Şimdi Ara

İptaliptal (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
2.474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu kararı almadan mali durumunuzun hesabınız yapmışsınızdır. Peki nişanlınızın ve ailesinin; ilişkiniz ciddi bir boyuta gittikçe isteklerinin artmayacağından emin misiniz? Bir defa evleneceğiz- o yüzden herşey eksiksiz-dillere destan olsun diye bir düşünce oluşur mu bu durumdaki maaşınızı düşünürsek? Çünkü ben yaşadım, ilişki ciddiye gittikçe istekler artmaya başlayıp; konuşulan-planlanan durumların dışına çıkmaya başlamıştı ister istemez. İlk baştaki 'yeter ki evlenelim-herşeye kabul' düşüncesi bir zaman sonra gerek kendi açısından gerekse ailesi-çevresi açısından olumsuz bir hal alabilir. Bunu şimdiden iyi ölçüp biçin; kararlarınızdan emin olun.

Umarım yuvanızı kurup, bu güçlüğe karşı dik durabilirsiniz daha rahat bir mali duruma kavuşasıya kadar

• quote:

Orijinalden alıntı: 1. Selim

yengenin standartları nasıl baba evinde?

Önemli bir soru. Dürüst bir erkek, sunabileceği hayattan daha rahat ve varlıklı bir hayat yaşayan kızlarla evlenmekten kaçınmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nsy77 -- 20 Kasım 2011; 4:17:39 >
  • Artık bir yola girmişsin hocam, inşallah kimselere de muhtaç olmadan güzel bir şekilde geçinirsiniz. Şimdiden hayırlı olsun Mutluluklar...
  • Evlenme kardeş. Önce bir arabayı düze çıkar, sonra. Elin kızını sıkıntına ortak etme, yazıktır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemal dogan -- 20 Kasım 2011; 15:53:16 >
  • 3 kisi ev tuttuk (üniversite) ailemden aylık 600 tl geliyor ben bununla gecinemıyorum sen 800 tl maasla evlenmeyi dusunuyorsan birader ben bisey demiyorum sonra neden aç kalıyoruz çocuk okutamıyoruz 800 tl maasla evlenilirmi ya git köprüden atla
  • the_godfather bizde öğrenci olduk ben 250 tl ile 3 kişi evde kalıyordum geçiniyorduk.
    şimdiki öğrencilere bakıyorum cafede her akşam bir bardak çay içiyorlar bir bardak çay =2,5 tl
    sabah simit-poaça-çay en az 2,5 tl öğlen dürüm vs. 4-6 tl arası minimum günde 10 tl yiyeceğe veriyolar ki bu minmum ne görürlerse alıyolar yok waflle mış yok nagıt mış .ayda 300 tl mutfak alışverişim benim çok şükür a dan z ye alıyoruz herşeyimizi belki pastırma yemiyoruz ama evde açta kalmıyoruz
  • kardeşim yorumlarını okudum sen kafaya koymuşsun zaten evlenmeyi öyle veya böyle evlenecem demiş kafanda bitirmişsin, hayırlı uğurlu olsun evliliğin. ama evleneceğin kişinin sabit bir işi yok ,850 tl gibi bir maaş alıyorum diyosun,evin yok kirada kalacaksın artık ümidi anne ve babanın evine bağlamışsın (ilerde nolur nolmaz diye). eşin işe girse oda senin maaşına yaklaşık bir ücret alacak 1 sene sonra cocuk yapmak isteyeceksiniz(cougu kadın 1 bilemedin 2 sene içinde ister). daha doğru düzgün beslenemezken cocuga etini sütünü bezini nasıl vereceksiniz ki ? allah korusun en ufak bir sağlık probleminde ailenin maddi imkanı olmasa borca girersin. daha ev masrafları var,kiran olacak,harc borc,vergin olacak. hergün evde mi oturacaksınız yada parkta bos bosmu gezeceksiniz eşin 3-4 ay sonra demiyecek mi bi cafeye gidelim oturalım ama sadece 2 çay değilde yanında kek mek bişi yiyelim diye. bu bahsettiğim daha sosyal masraflar.bence sen sınavına gir maasını yükselt bu sırada hanımın bi işe girip evlenene kadar para biriktirse hiç yoktan 1-2 sene azıcık rahat edebilirsiniz.

• Bana göre:

Hayatını mahvedeceksin kardeşim hiçmi düşünmüyorsun ? eğer eşin çalışmıyorsa daha da kötü !

Yarın çocuğunuz olacak o çocuğun okul masraflarını nasıl karşılayacaksın o çocuk yarın üniversite kazansa nasıl göndereceksin ?

Bir öğrencinin aylık harcayacağı en az minumum 350 TL ! şu devirde minumum oda ! yurt parası vs

sen daha kira vereceksin eve eşya alacaksın eğerki sigaran felan varsa direk batış ! ileriyi düşün doğru düzgün tatile felan gidemezsin üstüne kıyafet bile zor alırsın elektrik faturası vs bunları hep düşün

Ben memurum ben tek başıma yetiştiremem sen nasıl yapacaksın ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Real-Gamer

Bana göre:

Hayatını mahvedeceksin kardeşim hiçmi düşünmüyorsun ? eğer eşin çalışmıyorsa daha da kötü !

Yarın çocuğunuz olacak o çocuğun okul masraflarını nasıl karşılayacaksın o çocuk yarın üniversite kazansa nasıl göndereceksin ?

