Şimdi Ara

IPHONE VE APP leri İLLEGAL KULLANMAK SİZCE HAK mı? DOĞRUMU? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
73
Cevap
0
Favori
3.774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Centauri

3- Uygulamalari bedava indirmek sadece ve sadece HIRSIZLIKTIR. Paramiz yetmiyo diye gidip araba calmadigimiz gibi uygulama da calamayiz. Bu uygulamalari yapan kisilerin de ekmek parasi bu cunku.
    Veya, arabaya lastik alirken, arabaya o kadar para verdik bi de lastik mi alicaz diye lastik calamayiz. Bu dusunce ilkeldir, hirsizliktir.

Suna benzetebiliriz; zirhli Mercedes alip, para yok diye benzini calmak ... :))
  • bu konuda dini boyutunu bilmiyorum. birkac siteye baktım birkacında ticaret yapmadıgın sürece caizdir denirken bazılarında degildir deniliyor. ama sonucta yasalarda bu işlem yasak. yine de yasalar cercevesinde yasak olan bir sey dogrudur, yasal olmayan birsey yanlıstır da denilemeyecegine göre.. (sigara içmek yasaldır ama dogru birsey degildir. yada yere tükürmenin bir yasal cezası yok ama dogru degil gibi..)

Ama benim aklıma takılan yönleri de var tabiki. simdi ben bir araba alıp kullansam. başkasıyla paylaşma hakkım varmı? evet. yani her araba kullanacak kişi kendine yeni araba alma zorunlulugu yok. bu indirdigimiz programları da elde etmek icin birileri satın almış ilk önce, sonra satın aldıgı ürünü bizimle paylasıyor. bizde onlardan indiriyoruz.

burada telif hakkı olayları biraz işi karıştırıyor. bir kitap aldık diyelim. ben bu kitabı ticari olmayacak bir maksatla çogaltamaz mıyım? bir arkadasdan bir kitabın fotokopisi cektiremez miyim? yada bir cd satın aldım , bir sarkıyı arkadasım begendi. cdye cekermisin dinlemek istiyorum dese, olmaz kendine yenisini satın almalısın mı demeliyiz? yani burada telif hakkınında bu acıdan ne kadar hak oldugu da mechul(bence)

yada ben bir oyun cd si alsam, bu sadece benim oynayacagım anlamına mı geliyor? kimse oynayamaz demek mi? eger öyle ise lise cagındaki birisi oyun satın aldıgında babasının parası ile aldıgından babası oynayabilir. yok eger babası bu kişiye icin satın aldıysa kardesi oynamaz bu sefer? bu anlama mı geliyor?

tabiki hayır. peki bunun sınırı nedir. yani ben bir program satın aldıysam bunu hangi cercevede cevremle paylasabilirm. kardesimle paylasabilir miyim? mantıken evet. peki kardesimin bilgisayarı ayrı ise ona yükleyebilir miyim? hayır mı evet mi?

benim de baya bir kafam karıstı. bilgisayarım ve telefonumdaki bircok uygulama korsan cogu kişi gibi. lisanslı kullanmak istermiyim evet. peki şuan kullandıgım herseyin lisans parasını vermeye kalkarsam.. hmm maddi gücüm yetmez. hele ki harddiskleri dolduran onca mp3 ler.. abow 10-15 parca icin 1 orjinal cd parası verecek olsam...

ee peki ne yapacagım.. şuanki gibi bilgisayar kullanabilmek için çok zengin olmak lazım. çok..

iphone a gelirsek. telefonumda 300civarı program oldugunu tahmin ediyorum(500de olabilir) bunların yarısı ücretli olsa 300-500 dolar da telefona vermem gerekiyor. ha 99 dolarlık igo gibi programları saymıyorum..

bu sisteme bir düzen getirilmedigi sürece ne yazıkki kavram kargasası devam edecek. yukardaki örnekleri arttırabilirsiniz.

