Şimdi Ara

IPHONE VE APP leri İLLEGAL KULLANMAK SİZCE HAK mı? DOĞRUMU? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
3.788
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • benim ülkemede vergiler yüksek yurt dışında 30 40 tl olan bi oyuna ben 140 tl veremem öyleyse internetten indirirm diyenler var....

ülkemizde vergi dolayısıyla arabalarda bir hayli pahalanıyor.. araba çalıyormuyuz .. ?? hayır....

ama internetten birşeyler indirmek kolayımıza geliyor... yeni nesi teknoloji hırsızlığı bu... ha ekmek çalmışsın ha para çalmışsın.... ha internetten yasal olmayan birşeyler indirmişsin hepsi bir....

ama şunu diyenlerde olacaktır... ben içki içiyorum- hırsızlık yapıyorum yasal olmayan yollardan film , müzik oyun indiriyorum sonrada gidip namazımı kılıp ibadet edip oruç ta tutuyorum... sonra da karşımdaki adama hatta neden namaz kılmıyorsun, oruç tutmuyorsun, ibadet etmiyorsun diye diye kızıyorum..

bu ne perhiz bu ne lahana turşusu

günümüz teknolojisinde her şeyin bir açığı bulunabilir... bir yazılım nasıl bir insan eliyle yapılıyor gökten inmiyorsa yine insan aklıyla karşı bir yazılım yazılabiliyor... ama bu demek değildirki açığı kapatmıyorlar öyleyse bu benim hakkım bende onu çalarak kullanıcam :)) kapatsanıza kardeşim açığınızı beni hırsızlığa teşvik ediyorsunuz....

unlock gibi yasal olmayan bi yazılım çıkarmayan adamlara söylemediğimizi bırakmıyoruz... al işte çıkarmıyor adam neden zorluyorsun ki.. jail break unlock yapıcam diye

1+1 =2 yeptığımız hırsızlık... olay bu, kul hakkı yemek, yetim hakkı yemek........ saklanmayın .... ben hırsızlık yapmıyorum diyen varmı, yoksa bu yaptıklarımızda pembe yalanlar gibi pembe hırsızlıklar mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tolga_06tr -- 23 Mart 2011; 11:41:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: xoge
    ...Apple bilmioyurmu cydia nın hangi açıktan girdiğini istese kapatamazmı yada girmelerini zorlaştıramazmı yapar ama adamlarında işine geliyor....

bu söylediğin gerçekten çok komik. Apple kazancını telefondan değil, appstore'da sattığı uygulamalardan ve şarkılardan elde ediyor. Bu yüzden de istese kapatamaz mı lafı havada kalan bir laf. Apple sürekli kapatıyor, onlar yine bir açık buluyorlar. Bunun sonu yok. Ben de yazılımcıyım. Kodlarımı decompile'ye karşı koruyan bir program kullanıyorum. Hackerler onu çözüyor. Adamlar yeni bir algoritma geliştiriyor, hackerler onu da çözüyor. Bunun sonu yok.

konuyu başlatan arkadaş ilk kullanıcı olduğunu biraz gereksizce vurgulamış, konuyla ilgili değil. sadece hava atmak istemiş. neyse...

appstore'da paralı satılan uygulamaları yüklemek kesinlikle hırsızlık, tartışılacak yanı yok. ama bence jailbreak yapıp, apple'nın onaylamadığı ücretsiz yazılımları yüklemek te yine doğru değil. çünkü apple asıl kazancını telefon satmaktan değil, appstore'dan elde ediyor. böyle bir sistem yapmışlar. telefonu alırken sana bir sözleşme veriyorlar ve sen de bunu kabul ederek telefonu alıyorsun. appstore dışında bir uygulama yüklediğinde adamın sistemini ekarte ediyorsun ve asıl para kazanacağı kaynağı baltalamış oluyorsun.

sim unlock ta yukarda söylendiği gibi hırsızlığa girer. çünkü at&t cebinden para veriyor bu telefonların amerika'da o fiyata satılabilmesi için.

