Şimdi Ara

iPhone X tasarımlı Asus Zenfone 5 sızdı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
2.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    günlük kullanıma bakarsak note 8 kullanıyorum o kadar gereksiz özellikleri var ki. ve dediğim şekilde kinect gibi profesyonel kullanım imkanı da yok bu özelliklerin yok edge aydınlatması yok yamuk ekran tamamen kullanışlılığı azaltan özellikler. bu bahsettiğim mocap günlük kullanıcının işine yaramaz ama belki binlerce insan bununla farklı kullanım imkanı bulacak. hatta bir firma bunun kullanımıyla ilgili fikir üretmişti gözlüğü satın almadan yüzde nasıl durduğunu gösteriyordu gerçekten takmaktan farksızdı görüntüsü. demek ki kullanılacak alan bolca var ve ileride daha da artar.

gelelim çerçeveye. üst çerçeve yada alta çerçeveyi yoketmek çok basit sharp 2013 yılında zaten yapmaya başlamıştı bunu. ama ikisini birden yokedemezler çünkü soket sıkıntısı altta tonla komponent var ve dediğim gibi apple hariç hiçbir firma henüz buna çözüm bulamadı.

görüntü konusu en çok sinir olduğum konu. klasik apple inadıyla aşağıdakini yapıp geçeceklerdi ama yapmadılar. 1-2 yıla bu şekilde değişir ios güncellemesi ile. yan tarafların ekran olması mühendislik açısından şu şekilde iyi sürekli ekrandan yiyen bir bildirim çubuğu yok (gerçi onun da header kısmındaki fontları eşşek kadar yapıp rezil ettiler) ama özet olarak yapılabilecek en iyi tasarımı yaptılar hata yaptıkları kısımlar hep yazılımda ama tasarım düzgün olduğu sürece yazılımdaki sorunlar düzeltilip daha iyi gözükmesi sağlanabilr

iPhone X tasarımlı Asus Zenfone 5 sızdı

olması gereken

• DenzeL_28 kullanıcısına yanıt
    ararsan bulursun yazmıştım da neyse bloklayıp geçeyim klavyeme yazık
  • Güzel copy paste demek istiyorum ama, Mi Mix'in performansına bakılırsa akıllı telefonların gideceği yön Iphone X tasarımı gibi duruyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mehmedaltair kullanıcısına yanıt
    Sen buldun da biz kaldık bu kadar alınganlık göstereceğini bilseydim cevap vermezdim üzüldün sana

• mehmedaltair kullanıcısına yanıt
    bu doğruysa gayet de bulmuşlar gibi görünüyor
    https://forum.donanimhaber.com/mi-mix-2-den-esintiler-tasiyan-xiaomi-mi-7-nin-gorseli-sizdirildi--131001471
  • quote:

Orijinalden alıntı: lg02561

ulan delinin biri kuyuya taş atmış hesabı herkes de bi şeye esmesin be arkadaş. biraz orjinal olun. hadi mükemmel harika bi tasarımdır taklit edersin de bu çentikli çakma şeyi niye taklit edersin sırf elma yaptı diye?? allah akıl fikir versin ve umarım tez zamanda biter bu saçma sapan tasarım, samsung xiaomi gibi diğer markalara sıçramadan.

Tasarımın iğrençliği göreceli bir kavram... Sana iğrenç gelen bir başkasına tasarım harikası olarak gelebilir. Ama burada önemli olan bu değil. Bu iğrenç çentikli tasarım ile bile Apple bir şey başardı; Hiç ihtiyacı olmamasına rağmen (zira rakipleri karşısında iOS ile dev bir fark yaratıyordu, iOS işletim sistemli bir cihaz almak isteyenin Apple'dan başka şansı yoktu.) diğer tüm rakiplerinden kendini ayıran bir fark daha oluşturdu o çentik ile.

