Bildirim
ipod,daki müzik formatı nasıl değiştirilir
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Formatı değiştirmenin bir getirisi olmaz. Müziği indirdiğin zaman kaliteli şekilde indirmen lazım. Kaliteli formatlarda kayıpsız formatlardır. Flac, apple lossless, waw gibi. Bir şarkının boyutu 44.100 khz 16bit sıkıştırılmamış ise yaklaşık 40-50 mb olur. 96khz kayıpsız dvd audio'lardaysa bu 200 mb'a kadar çıkabiliyor şarkı başına. Böyle dosyaları bulduktan sonra ipod'a lossless olarak çevirip dinleyebilirsin. Gerçekten çok güzel ses veriyor alet -
Öncelikle CD'den (DVD'den) yani çoğumuzun ulaşabileceği en kaliteli formattan önceden çevrilmişse şarkı, pek bir şey yapılamaz. Çünkü mp3 zaten sıkıştırma olayı başlı başına. Frekanslar kayboluyor, kanallar kapatılıyor vs.. İşin teknik kısmına çok hakim değilim fakat olay en kabaca böyle anlatılabilir.
Yani önemli olan kaynağının sende olması. CD'si, DVD'si sendeyse eğer istediğin şarkının, oradan dönüştürebilirsin. Wav olarak çevirebilirsin fakat nereden baksan ortalama bir şarkı için 30-40 mb yer gerekir. Mp3 kalite konusunda iddalı bir format değil. Amaç, müzikler için az yer kaplayacak bir şekile çevirmek işi. Bitrate istediği kadar yüksek olsun, en kaliteli olarak bahsettiğin şey malesef mp3 için geçerli değildir. Dediğim gibi, elinde orjinal CD veya DVD'si olursa ancak wav uzantılı olarak çevirebilirsin.
Misal, 128 kbps olarak çevirilen bir şakı için zaten iş bitmiş demektir. Bir daha sen istediğin kadar bu şarkıyı 320 kbps yap. Sonuç değişmez. Kayıplar hala kayıptır.
Winamp'ın özellikler menüsünde -output kısmında "Nullsoft WaveOut Output" programı mevcut. CD elindeyken buradan çevirebilirsin. Yer önemli değil demişsin, sanırım 30-40 mb civarı (bir şarkı için) çok sorun olmaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maximof -- 2 Kasım 2009; 22:39:10 >
-
ipod,un kullandığı müzik formatı mp3,mü oluyor çaldığı format geçen gün itunes 9.1 yada başka bi versiyonu yükledim orda ipod tıklayınca sondan ikince tabba aac waw apple mp3 tarzında yazı çıktı bende galiba şarkının formatını değiştiriyor diye düşündüm o an pek ilgim yoktu sonradan ilgili oldum bu duruma o indirdiğim itunes programını sildim şuanda pcde 9.0.2.25 sürümü var ama onda bahsettiğim şey yok yada ben bulamıyorum birşey daha sormak istiyorum itunes deki şarkıları nasıl silebiliriz toplu şekilde tek tek silmesi eziyetli oluyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihani -- 2 Kasım 2009; 23:02:59 > -
Arkadaşların söylediği gibi CD/DVD gibi bir kaynak sende değilse yani intenetten indireceksen Flac ya da Ape formatını tercih et. Bunlar kayıpsız formatlardır. Her ne kadar sıkıştırılmış olarak geçse de teknik mana da, kullanıcı için bu pek doğru değildir. iPod'larda ALAC(Apple Loseless Audio Codec) formatını kullanarak bu iki formata çok yakın sıkıştırma ile kayıpsız müzik dinleyebilirsin.
Yapman gereken şu; imzamda Sony Mp3 çalarlar için Wav şeklinde hazırlama rehberi var. Orada aynı yolu izleyerek farklı seçimler kullanacaksın. Flac, Ape(Monkey's Audio olarak da geçer) ve Apple Loseless plug-in dosyalarını programı kurduktan sonra sitesinden indir ve onları da kur. Adımlarda Wav seçeceğin yerde Apple Loseless seç, bu kadar
Ekleme: CTRL + A yap hepsini seç, sonra DEL yap. iTunes kitaplığından silinsin de, tamamdır
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Figure -- 2 Kasım 2009; 23:28:44 >
-
+
v0 mp3'lerde kalitelidir bu arada. Her zaman her şarkının lossless'ını bulamayabilirsin. v2'leri tavsiye etmiyorum v2'ler v0'lardan sıkıştırılmıştır, düşük kalitelidir. -
şu lossless sarkılardan 1-2 tane upload etseniz yada nerden bulurum bi link verseniz normal mp3ten nekadar farkı var cok merak ettim 40mblık şarkının benim max attıgım şarkı 10mb 12mb o da uzunlugundan fln kaynaklanıyordur sanırım...
