Şimdi Ara

İptaliptal

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
2.474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NasreddinHoca -- 27 Aralık 2011; 19:43:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sinoplu

Bu mesaj silindi.
    Allah mutlu mesut etsin, yenge hanımda çalışacak mı acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazamsar -- 17 Kasım 2011; 15:02:04 >
  • Esinizde calisirsa antalyada gecinilir diye dusunuyorum, ankarada olsaydin zor derdim ama antalyada gecinirsiniz

Ek gelir olarak ehliyetiniz varsa, cevrenizde saati 25-30 tl ye ders verebilirsiniz

850 civari gelirle 6bin tl biriktirebildiyseniz, siz rahatca ailenizi gecindirirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyetizma -- 17 Kasım 2011; 15:22:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yazamsar

Allah mutlu mesut etsin, yenge hanımda çalışacak mı acaba ?

Alıntıları Göster
    Zor geçinirsin Allah yardımcın olsun ama ehliyetin varsa bazı günler gece taksiciliği gibi işler yapabilirsin.
  • Öncelikle hayırlı olsun Allah mesut etsin.

çok kötü değil maaşın mutlaka zorlanıcaksın ama eşinin durumu varsa çalışmasını tavsiye ederim.bende yeni evlendim babamın evindeyken sınırsız net kullanıyordum şimdi evime net almıyorum bazen ihtiyaç oluyor ama şartlar nerden kıssam diye düşünüyorum ve bazı ihtiyaçlarımdan feragat ediyorum.
    sende biraz sıkıntı yapıcaksın ama boğazınıza helal lokma giricek kimseye muhtaç olmucaksınız.
    ev kurarken tavsiyem salon kurma vitrin vs. oturma odasından daha masraflı ve doğru düzgün kullanılmıyor.
    bu tavsiyeme kesin uy bi kere olluyo vs deme.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bidakikalütfenya

Öncelikle hayırlı olsun Allah mesut etsin.

çok kötü değil maaşın mutlaka zorlanıcaksın ama eşinin durumu varsa çalışmasını tavsiye ederim.bende yeni evlendim babamın evindeyken sınırsız net kullanıyordum şimdi evime net almıyorum bazen ihtiyaç oluyor ama şartlar nerden kıssam diye düşünüyorum ve bazı ihtiyaçlarımdan feragat ediyorum.
    sende biraz sıkıntı yapıcaksın ama boğazınıza helal lokma giricek kimseye muhtaç olmucaksınız.
    ev kurarken tavsiyem salon kurma vitrin vs. oturma odasından daha masraflı ve doğru düzgün kullanılmıyor.
    bu tavsiyeme kesin uy bi kere olluyo vs deme.
    Ev kira olacaksa eşin çalışmazsa zaten geçinemezsin. Eşin de en azından asgari ücretle çalışmalı. Geçim derdi insanı sıkıntıya sokuyor gerçekten.

Allah mesut etsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: s0ft

Ev kira olacaksa eşin çalışmazsa zaten geçinemezsin. Eşin de en azından asgari ücretle çalışmalı. Geçim derdi insanı sıkıntıya sokuyor gerçekten.

Allah mesut etsin.

Alıntıları Göster
    Oturmayı düşündüğünüz evin kirası ne kadar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Selçuk ALAGÖZ

Oturmayı düşündüğünüz evin kirası ne kadar?

Alıntıları Göster
    İstanbulda yaşıyorum.
    Ayda 1300 Tl maaş alıyorum.
    Kendi evimde var ama yine de korkuyorum evlenmeye rahat ettiremem diye.
    Bence gayet iyi düşün kardeş.Alıp rahat ettiremeyeceksen hiç ne onu evinden et ne de sen huzursuz ol.
    Parayla sadet olmaz diyorlar ya yalan.Para olmazsa sadet olmaz inan.
    Ama yenge çalışacaksa tamam evlen yoksa para biriktir.
    Evlendikten sonra borç ödeme onun stresi ile evliliğini zehir etme.

• quote:

Orijinalden alıntı: By_C@BB@R

İstanbulda yaşıyorum.
    Bence gayet iyi düşün kardeş.Alıp rahat ettiremeyeceksen hiç ne onu evinden et ne de sen huzursuz ol.

Alıntıları Göster
    arkadasım moralini bozmak gibi olmasın ama söyle bir hesap yaptım gecınmen cok zor gorunuyor.

herseyı mınumum hesaplıyorum.

kira: 300 tl olsa
    elektirik - su - tlfon: 100 tl olsa

400 tl bunlara gidiyor geriye 500 tl kalıyor bununlada kıt kanaat sadece karnınızı doyurursunuz gibi geliyor. bence eşiniz çalısıyorsa evlenın eşiniz calısmıyorsa once ek bir iş ayarlayıp daha ii bir işe gecip oyle evlenın derim ben.

• quote:

Orijinalden alıntı: By_C@BB@R

İstanbulda yaşıyorum.

