Şimdi Ara

iPhone ve Mac kullanıcıları cihazlarını daha uzun süre kullanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • iPhone ve Mac kullanıcıları cihazlarını daha uzun süre kullanıyor
    Elektronik cihaz dünyasında şüphesiz en önemli döngü kullanıcıların cihaz değişim döngüsü. Tüm üreticiler değişim döngüsüne göre strateji belirliyor. Hatta planlı eskitme veya planlı yavaşlatma gibi mahkemelere taşınan yöntemlerle kullanıcıların bu döngüsünü kısaltmaya çalışıyor. Ne var ki tüketici artık eskisi gibi değil.

Döngü uzuyor

Tüketici davranış raporlarına göre 2023 yılında iPhone kullanıcılarının yüzde 71’i iki yıllık bir cihaz kullandıklarını belirtmiş. Mac kullanıcılarının yüzde 63’ü iki yıl, iPad kullanıcılarının ise yüzde 56’sı 3 yıldır aynı cihazı kullandıklarını iletmiş.

Ayrıca Bkz.iPhone 16 ve iPhone 16 Plus en yeni Apple işlemci ile gelebilir

2020 yılında yapılan aynı araştırmaya göre Apple kullanıcılarının değişim döngüsünde önemli oranda artış olduğu görülüyor. Gerek Apple’ın eski cihazlara olan desteğini uzatması, gerek Apple cihazlarının uzun kullanım ömrü gerekse ekonomik sıkıntılar bunda en büyük etken. Ayrıca pandemi döneminde uzaktan çalışma popüler olunca tüketiciler hızlı bir değişim döngüsü içerisine girmişti. Karşılaştırma noktasında bu da önemli bir etken.

Döngünün uzaması haliyle Apple’ın cihaz satışında azalma yaşaması anlamına geliyor. Bununla birlikte ekosisteme yeni katılan tüketiciler ve döngünün sonunda cihazını değiştirmeye karar veren kullanıcılar bu düşüşü tolere edebiliyor.

Kaynak:https://wccftech.com/iphone-and-mac-upgrade-cycle-slow/

• çevremde herkes iPhone kullanıyor 11'den 15 Pro Max'e kadar hepsi var 11 bile iyi durumda her ne kadar ekranı ve çerçeveleri demode olsa da kullanım hızı, kamerası falan gayet sorunsuz eskisi gibi planlı eskitme yavaşlatma çok yapamıyorlar ama yenilikçi özelliklerden kısıyorlar AI özelliklerini sadece 15 Pro'ların alması gibi

• İphone ve ipad üç yılda bir yenisi ile değiştiriyorum.

• Günaydın

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Pil değişimi ile normal kullanıcı için güncel bir İphone çok rahat 5 sene idare eder. Ekstrem işleri olanlar ya da en yenisini kullanmak isteyenler zaten her sene değiştiriyor.

• mac oyun işini çözerse olay bambaşka bir yere gelir...

• Evet doğru.

• İphone 11 den devam telefon öldüğünde ben de değişirim ama hala instagram için bile güzel denebilecek fotoğraflar çekebiliyorum.Şarjı hariç iş görüyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • çevremde herkes iPhone kullanıyor 11'den 15 Pro Max'e kadar hepsi var 11 bile iyi durumda her ne kadar ekranı ve çerçeveleri demode olsa da kullanım hızı, kamerası falan gayet sorunsuz eskisi gibi planlı eskitme yavaşlatma çok yapamıyorlar ama yenilikçi özelliklerden kısıyorlar AI özelliklerini sadece 15 Pro'ların alması gibi

• İlk nesil se 2017 de aldım ikinci nesil se 2021 de aldım 3 gün önce 15 Pro aldım 3-4 yıl iPhone çok rahat kullanılabiliyor 4 sene sonra görüşmek üzere yeni iPhone :))

15pro tr değil tabikide o kadar para gömülmez bu cihaza 25-30 bin seviyeleri makul

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Geçen sene amsung tablet aldım daha 1sene olmadı cayır cayır kasıyor. Birde daha android alanı ….

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.