(antivirus paralı ise ve ben alamıyorsam, freesi virüsü buluyor ama silemiyorsa.. bu sefer benim haklarıma saldırı söz konusu oluyor. peki bunun ilacının bu sekilde satılması ne kadar dogru? virus cıkaranların bir cogunun antivirus yapanlar olduklarını da düsünürsek.. adamlar önce hasta edip sonra ilac vererek ne kadar dogru birsey yapıyorlar?) seklinde daha yüzlerce soru sorabilirz.

bu konular forumlarda cevap bulamaz bence. oturup ciddi manada hukukcuların ve dini acıdanda din adamlarının bu konuya acıklık getirmeleri gerekiyor (din adamları diyorum cünkü yasalar yetmiyor. her yasa vicdana hitap etmiyor.hollywoodda suan boşanma davalarının bircogu Kuran daki düsturlara göre cözümlenmeye başlanmış , eşler bu sekilde ayrılıyorlar. Cözüm olarak Kuran esaslarını kullanıyorlarmış. Tabi bu cözümü belki avukatlar buluyor, davalılar bu düsturun Kuran dan oldugunu bilmiyor. bu tür ahlaki-helal-haram gibi seylerde eger inanan birileri isek dini olarak hüküm de bence önemlidir)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi druen -- 23 Mart 2011; 17:18:35 >

• Evet tüm yorumları okudum vede hem jb kullanan hemde app satın alan biri olarak acaba jb yapmadan adına hırsızlık diye dillerine dolayanların kac tanesi hiç jb yapmadan cıhazını kullanıyor?Apple isterse tüm açıkları kapatacak sisteme sahiptır.Bu iş danışıklı döğüştür..Tr baz alınarak yorum yapmıyalım dünyada iPhonenin satıldıgı heryerde Jb li kullanan binlerce insan vardır..Haydı biz hep batılıların dürüst olduğundan bahsederiz.Demekki artık İphone yüzünden batılılar da Hırsızdır artık batıya özenmeyelım bu halde...Sonuç itibariyle İphone açığını kapatmadığı sürece bu jb Olayı hep olacaktır..İsteyen İphonesini JB ile şımartır isteyende cok ciddi olarak yoluna hırsızlığa bulaşmamış İphone ıle devam eder....
  • Birinin yaptıgı bir app crack yapıp bedava kullanmak ve kullanılmasını yayınlamak hiç bir acıdan etik de değil uygun görmek doğru değil. Ama mp3 indir film indir Prof indir hepsini de yapıyoruz. Hirsiziz kısacası Allah günahlarımızı affetsin diyelim. :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: ATAKAN2009

Evet tüm yorumları okudum vede hem jb kullanan hemde app satın alan biri olarak acaba jb yapmadan adına hırsızlık diye dillerine dolayanların kac tanesi hiç jb yapmadan cıhazını kullanıyor?Apple isterse tüm açıkları kapatacak sisteme sahiptır.Bu iş danışıklı döğüştür..Tr baz alınarak yorum yapmıyalım dünyada iPhonenin satıldıgı heryerde Jb li kullanan binlerce insan vardır..Haydı biz hep batılıların dürüst olduğundan bahsederiz.Demekki artık İphone yüzünden batılılar da Hırsızdır artık batıya özenmeyelım bu halde...Sonuç itibariyle İphone açığını kapatmadığı sürece bu jb Olayı hep olacaktır..İsteyen İphonesini JB ile şımartır isteyende cok ciddi olarak yoluna hırsızlığa bulaşmamış İphone ıle devam eder....

jb yapmak degil, jb sayesinde parali satilan basarili/basarisiz uygulamalari indirip kullanmak ve bunlarin karsiligini vermemek hirsizliktir bana gore..

• Bu konu çokkk uzar...Bende ekleme yapim yazdıklarını okudum ve hak vermedim değil ama kendime yada JB yapanlarada pay çıkardım...Valla ben öncelikle iphone nu özgür kullanmak adına JB yaptım ve sonrada oyun ve uygulamalar geliyor ama bu güne kadar hiç illegal yönünü düşünmedim ki düşünme gereksinimide duymam çünkü hani etrafıma baktığımda her tarafta illegallıkvar youtube tan müzik dinleme, MP3 indirme,Film indirme ve korsan windows kullanma inanıyorum ki Dünyada %90 kişisel olan PC lerde korsan windows var ama yine ne var windows hala dünyanın sayılı zenginlerinin başında yer alıyor ve bu saydıklarımı hepimiz yapıyoruz apple zarar etmez hiç merak etmeyin zarar etse buna emin olunki kendisinin yaptığı birşeyi hiç kimse kıramazdı PS3 ü örnek verebilirim size bakın çıkalı kaç yıl oldu hala kırılmadı keyfinize bakın kimse zarar etmiyor merak etmeyin zararlık bişey olsaydı ilk Windows batardı...

