Şimdi Ara

IPod, modeller ve nesiller arasındaki ses kalitesi farkı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
0
Favori
2.977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    uzun zamandır bu Ipod piyasasını araştırıyorum. uygun fiyatlı bişeyler bulursam alacağım. fakat aklıma takılan modellerin ve modellerin nesilleri arasındaki ses çıkış gücü ve kalite farkı.
    öğrendiğim kadarıyla kullanılan ses işleme yongası yüzünden en kaliteli çıkışı Ipod video 5.5 veriyormuş. fakat aynı fiyata classic alıp bol miktarda saklama kapasitem de olabiliyor.
    kullanan, kullanıp başka player'a geçen, deneyen arkadaşlardan ricam tüm(tüm olmasa da popüler olan) Ipod modellerini belli bir sıraya dizersek, bu dizilim nasıl olur? ve aralarındaki fark nasıldır.
    şimdiden teşekkürler

• 5,5g'den şaşma derim ben konu sadece ses kalitesiyse
    Kullandıklarım arasında en iyisi 5,5g
    5,5g video ; 10 ( kolay anlaşılması için 10 puan veriyorum)
    6g classic 6
    7g classic 5,5
  • quote:

Orijinalden alıntı: umutech

fark o kadar büyük yani? peki itouchlar bu sıralamaya girebilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: South Away

quote:

Hocam itouch kullanmadım hiç ama iphone'la aynı olduğunu varsayarak 4nesil derim.İphone 4 çok başarılı (4s değil) İphone 4'e de 8,5 diyeyimBu puanlamaya çok takma kolay anlaşılması açısından böyle anlatmak istedim.

Yanlız bu işte dinlenen müzik,kulaklık çok önemli,örneğin baskafa birisini hiçbiri memnun etmez.
    Ayrıca 10 kişiye sorsan bu puanlamayı,herkes başka bir puanlama yapabilir ama tahminimce yerleri değişmez puanlar değişir sadeceHer zaman söylerim en doğru yöntem deneme yanılma yöntemidir.Kendinize ürün almadan önce deneme imkanı yaratmaya çalışın.Bol şans

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umutech -- 28 Şubat 2012; 13:11:12 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: South Away

quote:

Hocam itouch kullanmadım hiç ama iphone'la aynı olduğunu varsayarak 4nesil derim.İphone 4 çok başarılı (4s değil) İphone 4'e de 8,5 diyeyimBu puanlamaya çok takma kolay anlaşılması açısından böyle anlatmak istedim.

Yanlız bu işte dinlenen müzik,kulaklık çok önemli,örneğin baskafa birisini hiçbiri memnun etmez.
    Ayrıca 10 kişiye sorsan bu puanlamayı,herkes başka bir puanlama yapabilir ama tahminimce yerleri değişmez puanlar değişir sadeceHer zaman söylerim en doğru yöntem deneme yanılma yöntemidir.Kendinize ürün almadan önce deneme imkanı yaratmaya çalışın.Bol şans

teşekkür ederim hocam ilginize.

• rica ederim hocam
  • ipod 4s var ses kalitesi ne kadar iyi olursa olsun az çıktıktan sonra bi yerde zevk sınırlı kalıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ses düşük geliyorsa amfi ile çözülür hocam fiio e5 falan işinizi görür
  • Video serisinin, özellikle 5.5G'nin sesi sıcaktır. Dinlediğiniz müzik tarzına göre seçim yapılabilir. Rock-Metal için Touch4, diğerleri için 5.5G. Dinlediklerim ve kullandıklarımdan bir sıralama yaparsam;

Touch4G>5.5G Video>Shuffle 1G>Nano 1G=Touch1G>Touch2-3G>Nano6G

Tabi bu sıralama benim şahsi değerlendirmem. Kişiye göre değişebilir. Diğer modellerin sesi çöp gibi olduğundan hiç değinmeyeceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Siyah Nur

