Şimdi Ara

İps panel kullanan var mı?Olumlu ve olumsuz yönleri nelerdir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese selamlar,uzun zamandır forumda ve dergilerde lcd monitör konusunda bulduğum herşeyi okuyorum.Bilgisayarda oyun oynamam.Sadece film,müzik ve sky star2 kartı sayesinde uydu yayınlarını seyrederim.Buna rağmen elimden geldiğince herşeyin iyisini almaya çalışırım.Lcd monitörlerde anladığım kadarıyla en kaliteli paneller İps paneller,renkleri ve görüntü kalitesiyle diğerlerinden çok üstünlermiş.Ben daha önce forumda bu konuda da başlık açmıştım.Bana Asus PG 191 tavsiye ettiler.İzmir'de Vatan,Tekmar,Olbim,Hızlı Sistem,Ep Center,Bimeks,Teknosa,Düzey bilgisayar mağazalarına baktım.Bu monitörü görme şansım olmadı.Hiç bir yerde yok.Şimdi sizlerden bir kaç konuda yardım isteyeceğim.
    1.İps panel kullanan varsa olumlu ve olumsuz yönlerini yazabilirler mi?Hangi monitörü kullanıyorlar,nereden temin etmişler ve benim kullanım amacıma uygunmudur?Şu anda Türkiyede satılan monitörlerden hangileri İps paneldir.
    2.Bana Donanım Haberde daha önce tavsiye edilen Asus Pg 191 nasıl monitördür.(ips panel değil)Kullanan var mı?Almaya değr mi?Yaklaşık 1000 ytl harcama yapabilirm.Bu fiyata yakın başka önerileriniz var mı?
    3.Şu an İntel 3.2 (Soket 478)işlemcim var.İşlemci indirimlerinden sonra çift çekirdeğe geçeceğim.Oyun amacı dışında bana ekran kartı olarak da ne tavsiye edersiniz?Monitör ve ekran kartı uyumu gereklimidir?Diyelim ki Asus Pg 191 aldım.Ekran kartı ne olmalıdır.Güç kaynağı Silvertone 500 watt var.Yeterlimidir?(Oyun oynamam,ev kullanıcısıyım)
    4.Bugün Bimeks'te yeni bir öneri sundular.Lcd tv alın,monitör olarak kullanın dediler.Bu öneri mantıklımıdır.1200-1500 ytl aralığına çıksam sizce uygun bir öneriyse hangi lcd tv alayım.
    Kafam çok karışık,yardımcı olursanız sevinirim.Bu monitör işi bence bilgisayar dünyasının en karışık işi,hepinize şimdiden teşekkürler..

• ben kullanmadım ama bidiğim kadrıyla ips lerin görüntü kalitesi çok iyi . ama tepki süreleri çok yüksek.bu yüzden ghosting olabilir.bi de lcd tvlerden monitör performansı alamazsınız.eğer o kadar bir bütçe ayırdıysanız size benq 24" monitörü öneririm.hatta incelemesi sitede var.
  • quote:

Orjinalden alıntı: trimaxsahinabi

ben kullanmadım ama bidiğim kadrıyla ips lerin görüntü kalitesi çok iyi . ama tepki süreleri çok yüksek.bu yüzden ghosting olabilir.bi de lcd tvlerden monitör performansı alamazsınız.eğer o kadar bir bütçe ayırdıysanız size benq 24" monitörü öneririm.hatta incelemesi sitede var.

O zaman Lcd tv alma olayı fikrini bir kenara kaldırdım.Önerdiğiniz monitöre bakacağım.Birde bu kadar para veriyoruz,Piksel hatasıyla da karşılaşmak istemiyorum.Başka önerileriniz var mı?
  • Size önce IPS panel bulunan Apple Cinema Display monitörleri yakından görmenizi tavsiye ederim. Gerçekten çok üstün bir görüntü kalitesi var diğer LCD lere göre.

Apple Cinema Display 23-inch LCD
    http://reviews.cnet.com/lcd-monitors/apple-cinema-display-23/4864-3174_7-30964608.html?ctype=msgid&messageSiteID=9&messageID=953897&cval=953897

Bu adreste oyunla ilgili yorumu var bir kullanıcının, hiçbir sorun yaşamamış, ghosting sorunuda yokmuş.