• quote:

Orijinalden alıntı: m3l1h

arkadaşlar, uzun uzun tartışmaya gerek yok. 100 dolara da olsa 1 dolarada olsa, satıcının istediği parayı ödemeden yasa dışı indiriyosan, bunun adı hırsızlıktır. ha 1 liralık ekmeğe parası yetmeyen bir insan, bakkaldan o ekmeği çalmış, ha böyle birşey yapmış. hırsızlığın küçüğü büyüğü olmaz. kim yapmıyor ki diye kendimizi kandırmayalım. kul hakkı yemeyelim. nacizane fikrim, isteyen istediğini yapar, kimseye karışamam, haddime değil.

Bence hırsızlığın da küçüğü büyüğü olur. Şu bir gerçek, günlerdir midesine lokma girmemiş bir çocuğun çaldığı ekmekle, kodamanın götürdüğü trilyonları aynı kefeye koymamak lazım. Nitekim zaten hukuk sistemlerinin de amaçladığı budur. Verilecek cezada her zaman hafifletici nedenler, ağırlaştırıcı nedenler, tahrik unsuru...vs. gibi kavramlar dikkate alınarak bir ceza verilir. Bunun da tek nedeni her hırsızlığın aynı kalıpta değerlendirilmesinin mümkün olmamasıdır. Zaten bence doğrusu da budur.

Apple'a yönelik yazılım hırsızlığının da bu noktada değerlendirilmesi gerekir bence. Evet bu bir hırsızlıktır tartışılmaz, orası kesin. Ancak gelişmiş ülkelerin ürettiği yazılımların en çok az gelişmiş ya da daha az gelişmiş ülkelerce çalındığı/cracklendiği...vs tartışılmaz. Bu belki de çok gelişmiş bir ülkenin cebinden çalmanın hafifletici bir neden olduğu psikolojisine dayanıyor olabilir. Yani zenginden çalmak insan psikolojisinde daha hafif bir tahribata neden oluyor olabilir. Örneğin koskoca zincir haline gelmiş bir ekmek fırınından ekmek çalmak, kirasını zor ödeyen mahalle bakkalından ekmek çalmaktan daha az rahatsız edebilir insanı. Haksız da sayılmaz belki. Tabi apple olayında apple'ın cebinden değil yazılımcının cebinden çalıyorsun diye düşünmek de mümkün ancak nihai genellemede çok fazla fark yok diye düşünüyorum.

Tabi işin ucu, zenginin fakire yardım mı etmesi gerekir, zenginin de her bir kuruşu fakirin her bir kuruşu kadar değerli değil midir? gibi düşüncelere kayablir. Ancak objektivisit-kollektivist kavramlara dalarsak bu forumun hali nice olur :)

• hırszılığın büyüğü ve küçüğü olur demişsiniz.... fırından ekmek çalmanın yıllarca hapis cezası var ama... internetten 100 lerce dolar değerinde navigasyon programı ve oyunlar indirmenin bir yaptırımı yok.... yaptırım gelene kadar çalmaya devam öyleyse dediğiniz bu mu

zaten öyle kodamanın götürdüğü trilyonlarla 3-5 ayla yırtıyor.... ekmek çalan yıllarca yatıyor....

bizde kendimizce kodamanız ve 100 lerce dolar değerindeki navigasyon programını çalarak hapis yatmıyoruz.....

fanrtazi kurup web sayfası açanlar bile var

http://heyecan-olsun-diye-hirsizlik-yapmak.istiyor.us/

dua edin iran da yaşamıyoruz....

Hırsızlık, Kur'an'ın büyük günahlar arasında gösterdiği ve ağır cezalarla önlemeye çalıştığı günahlardan biridir:
    "Hırsızlık eden erkek ve kadının, yaptıklarına karşılık bir ceza ve Allah'tan (başkalarına) bir ibret olmak üzere ellerini kesin. Allah izzet ve hikmet sahibidir." (5/ Maide, 38)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tolga_06tr -- 23 Mart 2011; 11:55:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: krycc

quote:

arkadaşlar, uzun uzun tartışmaya gerek yok. 100 dolara da olsa 1 dolarada olsa, satıcının istediği parayı ödemeden yasa dışı indiriyosan, bunun adı hırsızlıktır. ha 1 liralık ekmeğe parası yetmeyen bir insan, bakkaldan o ekmeği çalmış, ha böyle birşey yapmış. hırsızlığın küçüğü büyüğü olmaz. kim yapmıyor ki diye kendimizi kandırmayalım. kul hakkı yemeyelim. nacizane fikrim, isteyen istediğini yapar, kimseye karışamam, haddime değil.