çok sağolun hocam siz de.
    classicleri de elemeliyim galiba?
  • hortingen yapıp birşey soracağım.
    classicler gerçekten kötü mü yahu?? ben özellikten çok ses kalitesi arayışındayım toch 4g den kaçmaya çalışıyordum rock-metal kısmında touch4g denmiş :O jazz/blues gibi dallara hangisi gider :D
  • quote:

Video serisinin, özellikle 5.5G'nin sesi sıcaktır. Dinlediğiniz müzik tarzına göre seçim yapılabilir. Rock-Metal için Touch4, diğerleri için 5.5G. Dinlediklerim ve kullandıklarımdan bir sıralama yaparsam;

Tabi bu sıralama benim şahsi değerlendirmem. Kişiye göre değişebilir. Diğer modellerin sesi çöp gibi olduğundan hiç değinmeyeceğim.

bu sıralamayı neye göre yaptını acaba??
    bu tarz bir sıralamanın kişisel olduğunu sizde yazmışsınız zaten bu algıya göre değişir.
    ben bir çok tarzı dinliyorum belli bir ayrımım yok pop haricinde. poptan kasıt zamane parçalar. Blues, jazz, 80ler hard rock, rock salsa, klasik yani orkestrasyon müzikler daha çok ensturman müzikleri diyeyim yni pikap ve CDlerde ki altyapılarla oluşturulmuş şeylerden uzak olarak müzik dinliyorum. :) bir müzisyen olarak
    ve ipod touch 2g kullanıyordum az çok memnundum sennheiser HD202 kulaklık kullanıyorum memnunm ondan ama ipodumun kulaklık girişi bozuldu.
    100 liradan fazla istiyorlar bende yeni bir ipod almaya karar verdim. (camıda çatlak)

ama bu yazdığınız sıralama beni biraz şüpheye düşürdü almalımıyım almamalı mıyım diye.

derdim müzik dinlemek başka bişey değil sıfır almak istiyorum çünkü 3-4 sene gidiyor en az bana bu tarz bir cihaz.

yukarıda yazdığıma uyan hangi ipodtur size göre merak ediyorum ve bu classicler neden sıralamada yoklar :) ??

• quote:

Orijinalden alıntı: gvenc

quote:

Video serisinin, özellikle 5.5G'nin sesi sıcaktır. Dinlediğiniz müzik tarzına göre seçim yapılabilir. Rock-Metal için Touch4, diğerleri için 5.5G. Dinlediklerim ve kullandıklarımdan bir sıralama yaparsam;

bu tarz bir sıralamanın kişisel olduğunu sizde yazmışsınız zaten bu algıya göre değişir.
    ben bir çok tarzı dinliyorum belli bir ayrımım yok pop haricinde. poptan kasıt zamane parçalar. Blues, jazz, 80ler hard rock, rock salsa, klasik yani orkestrasyon müzikler daha çok ensturman müzikleri diyeyim yni pikap ve CDlerde ki altyapılarla oluşturulmuş şeylerden uzak olarak müzik dinliyorum. :) bir müzisyen olarak
    ve ipod touch 2g kullanıyordum az çok memnundum sennheiser HD202 kulaklık kullanıyorum memnunm ondan ama ipodumun kulaklık girişi bozuldu.
    100 liradan fazla istiyorlar bende yeni bir ipod almaya karar verdim. (camıda çatlak)

ama bu yazdığınız sıralama beni biraz şüpheye düşürdü almalımıyım almamalı mıyım diye.

derdim müzik dinlemek başka bişey değil sıfır almak istiyorum çünkü 3-4 sene gidiyor en az bana bu tarz bir cihaz.

yukarıda yazdığıma uyan hangi ipodtur size göre merak ediyorum ve bu classicler neden sıralamada yoklar :) ??

Classicler'in sesi eski seri kadar iyideğil. Bunun sebebi eski serilerde (4-5-5.5g) Wolfson ses çipinin kullanılması.