• herkes şunu söylüyor mp3 var o var bu var crack var felan tamam bunlar herkesde var zaten ama 'Battı balık yan gider' gibi bir düşünce ile devam etmek yanlış bence.Evet jb hırsızlıktır mp 3 hırsızlıktır ama hırsız sıfatını aldıktan sonra bunları daha fazla yapmamız gerekmez ben jb kullanmayan birisiyim ama tonla olmasada arada mp3 indiririm ama sadece bu benim yaptığım oyunları orjinal alırım falan filan bunlar kimseyi ilgilendirmez tabiki ama en azından bu programları yapanları düşünmesenizde kendinizi düşünün bu işin dini boyutunu düşünün kul hakkını düşünün.'Battı balık yan gider' ile devam etmeyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: römercan

herkes şunu söylüyor mp3 var o var bu var crack var felan tamam bunlar herkesde var zaten ama 'Battı balık yan gider' gibi bir düşünce ile devam etmek yanlış bence.Evet jb hırsızlıktır mp 3 hırsızlıktır ama hırsız sıfatını aldıktan sonra bunları daha fazla yapmamız gerekmez ben jb kullanmayan birisiyim ama tonla olmasada arada mp3 indiririm ama sadece bu benim yaptığım oyunları orjinal alırım falan filan bunlar kimseyi ilgilendirmez tabiki ama en azından bu programları yapanları düşünmesenizde kendinizi düşünün bu işin dini boyutunu düşünün kul hakkını düşünün.'Battı balık yan gider' ile devam etmeyin.

kesinlikle. ana düşünce bu olmalı, battı balık yan gider düşüncesi yanlış. ona kalırsa kim bu zamana kadar günahsız, veyahut harika bir insan olabildi. ama bir kere yanlış yaptım diye bunu devam ettirmek ne kadar doğru bilemeyeceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: HackAv

inanıyorum ki Dünyada %90 kişisel olan PC lerde korsan windows var ama yine ne var windows hala dünyanın sayılı zenginlerinin başında yer alıyor ve bu saydıklarımı hepimiz yapıyoruz apple zarar etmez hiç merak etmeyin zarar etse buna emin olunki kendisinin yaptığı birşeyi hiç kimse kıramazdı PS3 ü örnek verebilirim size bakın çıkalı kaç yıl oldu hala kırılmadı keyfinize bakın kimse zarar etmiyor merak etmeyin zararlık bişey olsaydı ilk Windows batardı...

Dunya senin dusundugun kadar kucuk degil arkadasim, olay zarar etme etmeme olayi degil velevki bu bile olsa olay tek kelime ile hirsizliktir bunun lami cimi yok, haa sirf kisisellestirmek adina jb yapiliyorsa kisi ona sozum yok ama birileri emek harcayacak, birseyler olusturacak dogal olarak bunu satmak isteyecek birileride gelecek bunu parasiz elde edicek iste buna HIRSIZLIK denir.

Bu lafimda diger butun bedavacilara, diyelimki tatile ciktiniz ve 1 hafta yoktunuz evde donuste birde baktinizkiii evde hirsiz var ne yapardiniz? bu sizi kizdirirmiydi?? yakaladiginiz an dovermiydiniz?? Niyekiiii??? sizin yaptiginiz ile bu adamin yaptiginin arasinda ne fark var???

yada cftcisiniz 1 tarlaniz var ve ekip, mahsulu satip geciminizi sagliyorsunuz, bunun icin tarlayi surdunuz, tohumu ektiniz, suladiniz, yabani otlari ayikladiniz, mahsulu buyuttunuz ertesi gun toplayacaksiniz ama sabah oldugunda mahsul yok!!! Ne oldu onca emek, onca alinteri ve onca para uctu gitti.

urununuzu calan hirsizin arkasindan sovup sayarmisiniz?? emniyet guclerine basvururmusunuz??? Neden????
    birde bunun ruhani yonu var ama o beni ilgilendirmez zira her koyun kendi bacagindan asilir.