Kullanıcının oynadığı oyunlardan bazıları: Half Life 2, Doom 3, UT2004, Call Of Duty, Medal Of Honor Pacific Assault, Battlefield, Star Wars Battlefront, EA sports games

• quote:

Orjinalden alıntı: rider30

Size önce IPS panel bulunan Apple Cinema Display monitörleri yakından görmenizi tavsiye ederim. Gerçekten çok üstün bir görüntü kalitesi var diğer LCD lere göre.

Apple Cinema Display 23-inch LCD
    http://reviews.cnet.com/lcd-monitors/apple-cinema-display-23/4864-3174_7-30964608.html?ctype=msgid&messageSiteID=9&messageID=953897&cval=953897

Bu adreste oyunla ilgili yorumu var bir kullanıcının, hiçbir sorun yaşamamış, ghosting sorunuda yokmuş.

Kullanıcının oynadığı oyunlardan bazıları: Half Life 2, Doom 3, UT2004, Call Of Duty, Medal Of Honor Pacific Assault, Battlefield, Star Wars Battlefront, EA sports games

Cevabınız için teşekkürler.Ben İzmir'de Apple satış merkezine gittim.Mağaza sorumlusuna kullanılan paneli sordum.Bilmiyorum dedi.Tepki süresini sordum.Cevap yoktu.Bu yüzden doyurucu cevaplar alamadığım için bir daha da uğramadıım.Peki bahsettiğiniz monitörü alırsam,monitörden verim alabilmem için ekran kartını ne almalıyım.Birde Apple monitörlerinde piksel garantisi yok diye biliyorum.Bu monitörler kaliteli olduğu için piksel hatasıyla karşılaşılmıyor mu?Yoksa bu iş şansa mı kalmış?

• http://www.mavibilgisayar.com/yeni/index.php?Page=DetayliBilgiYazdir&No=1698
    Birde şu modele bakarmısınız?İyi mi?Kullanan ve fikir verebilecek var mı?
  • S-IPS paneller, özellikle LG.Philips'in arka çıkması ile piyasada kendilerine yer buldular. İlk başlarda 60ms gibi çok yüksek tepki sürelerine sahip olsalar da LG.Philips'in geliştirdiği overdrive teknolojisi olan ODC (Over Driving Circuitry) ile neredeyse TN panellerin performansına ulaştılar. Görüş açısı olarak diğer panellerden daha iyi sonuçlar veren (178/178 derece) bu paneller, çok yandan bakınca siyah bölgelerde hafif mora kaymaktan başka arıza göstermiyorlar. S-IPS panellerin gün geçtikçe iyileştirilse de kötü olan tek yanı zıtlık oranı (1:60), gün ışığında pek farkedilmese de az aydınlatılmış bir ortamda siyah alanların tam siyak değil hafif gri olduğu sezilebiliyor. Ne olursa olsun diğer üstün özellikleri ve diğer panellere göre daha iyi sonuçlar veren renk derinliği ile tasarımcıların gözdesi olan bu paneller, resim kalitesi olarak kaliteli CRT monitörlere yakın durumdalar.

Sonuç: Bu kadar harf salatası arasından şu özeti çıkarabiliriz: Oyun için: TN panel, görüş açısı ve renk için için: MVA panel, tasarım için: IPS panel.

ALINTIDIR......
    http://www.pclabs.gen.tr/2007/04/24/akiskan-kristal-goruntu-lcd-yazisi/3/

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • http://forum.donanimhaber.com/m_14661497/tm.htm

buda apple da güzel seçenekler ama paran varsa apple tabiki ama

oyun oynamıyacaksan neden lcd tv almıyorsun o paraya daha büyük ekran alırsın onlarda kaliteli panel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0924579C4 -- 8 Temmuz 2007; 23:34:04 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: trimaxsahinabi

S-IPS paneller, özellikle LG.Philips'in arka çıkması ile piyasada kendilerine yer buldular. İlk başlarda 60ms gibi çok yüksek tepki sürelerine sahip olsalar da LG.Philips'in geliştirdiği overdrive teknolojisi olan ODC (Over Driving Circuitry) ile neredeyse TN panellerin performansına ulaştılar. Görüş açısı olarak diğer panellerden daha iyi sonuçlar veren (178/178 derece) bu paneller, çok yandan bakınca siyah bölgelerde hafif mora kaymaktan başka arıza göstermiyorlar. S-IPS panellerin gün geçtikçe iyileştirilse de kötü olan tek yanı zıtlık oranı (1:60), gün ışığında pek farkedilmese de az aydınlatılmış bir ortamda siyah alanların tam siyak değil hafif gri olduğu sezilebiliyor. Ne olursa olsun diğer üstün özellikleri ve diğer panellere göre daha iyi sonuçlar veren renk derinliği ile tasarımcıların gözdesi olan bu paneller, resim kalitesi olarak kaliteli CRT monitörlere yakın durumdalar.

