|
Bildirim
iphone xs max aldığın fiyata tepe seviye android+galaxy watch+ipad+dslr kamera alırsın bunları söylemiyorsun ama :)
dslr kameradan daha mı iyi çekiyor?Hayır Saat yanında mı geliyor?Hayır. Ipad yanında mı geliyor?Hayır. sonra fanboy diyince kızıyorsun. |
Vay arkadaş bu videodan sonra kimse artık saçma sapan yorumları yapmaz diyordum yine devam edenler var.
Adam neden apple ürünlerini kullandığını anlatıyor, sizde xs max alın bunları yapın demiyor. hâlâ daha o fiyata şunu alırım bunu alırım diyenler var. Adam editor elinde iPhone xs max varken niye daha ucuz diye başka model kullansın, fuarda bukadar kısa sürede video atma imkanı varken neden, hamallık yapıp dslr makina ile çekip şarjı ile uğraşıp 2 saat dizüstüne atıp işlemekle uğraşsın. Varsa androidte 4k 30 dakika videoyu değil 30 dakikada 2 saatte işleyeceği bi tablet telefon buyurun eleştirin, ama yoksa ozaman adama saygı duyun. Not:Ben hayatımda hiç Apple ürünü kullanmadım, kullanmayıda düşünmüyorum. Ama varsa bir gerçek söylemek gerek. |
Görüntü kalitesinin diğer DonanımHaber videolarından düşük olduğu bariz şekilde belirgin ama fuara falan gidildiğinde tabii ki iş görecektir. Seste de hafif bir kayma var.
Her neyse, objektif bir video olduğunu düşünmüyorum. Bir yere gidildiğinde zaten bir dizüstü bilgisayarla gidiliyor. Ağırlık sebebiyle iPad Pro tercih edilebilir ama bir dizüstü bilgisayar deneyimi vermediği tüm incelemelerde söyleniyor. Siz videoları çektiğiniz anda mı düzenliyorsunuz? Hayır. Otele döndükten sonra düzenleniyordur diye düşünüyorum ben. Aksi halde fuar aktif iken bunlarla uğraşmak müthiş bir zaman israfı olurdu. Otele döndükten sonra aynı işlemler her türlü cihazla yapılabilir zaten. Bunun için Apple marka telefona ve tablete sahip olmak anlamsız, ki kimsenin de sırf bunun için bu cihazları kullanacağını düşünmüyorum. Sevdiği için kullanacaktır. Bunda yanlış bir şey yok. Belki başka bir senaryo kurulursa mantıklı olabilirdi. Örneğin, çekilen video anında düzenlenecekse mantıklı olabilirdi. Çünkü iPad Pro hafif olduğu için sürekli yanınızda taşıması kolay, cihazın videoları gayet hızlı işlediği de aşikar. Bu tarz bir yaklaşım yerine ben Apple cihazları daha çok seviyorum demeniz yeterli olurdu diye düşünüyorum. Ben bahsettiğiniz gibi bir ihtiyaç göremedim. |
Merhaba,
Öncelikle değerli yorumlarınız ve görüşleriniz için teşekkür ederim ama şunları göz ardı etmeyin lütfen; 1. Hiç bir zaman ben bu ürünleri paramla alıyorum diye sizlere yalan söylemedim. Bakın, 1 tane editör çıkıp da bize bu ürünler firmalardan geliyor, uzun süre kullanıyoruz ses etmiyorlar demez. Diyen bir biz varız zira iki yüzlülüğün anlamı yok. Fakat biz dürüstlük yapıyoruz bunları söylüyoruz diye bu sefer bedava alıyorsun sonra reklam yapıyorsun diyorsunuz :) Unutmayın sadece Apple değil aklınıza gelen bütün markaların bütün ürünlerini aynı şekilde kullanma şansına sahip insanlarız. Neyi ne için seçtiğimizi de çıkıp anlatıyoruz. Bundan çekinmeye gerek yok. Evet kullanıyorum diyor nedenleri ile de tek videoda gösterebiliyorum. 2. General Mobile'ın Discovery modelini ben meşhur ettim diyebilirim. O dönem forumda kullanıcılar, Mesut Ağabey inceler misin merak ediyoruz dediler. Firmadan talep ettik geldi inceledik. Gram ilişiğimiz yoktu, 1 kere olsun selamlaşmamış adamlardık ama boy boy reklamları olan Samsung S3'ün üçte biri fiyata bir çok özellik sunuyor bu telefon fiyat / performans kralı diyebildik. O dönem de General Mobile'dan reklam alıyorsun, para alıyorsun konuşuyorsun diyenler oldu :) Kısacası her dönem böyleleri çıkıp iftira atacaklar diye ne düşünüyorsam, ne yapıyorsam söylemeyeyim mi? Bedava gelen ürüne para verip alıyorum mu diyeyim? Yapmayın lütfen, dürüst insanları sadece dürüst davranıp size ekstra bilgi verdikleri için yerden yere vurmayın. |
android tayfa kudur kudur kuduruyor video izlerken :D
|
Bu videonun çekilme amacının, hedefine ulaşma noktasında başarılı olacağını düşünmüyorum.
