Şimdi Ara

İphonedan BB'ye geçiş olcak ve ilk kez bb kullanıcam çok acil yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar gece 2.30a kadar forumda araştırmaya çalıştım pek bişey bulamadım bu yüzden görmediğim sorularıma cevap veren konu varsa şimdiden özür dilerim herkesten ve cevap verenlerede teşekkür ederim.

Şuanki telefonum iphone 4 sorunları nedeniyle satıp bb 9900 almayı düşünüyorum. Sorularımı yanıtlarsanız sevinirim.

1.BB 9900 çok sorunlu mudur herkes kasıyo donuyo falan diyor?
    2.Çok fazla uygulama kullanmayacağım. Whatsapp,face,kamera,youtube,sahibinden.com gibi uygulamalar kullanıcam. Vodafone kullanıyorum 1gb net 500 dk 5000 sms şimdi bis olmadan hangilerini yapamam?
    3. Vodafone 6.90a 100mb bis veriyor bu yetmez gibime geliyor. Bu biterse 1gb netim ne olcak bu programlarda kullanabilirmiyim?
    4.Alırken nelere dikkat etmem lazım
    5. İphonedan sonra çok sıkıntı yaşar mıyım karışık mıdır? Öğrenmem gereken şeyler için önerebileceğiniz bi konu var mı

250-400 lira arası bütçem var ve bu fiyatlara sürüyle 9900 var bunlarda sıkıntı var mıdır ? Birkaç ilan paylaşabilirmisiniz?

Teşekkürler

Cihaz 19.04.2014 tarihinde alınmıştır. Kutulu, garantili ( haziran 2015'e kadar ) , sıfır kulaklık ( kullanılmamış orjinal ), kutusunda açılmamış deri kılıf ( naylonu bile :) ) yani herşey dahil 450 TL aldım. Telefoncu abimiz ilk 600 dedi yok kolay gelsin 450 bütcem deyince gel sabah siftahı diye böyle bi anda düşüş yaptı :) Telefondan oldukça memnun kaldım mexico yapımı.

Evet iphone'dan sonra blackberry tabiki kötü oluyor ancak benim telefondan beklentilerimi karşıladığı için ve bazı sıkıntılar olduğu için iphone 4 'ü satıp Blackberry 9900 'e geçiş yaptım. Şuan memnunum beklentilerimi karşılıyor. Oyunlar çokta kötü olmaz sandım ama gerçekten 3310 kalitesindeymiş bende baya bi hayal kırıklığına yol açtı oyun için almamıştım ama gerçekten vasat. Şuanda şarj sıkıntısı yaşıyorum belkide sürekli whatsapp kullandığım içindir.

Benim gibi İphone 4 'den bu telefona geçmek isteyenlere tavsiyem imkanınız varsa geçmeyin ios gerçekten os yanında harika kalıyor. Ancak benim gibi telefonunda sıkıntı olup elden çıkarıp bütçesi bu kadar olanlara kesinlikle tavsiye ederim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BuğraE -- 27 Nisan 2014; 14:33:57 >

• Hocam şuan blackberry bold 9900 den yazıyorum. şimdiden geçmiş olsun. Bende android kullanıcısıydım. Attan inip eşeğe binmek diye bi tabir vardır ya. Aynı onu yaşıyorum. Sen de yaşarsın. Kullanması zor değil alışırsın hemen.

Kötü yönlerini sayıyorum.
    Wifi berbat diyebilirim. Modemin yan tarafındaki odadayım. Bu yazıyı yazarken bile kesildi.
    Kamera 5 mp. Ben pek foto çeken biri değilim. çok da önemli değil benım için.
    Uygulama yetersiz. Doğru düzgün ne bir uygulama ne oyun ne tema hiçbir şey yok.
    Tarayıcı 6-7 sekme olunca birden atabiliyor, kapanıp açılıyor.
    Bis yapmadım bılmiyorum.

OS 7 kötü yani.

Şımdi hevesini kırmak istemem ama bunlar gerçek.

ilan istemişsin ben 350 falan veren olsa hemen satıcam. Ama telefoncular 200 tl falan diyorlar. Yazın tekrar sorucam.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle cevap verdiğin için teşekkür ederim :)

Evde ipod touch 4g var 2 senedir suratına bakmıyorum o yüzden pek sıkıntı değil uygulama vs. :) İphone'u iphone olarak kullanmıyorum şuanda whatsapp,face,twitter gibi sitelere girip çıkıyorum. Telefonun anteni sıkıntılı, konuşma esnasında ses çok az geliyor, ön kameram bozuldu kameraya girince atma falan yapıyo ios7de de var yani öyle sıkıntılar :) BB 9900'ü konuşma mesajlaşma ve sosyal ağ vs için kullanıcam o yüzden sıkıntı olmaz. Kamerada sıkıntı olmaz biliyorum attan inip eşeğe binicem ama şuanda en masrafsız kurtuluş yolu bu ve ipodda olduğu için sıkılmam hem kullanmak istiyodum hep farklılık olur. 2 sene sonra işe başlayınca zaten tekrar iphone'a geçiş yapıcam.
  • Bir arkadaşım iphone dan 9900 e geçmişti geçen sene.Daha bugün muhabbet arasında geçti çok memnunum dedi.Bir telefoncudan ikinci el almıştı şuan gayette memnun.Android uygulama oyun gibi bir beklentiniz yoksa BB ye hoşgeldiniz demeliyim.Şahsım olarak BB kullanıyordum (Bozuldu geçen gün) Ve bende 9900 almayı düşünüyorum.Garantilisine bak derim pek çok ilan var dediğiniz gibi.