Sonuç: Bu kadar harf salatası arasından şu özeti çıkarabiliriz: Oyun için: TN panel, görüş açısı ve renk için için: MVA panel, tasarım için: IPS panel.

ALINTIDIR......
    http://www.pclabs.gen.tr/2007/04/24/akiskan-kristal-goruntu-lcd-yazisi/3/

Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.

• quote:

Orjinalden alıntı: nofear72

http://forum.donanimhaber.com/m_14661497/tm.htm

buda apple da güzel seçenekler ama paran varsa apple tabiki ama

oyun oynamıyacaksan neden lcd tv almıyorsun o paraya daha büyük ekran alırsın onlarda kaliteli panel

Peki bu seçeneklere Lcd tv yi de eklememi önermişsiniz.Hangi modelden fiyat ve performans olarak iyi sonuç alırım.
  • lcd tv'leri pc olarak kullanmaktaki en büyük handikap malesef çözünürlükleri.
    şu anda en yaygın olan ve üzerinde "HD Ready" yazan tüm lcd tvler 1366 x 768 çözünürlükte. Bu ise şu an ki klasik 19" WIDESCREEN bir monitörden(1440x900) bile daha düşük bir çözünürlük. yani film ve uydu izlerken bir sorun yaşamazsınız ancak normal windows uygulamaları ve internet kullanımında koskoca tv kullanmanıza rağmen normal 19" bir monitörden bile daha az ekran görünüm alanınız olur ve ekranda sürekli sağa-sola, yukarı-aşağı barlarını kullanmanız gerekebilir.
    bunun tek istisnası "Full HD 1920 x 1080" çözünürlüklü bir lcd tv almaktır. ancak o zaman en az pc monitörü çözünürlüğünü hatta çok daha üstünü elde eder ve tadınızdan da duramazsınız. malesef şu anda en ucuz "Full HD" tv'ler 5.000 YTL'den başlıyorlar.
    bu arada size 22" parlak ekran monitörleri de bir görmenizi tavsiye ederim. aslında onlarda tn panel ancak ekran parlaklıklarından dolayı renkler ve görüntüler çok daha canlı ve güzel gözüküyorlar. filmlerde de çok hoş duruyorlar. bu konuda şu anda HP W2207 22" mönitörü öne çıkıyor. eğer görüntüsünü görmek isterseniz çoğu yer teşhirde bulundurmayıp siparişle getiriyor. ancak örneğin bimeks, vatan, gold gibi mağazaların hepsinde teşhirde HP hazır pc sistemlerini bulunduruyorlar. şu anda o sistemlerle birlikte verilen 19" widescreen ekranlar da bahsettiğim 22"'in küçük kardeşleri ve aynı görüntü kalitesindeki parlak ekran özelliğine sahipler. yani o sistemler üzerinden görüntüyü inceleyip beğenirseniz 22" olanını da bir yerden sipariş verebilirsiniz.

• quote:

Orjinalden alıntı: keremali69

Cevabınız için teşekkürler.Ben İzmir'de Apple satış merkezine gittim.Mağaza sorumlusuna kullanılan paneli sordum.Bilmiyorum dedi.Tepki süresini sordum.Cevap yoktu.Bu yüzden doyurucu cevaplar alamadığım için bir daha da uğramadıım.Peki bahsettiğiniz monitörü alırsam,monitörden verim alabilmem için ekran kartını ne almalıyım.Birde Apple monitörlerinde piksel garantisi yok diye biliyorum.Bu monitörler kaliteli olduğu için piksel hatasıyla karşılaşılmıyor mu?Yoksa bu iş şansa mı kalmış?

İşe bakın ya Apple satış merkezinde çalışıyor adam ama hiçbirşey bilmiyor!! Böyle boş adamlar nasıl çalışıyor orada anlamış değilim.