Bence hırsızlığın da küçüğü büyüğü olur. Şu bir gerçek, günlerdir midesine lokma girmemiş bir çocuğun çaldığı ekmekle, kodamanın götürdüğü trilyonları aynı kefeye koymamak lazım. Nitekim zaten hukuk sistemlerinin de amaçladığı budur. Verilecek cezada her zaman hafifletici nedenler, ağırlaştırıcı nedenler, tahrik unsuru...vs. gibi kavramlar dikkate alınarak bir ceza verilir. Bunun da tek nedeni her hırsızlığın aynı kalıpta değerlendirilmesinin mümkün olmamasıdır. Zaten bence doğrusu da budur.

Apple'a yönelik yazılım hırsızlığının da bu noktada değerlendirilmesi gerekir bence. Evet bu bir hırsızlıktır tartışılmaz, orası kesin. Ancak gelişmiş ülkelerin ürettiği yazılımların en çok az gelişmiş ya da daha az gelişmiş ülkelerce çalındığı/cracklendiği...vs tartışılmaz. Bu belki de çok gelişmiş bir ülkenin cebinden çalmanın hafifletici bir neden olduğu psikolojisine dayanıyor olabilir. Yani zenginden çalmak insan psikolojisinde daha hafif bir tahribata neden oluyor olabilir. Örneğin koskoca zincir haline gelmiş bir ekmek fırınından ekmek çalmak, kirasını zor ödeyen mahalle bakkalından ekmek çalmaktan daha az rahatsız edebilir insanı. Haksız da sayılmaz belki. Tabi apple olayında apple'ın cebinden değil yazılımcının cebinden çalıyorsun diye düşünmek de mümkün ancak nihai genellemede çok fazla fark yok diye düşünüyorum.

Tabi işin ucu, zenginin fakire yardım mı etmesi gerekir, zenginin de her bir kuruşu fakirin her bir kuruşu kadar değerli değil midir? gibi düşüncelere kayablir. Ancak objektivisit-kollektivist kavramlara dalarsak bu forumun hali nice olur :)

yani şöyle oluyor, zincir olmuş ekmek fırını parasını helal yoldan temiz çalışarak kazanıyorsa, ondan ekmek çalmak, bakkaldan çalmaktan daha mı az hırsızlık? arkadaşlar hafifletici sebepler falan bunlar ayrı mevzular, biliyoruzki jailbreak yapan kimse, midesine lokma girmemiş kimseler değil. o insanların allah yardımcısı olsun, kimse onları örenk vermiyor dikkat edersen, konumuz farklı, az gelişmiş ülkeler çalıyor diyorsun ama şunu atlıyorsun, appledan yazılım ''çalan'' insanlar, appledan çaldığından çok yazılımcı genç çocuklardan çalıyorlar, ve maalesef bizler iş yazılım olunca, yani havadan birşey olunca, maliyeti sıfır zannediyoruz. adam belki app store birşeyler yapıp koyabilmek için cebineki paranın çoğunu bu işe yatırdı. ha tüm sermayesini verip bakkal açmış bir insan, ha bu yolu seçmiş. hani bakkaldan ekmek çalmak, zincir fırından çalmaktan daha fazla günah ya size göre bende o açıdan değerlendirdim. amacım sadece durumu özetlemekti, kimseyle tartışma ve kırıcı olma gibi bir durum içine kesinlikle girmem. bu niyetlede yazmadım zaten. kimseninde fikrini değiştiremeyeceğimden daha da bu konuyu uzatmayıp yazmayacağım birşey

• Yazılım Hırszılığı hakkında......

Lisanslı yazılım kullanmak bir emeğin değerini vermektir, yapılan işe saygı göstermektir. Peki korsan kullanmak hırsızlık mıdır? bu soru birkaç defa soruldu bana bende olayı iki boyutta ele almak gerektiğini düşündüm. Eğer yazılımı gerçekten korsan olduğunu bilmeden kullanıyorsa ki bu çok yayğın bir durum, hırsızlık değildir. Fakat eğer korsan olduğunu öğrendiği andan itibaren lisansını almıyorsa o zaman ikinci durum ortaya çıkar ve bile bile kullanmak hırsızlıktır. Herşeyin bir karşılığı vardır. Yazılım bir emektir, yazılım bir düşünce ürünüdür, yazılım bir yardımcı elemandır, senin için çalışır işlerini yerine getirmende kolaylık sağlar. Peki o zaman emek harcanan bir ürününe, senin işlerini kolayca yapmanı sağlayıp, para kazanmanı sağlayan bir ürüne, para ödemek neden zoruna gidiyor?

