt veremiyorum. Kendi adıma 6.0'a geçtiğim için pişman olmadığımı söyleyebilirim.
teşekkür ederim cevabın için bende bir karar vericem büyük ihtimalle bende denicem
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme