Şimdi Ara

IPOD TOUCH 4G Olayı İçin Yardım - Lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
1.435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhabalar, sormak istediklerim var cihazı gerçekten kullananlar ve anlayanlar cevap verebilirse çok güzel olur.... Yakın bir dostum Amerika'ya gidecek oradan ipod touch 4g 8 gb aldırmak istiyorum kendime...

1-) 4G 8 GB olan versiyonunu almayı düşünüyorum çünkü bir üst hafızalı modelinin fiyatı 100$ daha pahalı... Sizce kullanım açısından bir sıkıntı yaratır mı kasılma takılma gibi ? 3-4 tane adam gibi oyun alsa yeterli aslında. (Yani performans düşüklüğü hisseder miyiz ?)

2-) Garanti olayı nasıl oluyor acaba ABD'den alınca bu cihazı ? Bir arıza durumunda faturasıyla burada garantisine bakacaklar mı ? (Çünkü daha önce canım yandı bir motorola defy'ı çöpe attım.)

3-) Arkadaşlar bir de söylentiler var yaz aylarında 5. nesil gelecek diye... Size şimdi almak mantıksız olur mu ? Düşünüyorum da 5g çıktıktan sonra hurda durumuna çıkmasın bunlar ? Fiyat olarak applestore'da 200$ olarak gözüküyor...

Son olarak SİYAH mı ? BEYAZ mı sizce ? İkisinin de arka kasaları aynı mı ? (Kir tutma vs. bakımından)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jovanovic -- 29 Ocak 2012; 18:26:46 >

• Özel mesaj alanın dolmuş cevap veremiyorum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Amedra

Özel mesaj alanın dolmuş cevap veremiyorum :)

Uyarın için teşekkürler boşalltım
  • 1) Performans düşüklüğü yaşamazsın ama güzel oyunlar zaten 1 gb falan yer tutuyor. Oynayıp bitirip silersin olmadı. Almışken 32 gb almak mantıklı olur diye düşünüyorum.

2) Ben de Amerika'dan aldım. Zaten kolay bozulan bir alet değil. Garantili olacak diye Türkiye'den 700-800 lira verilip alınmaz. Bir sıkıntı çıkarsa burda parayla yaptırırsın diye düşünüyorum.

3) Buna yorum yapamıyorum, bilemem 5g ne zaman gelir.

Son olarak tavsiyem mutlaka koruyucu kılıf al ön ve arka taraf için. Çok çabuk çiziliyor çünkü.

Beyazlar ios 5 ile geliyor, ben siyah aldım 1 ay önce ios 4.3.5 ile geldi. IOS 5 ile performans düşüklüğü yaşadığını yazanlar var yabancı forumlarda. Ben o yüzden siyah aldım. Tethered jailbreak yaptım, öyle kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metuserkan -- 29 Ocak 2012; 18:32:07 >
  • 1- 8 gb kullanıyorum. bana yeterli geliyor açıkçası ama bunda telefonumun da etkisi var. eğer dizi, film izler bolbol oyun kurarım diyorsanız 100 $ farka değer. cihazı alalı 1 seneden fazla oldu 2-3 kere takılmıştır en fazla.
    2- bildigim kadari ile bilkom yurtdışından alınan cihazlara garanti vermiyor, ürünü tekrar amerikaya göndermeniz gerekebilir. herhangi bir sorun olduğunda.
    3- bu konuya birşey diyemeyeceğim.

bende siyah var. fotoğraflarına baktım beyazın arka kapakları aynı gibi geldi bana. bir ekleme cihazın arka yüzeyi çok hassas, çok çabuk çiziliyor..
  • Bende 2G vardı, artık kullanmıyorum. Pili dayanmıyor fazla, arada aklıma gelince şarj ediyorum o kadar. Bende amerikadan aldım, garantiyi kafandan çıkart bi kere yurtdışından alıyorsan.

5.çıkacaksa 5 bekle, iphone gibi donanımı arttıracaklardır diye tahmin ediyorum.
  • 1- almışken 32gb alman mantıklı olur
    2-yurtdışından alıyorsan garanti ile uğraşmak zor olur önermem
    3-bu soruyu bilmek imkansız
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • YORUMLARIN DEVAMINI BEKLİYORUM, UMARIM HERKESE YARARLI OLUR.

Beyler öncelikle cevaplar için teşekkürler.

32 GB almayı düşünmüyorum çünkü 8 GB versiyonunu da fiyatı uygun diye alıyorum

Garanti meselesinde ise bazıları uluslararası garanti falan diyordu da ondan dolayı sordum, geçmez mi burda? Çünkü daha önce bir tane android motorolayı direk çöpe yolladım garantisi burda geçmediği için :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jovanovic -- 29 Ocak 2012; 18:48:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jovanovic

Arkadaşlar merhabalar, sormak istediklerim var cihazı gerçekten kullananlar ve anlayanlar cevap verebilirse çok güzel olur.... Yakın bir dostum Amerika'ya gidecek oradan ipod touch 4g 8 gb aldırmak istiyorum kendime...

1-) 4G 8 GB olan versiyonunu almayı düşünüyorum çünkü bir üst hafızalı modelinin fiyatı 100$ daha pahalı... Sizce kullanım açısından bir sıkıntı yaratır mı kasılma takılma gibi ? 3-4 tane adam gibi oyun alsa yeterli aslında. (Yani performans düşüklüğü hisseder miyiz ?)

2-) Garanti olayı nasıl oluyor acaba ABD'den alınca bu cihazı ? Bir arıza durumunda faturasıyla burada garantisine bakacaklar mı ? (Çünkü daha önce canım yandı bir motorola defy'ı çöpe attım.)

3-) Arkadaşlar bir de söylentiler var yaz aylarında 5. nesil gelecek diye... Size şimdi almak mantıksız olur mu ? Düşünüyorum da 5g çıktıktan sonra hurda durumuna çıkmasın bunlar ? Fiyat olarak applestore'da 200$ olarak gözüküyor...

Son olarak SİYAH mı ? BEYAZ mı sizce ? İkisinin de arka kasaları aynı mı ? (Kir tutma vs. bakımından)

1.kasma ile ilgili sorun olmaz fakat jailbreak yaparsan biraz fazla yüklenirsen yapabilir.ben 8gb kullanıyorum 32 gb olsa herşeyi hiç acımadan yüklersin fakat 8gbda işimi görüyor zaten 32 gb alsam bende şimdi 120 uygulama var 32 olsa 500 uygulama olur hepsini kullanmayacaksınki almana değmez 3 4 adam gibi oyun olsa yeterd diyorsan 8 al gerisini ufak oyunlarla doldurursun performansda bişey olmaz dert etme
    2.bende bildiğim kadarıyla yurtdışı girişli cihazlara türkiye apple distürbitörü bilkom bakmıyor diye duydum zaten baksalarda adam gibi yapmıyorlar işlerini.yani apple ürünleri durduk yere kolay kolay sorun çıkarmaz ama elektronik eşyalar şans meselesi ben 1.5 yıl önce 2. nesil ipod touchla başladım hiçbir sorun çıkarmadı şuana kadar şimdi 4. nesil kullanıyorum. 2. nesil ablamda. ama benim 4. nesil teknosadan alınma garantili rahatım. zaten diyelim camı çatlasa yine cebinden ödeyeceksin adam sana bedava yapmayacak.
    3.hiç 5i bekleme vırt zırt onlar 5. nesil çıkacağını apple duyurmamış kim nerden uyduruyor.ona bakılırsa iphone 4s çıkacakkken birsürü insan iphone 5 çıkacak diyodu hatdaha haberler iphone 5ile ilgili geliyordu asılsız yalan haberler bunlar ha çıkabilir ama kesin birşey yok iphone 5 çıkmadan ipod 5 çıkmaz çıksa bile yazın sonunda çıkar onunda türkiyeye gelişi en az 2 ayı bulur bence hiç beklemeye gerek yok.
    birde beyaz alın farkınız olsun çevremde şuana kadar hiç beyaz ipod görmedim benim aldığım zaman beyaz yeni çıktı onunda türkiyeye gelişi 2 ay buldu bende sabretmedim aldım siyahı beyaz daha güzel bence apple ın orijinal kulakllıkla da uyumlu
    ama eğer bütçen dahada varsa iphone al sonradan pişman olma ben şimdi iphone istiyorum bakalım alabilecezmi