Alıntıları Göster
    850TL maaşla ne evlenmesi dostum aklını mı kaçırdın? 6000 bin tl dediğin bir televizyon bir buzdolabı bir de çamaşır makinesi alır ancak.

90m^2 vasat bir muhitte bir ev kirası = 350TL
    aylık ısınma, elektrik, gaz, telefon, internet = 350tl
    yiyecek = 400tl

toplamda 1100TL desek

Sosyal hayat sıfır, pahalı yerlerden alışveriş yok sadece bimden, giyecekler lcw'den o da 6 ayda bir desek aşağı yukarı böyle bir masraf çıkar.

Bu şartlarda evlenilmez yani. Tek kişi isen ve öğrenciysen sorun yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: :ArHaus:

850TL maaşla ne evlenmesi dostum aklını mı kaçırdın? 6000 bin tl dediğin bir televizyon bir buzdolabı bir de çamaşır makinesi alır ancak.

90m^2 vasat bir muhitte bir ev kirası = 350TL
    aylık ısınma, elektrik, gaz, telefon, internet = 350tl
    yiyecek = 400tl

toplamda 1100TL desek

Sosyal hayat sıfır, pahalı yerlerden alışveriş yok sadece bimden, giyecekler lcw'den o da 6 ayda bir desek aşağı yukarı böyle bir masraf çıkar.

Bu şartlarda evlenilmez yani. Tek kişi isen ve öğrenciysen sorun yok.

Alıntıları Göster
    valla büyük cesaret dicem ama bu çılgınlık bence

• quote:

Orijinalden alıntı: Alejandro23

Alıntıları Göster
    Zor hem kendini düşün hem eşini seviyorsun ama onunda zorluk çekmesini mutsuz olmasını istemezsin heralde Allah yardımcın olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alejandro23

Alıntıları Göster
    82 ekran lcd tv 750 tl
    arçelik buzdolabı 999 tl
    arçelik çamaşır mak. 5kg 700 tl
    arçelik Bulaşık mak. 700 tl (istersen alma iki kişiye çok ihtiyaç değil )
    arçelik fırın 600 tl
    bulaşığı almazsan bunlar 3000 tl tutar ufak tefek ütüsüydü,uydusuydu,blender filan 3500tl yapar max.

oturma odasını bellonadan filan alma, 1500 liraya çok güzel takımlar var büyük mobilya mağazalarında

• quote:

82 ekran lcd tv 750 tl
    arçelik buzdolabı 999 tl
    arçelik çamaşır mak. 5kg 700 tl
    arçelik Bulaşık mak. 700 tl (istersen alma iki kişiye çok ihtiyaç değil )
    arçelik fırın 600 tl
    bulaşığı almazsan bunlar 3000 tl tutar ufak tefek ütüsüydü,uydusuydu,blender filan 3500tl yapar max.

oturma odasını bellonadan filan alma, 1500 liraya çok güzel takımlar var büyük mobilya mağazalarında

Alıntıları Göster
    Eşin çalışmayı düşünmüyormu 500 tl bir yerde çalışsa dahi çok büyük katkısı olur.

• Ben evlenmeye kalksam, 859 lira maas ile evlenmem diye dusunuyorum, cocuk olursa masrafi vs, ne yapacaksiniz, yengede calismazsa isin zor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DC5C7D984 -- 19 Kasım 2011; 12:32:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-DC5C7D984

Ben evlenmeye kalksam, 859 lira maas ile evlenmem diye dusunuyorum, cocuk olursa masrafi vs, ne yapacaksiniz, yengede calismazsa isin zor.
    Hanım, kpss ye hazırlanıyor , herkese teşekkür ediyorum... fakat evlenmeyi erteleyemem, ek iş olarak taksicilik fena fikir gibi gelmedi
  • quote:

Orijinalden alıntı: NasreddinHoca

Hanım, kpss ye hazırlanıyor , herkese teşekkür ediyorum... fakat evlenmeyi erteleyemem, ek iş olarak taksicilik fena fikir gibi gelmedi

Alıntıları Göster
    Ertelemeyin üstesinden geliceksinizdir.ek işe de fazla güvenmeyin ek iş bulabileceksiniz diye birşey yok.eşiniz öğretmenmi ,öğretmense bölümü gunsa dershanede 250-300 tlye haftada 3-4 gün gidebilir biliyorum tutar düşük ama dershanler bu şekilde hep.
    hem zorluk görürseniz dahada hırslanırsınız eşinizde kpss yi kazanıcaktır böylece rahatada ermiş olursunuz.
    DÜĞÜNDEN SONRA 1 SENE FİLAN AİLENİZLE BİRLİKTE YAŞAMA İMKANINIZ VARMI,KİRAYA VERECEĞİNİZ 350TL Yİ KENARA ATARSINIZ ÇOK İYİ OLUR SİZİN İÇİN

• quote:

