Merhaba, kısaca konuyu özetlemek istiyorum. Maaşın üzerine konulan ve çok eskiye dayanan vergi borçları sebebiyle tebligatın usulsüzlüğü sebebiyle mahkemeye başvuruldu. Mahkemenin kararı ile maaşa uygulanan vergi borcundan kaynaklanan hacizlerin iptaline karar verildi. Karar kesinleşti. Şuan maaş üzerinde durdurulmuş bir haciz işlemi var (çünkü karar verilmeden önce YD verilmişti.). Maaşı ödeyen kuruma hacizlerin kaldırıldığına dair mahkeme ilamını sunduk ancak kurum şifahen bu talebin vergi dairesi tarafından yapılması gerektiğini söyledi. Ek olarak Dijital vergi dairesi sisteminde vergi borçları halen duruyor. Ancak hacizlerin iptaline karar verildiği için borç tahsil edilemez durumda. Şimdi vergi dairesine dilekçe yazmayı düşünüyoruz. Öncelikle durdurulan maaş haczinin iptal edilmesi sebebiyle maaşı veren kuruma müzekkere yazılarak haczin tamamen kaldırılmasını talep edeyim diyorum, sonrasında bu işlemi hallettikten sonra dijital vergi dairesi sisteminden borçların silinmesini talep edeceğim. Şimdi kararsız kaldığım iki husus var. -İkisini tek dilekçede ayrı ayrı talepler halinde mi sunmak mantıklı? -Tek tek iki dilekçede mi sunmak mantıklı? Özellikle ikinci hususu vergi dairesinin yapacağını düşünmüyorum ve dava açılması durumu gerekecek diye hesap ediyorum. Ancak ilk durumu da yerine getirmezse ona da dava açacağız, ilk durumun yerine getirilmediği durumda dava açtığımızda aynı zamanda sistemden silinmesi talebini de sunabilir miyim idareye verdiğim dilekçe de sunmasam dahi? Umarım açıklayabilmişimdir durumu, yardımcı olabilirseniz sevinirim biraz tekniği ayrıntılı mesele. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi calmdownbro -- 12 Eylül 2024; 22:57:24 > |
Bildirim