• 1. si 8gb yetmez. almışken 32gb alın. kasılma gibi bir olay olamaz
    2. si amerikaya gidip aldığınız yere gitmeniz lazım garanti için
    3. sü 5. nesil yılbaşından sonra BELKİ çıkar o yüzden beklemeyin derim.
    4. si ben beyaz tavsiye ederim
  • 1) Kasma falan olmaz olursa da restore yaparsin hallolur ama tavsiyem 32 gb kafan rahat olur yer sikintisi yasamazsin.
    2) Garanti isini bilmem bozulacaginida pek sanmiyorum dusurme vs haricinde
    3) 5. nesil ne zaman cikar allah bilir :) benim tahminim cikarsada eylulde cikar
    siyah ya da beyaz sana kalmis zevk meselesi yani.
    Kasiyor diyen de var kasmiyor diyende var. bence kasmiyor ama ben hic bi fark gormedim ios 4 ile 5 arasinda.
    Ve son olarak her halikarda arkaya bi kapak almak zorundasin malesef.
  • quote:

Orijinalden alıntı: makita31

quote:

Arkadaşlar merhabalar, sormak istediklerim var cihazı gerçekten kullananlar ve anlayanlar cevap verebilirse çok güzel olur.... Yakın bir dostum Amerika'ya gidecek oradan ipod touch 4g 8 gb aldırmak istiyorum kendime...

1.kasma ile ilgili sorun olmaz fakat jailbreak yaparsan biraz fazla yüklenirsen yapabilir.ben 8gb kullanıyorum 32 gb olsa herşeyi hiç acımadan yüklersin fakat 8gbda işimi görüyor zaten 32 gb alsam bende şimdi 120 uygulama var 32 olsa 500 uygulama olur hepsini kullanmayacaksınki almana değmez 3 4 adam gibi oyun olsa yeterd diyorsan 8 al gerisini ufak oyunlarla doldurursun performansda bişey olmaz dert etme
    2.bende bildiğim kadarıyla yurtdışı girişli cihazlara türkiye apple distürbitörü bilkom bakmıyor diye duydum zaten baksalarda adam gibi yapmıyorlar işlerini.yani apple ürünleri durduk yere kolay kolay sorun çıkarmaz ama elektronik eşyalar şans meselesi ben 1.5 yıl önce 2. nesil ipod touchla başladım hiçbir sorun çıkarmadı şuana kadar şimdi 4. nesil kullanıyorum. 2. nesil ablamda. ama benim 4. nesil teknosadan alınma garantili rahatım. zaten diyelim camı çatlasa yine cebinden ödeyeceksin adam sana bedava yapmayacak.
    3.hiç 5i bekleme vırt zırt onlar 5. nesil çıkacağını apple duyurmamış kim nerden uyduruyor.ona bakılırsa iphone 4s çıkacakkken birsürü insan iphone 5 çıkacak diyodu hatdaha haberler iphone 5ile ilgili geliyordu asılsız yalan haberler bunlar ha çıkabilir ama kesin birşey yok iphone 5 çıkmadan ipod 5 çıkmaz çıksa bile yazın sonunda çıkar onunda türkiyeye gelişi en az 2 ayı bulur bence hiç beklemeye gerek yok.
    birde beyaz alın farkınız olsun çevremde şuana kadar hiç beyaz ipod görmedim benim aldığım zaman beyaz yeni çıktı onunda türkiyeye gelişi 2 ay buldu bende sabretmedim aldım siyahı beyaz daha güzel bence apple ın orijinal kulakllıkla da uyumlu
    ama eğer bütçen dahada varsa iphone al sonradan pişman olma ben şimdi iphone istiyorum bakalım alabilecezmi

Bilgilendirmeleriniz için cidden teşekkürler.