Çünkü apple bir pazarlama başarısıdır. Onuda geçtim video objektif değil ve sizin apple karşısındaki duruşunuzu samimi bulmuyorum. Yanlış anlaşılma olmasın eleştiriyi içeriklerinizin (çoğunu :)) seven bir zat olarak yazdım. Emeğiniz için teşekkürler, iyi yayınlar. |
çoğu donanımhaber üyesi mesut çevik kadar bile objektif değil. şekil şükül markası haline geldi diye güçlü olduğu konularda dahi markayı yermeye çalışıyorlar.
adam fuar hengamesinde hızlı ve pratik bir şekilde içerik üretmekten bahsediyor. bunu ucuza yaptığını da iddia etmemiş. daha ucuza daha hızlı bir alternatif sunuyor iseniz yazın bence. bir de ek olarak konu video oldu mu genel kanı iphone lardan yana. android cihazlar daha çok fotoğrafta popüler. süre sınırlamaması, odak kaybetmemesi, hdr konusunda iphonelar daha başarılı. |
Birazdan "trigger"lanan ergenler damlar buraya.
|
iPhone 6S Plus sahibiyim. iOS 10.3.3 sürümünde iken raw olarak çektiğim bir fotoğrafı Snapseed uygulamasında hiç ama hiç takılma olmadan işleyebiliyordum. Hatta, o zamana kadar android kullanmış birisi olarak, "Ya adamlar cidden yapmışlar" dedirtiyordu.
Cihazın tüm güncellemelerini geldikçe yaptım ve cidden her seferinde yavaşladığını hissettim. Bugün en son sürüm olan iOS 12.1.2 sürümünü kullanıyorum ve bütün uygulamalarım güncel olmasına karşın(telefonun hafızası doldukça temiz kurulum yapmışımdır bu arada) raw fotoğrafı Snapseed in açması tam olarak 27 saniye sürdü(evet üşenmedim saydım). Hatta ve hatta bazı zamanlar ne kadar beklediğimi bile hatırlamıyorum, uygulamayı ve telefonu kapatıp tekrar açıyorum anca o şekilde düzeliyor. Yani bu gün, iOS ve Snapseed'in son sürümleri yüklüyken telefon ilk zamanlarına göre 27 saniye daha yavaş. Şimdi bazı arkadaşlar diceyecektir ki, 27 saniye hiçbir şey vs, işte durum öyle değil arkadaşlar. Bu telefon 2-3 yıl içinde kamerasını iyileştirmedi. Donanım aynı donanım. Tamir görmeyi bırak, yere bile düşmedi telefon. Ancak tabi ki işin içinde 7/24 kullanılan donanımlar var. Haliyle yavaşlaması normal. Ancak ve ancak 27 saniye kadar yavaşlaması biraz olası değil gibime geliyor. Yani işin içinde yazılımsal yavaşlatmalar, "yeni telefona yükselt beni" dedirtiyor. Firmaların klasik durumları yani. Kısacası tek sorunum iPhone ürünleriyle ilgili, firmanın yaptığı bu yavaşlatmalardır. Eskiden birisi macbook aldığı zaman evladiyelik olurdu. 10 sene macbook kullanmış arkadaşım var ve hiç yavaşladı ya bu dediğini duymadım ağzından. Eğer Apple imajını korumak istiyorsa, benim fikrim, bu yavaşlatmaları yapmasınlar. |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burakk0131 -- 10 Ocak 2019; 21:41:50 > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caneycaney -- 11 Ocak 2019; 0:28:7 > |