Simdi bana soracaksiniz arkadasim senin hicmi yok diye, tabiiki yok, isteyen buyursun gelsin misafirim olsun Bilgisayarima, PS3' ume, iPhone' uma baksin

en kucugunden en buyugune herseyim orjinal ve lisanslidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dark_Soul

İşin dini boyutu burda konusulacak bir mevzu degil.

Jb yapmayı biliiipte kullandıgı programın korsan oldugunu bilmeyen mi var ,boyle sacma bir savunmami olur.Burda orjinal ürünü savunanlarinda cogu de korsan program kullanmıştır eminimki.
    Diger taraftan türkiye gibi 3. dünya ülkelerinde kullanıcılarin appstoredaki ürünleri crackli halde kullanmasi,apple in zerre kadar umrunda degil.yinede telefona 1-1.5 milyar veripte 1 dolarlık appleri bile almayan dünyada sadece Türklerdir galiba.

"Diger taraftan türkiye gibi 3. dünya ülkelerinde kullanıcılarin appstoredaki ürünleri crackli halde kullanmasi,apple in zerre kadar umrunda degil. yinede telefona 1-1.5 milyar veripte 1 dolarlık appleri bile almayan dünyada sadece Türklerdir galiba"

Cydia' yı yazan Türk mü ki, telefona 1-1,5 milyar veripte 1 dolarlık appleri bile almayan dünyada sadece Türklerdir olsun. 3. dünya ülkesiymiş!

Size başka birşey demiyorum.

• app store' da ki applar oyle inanilmaz cok pahali degil aslinda. bir kac tane pahali oyun ve/veya appler disinda fiyatlar 0,79 cent ile 8 euro arasinda degisiyor. 600 Euro'luk cihaz alan bir insanin da belirtilen meblaglarin pek fazla etkiliyecegini sanmiyorum. Ben sahsen iPad kullanicisi olarak jailbreakle falan ugrasamam, ugrasmakta istemiyorum. Bence ucretli applari bedava indirmek bir hirsizliktir.
  • Jailbreak yapmak yasal, ben de yaptım; ama paralı uygulamaların korsan kopyalarının indirilmesi hem yasal değil, hem de kul hakkıdır; emek hırsızlığıdır, e o zaman onlar da o kadar pahalı satmasın diyen arkadaşlar var, bu bir ticari maldır, developer istediği fiyatı yazar, işinize gelmiyorsa almazsınız ya da onun muadili ücretsiz bir uygulama varsa onu alırsınız, oyunları 3 gün oynayıp 4. gün silecem diye para veremem demiş bir arkadaş, o zaman evde de bir ay oturup çıkalım kira da ödemeyelim, bahane aramaya gerek yok arkadaşlar cydia üzerinden satılan uygulamaların bile crackli versiyonlarını indirmek kul hakkına girer; gelecek soruya da şimdiden cevap vereyim: evet hayatımda hiçbir zaman korsan oyun, film, dvd vs. almadım ve crackli app indirmedim, telif hakları konusu önemli, yarın siz bir proje geliştirseniz ( bu illa yazılım anlamında da değil, örneğin bir mimarsınız ve bir bina tasarladınız ) ve başkaları sizin fikrinizi projenizi çalarak bundan rant sağlasa hakkınızı helal eder misiniz, iğneyi kendimize çuvaldızı başkasına batıralım.

• quote:

Orijinalden alıntı: druen
    bu konuda dini boyutunu bilmiyorum. birkac siteye baktım birkacında ticaret yapmadıgın sürece caizdir denirken bazılarında degildir deniliyor. ama sonucta yasalarda bu işlem yasak. yine de yasalar cercevesinde yasak olan bir sey dogrudur, yasal olmayan birsey yanlıstır da denilemeyecegine göre.. (sigara içmek yasaldır ama dogru birsey degildir. yada yere tükürmenin bir yasal cezası yok ama dogru degil gibi..)