Bir öğrencinin aylık harcayacağı en az minumum 350 TL ! şu devirde minumum oda ! yurt parası vs

sen daha kira vereceksin eve eşya alacaksın eğerki sigaran felan varsa direk batış ! ileriyi düşün doğru düzgün tatile felan gidemezsin üstüne kıyafet bile zor alırsın elektrik faturası vs bunları hep düşün

Beyler şirket üzerinden çalışan personele sendika hakkı doğuyor sanırım
    maaşın 1400 TL+ sendikalı olma ihtimali var ocaktan sonra

• quote:

Orijinalden alıntı: NasreddinHoca

Arkadaşlar , Bu haziran ayında düğün var nasipse ve devlet dairesinde şirket üzerinden çalışıyorum.
    elime net : 859 TL geçiyor
    Antalyada ikamet ediyorum

ev kira olacak
    eşyalar alınacak ( 6.000 TL kadar birikmişim var)

nasıl yapılır , geçinilir mi? inanın acaip stresteyim

Not : sabah 8 akşam 5 çalışıyorum
    cumartesi pazar tatil - ek iş yapılırsa ne yapılır bu arada

Cesaretine hayran kaldım baştan söylüyeyim ( dalga geçmiyorum ).

Çok sükür kendime ait bir evim , ufak bir arabam ve aylık 700-800 TL civarı gelirim var ama herşeyi bir kenara bırakalım ( dengime göre bir kız bulduğumu farz etsek bile)
    şu durumda evlensem nasıl geçindirebilirim aileyi diye cesaret edip evlenmeye yanaşamıyorum ( 33'e giriyorum ).

Maksadım gerçekten dalga geçmek değil, sadece düşüncelerimi paylaşmak istedim.

Allah mutlu ve huzur dolu bir ömür geçirmenizi nasip etsin, umarım en kısa zamanda maddi durumları da düzeltirsiniz.

• kardeşim sendeki cesaretin onda biri bende olsa keşke. hep kendi maaşımı küçümserim ama biz bazı şeylerin kıymetini bilmiyoz anlaşılan.
  • Hocam acelesi yoksa biraz daha bekleyin zira temelini iyi atın evliliğin. Çekeceğiniz sıkıntı evlendikten sonra olacagına evlenmeden olsun rahata erdiğinizde kpss'den iyi bir yere yerleştiğinizde evlenirsiniz. Ev eşyası seçerken asla taksit yaparken vade farkı veren yerlerden almayın. Zamanla herşey olur...
  • Çocuk yapmayın. İlerde sizden nefret eder, kendimden biliyorum. Babam ben doğduğumda 800 tl maaş alıyormuş, 6 sene rutubetli evde oturdum. Şimdi 2000 alıyor gerçi.
  • hayırlı olsun
  • Hayırlı olsun eşinde çalışırsa geçinirsiniz memlekette ne örnekler var.Sonuçta herşey evleneceğin kişinin standartlarına bağlı kimi kadının eline 2000 lirada versen bir ayı getiremez.Mutluluklar dilerim
  • yapma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NasreddinHoca

quote:

Orijinalden alıntı: Real-Gamer

Bana göre:

Beyler şirket üzerinden çalışan personele sendika hakkı doğuyor sanırım
    maaşın 1400 TL+ sendikalı olma ihtimali var ocaktan sonra

;nş hocam. 1400 lira + sendika gayet iyi. İnşallah herşey gönlünce olur

• Hayırlısı olsun.Olur elbet.Kuru ekmek yenilir yine olur.Rabbim yuva kurana yardım edermiş.İnşallah şu sendikalaşma işi olursa çok çok rahat edersiniz o zaman.Ek işlere yine bak.Denk gelir yaparsın.Evlilik masraf malum ama üstesinden gelinemeyecek değil ya.Hayırlısı herşeyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The_GodFather.

3 kisi ev tuttuk (üniversite) ailemden aylık 600 tl geliyor ben bununla gecinemıyorum sen 800 tl maasla evlenmeyi dusunuyorsan birader ben bisey demiyorum sonra neden aç kalıyoruz çocuk okutamıyoruz 800 tl maasla evlenilirmi ya git köprüden atla

Adam Samimi Bir Şekilde Bize Danışmış Sen Ne Diyorsun Allah Aşkına Ya Az İnsan Taklidi Yap.Sana Göre Türkiye'nin Yarısı Evlenemez O Zaman.Kardeşim Geçinirsiniz Ek Bir İşde Yaptın Mı Tamamdır Olmadı 2 Kişi Bu Paraya Geçinilir.Ek İş Parayı Daha Rahat Harcıyabilmeniz İçin
  • Arkadaşım evlenmeni ertele diyecektim ama erteleyemem demişsin.
    Nikahta keramet vardır derler, eşinde bir iş bulursa, sıkıştıgınız yerde ailelerinizinde 400-500 destek olacak gücü varsa ALLAH'ta yardımcınız olur İNŞALLAH. aekadaşlarımızın bazıları evlenme demiş bende onlara katılıyorum ama evliliği erteleycek durumda değilsen bu kadar karamsar olmaya gerek yok. sonsuza kadar 850 tl ile çalıaşcak değilsin ya maaşın düzelince eşinde çalışırsa yaşam kalitende artar. zamanla herşey olur. ALLAH mesut etsin kardeş..

Yalnız kardeşim bir tavsiye vereyim: 4-5 sene maddi durumunuz gayet düzelene kadar çocuk yapmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tangmuch -- 6 Aralık 2011; 14:20:03 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.