• Ben 1 yıldır imzamdaki monitoru kullanıyorum. Çok memnunum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: rider30

quote:

İşe bakın ya Apple satış merkezinde çalışıyor adam ama hiçbirşey bilmiyor!! Böyle boş adamlar nasıl çalışıyor orada anlamış değilim.

Size başka bir örnek daha vereyim.İzmir Philips bölge müdürlüğüne gittim.İps panel Philips monitörlerin listesini verirmisiniz dedim.Hayatında ilk defa İps paneli duyduğunu söyledi.Ne olduğunu öğrenmek için not defterine İps paneli heceleyerek ben yazdırdım.Bende kendine yetecek kadar bilgileri olan amatör bir kullanıcıyım.İnanın İzmir'de çok büyük firmalarda bile konuya hakim insan bulmak çok zor.

• http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=152436&productid=evsamle40m87bd

bu bir örnek olsun full hd 1920/1080

philips tede vardı buna benzer

yine tekrarlıyorum para problemin yoksa

iyice araştır dikkat etmen gerekenler

çüzünürlük - contrasrt ve ms saniye samsung un bi modelinde 6 ms bile görmüştüm game mod diye bi özelliğide vardı..

forumda lcd tv bölümüne bak orda daha detaylı bilgi alabilirsin

• quote:

Orjinalden alıntı: nofear72

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=152436&productid=evsamle40m87bd

bu bir örnek olsun full hd 1920/1080

philips tede vardı buna benzer

yine tekrarlıyorum para problemin yoksa

iyice araştır dikkat etmen gerekenler

çüzünürlük - contrasrt ve ms saniye samsung un bi modelinde 6 ms bile görmüştüm game mod diye bi özelliğide vardı..

forumda lcd tv bölümüne bak orda daha detaylı bilgi alabilirsin

Lcd tv'lerin özellikleri güçlü olanlarının şu an için fiyatları çok yüksek,o yüzden iyi bir monitör almaya karar verdim.

• Apple düşünmüştüm ama fiyatı nerdeyse 1500 ytl burada , bende almanyadan gelen yakınıma dell 2007WFP getirtiyorum 1 hafta içinde , ips paneller ile tn paneller arasındaki farkı o zaman daha iyi gözlemliyeceğim . Bu arada lcd tv ile monitör ü karıştırmayın çünkü şu an bu yazıyı 32 inc " tv den yazıyorum , Monitör ün vereceği şeyleri tv bağzen veremiyor .
  • Bu monitör ü burada bulmanız imkansıza yakın 1 hafta öncesine kadar bakmadığım yer kalmadı hatta geçen seneden beri bekliyorum diyebilirim , artık wazgeçtim yurt dışından başka bir ips panel getirtiyorum .
    quote:

http://www.mavibilgisayar.com/yeni/index.php?Page=DetayliBilgiYazdir&No=1698
    Birde şu modele bakarmısınız?İyi mi?Kullanan ve fikir verebilecek var mı?
  • NEC vardı artık o da yok, 1 senedir NEC monitörü gelmiyor piyasaya. Index firması Nec'in distribütörlüğünü derhal bırakmalı, kaliteli bir markada Türkiyede yok olup gitti sayelerinde!
  • Bir S-IPS panel kullanıcı olarak (Dell 2007fpw) izlenimlerimi yazıyım.

1. Siyah seviyesi ve kontrast olarak çok fazla bir şey beklemeyin. Siyah seviyesi SPVA panellerdeki kadar güçlü değil doğal olarak da kontrast çok yüksek çıkamıyor.

2. Ara renkler ise gayet iyi, renk doğruluğu en üst seviyedeki paneller.

3. Görüş açıları mükemmel, her açıdan rahatlıkla görülebiliyor, SPVA panellerde görülen bazı açı problemleri yok.

4. Ekran siyahsa, yandan bakıldığında siyahlar mora çalıyor, bu da S-IPS panel aldığınızın imzası oluyor.

5. Hız. Piyasadaki en hızlı TN paneller kadar olmasa da yeteri kadar hızlılar. En azından SPVA panellerden daha tutarlı bir hızları var. Ben kendi monitörümde bir ghosting sorunu yaşamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Krethgar -- 9 Temmuz 2007; 13:05:06 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.