Ama benim aklıma takılan yönleri de var tabiki. simdi ben bir araba alıp kullansam. başkasıyla paylaşma hakkım varmı? evet. yani her araba kullanacak kişi kendine yeni araba alma zorunlulugu yok. bu indirdigimiz programları da elde etmek icin birileri satın almış ilk önce, sonra satın aldıgı ürünü bizimle paylasıyor. bizde onlardan indiriyoruz.

burada telif hakkı olayları biraz işi karıştırıyor. bir kitap aldık diyelim. ben bu kitabı ticari olmayacak bir maksatla çogaltamaz mıyım? bir arkadasdan bir kitabın fotokopisi cektiremez miyim? yada bir cd satın aldım , bir sarkıyı arkadasım begendi. cdye cekermisin dinlemek istiyorum dese, olmaz kendine yenisini satın almalısın mı demeliyiz? yani burada telif hakkınında bu acıdan ne kadar hak oldugu da mechul(bence)

yada ben bir oyun cd si alsam, bu sadece benim oynayacagım anlamına mı geliyor? kimse oynayamaz demek mi? eger öyle ise lise cagındaki birisi oyun satın aldıgında babasının parası ile aldıgından babası oynayabilir. yok eger babası bu kişiye icin satın aldıysa kardesi oynamaz bu sefer? bu anlama mı geliyor?

tabiki hayır. peki bunun sınırı nedir. yani ben bir program satın aldıysam bunu hangi cercevede cevremle paylasabilirm. kardesimle paylasabilir miyim? mantıken evet. peki kardesimin bilgisayarı ayrı ise ona yükleyebilir miyim? hayır mı evet mi?

benim de baya bir kafam karıstı. bilgisayarım ve telefonumdaki bircok uygulama korsan cogu kişi gibi. lisanslı kullanmak istermiyim evet. peki şuan kullandıgım herseyin lisans parasını vermeye kalkarsam.. hmm maddi gücüm yetmez. hele ki harddiskleri dolduran onca mp3 ler.. abow 10-15 parca icin 1 orjinal cd parası verecek olsam...

ee peki ne yapacagım.. şuanki gibi bilgisayar kullanabilmek için çok zengin olmak lazım. çok..

iphone a gelirsek. telefonumda 300civarı program oldugunu tahmin ediyorum(500de olabilir) bunların yarısı ücretli olsa 300-500 dolar da telefona vermem gerekiyor. ha 99 dolarlık igo gibi programları saymıyorum..

bu sisteme bir düzen getirilmedigi sürece ne yazıkki kavram kargasası devam edecek. yukardaki örnekleri arttırabilirsiniz.

(antivirus paralı ise ve ben alamıyorsam, freesi virüsü buluyor ama silemiyorsa.. bu sefer benim haklarıma saldırı söz konusu oluyor. peki bunun ilacının bu sekilde satılması ne kadar dogru? virus cıkaranların bir cogunun antivirus yapanlar olduklarını da düsünürsek.. adamlar önce hasta edip sonra ilac vererek ne kadar dogru birsey yapıyorlar?) seklinde daha yüzlerce soru sorabilirz.

bu konular forumlarda cevap bulamaz bence. oturup ciddi manada hukukcuların ve dini acıdanda din adamlarının bu konuya acıklık getirmeleri gerekiyor (din adamları diyorum cünkü yasalar yetmiyor. her yasa vicdana hitap etmiyor.hollywoodda suan boşanma davalarının bircogu Kuran daki düsturlara göre cözümlenmeye başlanmış , eşler bu sekilde ayrılıyorlar. Cözüm olarak Kuran esaslarını kullanıyorlarmış. Tabi bu cözümü belki avukatlar buluyor, davalılar bu düsturun Kuran dan oldugunu bilmiyor. bu tür ahlaki-helal-haram gibi seylerde eger inanan birileri isek dini olarak hüküm de bence önemlidir)

Benimde katıldığım ve en doğru yaklaşım bu olmuş bence...