http://www.listeniz.net/yazilim-hirsizligi/

işin birde bu yönüne bakalım

Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
    (Üzerinde kul hakkı olan, ölmeden önce ödeyip helalleşsin! Çünkü ahirette altının, malın değeri olmaz. O gün, hak ödeninceye kadar, kendi sevaplarından alınır, sevapları olmazsa, hak sahibinin günahları buna yüklenir.) [Buhari]

tamamı için
    http://www.forumdas.net/dini-bilgiler/hirsizligin-dinimizdeki-yeri-nedir-72989/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tolga_06tr -- 23 Mart 2011; 12:05:49 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: krycc

quote:

yani şöyle oluyor, zincir olmuş ekmek fırını parasını helal yoldan temiz çalışarak kazanıyorsa, ondan ekmek çalmak, bakkaldan çalmaktan daha mı az hırsızlık? arkadaşlar hafifletici sebepler falan bunlar ayrı mevzular, biliyoruzki jailbreak yapan kimse, midesine lokma girmemiş kimseler değil. o insanların allah yardımcısı olsun, kimse onları örenk vermiyor dikkat edersen, konumuz farklı, az gelişmiş ülkeler çalıyor diyorsun ama şunu atlıyorsun, appledan yazılım ''çalan'' insanlar, appledan çaldığından çok yazılımcı genç çocuklardan çalıyorlar, ve maalesef bizler iş yazılım olunca, yani havadan birşey olunca, maliyeti sıfır zannediyoruz. adam belki app store birşeyler yapıp koyabilmek için cebineki paranın çoğunu bu işe yatırdı. ha tüm sermayesini verip bakkal açmış bir insan, ha bu yolu seçmiş. hani bakkaldan ekmek çalmak, zincir fırından çalmaktan daha fazla günah ya size göre bende o açıdan değerlendirdim. amacım sadece durumu özetlemekti, kimseyle tartışma ve kırıcı olma gibi bir durum içine kesinlikle girmem. bu niyetlede yazmadım zaten. kimseninde fikrini değiştiremeyeceğimden daha da bu konuyu uzatmayıp yazmayacağım birşey

1 - Çalan insanların yazılımcı genç çocuklardan çaldığını kısmı ne kadar doğru bunu tartışmak lazım. Benim gördüğüm kadarıyla jb sonrasında bedava yüklenen programların çoğunluğu ciddi yazılımcı firmalar tarafından geliştirilmiş programlar. Angry birds ve benzer oyunlar, gameloftun sürdüğü oyunlar... navigasyon programları... Tabi yazılımcı genç çocuklar da var muhakkak ancak app storeun genelinde ciddi anlamda kar amacı güden yazılım firmalarının olduğunu düşünüyorum. Bu arada konu benim uzmanlık alanım değil. Yanılıyor olabilirim. Eğer öyleyse düzeltin lütfen. Ancak bende pek cebindeki paranın çoğunu bu işe yatırmış yazılımcılar havası doğurmuyor olay.

2 - Bakkaldan ekmek çalmak, zincir fırından ekmek çalmaktan daha fazla günah demedim. İşin ahlaki boyutundan bahsettim sadece. İşin günah kısmını bence bu forumda tartışmamalıyız. Çünkü dine göre yorum yapacaksak her ikisinin de elinin kesilmesi lazım, bu tartışmasız zaten.

Bunlar dışında tabi ki cebindeki paranın hepsini fırına yatıran sermayeci, varını yoğunu bu işe yatıran yazılımcı, zaten çok zengin olan fakat sırf zevki için bakkal açan vatandaş...gibi istisnalar var. Ancak yazımda da belirttiğim gibi nihai bir genelleme çerçevesinde konuşuyorum.

tartışma, kırıcı olma, konuyu uzatmama gibi kavramları hiç karıştırmayalım bence. Sonuçta bu bir forum ortamı, konuyu açan arkadaşta zaten bunların tartışılması için açmış konuyu. Bence güzel bir seviyede de tartışıyoruz. Söylediklerinize de sonuna kadar saygı duyarım.