Dediğim gibi fiyattan dolayı 8 GB düşünüyorum... Eğer 3-4 tane adam gibi oyunu aynı anda alacaksa yeterli. Bitirdikçe sileriz oyunları...

Yalnız şu yurtdışı olayından korkuyorum çünkü daha önceden 750 liralık motorola defy'ı çöpe gönderdim burada yapılamadığı için... Aynısını yaşamak istemiyorum keşke geçerli olsa garantisi burada da en azından 1 sene... Uluslararası garanti olmadığı kesin mi burada ?

Beyaz ipod konusunda bazı arkadaşlar kasa ile ekran arasına kirler birikiyor kir tutuyor dediler ondan dolayı soruyorum aslında yoksa daha şık.

• quote:

Orijinalden alıntı: ekoman245

1. si 8gb yetmez. almışken 32gb alın. kasılma gibi bir olay olamaz
    2. si amerikaya gidip aldığınız yere gitmeniz lazım garanti için
    3. sü 5. nesil yılbaşından sonra BELKİ çıkar o yüzden beklemeyin derim.
    4. si ben beyaz tavsiye ederim

quote:

Orijinalden alıntı: KorayKorkmaz

1) Kasma falan olmaz olursa da restore yaparsin hallolur ama tavsiyem 32 gb kafan rahat olur yer sikintisi yasamazsin.
    2) Garanti isini bilmem bozulacaginida pek sanmiyorum dusurme vs haricinde
    3) 5. nesil ne zaman cikar allah bilir :) benim tahminim cikarsada eylulde cikar
    siyah ya da beyaz sana kalmis zevk meselesi yani.
    Kasiyor diyen de var kasmiyor diyende var. bence kasmiyor ama ben hic bi fark gormedim ios 4 ile 5 arasinda.
    Ve son olarak her halikarda arkaya bi kapak almak zorundasin malesef.

Herkes 32 GB tavsiye etti ama arada 100$ fiyat farkı olduğundan sıcak bakmadım buna... Eğer birkaç tane adam gibi oyunu aynı anda kaldıracaksa problem yok benim için...

Yurtdışı elektronik konusunda dilim yandı da ondan dolayı korkuyorum... Daha önce kötü bir tecrübe yaşadım.

Beyaz konusunda arkadaşların bazıları kir tuttuğunu ve kullanışsız olduğunu söyledi, ondan dolayı soruyorum beyazını.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jovanovic -- 29 Ocak 2012; 19:13:23 >

• quote:

1-Kasma gibi bir sıkıntı yaratmaz ancak 8gb az gelebilir ve hafıza dolduğunda kasma olayları olduğu söyleniyor ben 64gb dolduramadım.
    2-Yok burda baktıramazsın amareikaya yollamak zorundasın.
    3-Teknolojiye asla yetişemeyiz şu anki 4g yeterince yeni bence 5g çıksada ne değişebilir.

Ben beyaz aldım daha güzel ama o daha çok size kalmış.evet arka kasalar aynı üfleyerek çizebiliyorsun.

• 1) kasma falan olmaz için rahat olsun o yönden. 8 gb kullanıma göre değişir. çok oyun yükleyip müzik arşivi falan atacaksan tabiki yetmez. bende 32 gb var 1000 müzik fln var (ki 100 ünü anca dinliyorum) oyun uygulama derken anca 13 gb dolu. bu arada 8 gb ipodun 6.5 gb civarını kullanabiliyorsun hatırlatmakta fayda var

2) garanti konusunda pek bilgim yok. ama abd den alınan ürünleri garanti için geri oraya gönderiyorsun diye biliyorum

3)bu konu hakkında herkesin dediği gibi kesin birşey söylemek yanlış olur. 5. nesilin ne zman çıkacağı belli değil. ama beklemeni önermem.

valla siyah beyazda zevkine göre değişir. benimki siyah ve memnunum

bu arada ipodu paketinden çıkarır çıkarmaz arkasını kapla yoksa çiziliyor

şimdiden hayırlı olsun

• quote:

bence almışken 32 gb al derim istediğin gibi atar silersin kullanırsın hafızayı....8gb dada kasma olmaz tabiki...
    garanti olayı çok önemli türkiyede apple servisi bilkom olup fatura yoksa kesinlikle almıyorlar...(3g 32gb ı yurt dışına gönderip öle yaptırabildim.)ama mail le felan fatura olursa kabul ederiz dediler kadıköy servisinde....
    5. nesil çıktı saddece beyaz renk geldi:D yan,i bi cacık yok bence beyaz çabuk kir tutar siyah tercih et derim...