Kamerası tatminkar
    Youtube sorunu yok
    100 mb yetmez ancak 1gb yeter.
    BB tarayıcı olarak bilirsiniz (10 lar hariç) Pekte iyi değildi 9900 iphone kadar iyi olamaz ama işinizi rahatlıkla görecektir.
    Çevremde 5 kişi kullandı bir tane şikayet almadım kasası dayanıklı ve gösterişlidir.Bir arkadaşım arabadan dışarı fırlattı cihaz sağlam kaldı aynı arkadaşım bir anlık buhranla kırdı ve iphone 5 aldı tekrar bb alsam 9900 alırım diyor.

Ayrıca BB nin tarayıcıları neden bilmem ama az mb yiyiyor buda iyi bir avantajdır.

Özetle bahsettiğiniz uygulamalar ile kasmaz 9900 bb nin yırtılma noktalarından biridir 9800 gibi görmeyin ama iphone gibide düşlemeyin ben almanızı öneririm

• Öncelikle yorumun için teşekkür ederim :) BBye kesin geçicem ancak kafama takılan sorular var.

Vodafone 500dk 5000sms 1gb paketim var. Ayrıca bis paketi alcam 7 liraya 100mb deniyor ancak sınırsız sadece hızı düşüyo diyende var şimdi ben bu 100mb paketi kısa sürede bitiririm gibi ama normal net denildiği şey için 1gb net paketimde yiyecekmiş istediğimde bitmesin diye bis istediğimdede boşa gitmesin diye 1gb netimi kullanmak istiyorum bunu yapabilirmiyim? Bide bis olmadan ne eksikler olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşte o konuda bir şey diyemeyeceğim.Evde wifi varsa onu kullanırsınız.Bis olmadan bbm kullanamazsınız bunu operatörle görüşün yetkili birinden çünkü ben her ay Turkcell'den 1gb bis alıp 100mb yiyen biriyim Onuda yemeyebiliyorum bile elimin altında sürekli laptop olduğundan hiç kullanmıyorum desem yeri.Bis olmadan bildiğim kadarıyla opera ile girebiliyorsunuz internete yani aldığım ilk günden beri bis kullanıyorum o yüzden hiçbir bilgim yok bu tip şeylerde

BBM
    Whatsapp bir şey yemez zaten

Umarım hayırlı olur siyahını tavsıye ederim
  • Whatsappı sürekli kullanıyorum ve fotoğraf video ses kaydı falan yolluyor arkadaşlarım bunu paketten yemez herhalde yarın vodafone ile görüşcem ama ne nedir değildir kullanıcı yorumlarından öğrenmek istedim daha değerli ve gerçekci benim için :) bis baya sıkıştıra sıkıştıra yiyormuş paketten onla ilgili bi bilgim varda facebook whatsapp sürekli kullanıyorum bunları 100mbden kullanırsa ve sınırsız değilse canım çok yanar :)) 500mblık bile bis paketi yok vodafone için :) turkcell bis için en uygunu ancak bi daha turkcelle geçemem paketler çok uygun vodafoneda tek sıkıntım bis değil konuşuyorum mesajlaşıyorumda :) keşke 500mb 10-15 liradan vodafoneda bis olsa :)

Siyah rengini almayı düşünüyorum zaten şimdiden çok çok teşekkür ederim umarım hayırlı olur gerçekten :)

Değerli yorumun içinde teşekkür ederim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BuğraE -- 16 Nisan 2014; 0:28:46 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Rica ederim :) Ben Whatsapp kullanmıyorum sesli not vs. yer ama çok düşük kb lerde yer.Resimi bile düşük boyutta atıyordu yanlış hatırlamıyorsam.Size şöyle söyliyeyim ben kontör yüklediğimde 100mb hediye geliyordu.Paketten yemiyordu o hediyeden düşüyordu hediye bitince normal 1gb lik bis ten yemeye başlıyordu.Bence bir görüşün işinizi sağlama alın sonra sorun yaşamayın.Ayrıca klavyeden yana çekinceniz olmasın aşırı pratik.Şuan gram bakmadan 360 harfli mesajı yazabiliyorum (O kadar aldığı için :D ) Ergonomik ve güzel.Tuş seside 9900 de minimize edilmiştir not olarak ekliyeyim
  • Kuzenimde vardı ama o zamanlar iphonedan hevesimi almadığım için ilgimi çekmemişti özellikleri bana yeter tek sıkıntım bis :))

• quote:

Orijinalden alıntı: xxxbgrxxx

Kuzenimde vardı ama o zamanlar iphonedan hevesimi almadığım için ilgimi çekmemişti özellikleri bana yeter tek sıkıntım bis :))

O fiyata sifir 9360 falan kovalayabilirsin hirpalanmis 9900 lerden daha uzun omurlu olabilirler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Burn in Hell

quote:

Kuzenimde vardı ama o zamanlar iphonedan hevesimi almadığım için ilgimi çekmemişti özellikleri bana yeter tek sıkıntım bis :))

O fiyata sifir 9360 falan kovalayabilirsin hirpalanmis 9900 lerden daha uzun omurlu olabilirler.

9360 hoşuma gitmedi 9900 temizini alcam zaten acelem yok özellik olarakda bayağı sağlam ve hoşumada gitti tavsiyen için teşekkür ederim ama gönül 9900den yana :)

• Abi iphone satip bb gecmek nedir yaa kardesim sakin oyle bi hata yapma bn aldim pismanim ne uygulama var ne oyun var hani kullanabilecegin whatsapp. Twitter felan var iphone da bunlar daha rahat. Benim gorusum sakin bold 9900 alma hatta bb asla alma elindekini sat ust modele gec

• Oyun,uygulama vs için ipod touch 4g var zaten evde 2 senedir boş boş duruyo :) BB'yi uygulama oyun için almayacağım zaten amacım artık dokunmatikten sıkıldım ios7den iphone4'ümde oluşan donanımsal ve yazılımsal sıkıntılardanda sıkıldım 1.5 sene kullanıcam zaten he ilerde durumum olur satarım 50 lira ucuza gider iphone 5 alırım iphone4 satıpta iphone 4s almak gibi bi hatada yapmam.
  • Bende yeni bulaştım blackberry e bu bis olayını çözemedim. Benim 4 Gb Avea internet var bis aboneliği olmadan Avea internet i kullanamazmiyim. Ayrıca Avea internet ayarlarını birturlu yapamadım. Bu konu ile ilgili link verebilir misiniz .

• Bende vodafone kullanıyorum bugün müşteri temsilcisiyle görüştüm. Bis için 6.90 lira istiyolar 100mb bis veriyolar ancak 100mbden sonra hız düşüyomuş yani sınırsız bis. Ayrıca bende paket kullanıyorum 25 liraya 500dk 5000sms 1 gb net şimdi vodafoneda normal tarayıcıda vs gezerken sanırım 1gbden kullanıyor whatsapp bbm app world gibi uygulamalarda ise bis paketinden kullanıyor. Yani bildiğim kadarıyla sen o 4gb kullanabilirsin ama bis programları harici işte youtube tarayıcı üzerinden istediğin şeyler falan.
  • şuan BB 9380 curve var ve hiç memnun değilim. 1 yıldır kullanıyorum ve çok fazla kitleniyor. BB nin zaten eklenti ve oyun mağazasıda diğer işletim sistemli telefonlara göre çok geri. Tavsiye etmem BB asla.

Ama tabi karar senin. BB sonuçta bir oyun oynama telefonu değil. sende böle birşey için kullanmayacaksan heralde işini görür.
  • Sene 2014 teyiz, bi 9380 nin ilk üretim tarihine bakın bide o senelerdeki telefonlara bakın,sene olmuş 2014 kaç senelik telefonu şimdikilerle kıyaslıyorsynuz,hadi kıyaslıcan bari yıla göre yaz
  • Blackberry 9900 kullanmy?tym zamanynda. kendi kendine donardy aç kapa yapmak zorunda kalyrdym yazylymsal hatalary var o nedenle tavsiye etmem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: applem26

Biraz daha ekleyip bb10 işletim sistemli bi model alırsanız pişman olmayacaksiniz

Bütçem bu kadardı sağolun tavsiyeniz için ama 9900 aldım :)
  • quote:

quote:

quote:

Biraz daha ekleyip bb10 işletim sistemli bi model alırsanız pişman olmayacaksiniz

Bütçem bu kadardı sağolun tavsiyeniz için ama 9900 aldım :)

Hayırlı olsun arkadasım güle güle kullanın blacberry bağımlılık yapacak 😃 ben iphone 5S kullanıyorum ama bu ara 9000e takmış durumdayım stormum da duruyor nedense surekli blaclberry modellerini toplamak istiyorum 😃

Teşekkür ederim :) Bakalım tasarımına kullanışlılığına zaten hayrandım şimdi elimden düşüremiyorum inşallah böyle devam eder hevesim ve sevgim :) Eski Blackberrylerede hastayım ama nedense 9000 boldu hiç sevemedim şuanki telefonum onun yenisi ancak ona halen alışamadım :)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.