• bizler robinhood değiliz ki... karşımızdaki yazılımı yazan firma zengin nede olsa ona para ödeyerek alanlarda var ben ödemesem de olur diyoruz olay bu
    hırsızlık yapmayı su içmek gibi , yemek yemek gibi doğal göstermeye çalışıyoruz.... zenginden alıp fakire vermiyoruz.... zenginden alıp biz kullanıyoruz ki iphone kullanan insanarın belli bir bütçeye sahip olduğu kesin 0,99$, 1$ olan ürünü bile çalıyoruz....

• iphoneye 2400 tl gibi para vereceksin sonrada 3 5 doların hırsızlıgını yapacaksın ayıptır ayıp
  • quote:

Orijinalden alıntı: sas34

iphoneye 2400 tl gibi para vereceksin sonrada 3 5 doların hırsızlıgını yapacaksın ayıptır ayıp

2400 tl verip vergisini ödeyipte almadık ki çoğumuz....

yurt dışından 1200- 1300 seviyelerindeyken aldım ben aple store dan.. vergi ödemeden de türkiye de kullanıyorum.....
  • Ben bu telefona 850 lira para verdim. Oyle bahsedilen gibi milyarlar vermedim. Simdi bu ureticiler uygulamalarini Amerikada sattigi fiyata bizim ulkemizde satiyorsa orda zaten bir yanlislik vardir. Ekonomik terimlerden sizin kadar anlamam, makina muhendisligi ogrencisiyim, dedigim gibi ogrenciyim. Gps programina verebilecegim 100 dolarim maalesef yok. Amerikadayken normal isci oldugum halde gunde 200 dolar bile kazandigim oldu. O imkanlarim olsa tabii ki orjinal yazilim kullanirim, yaptigimiz tamamiyla hirsizlik suphesiz. Tabi parayi verebilecek durumum yoksa kullanmamam lazim, sistemin dayatmasi da o yonde, paran kadar yasarsin. Ama ben simdilik bu sisteme karsiyim, ilerde isimi elime aldigimda sisteme ayak uydurup ben de benden gucsuzleri ezmeye baslayacagim tabii ki... Simdilik kendimden buyuklerden caliyorum 3-5 :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: brsayhan

. Simdilik kendimden buyuklerden caliyorum 3-5 :)

Çalıyorum- Mutluyum !!! buradaki çoğunluk gibi... insanların kendini bilmesi de güzel.....

örneğin ben maddi durumum iyi olsada zevk olsun diye hak yiyorum... mesela , linux tabanlı uydu alıcı kullanıyorum ve maçları ayda 10 tl ye izliyorum...
    ha ödeyemezmiyim aylık abonelik parasını öderim.. ama ödemiyorum

hak yemek- hırsızlık gibi terimlere başka kılflar giydiriyoruz... Korsan.. Korsana evet - Korsana hayır vs diyerek basite indirgemiş oluyoruz ve gönlümüzü içimiz rahat ettirmiş oluyoruz....

quote:

Orijinalden alıntı: sas34

iphoneye 2400 tl gibi para vereceksin sonrada 3 5 doların hırsızlıgını yapacaksın ayıptır ayıp

widows unuz orjinal mi- office programınız orjinal mi, internetten film indirdiniz mi, müzik indirdiniz mi , yazılım program indirdiniz mi , crack li program kullanıyormusunuz? bunlardan bir tanesini yapıyorsanız sizde bizim gibi hırsızsıız... ha hiçbiri diyorsanız tebrikler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tolga_06tr -- 23 Mart 2011; 14:50:13 >

• İşin dini boyutu burda konusulacak bir mevzu degil.