• Cogu oyun cok ucuz 0.99$ bisey her ay 2-3tane yüklüyorum bunlar yetiyor bana
  • quote:

Orijinalden alıntı: HackAv

Bu konu çokkk uzar...Bende ekleme yapim yazdıklarını okudum ve hak vermedim değil ama kendime yada JB yapanlarada pay çıkardım...Valla ben öncelikle iphone nu özgür kullanmak adına JB yaptım ve sonrada oyun ve uygulamalar geliyor ama bu güne kadar hiç illegal yönünü düşünmedim ki düşünme gereksinimide duymam çünkü hani etrafıma baktığımda her tarafta illegallıkvar youtube tan müzik dinleme, MP3 indirme,Film indirme ve korsan windows kullanma inanıyorum ki Dünyada %90 kişisel olan PC lerde korsan windows var ama yine ne var windows hala dünyanın sayılı zenginlerinin başında yer alıyor ve bu saydıklarımı hepimiz yapıyoruz apple zarar etmez hiç merak etmeyin zarar etse buna emin olunki kendisinin yaptığı birşeyi hiç kimse kıramazdı PS3 ü örnek verebilirim size bakın çıkalı kaç yıl oldu hala kırılmadı keyfinize bakın kimse zarar etmiyor merak etmeyin zararlık bişey olsaydı ilk Windows batardı...

Seni topicin sallama şampiyonu ilan ediyorum,kişisel bilgisaylarin %90 nda korsan windows ha,senmi yaptin bu araştirmayı.

Son 3-4 yildir laptop satişlari masaüstü satişlarini 2ye 3 e katladi,satilan laptoplarin coguda orjinal windows işletim sistemiyle geliyor.

Koylu mantigiyla düşünmeye devam et sen dünyadan bi haber şekilde.
    Hiç ihtimal vermiyorum ama ilerde belki ekmek paranı yazılımdan cikartirsan neyin ne oldgunu birazcik kavrar o kücük aklın.

• Padişahın hazınesi soyulur aranır sarayda ancak hırsızlık yapan bulunamaz.Bunun üzerıne padışah fermanla hazıneyı soyanı bulacak falcıyı ülkesınde aratır sonunda bır falcı işe talıp olur ve saraya getirilir.İki gün sarayda gözlemlerde bulunur sonunda padişahın huzuruna cıkar Efendım ben hırsızı buldum deyınce padişah hem sevınır hemde heyecanlanır.Kim der?Sadrazamınız padişahım der.Bununüzerine falcıya padişah olmaz o yapmaz deyince..Falcı efendım kesınlıkle odur sıkıştırın der eğer o değilse kellemi alın deyınce padışah bakar ciddi, ciddi falcı iddialı peki der. Nereden anladın? Padişahım tek o ayaklarında zille dolaşıyor sordum neden dıye kendısıne bana verdiği cevap kendisini hemen ele verdi..Cevabında ayağına takıp gezdiği ziller ile kendisinde cok acıma hissi olduğunu ve yıllarca namusuyla sarayda görev yaptığını söyeleyince Namuslu vede dışarıya karşı acıma hissi olduğunu göstermeye ayağındaki zillerle kanıtlamaya çalışan kesınlıkle bir şeyı örtbas etmeye çalışıyordur.Bu nedenle HIRSIZ sadrazamdır.bunun üzerine padişahta hak verir falcıya vede sıkıştırılır sonunda sadrazam itiraf eder ve kellesını alır padişah..Kıssadan hisse Anlayan anlamıştır..N e mesaj verimek isteneni Herkese saygılar..............

• Ayağındaki ziller böceklerı vede karıncaları ezmemek içindir..Yazıda eksık olmuş özür dilerim ekledım...
  • Herkes ucuk kacik yazilar yazmis. Ben tesekkur ediyorum. Hepsine yariya kadar okudum gina geldi kusura bakmayin.

Bugun iphone 2007 yilindan beri 100 MILYON ADET satti. 2007 Haziran ayinda acilan APPSTOREdan daha gecen ay 10.000.000.000 (10MILYAR)inci program indirildi.

Simdi rakamlara cok iyi tekrardan bakin. Bunlar burda yazildigi gibi basit seyler degil. Bugun bu pazarda HIT olan bir oyun yada program. ILK HAFTA HASILATI 1milyon dolardir.. Daha gecenlerde denemedigim kiytirik bir oyunun paypal hesabina ilk gunde 800bin dolar akmis. Hesap kitlenmis.