• quote:

Orijinalden alıntı: aloneuser34

quote:

bence almışken 32 gb al derim istediğin gibi atar silersin kullanırsın hafızayı....8gb dada kasma olmaz tabiki...
    garanti olayı çok önemli türkiyede apple servisi bilkom olup fatura yoksa kesinlikle almıyorlar...(3g 32gb ı yurt dışına gönderip öle yaptırabildim.)ama mail le felan fatura olursa kabul ederiz dediler kadıköy servisinde....
    5. nesil çıktı saddece beyaz renk geldi:D yan,i bi cacık yok bence beyaz çabuk kir tutar siyah tercih et derim...

garantinin nesi önemli? ne sorun olabilir ki. alırken kontrol et sorun yoksa düşme haricinde kolay kolay bozulmaz. ekran kırıldı felan direk yenisiyle değiştir garantiyle mi uğraşılır

• quote:

quote:

quote:

garantinin nesi önemli? ne sorun olabilir ki. alırken kontrol et sorun yoksa düşme haricinde kolay kolay bozulmaz. ekran kırıldı felan direk yenisiyle değiştir garantiyle mi uğraşılır

ben prize soktum çakma şarj aletiyle anakart yandı içindeki... onu direk kendi hataları gördükleri için jb li olmasına rağmen sıfırını geri verdiler amerikadan :) türkiyede fatura yok diye uraşmadılar bile...

• quote:

quote:

quote:

ekoman245
    Garanti önemli hocam şöyle ki zaten yazdım burada ama İngiltere'den aldığımız Motorola DEFY hiçbir şey yokken birden bire kapandı geriye de açılmadı. Burdaki servisi yapmıyor... İlla alındığı yere gönderin diyor... Alette hiçbir şey yoktu kendi kendine kapandı. Elektronikte ne olacağı belli olmuyor alırken kontrol etmek bu manada işe yaramıyor. Yani canım yandığı için dikkat etmeye çalışıyorum buna.

aloneuser34
    Hocam siz cihazı bizzat mı götürdünüz Amerika'ya ? Yoksa kargo falan mıydı ? Ne bileyim mantık olarak 1 yıl uluslararası umarım geçerlidir ülkemizde, sanıyorum kimsede net bir bilgi yok ama...

• quote:

Orijinalden alıntı: tkblack

1) kasma falan olmaz için rahat olsun o yönden. 8 gb kullanıma göre değişir. çok oyun yükleyip müzik arşivi falan atacaksan tabiki yetmez. bende 32 gb var 1000 müzik fln var (ki 100 ünü anca dinliyorum) oyun uygulama derken anca 13 gb dolu. bu arada 8 gb ipodun 6.5 gb civarını kullanabiliyorsun hatırlatmakta fayda var

2) garanti konusunda pek bilgim yok. ama abd den alınan ürünleri garanti için geri oraya gönderiyorsun diye biliyorum

3)bu konu hakkında herkesin dediği gibi kesin birşey söylemek yanlış olur. 5. nesilin ne zman çıkacağı belli değil. ama beklemeni önermem.

valla siyah beyazda zevkine göre değişir. benimki siyah ve memnunum

bu arada ipodu paketinden çıkarır çıkarmaz arkasını kapla yoksa çiziliyor

şimdiden hayırlı olsun

Bilgiler için çok sağolun... Bu arada nedense arkasını sanki özellikle çizilsin diye yapmışlar bunu direk kaplamak lazım Böyle şeyler mi kullanıyorsunuz yoksa silikon kılıf mı hatta cam filmi mi ?

IPOD TOUCH 4G Olayı İçin Yardım - Lütfen

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.