Rock-metal ağırlıklı dinlicekseniz Touch4, geri kalan herşey için Master Card Şaka şaka, Geri kalan herşey için Video.

• quote:

quote:

quote:

Classicler'in sesi eski seri kadar iyideğil. Bunun sebebi eski serilerde (4-5-5.5g) Wolfson ses çipinin kullanılması.

Rock-metal ağırlıklı dinlicekseniz Touch4, geri kalan herşey için Master Card Şaka şaka, Geri kalan herşey için Video.

:) hadi ya :D peki şu imzanızda ki A845 ?? S-master pre ampı var galiba üzerinde

• quote:

quote:

quote:

quote:

:) hadi ya :D peki şu imzanızda ki A845 ?? S-master pre ampı var galiba üzerinde

İmzamdaki A845 bütün iPod'lardan iyi Ama satıldı maalesef, yarın yeni sahibine kargolanacak.

• A845 gerçekten manyak bir cihaz. Sese önem veriyorsanız A845i tek geçerim.
  • tüh ya :) 16gb olup o paraya olup sorunsuz olup (küçük detaylar önemsiz benim için) benim onu bulma ihtimalim var mı peki düşünüyordum sizin a845i almayı :D
  • quote:

tüh ya :) 16gb olup o paraya olup sorunsuz olup (küçük detaylar önemsiz benim için) benim onu bulma ihtimalim var mı peki düşünüyordum sizin a845i almayı :D

O fiyata o cihazı o temizlikte bulmanız çok zor.
  • 4. Nesil iPod suffle i touch 1g nin önüne koymalısınız bu gün esime aldım ve bende touch U ikiye katlar
    Aynı kulaklıkla bı suffle birde touchta aynı .wav uzantı li parçayı deniyorum flactan wav a dönüştürdüm muazzam büyük fark var ses denetimi kapalı eq kapalı ve ikisi arasında gercekten büyük bir fark var yarattığı hacim çok farklı ve başarılı latin blues ve Jazz parçalarda denedim. Büyük fark var suffle çok daha iyi hatta almayı bile düşündüm ama hafıza sorunu olmasa bana yetmez asla ki 8 gb bile yetmiyor...
  • quote:

hortingen yapıp birşey soracağım.
    classicler gerçekten kötü mü yahu?? ben özellikten çok ses kalitesi arayışındayım toch 4g den kaçmaya çalışıyordum rock-metal kısmında touch4g denmiş :O jazz/blues gibi dallara hangisi gider :D

hocam diğer başlıkta olduğu gibi tekrardan sana şöyle bir fikir vereyim. 5,5 g 2007 öncesi bir model, temizini bulabilirsen ne ala. ama ben hard drive olan ikinci ele şüpheyle bakarım, hor kullanılmışsa hard disk zarar görmüş olabilir ve bu ilk başta anlaşılmaz.

O zaman sıfır bir classic alırsın. ama bu da önceki modele göre ses işlemcisi değişmiş model. şimdikinin sesi daha çok, US model alırsan 120 dB falan, ipod kulaklığı ile dinlediğimde irivera kıyasla sesi daha gürdü, ama bası irivera göre sertti, ses daha açık ve keskin, günümüz yabancı pop şarkılarında tiz ve midler zaman zaman birbirine giriyordu, ben AKG'nin kulaklığı ile bunu hallettim.

sony A845'e gelince, bu model A864'ten önceki model, A864'ü ise Dost..) adlı arkadaş forumda incelemesini yaptı, ben de vaktiyle bunu ipodun kendi kulaklığı ile test etmiştim, sesi ipod kadar gür değil ama daha sıcaktı ve dolgun bass veriyordu hem de ipod kulaklığı ile ama 8GB yeterli olur mu tartışılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5D1EACCB3 -- 30 Mart 2012; 15:57:24 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.