Android üreticilerinin en büyük sorunu; ortaya bir fark koyma meselesi. Rekabetin bu kadar çetin olduğu bir ortamda fark yaratmak zorundasın başarılı olabilmek için. Donanımlar neredeyse bire bir aynı. Tasarımlar neredeyse bire bir aynı. İşletim sistemi tamamen aynı. Arayüzler 3-5 küçük tasarımsal dokunuşlar hariç neredeyse bire bir aynı. Fiyatlar da neredeyse aynı. Bu durumda ellerinde kala kala sadece marka algısı be bilinirliği kalıyor fark yaratabilecekleri. Sadece Xiaomi fiyata oynayarak diğerlerinin arasından kendini farklı bir yere koymayı başardı. Ama Xiaomi bile böyle devam edemez. Zaten her yeni nesi üründe fiyat seviyesi biraz daha artıyor Xiaomi ürünlerinin.

Kısaca anlatmak istediğim şu; tasarım iğrenç olabilir hatta işlevsiz de olabilir. Ama sen bu iğrenç tasarımı ikonik yapmayı başarırsan ürünü satmayı da başarırsın ki apple son çeyrekte 30 milyon adet (Samsung, Huawei vs amiral gemi modellerini 1 senede bu kadar satamıyor neredeyse) iPhone X satarak bunu başardı.

• Apple yapamadı dur biz yapalım demişler

• quote:

Orijinalden alıntı: lg02561

bu doğruysa gayet de bulmuşlar gibi görünüyor
    https://forum.donanimhaber.com/mi-mix-2-den-esintiler-tasiyan-xiaomi-mi-7-nin-gorseli-sizdirildi--131001471

Daha Mi Mix 2s var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yavaş çal be kardeşim. Esinlenme olur da birebir aynısı.

• lg02561 L kullanıcısına yanıt
    Doğru olabilir ama bunda da üst çerçeve var zaten üstteki mesajda ya alt ya üst çerçeve kalıyor demiştim mi mix 2s renderlardaki gibi gelsin ilk ben geçerim ama şu anlık en mantıklı tasarım Apple'ın yaptığı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmedaltair -- 12 Şubat 2018; 14:55:45 >
  • Firmalar artık Apple varı cihazlar üretmek yerine özgün davransalar sanki daha iyi olacak gibi yada madem tasarım da benzemeye çalışıyorsunuz eyvallah ,yazılım kısmında da örnek alın firmayı

• Taklitler aslını yüceltir. Özgün içerik yapamadıkça bu böyle olur tasarımla olcak iş değil. Şimdi Asus markası Çakma X diye anılacak. Yazık..
  • Bu markaları anlamıyorum. İphone'a benzemek iyi bir şey değil ki neden tüm markalar inatla benzer tasarım yapıyor. Dikey çift kamera ve çentikli ekran tasarım konusunda gelinebilecek son nokta sanki. Asus'a yakışmadı. Telefon sektörüne iyi bir giriş yaptı ilk modelleri ile. Sonra sürekli kötüye gitti.

• quote:

Orijinalden alıntı: DenzeL_28

quote:

Orijinalden alıntı: ONY86

forumdan birisi "şu telefonu görünce ayfona benzettim" dediğimde etmediği hakaret kalmamıştı.apple ekransız telefon yapsa diğerleri onun peşinden gidecek.biraz özgün olun

Aynen kardeşim apple çok özgün

Mayıs 2017

Ağustos 2017

Paylaştığın telefonların altındaki nal kadar çerçeveyi göremedin mi?

• esmerbuyucu kullanıcısına yanıt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DenzeL_28 -- 12 Şubat 2018; 16:1:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zwanzig

Bu markaları anlamıyorum. İphone'a benzemek iyi bir şey değil ki neden tüm markalar inatla benzer tasarım yapıyor. Dikey çift kamera ve çentikli ekran tasarım konusunda gelinebilecek son nokta sanki. Asus'a yakışmadı. Telefon sektörüne iyi bir giriş yaptı ilk modelleri ile. Sonra sürekli kötüye gitti.

Bunu anlamayacak ne var?

