Şimdi Ara

Yeni kripto para yasası komisyonda kabul edildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
2.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yeni kripto para yasası komisyonda kabul edildi
    Kripto para borsalarının SPK denetimi altına girmesi ve yeni coin arzlarının TÜBİTAK tarafından denetlenmesi gibi değişiklikler içeren yeni Sermaye Piyasası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, bugün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.

TBMM Genel Kurulu'na sunulacak

Komisyonda kabul edilen kripto para yasa teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda oylamaya sunulacak. Oylamada kabul edilmesinin ardından yasalaşacak ve Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girecek.

Ayrıca Bkz.Yeni kripto para yasası neleri değiştirecek? Bitci'ye sorduk!

Kripto para yasasının getirdiği önemli yenilikler şöyle:

• Kripto varlık hizmet sağlayıcılarının faaliyete başlayabilmesi için SPK'dan izin alacak.

• Bilgi sistemleri ve teknoloji altyapılarını TÜBİTAK belirleyecek.

• Kripto varlıkların satış ve dağıtımı SPK tarafından belirlenecek. Kripto varlık ihracında TÜBİTAK'tan ön rapor alınacak.

• Platformlarda gerçekleştirilen işlemlerin güven, açıklık ve istikrarını bozacak eylemlere yönelik tedbirler öngörülmektedir.

• Kripto varlıklara yönelik yatırım danışmanlığına yönelik usul ve esaslar SPK tarafından belirlenecek.

• İzinsiz faaliyet gösteren kurumlara ilişkin SPK yetkili olacak.

• İzinsiz faaliyetlerde yurt içi ve yurt dışı ayrımı kaldırılacak, hukuk dışı faaliyetlere yönelik etkinliği artırılacak.

• İzinsiz kripto varlık hizmet sağlayıcısı faaliyeti gösterenler hakkında 3 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası öngörülüyor.

• Halihazırda faaliyet gösteren kurumlara yönelik geçiş süreci olacak. Faaliyet göstermek isteyenler 1 ay içerisinde SPK'ya başvuracak.

• Faaliyet göstermeyecek olanlar 3 ay içerisinde tasfiye kararı alacak.

• Yurt dışında faaliyet gösteren kripto borsaların kullanımı sonlandırılacak.

• Kripto para borsaları faiz hariç yıllık gelirlerinin yüzde 1'ini SPK'ya, yüzde 1'ini TÜBİTAK'a olmak üzere toplam yüzde 2 hizmet bedeli ödeyecek.

Kaynak:https://www.aa.com.tr

• Tübitak ... 🫣

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • TÜBİTAK'DAN namaz kılan kripto çıkarmasını bekliyorum.

• Tübitak ne iş ?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yurt dışında faaliyet gösteren kripto borsaların kullanımı sonlandırılacak. Ne demek yani bu? Binance kullanamayacak mıyıx

• Eminccc E kullanıcısına yanıt
    Evet PayPal kullanamadığın gibi onu da kullanamayacaksın.

• SPK önce borsadaki usulsüzlükleri düzeltsinde hele ondan sonra kriptolara el atsın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kurutmadiginiz orası kalmıştı . Erken seçim olsun diye ellerinden geleni yapıyorlar

• Neler yazılırda işte yaşım genç ailem var.

Bu saatten sonra silivri koyar yazamıyorum :)

• Olaya bakar mısın ?
    Kripto para borsasında Tubitak ne ayak abi yaa ? Yani sen hangi hizmeti sağlıyorsunda bundan %1'lik komisyon alıyorsun ? Binance bile yeri geldiğinde komisyon almıyor. Zaten Ülkede özel iletişim vergisi adı altında tüm internet abonelerinden bu ücreti alıyorsun, kripto borsasını ilk etaplarda umursamayan kişiler, prim yapınca peşine düşmüş.
    :-D Sen ne anlatıyon be abla, gözünü seveyim be abi

• Sağ alt Lobdan Çıkardıkları her yasa yeni bir yasaklama ile devam ediyor .

• 2jz1993 kullanıcısına yanıt
    Ahaha, sesli güldüm. Harbiden Tübitak ne alaka ya iyice saçma bir hal aldı. :) :):)

• Eminccc E kullanıcısına yanıt
    Kullanabileceksiniz kısıtlama yok. Sadece eğer bir maduriyet yaşarsanız Türkiye'den izin almış kripto borsaları gibi SPK koruması altında olmayacaksınız.

Şu kanun düzenlemesine birçok insan işkembeden sallayarak eleştiride bulunmuş. Mis gibi düzenleme. VERGİ DE YOK. Neyini eleştiriyorsunuz anlamadım? Ciddi argümanı olan varsa gelin tartışalım. (Aktrol değilim)

• Yani bu anlamsız bir madde. Ne demek yurt dışı borsalar kullanılamayacak? Yazan üfleyerek özetlemiş heralde.

Tübitak ne ayak? Papaz eriği imam eriğine çevirme işi değil ki kripto. Tübitak bu işlerden anlamaz o yüzden.

Bir kripto coin çıktı, tüm dünyaya arz olundu, millet saniyelerle yarışıyor ama Tübitak onay için bekleyacek, tübitakta etkisi olan birileri, siyasiler projelerden rüşvet isteyebilsin falan diye mi koymuşlar bunu acaba? 😄 Ülkenin gerçekleri böyle arkadaşlar. Hiç bir yolsuzluk olmasa, Tübitak bir coini onaylamadan önce, orada çalışanların yakınları yüklü alım yapar, öyle onaylatır benim bildiğim bu ülkede.

Türk borsalarından işini hakikaten doğru düzgün yapan bir tane borsa var mı? Yıllık $B sadece spot hacim ile konuşuyorum. TR deki "en büyük" yerli borsaların rezilliklerini anlatmaya başlasam 6 saatte bitiremem, onda da yarısını unutmuş olurum...

Kriptoda Türkiye güzel bir yerde. Ülkeyi o alanda da çökertmek istiyor demekki baştakiler.

• Durmak yok yolmaya devamke...

Yeni kripto para yasası komisyonda kabul edildi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • esesboy kullanıcısına yanıt
    Papaz eriğini imam eriğine çeviren proce yaptılar daha ne olsun!?

• Keşke bu ülkede doğacağıma hiç bu dünyaya gelmemiş olsaydım.Cehennemin dünyadaki halini bizzat yaşıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeyzenEfendi -- 30 Mayıs 2024; 18:11:36 >
  • Tambir yasal kontrol hadi geçmiş olsun. Ali cengiz oyunları ile bu işten kolay yoldan para kazananlar bu duruma hiç hazetmeyecekler.

• Tübütük olmuş bu. 2 lob arasından nağmeler.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.