Şimdi Ara

İphone xs Max batarya sorunu bitmiyor !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
2
Favori
2.681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yurt dışından Xs Max 256 gb almış biri olarak,türkiyede garantisi görünen A2101 modelinden aldım. Hoş apple tr’ sitesinde de 1 yıl garantisi mevcut. Lakin çuvalla para verdiğin cihazın bozuk çıkması kabullenilemez.
    Şöyle diyim bu cihazlarda batarya sorunu var, az da değil, cihaz elimde %30-50-60 aralığında (tamamen kendi kryfine göre) kapanıyor be şarj kablosu bağlanana kadar da açılmıyor. Kaldi ki şarja takıncada önce %10 sonra %50 gösteriyor, sistem check ypaınca batarya servise gönder diyor. Cihazi yurt dısında değişen kişilerde bu sorun tekrarlayabiliyor. Yada değişimde sonuç değil. Kaldi sıfır aldığın cihaz tamir görüyor ve hallolmuyorda, tam bir rezalet.
    Apple tr garantisi olan cihaz daha satısa çıkmadıgı için hizmet verilenez diyen var, yedek parça elimizde var anlaşmalı servise gidin diyen var.Gittiğiniz serviste adam cihaza baktı Katar, amerika, honkong cihazlarına biz dokunamayız diyor, garantisi olsa dahi.
    Oda ayrı bir kafa, benim sorunlu cihazımı 8 ay sonra tüketici hakları mahkemesi aracılıgıyla paramı iade ettiler (dolar kuru o dönemde 3,5 tu) yeni aldıgın cihazda da bu sorunlar...
    Adamlar dalga geçiyorlar, telefonu almayı düşünenler araştırsın bence, iyi forumlar

• Geçmiş olsun.

Yurtdışı cihaz almak demek bu riskleri göze almak demek zaten.
  • _RaSCaL_ kullanıcısına yanıt
    Yurt dişi almak risk demek mi.?? Yurtiçi 11000tl civarinda yurtdişi 6000-6500 civarinda yurtiçi mazagaya geldigi an servise yönlendirebilir sorunu cözebilir ama xs max gercekten soru lariyla daha cok gündeme gelicektir.
  • Teşekkürler sorun yurt dışı yurt içinden ziyade bu serilerde sorun olması, ilk çıktıgı gğnden itibaren sarj ve batrya sorunu verdi zaten, apple “s” modellerinde hataları eleyeceğine yeni sorunlar eklemiş.

Yani türkiye den alınan cihazlarda da bu sorun çıkacak gibi duruyor. Servis işkemi aldıgım zaman aynı sorunu verip vermeyeceğinin de garantisi yok; çünkü cihaz serileri sıkıntılı
  • SEHZADE63 S kullanıcısına yanıt
    Risk derken cihaz için demedimki !

Garanti konusu için söyledim.

Bilmem ne kodlu olunca bakılıyo başka kodlu olunca bakılmıyo mevzusu sıkıntı.

Bu durumda haliyle risk demek oluyo
  • _RaSCaL_ kullanıcısına yanıt
    Tmm da avrupa cihazlarinin cogu türkiyede gecerli america ve çin ülkelerindeki cihazlar gecersiz bunu herkes biliyor :)
  • Öncelikle geçmiş olsun. Maalesef elektronikte üretim hatası sıkıntıları olabiliyor. Ctesi den beri MAX kullanıyorum. Pil ile ilgili be şikayetim yok. Ne kapandı ne şarj olurken dengesizlik yaşandı cihazımda. Donanımsal bir arıza var büyük ihtimalle cihazınızda. Yurt dışı cihazlara kodu Türkiye kodu ile aynı olmak kaydı ile Apple ın yönlendirdiği servisler bakıyor diye biliyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İphone 15 pro sarj etme sorunu
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Teşekkürler sizin adınıza sevindim sorun olmamasına, aslında olay şu bu cihazı alırken uluslararası garantisi var diye aldım apple amerika ile görüştürdüm oradaki arkadaşımı, model numarası vs uyumlu olsun diye. Lakin türkiyede cihaz satışa daha sunulmadığından garanti veremiyor apple tr, bu doğal aslında sorun şurada başlıyor.
    Yurt dışı cihazları için anlaşmalı oldukları şirketlere yönlendiriyorlar, onlarda da yeni çıkacak olan bu cihaz için eğitimli personel bulunmuyor.
    Dolayısıyla apple tr önce merkez servisine eğitim verip; diğer servisleri 2. 3. Eğitim programlarına katacağından garantinin ne zaman geçerli olacağı cihazı teslim edebileceğim net değil. Kaldı ki onlarda bilmiyor, sanırım apple tr de herşey son anda günü kurtarmak için planlanıyor, böyle gizli saklı birşeyler varmış gibi...

Bir önceki türkiyeden aldıgım iphone x te de sorun çıkmıstı, tüketci hakları aracılı paramı iade almıstım 1,5 ay önce (tabi dava 7 ayda açığa kavustu ve o zaman 6300 aldıgım cihaz su anda 12000 tl di, dolar kurumuz sağolsun) bunda da cihaz hatalı çıktı. Artık apple bulasmam diye düşünüyorum şu cihazı onarıp satıp huawei alacağım, bende ki airpods ve mac te satacağım. Hem türkiye den hem yurtdışından alınma cihazlarımda aynı sorunları yaşıyorum, benim için öncelik karşımda muhattap bulup sorunumu çözüme kavuşturabilneleri, ben ikisinide göremiyorum.

Müşter ilişkileri iyi olan kurumlardan alışveriş yaparım bundan sonra, atraksiyona gerek yok günümüz türkiyesinde :)

• grkm4life G kullanıcısına yanıt
    Adınıza üzüldüm hocam. Huawei alacaksanız mate 20 pro dan uzak durun naçizane tavsiyem:)
  • DODANLI kullanıcısına yanıt
    Evet ben de yurt dışında bu modeli inceledim ve çok hoşuma gitti ancak internete sorunları görünce hemen vazgeçtim.
  • Yarından itibaren servisler desteğe başlıyor. Bilginize...
    Hadi ya onda ne sorun varmış ki, yakın arkadaşımda var çok memnun cihazdan o ama 😁
  • AlicanNalbat kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle diyorlar ama yedek parça henüz istanbul’daki servislerde yok. 3-4 yer ile konuştum 1 hafta sonraya ancak elimize ulaşır diyorlardı malesef
  • Geçmiş olsun gerçekten çok kötü olmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: grkm4life

Aynen öyle diyorlar ama yedek parça henüz istanbul’daki servislerde yok. 3-4 yer ile konuştum 1 hafta sonraya ancak elimize ulaşır diyorlardı malesef
    Özele bakabilir misiniz ?
  • grkm4life G kullanıcısına yanıt
    Yeşil ekran problemi var lg panelli olanlarda
  • AlicanNalbat kullanıcısına yanıt
    Özel mesajınız kapalı malesef :)
    Onu da bekleyeceğim desenize, neyse daha bol vaktim var gibi bu cihazın değişim/onarım süreci sırasında :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: grkm4life

Özel mesajınız kapalı malesef :)
    Açtım hocam mesajları....
  • quote:

Orijinalden alıntı: DODANLI

Yeşil ekran problemi var lg panelli olanlarda
    Yeni modelleri sadece Samsung üretiyor diye biliyorum...

Edit; Evet LG’de üretiyormuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlicanNalbat -- 30 Kasım 2018; 15:3:29 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.