Şu anda akıllı telefon piyasasında Samsung'dan sonra 2. sırada. Hatta son çeyrek itibarı ile geçici de olsa 1. sıraya da yükseldi. Akıllı telefon piyasasında sağlanan kârın paylaşılması konusunda ise Apple uzak ara (tüm kârın %90 ı civarı) lider.

Ortada başarılı bir model var. Dolayısıyla herkes bu modeli taklit etmek istiyor. Ancak sorun şu ki hiç birisinde iOS yok. Dolayısıyla şansları da yok. Onlar da iPhone'u sırf tasarımını beğendiği için alan kesimi hedefliyorlar ve Android eko sistemindeki diğer rakiplerinden de farklı olmaya çalışıyorlar. Ancak herkes iPhone'u taklit etmeye başlayınca bu sefer taklit etmeyenler farklı kalıyorlar. İki ucu pisli değnek işte.

• DenzeL_28 kullanıcısına yanıt
    Hadi her şeyi geçtim, ön kamera ve 1-2 sensörden ibaret çentik tasarımlarını iPhone X'in FaceID içeren 8 sensörüyle bir tutmak olağanüstü bir başarı. Böyle devam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerbuyucu -- 12 Şubat 2018; 16:20:43 >
  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt
    Bir mi tuttuk la, neyin kafasını yaşıyorsun nerden çıkardın o özellikleri bir tuttuğumu. Totonuzdan element uydurup sırf cevap olsun diye yazıyorsunuz. Apple çıkarana kadar piyasada çentik tasarımlı, komple ekranlı telefon yoktu sanki elin Çinlisi komple ekran mi mix yapmış 2016 da çıkmış. Sharp ın bir çok modeli var yıllardır piyasaya da, Andy Rubin mart 2017 de çentikli model duyurmuş utanmıyorsunuz hala yüzsüz gibi apple çentik, komple ekran tasarımına öncülük etti piyasaya herkesden önce soktu sektöre yön verdi düşüncesindesiniz!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DenzeL_28 -- 12 Şubat 2018; 16:37:13 >
  • Bugün de bir özenti firma adına utandik, utancimdan agliycam bak simdi asus

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SHADOW -- 12 Şubat 2018; 16:41:7 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DenzeL_28

Bir mi tuttuk la, neyin kafasını yaşıyorsun nerden çıkardın o özellikleri bir tuttuğumu. Totonuzdan element uydurup sırf cevap olsun diye yazıyorsunuz. Apple çıkarana kadar piyasada çentik tasarımlı, komple ekranlı telefon yoktu sanki elin Çinlisi komple ekran mi mix yapmış 2016 da çıkmış. Sharp ın bir çok modeli var yıllardır piyasaya da, Andy Rubin mart 2017 de çentikli model duyurmuş utanmıyorsunuz hala yüzsüz gibi apple çentik, komple ekran tasarımına öncülük etti piyasaya herkesden önce soktu sektöre yön verdi düşüncesindesiniz!

Sen de son cümlende istemeye istemeye bile olsa gerçek olanı söylemişsin. Kimsenin ne Andy Rubin'in yaptığı telefon ne de sadece Japonya tekelinde satılan telefon umurunda değil. Apple çentik yapınca sektöre yön vermiş oluyor. Asus'ta E.P. veya Sharp'tan görüp değil iPhone X'ten görüp böyle bir tasarımı seçiyor. Bilmem anlayabildin mi?

Ayrıca üst ve yan çerçeveyi ilk tıraşlayan Mi Mix değil Sharp Aquos modelidir. Xiaomi balonunuz batsın. Bari Sharp'ın modelini paylaşıyorsun bir bilgin olsun, yazık. Komple ekran diyor bir de nereye komple ekran, daha %80 ekran/kasa oranını güç bela geçmiş.

Sharp Aquos Crystal çıkış tarihi Ağustos 2014, Xiaomi Mi Mix Kasım 2016

Ve Sharp'ın son hali...

Apple'ın sektöre yön verdiğini bu kadar içselleştirdiysen, problem yok bana kalırsa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerbuyucu -- 12 Şubat 2018; 17:5:42 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.