Bu isler tabiki emek isidir bazen bu isleri yapanlar haftalarini aylarini harciyor olabilirler ancak hakkini sonuna kadar aliyorlar. Bu konuda gonlunuz rahat olsun. Bugun app yapan bazi gelistiriciler korsana karsi cok mukemmel onlemler alabiliyorlar. Bugun cracklenmis bir oyun GAME CENTER a girip oyun oynayabiliyorsa ben bu iste bir aciklik var derim. Bazi gelistiriciler kopya yazilima karsi aciklarini online olarak cok guzel kapatiyorlar. Kapatmayanlarin zaten hesaplarina buyuk paralar akiyor. Bir programdan milyonu kirmis insana geri kalanlar pek umrunda olmayabilir.

BUNU UNUTMAYIN.... Bizim burda konustuklarimiz incirin kufundeki life bile denk gelmez.

Bazi insanlar bu telefonlari almak icin buyuk seylerden feragat ediyorlar. Zaten feragat etmeyip kredi karti parasi olanlarda bastiriyor parayi zaten aliyorlar. Bu hic muhim degil :)

He tabi korsan urun kullanmak kesinlikle HIRSIZLIKTIR. ONAYLAMIYORUM.. Ben orjinal urun kullanirim hep :D

APPLE FIYAT POLITIKASI hakkinda afedersiniz ama sacmalayan arkadaslar olmus. Bu dunyada hic bisi fani degil. Onlarada bi cift lafim var. Bizim su anda elimizde tuttugumuz kullandigimiz teknolojiler yaklasik 5-10 yil oncesinden kesfedilmis ve seri uretim yoluyla bizim elimize ulasmis urunlerdir. Bunu unutmayalim. 150 dolar maliyeti olan bir urun 600 dolara satilabilir. Ama 1000- 1500 dolara satilmamalidir.

Apple Nokia yi nasil devirdi... Evet devirdi. Son gelismeleri takip edenler nokia nin durumunu bilirler. 2007 yilinda iPhone umuz piyasaya ciktiginda sundugu teknolojiler ve FIYAT POLITIKASI ayni fiyat olan dandik nokia almaktan insanlari cekti ve iphone a yoneltti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DKaNTr -- 24 Mart 2011; 6:04:44 >

• kim ne derse desin, yaptırımı gerekir aksini savunan arkadaslar kendileri bir program yazsalarda birileri beles indirse de cebine
    3-5 kuruş girmesin o zaman bakalım aksini savunabilecekler mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oldboy83tr -- 24 Mart 2011; 8:57:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Extreme Victory

quote:

Orijinalden alıntı: druen

bu konuda dini boyutunu bilmiyorum. birkac siteye baktım birkacında ticaret yapmadıgın sürece caizdir denirken bazılarında degildir deniliyor. ama sonucta yasalarda bu işlem yasak. yine de yasalar cercevesinde yasak olan bir sey dogrudur, yasal olmayan birsey yanlıstır da denilemeyecegine göre.. (sigara içmek yasaldır ama dogru birsey degildir. yada yere tükürmenin bir yasal cezası yok ama dogru degil gibi..)

senin soylediklerinin aslinda tamamen senin ve senin gibi dusunenlerin (aslinda dusunemeyen) vicdanlari rahatlatmak icin. (Halk dilinde Demogoji diyoruz) karisik olan birsey yok dvd film aliyorsun tek basinami izliyorsun, belli izinler karsiliginda ailenle, yada arkadaslarinla izliyorsun. simdi uzun uzun anlatmayacagim telif haklari yasasini bu sorularin cevabi icin ne din adami olmak lazim nede hukukcu, calmanin suc ve gunah oldugunu bilmeyecek birsey yok.

ozetlersek: Birisi veya birileri emek harcayip, para harcayip, en onemlisi zaman harcayip birseyler uretiyorsa ve birileride buna bedavadan sahip oluyorsa bunun adi H I R S I Z L I K, hirsizlikta suc ve gunahtir nokta bunlari bilmek icin ulema olmaya gerek yoktur.

arkadaslarınla izliyorsun demişsin. sen nasıl filmi arkadaslarınla paylasıyorsan , programı satın alanda bizlerle paylsıyor. bu acıdan bakmayı dene.

ayrıca hakaret iceren sozlerinden dolayı durumu DH yetkililerine havale ediyorum. geregi yapılmadıgı takdirde, gerekli karsılıgı verme hakkımı gizli tutuyorum...

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.