pm olarakta verebilirsiniz linki
benim attıgım sarkılar mpeg4 audio file vede mpeg layer 3 audio olarak geçiyor itunes kendi çeviriyor bu formata mp3te atsam farketmiyor yine bildiğini okuyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeyLu -- 3 Kasım 2009; 0:53:22 > -
arkadaslar bide ricam yükleyebilecek arkadas varsa yada link verebilecek türkce bi parca yada yabancı olursa eger bilindik bi parca verebilirse sevinirim karşılaştırma yapmam açısından faydalı olur -
İnternette bir sürü örneklemesi mevcuttur diye tahmin ediyorum. Google'dan arkadaşların bahsettiği formatları sample olarak aratırsan mutlaka çıkacaktır. Lisanslı şarkı olması önemli değil çünkü. Mutlaka aynı sesin bir çok formatla karşılaştırmalı incelemesi olmalı. -
@ leylu3006
kayıpsız formattaki müzikler için örnek içeren 2 dosyayı link olarak attım. Başka denemek isteyen varsa Pm atsın ona da linki veririm
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuzunoglu -- 3 Kasım 2009; 16:16:14 > -
itunes programıyla bilgisayardaki mp3 formatını aac formatına çeviriyorum peki şu apple,ın meşhur formatına nasıl çevirecem Apple Lossless itunesden yapabilirmiyim mp3,ü aacye çevirdiğim gibi mp3,ü Apple Lossless formatına çeviremezmiyim itunes,den bunu yapabilirmiyim çünkü şarkıları bu Apple Lossless formatta dinlemek istiyorum -
quote:
Orijinalden alıntı: cihani
itunes programıyla bilgisayardaki mp3 formatını aac formatına çeviriyorum peki şu apple,ın meşhur formatına nasıl çevirecem Apple Lossless itunesden yapabilirmiyim mp3,ü aacye çevirdiğim gibi mp3,ü Apple Lossless formatına çeviremezmiyim itunes,den bunu yapabilirmiyim çünkü şarkıları bu Apple Lossless formatta dinlemek istiyorum
kardeş anlatamadık herhalde. mp3'ü Apple lossless'a çevirince ses kalitesi artmaz. Mesela vcd filmi bluray formatında yazsak nasıl Hd görüntü vermeyeceği gibi mp3'ten de lossless müzik olmaz. Kalite artmaz! Kayıpsız(lossless) formatta müzik bul onları çevirirsin. Kayıpsız formatlara örneklerde yukarda mevcut. Piyasada bu aralar en çok bulunan format .flac.. ona göre. Bu arada iTunes'tan çevirebilirsin. Preferences'de ses formatı ayarı mevcut
-
Senin istediğin şey 3mb lık bir dosyadan tüm frekansları ve kayıpları tekrar kazanıp 50mb lık bir müzik dosyası oluşturmak. Zaten mp3'ü kayıpsız formata çevirebilseydik mp3 kayıpsız bir format olmazdı ki. Eğer dediğin gibi yapabilseydik dinlemediğimiz flac dosyaları yerden kazanmak için mp3'e çevirir sonra dinleyeceğimiz zaman tekrar flac'a çevirirdik -
anladım kardeş yani eyer şarkının formatı mp3 ise sen onu itunes,te apple lossless formatına çevirirsen bu gerçek bir apple lossless formatı olmaz yani kalite bakımından ancak orjinal cdsi elinde olunca bu mümkün olur buraya kadar tamam şimdi internetten indirdiğim şarkıların hepsi mp3 ozaman ne yapacaz gidip orjinal cdyi satın alıp oşekildemi dinleyecez yada internette nerden bulacaz bu kayıpsız şarkıları bunun için bildiğinizbir site filan varmıdır mp3 olarak indirmeyecek -
Arkadaşlar selam
ipod uma attığım mp3 leri apple lossless formatına dönüştürmek istiyorum. itunes üzerinde convert tuşu göremedim. Nasıl çevirebilirim bu formata _?
Yardımlar için şimdiden çok ama çok teşekkürler
Saygılarımla,,
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpaybursa -- 20 Şubat 2010; 17:33:28 > -
quote:
Orijinalden alıntı: alpaybursa
Arkadaşlar selam
ipod uma attığım mp3 leri apple lossless formatına dönüştürmek istiyorum. itunes üzerinde convert tuşu göremedim. Nasıl çevirebilirim bu formata _?
Yardımlar için şimdiden çok ama çok teşekkürler
Saygılarımla,,
pm'de de cevap verdim ama bişey yazmadan önce konuyu okusaydın bir kere keşke..
Sayfa:
1
Benzer içerikler
- dıt dırı dıt dıt dırı dı dıd dıd yabancı
- rootdir nedir
- sennheiser momentum 4 vs sony wh-1000xm5
- telefon görüşmesi için bluetooth kulaklık tavsiyesi
- xiaomi bluetooth kulaklık eşleştirme sorunu
- airpods pro 2. nesil özellikleri
- ipod touch 8. nesil
- airpods güncelleme
- airpods nasıl sıfırlanır
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X