Jb yapmayı biliiipte kullandıgı programın korsan oldugunu bilmeyen mi var ,boyle sacma bir savunmami olur.Burda orjinal ürünü savunanlarinda cogu de korsan program kullanmıştır eminimki.
    Diger taraftan türkiye gibi 3. dünya ülkelerinde kullanıcılarin appstoredaki ürünleri crackli halde kullanmasi,apple in zerre kadar umrunda degil.yinede telefona 1-1.5 milyar veripte 1 dolarlık appleri bile almayan dünyada sadece Türklerdir galiba.
  • ben iphone'a su gune kadar toplamda 2000$ vermisimdir (ilk iphone'u satin almam, 3g'ye gecisim, 3gs'ye gecisim ve en son 4'e gecisim.. toplam satin alma rakamlarini soyluyorum tabi burada)...

ancak yazilima verdigim para en az 7000$ vardir taaa en basindan bu yana.. cunku ben de yazilim gelistiriyorum ve korsan yazilim kullanmanin ne kadar igrenc ve hakaret dolu bir eylem oldugunu biliyorum.. arada ben de installous'dan kacak program yukluyorum ama neden: app store'da deneme ve sonra odeme gibi bir secenegin olmamasindan dolayi. programi kurduktan sonra deneyip eger parasinin hakedecegini dusunuyorsam direkt silip app store'dan satin aliyorum. eger ki degmeyecekse zaten aninda siliyorum indirdigim dosyayi..

boylece forum topluluk guruplarinda bol bol kullanilan "emege saygi" cumlesini bos yere kulanmamis oluruz..
  • @flayzeraynx emeğe saygı yı iphone da gösterdiğin gibi diğer ürünlerde de gösterebiliyorsan tebrikler..... mp3,film, streaming , windows vs yazılımlarını da ayı şekilde ücretli kullanıyorsanız süper birşey bu
  • vallaha bene artık tırstım bundan sonra no korsan telefn jb'li 4.2.1 idi bugün bi karar verdim 4.3 ' e gectm artık paralı alıcam uygulamaları zaten fazla uygulama kullanmam sadece en güzellerini kullanırım oyun mesela sadece N.o.v.a 2 - Modern Combat black pegasus 2 vs.. su iki oyunu 15 tl ye almak varken neden kul hakkı dedim kendi kendime herneyse bundan snra elimden geldiğince uygulamaların ve oyunların hakkını vereceğim ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tolga_06tr

@flayzeraynx emeğe saygı yı iphone da gösterdiğin gibi diğer ürünlerde de gösterebiliyorsan tebrikler..... mp3,film, streaming , windows vs yazılımlarını da ayı şekilde ücretli kullanıyorsanız süper birşey bu

mp3'lerimi itunes'dan aliyorum (eger ki arsivimde yer almasini saglayacak kadar begenirsem..), filmlerimi netflix'den izliyorum, arsivlik'se blueray'ini aliyorum.. mac os kullaniyorum.. adobe serisi haric tum yazilimlarim lisansli (igetter, sparrow, app store games, adobe aperture, ptgui pro, mp4 convert programim (adini unuttum).... v.s)

mac os kullandigimdan dolayi windows cop'une para vermiyorum hehehe :p

ayrica cydia uzerinden aldigim programlarin da hepsi lisansli.. xsellize'den kurup deniyorum ve basarili ise satin alip gelistiricinin emegini karsiliksiz birakmiyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flayzeraynx -- 23 Mart 2011; 16:29:46 >

• Haydı hep bırlıkte, mp3 ındırmeyı, dızı ındırmeyı, fılm ındırmeyı, ınternet üzerınden dızı ve fılm ızlemeyı, torrent kullanmayı, e-books ındırmeyı, kırılmış program ındırmeyı, oyun ındırmeyı bırakalım. herşeyımız temız olsun. çünkü bırını yapıyorken dığerını yapmıyıp, yapana da laf atmak çok samımıyetsız ve ıkı yüzlü gelıyor
  • benzinin litresini 4 liranin ustunde satilmasi, bir cok universite mezununun is bulamamasi ya da asgari ucretle ise baslamasi falan ne kadar dogruysa korsan yazilim kullanmak o kadar dogrudur..
  • quote:

Orijinalden alıntı: brsayhan
    Sistem bu arkadaşlar, maliyeti 150 dolar olan telefon için 600 dolar almayı biliyorlar ama
    Hep üstteki mi alttakinden alacak? Biraz da onlar versin bakalım...

Seni tebrik ederim bu bakış acısı için.
    Sana göre Apple sadece parçaları alıp birleştiriyor değil mı?? Ki senin yazdığın fiyat sadece parça fiyatı. Bunun montaj hattı var. Ar-ge si var. Testleri var. Dağıtımı var. Pr masrafları var. Var oğlu var.

Böyle hurdaci mantığıyla parca maliyeti buymuş demekle olmuyor bu isler.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.