Ertelemeyin üstesinden geliceksinizdir.ek işe de fazla güvenmeyin ek iş bulabileceksiniz diye birşey yok.eşiniz öğretmenmi ,öğretmense bölümü gunsa dershanede 250-300 tlye haftada 3-4 gün gidebilir biliyorum tutar düşük ama dershanler bu şekilde hep.
    hem zorluk görürseniz dahada hırslanırsınız eşinizde kpss yi kazanıcaktır böylece rahatada ermiş olursunuz.
    DÜĞÜNDEN SONRA 1 SENE FİLAN AİLENİZLE BİRLİKTE YAŞAMA İMKANINIZ VARMI,KİRAYA VERECEĞİNİZ 350TL Yİ KENARA ATARSINIZ ÇOK İYİ OLUR SİZİN İÇİN

Alıntıları Göster
    Ben evlendim 1000 tl maaşım vardı..
    400 kiraya gidiyordu..
    Gerisini siz düşünün..
    sonuç boşandık..hem maddi sorunlar hem diğerleri derken..
    6,5 ay dayanabildik(m) :)

• quote:

Orijinalden alıntı: GATASEVEN

Ben evlendim 1000 tl maaşım vardı..
    400 kiraya gidiyordu..
    Gerisini siz düşünün..
    sonuç boşandık..hem maddi sorunlar hem diğerleri derken..
    6,5 ay dayanabildik(m) :)

Alıntıları Göster
    eğer eşin iyi biriyse üstesinden gelirsiniz, eşinde biliyor gidipte 850 tl civarı paranız varken lüx şeyler istemeyip, olanla mutlu olmaya çalışmalıdır ama daha fazlası içinde çalısmanız.

eğer her iki tarafın aileside 200er tl verebilirse belli bir süre geçinirsiniz diye düşünüyorum, evliliğin ilk 1yılıda ailelerin yardımı gerekli, kızın ailesi anlayışlı ise düğün ve nişan masraflarıda cok olmaz, eşinizde gerçekten seviyor ve durumu bilerek evleniyorsa 1-2yıl dişini sıkıcak.

benim ailemde sizin durumunuzda evlenmiş(o zaman parasıyla ne kadar bilmiyorum), annem ev kirasını anca ödüyorduk, kendimiz yemek yemeyip sana yemek yedirdik, sen olmadan öncede 1-2gün aç gezdimiz oldu dedi, evliliğimin ilk 5yılı cok zorluk çekti dedi. Tabi ailelerden yardım istememişler, halada görüşmezler aileleriyle, şu anki maddi olarak ise gayet iyi, eskiden aç gezem ailem ise şimdi nasıl işleri dahada büyütür onu düşünüyor, bende küçüklüğümü hatırlıyorum millet doğalgazla ısınırken biz sobayla ısınamıyorduk, allaha şükür su an iyiyiz, eğer gelecekte iyi duruma geliceğinizi biliyorsanız eşinizde gerçekten sabredecektir

• quote:

Orijinalden alıntı: Manyetizma

eğer eşin iyi biriyse üstesinden gelirsiniz, eşinde biliyor gidipte 850 tl civarı paranız varken lüx şeyler istemeyip, olanla mutlu olmaya çalışmalıdır ama daha fazlası içinde çalısmanız.

eğer her iki tarafın aileside 200er tl verebilirse belli bir süre geçinirsiniz diye düşünüyorum, evliliğin ilk 1yılıda ailelerin yardımı gerekli, kızın ailesi anlayışlı ise düğün ve nişan masraflarıda cok olmaz, eşinizde gerçekten seviyor ve durumu bilerek evleniyorsa 1-2yıl dişini sıkıcak.

benim ailemde sizin durumunuzda evlenmiş(o zaman parasıyla ne kadar bilmiyorum), annem ev kirasını anca ödüyorduk, kendimiz yemek yemeyip sana yemek yedirdik, sen olmadan öncede 1-2gün aç gezdimiz oldu dedi, evliliğimin ilk 5yılı cok zorluk çekti dedi. Tabi ailelerden yardım istememişler, halada görüşmezler aileleriyle, şu anki maddi olarak ise gayet iyi, eskiden aç gezem ailem ise şimdi nasıl işleri dahada büyütür onu düşünüyor, bende küçüklüğümü hatırlıyorum millet doğalgazla ısınırken biz sobayla ısınamıyorduk, allaha şükür su an iyiyiz, eğer gelecekte iyi duruma geliceğinizi biliyorsanız eşinizde gerçekten sabredecektir

Alıntıları Göster
    Eşim iyi niyetli, gözü yükseklerde değil.Elektronik ticaret mezunu( 2 yıllık)
    kpss ye hem ben hem de o çalışacağız,

bu sene gardiyan ve zabıta alımlarına bakacağım artık
    19-01-1985 doğulmuyum , her şeyin hayırlısı, 200 tl kadar daha gelir olacak inş.
    1050 TL ilk etapta yeter sanırım

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.