Şimdi Ara

İptaliptal (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
2.474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 200 tl daha gelir var demişsin senin adıına çok sevindim 1050 tl iyi bir para küçümseme herşeyi bugün almaya kalkma yavaş yavaş kurarsınız.
    1050 tl ile geçinirsiniz bende eskiden çok harcayan biriydim her gün bişey alırdım şimd ne oldu azalttım ve daha mutluyum aslında tutumlu biri olduğu düşünmek beni mutlu ediyor :)

Allah mesut etsin ,antalyanın neresinde oturuyorsunuz evi nerede tutacaksınız birde
  • quote:

Orijinalden alıntı: bidakikalütfenya

200 tl daha gelir var demişsin senin adıına çok sevindim 1050 tl iyi bir para küçümseme herşeyi bugün almaya kalkma yavaş yavaş kurarsınız.
    1050 tl ile geçinirsiniz bende eskiden çok harcayan biriydim her gün bişey alırdım şimd ne oldu azalttım ve daha mutluyum aslında tutumlu biri olduğu düşünmek beni mutlu ediyor :)

Allah mesut etsin ,antalyanın neresinde oturuyorsunuz evi nerede tutacaksınız birde

Antalya Varsak veyahut Kızılırmak tarafı düşünüyorum...
    önerin var mı hocam?
    teşekkür ediyorum iyi niyetin için
  • Allah yardımcın olsun hocam konyada yaşıyorum bende ev kira değil 800 tl alıyorum sigara içmiyorum ama ay sonunda cebimde 5 tl bile kalmıyor ha şu var harcama önemli tabiki Allah yardımcın olsun evlenme evlenme nereye kadar kendini devlete atmaya bak konyada yaşayamazsan zaten hiç bir yerde o fiyata geçinemezsin konyadan ayrılma :)
  • Benimle birlikte çalışan bir usta var, (lastikçi ustamız) ayda 800 TL maaş ile yaşlı anne babasına bakıyor, çocuğunu dersaneye gönderiyor üstüne de sigara içiyor :) paranın bereketi varsa ve kanaatkarsan mutlu olmamak için sebep yok. Kimse aynı maaşla ve aynı işle ömrünü tamamlamıyor ne de olsa. Evlilikte hayır vardır, biraz sabırla ev de olur araba da vs vs. Allah mesut etsin kardeş. Kanaat en büyük hazine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferit78 -- 18 Kasım 2011; 13:57:03 >
  • maaşının sana yetip yetmemesi tamamen senin hayat tarzınla alakalıdır. özellikle antalya gibi bir yerde. konyaaltı taraflarında senin maaşından fazla kira isteyen yerler de bulursun, kepez tarafında 200 tlye de.

ev eşyalarını çok da düşünme. onları zaten zamanla halledeceksiniz. ama tabi yeni gelin olacak olan eşin buna ne der bilemem. ama bir evin ortalama aylık giderleri 2 kişi için aşağı yukarı şöyle;

4 haftalık pazar alış verişi; 200 TL
    1 aylık deterjan, temizlik malzemesi vs. 100 TL
    Elektrik, su, tel, internet : 100 (ne yazik ki artık her kes internet kullanıyor ve bu noktadan kısmanız mümkün olmayabilir)
    ev kirası: 300 TL
    yol:22 gün işe gidiyorsun diye düşünüp 22x1.5 :33 TL
    aylara bölünmüş olan çeşitli taksitler:100 TL

toplamda 833 TL gibi bir rakama asgari olarak hayatta kalabilirsiniz. Ama unutma bu miktarla sadece hayatta kalırsınız. eşinin bazı ihtiyaçları olacağı, çocuk olacağı, akşam v. dışarı çıkacağınız gibi hususları saymadım. asgari bir taksit miktarı olarak 100 tl ekledim bu alacağınız kıyafetler, eşyalar vs. için ama tabi bunun bir sınırı da yok.

eşinin çalışması halinde toplam kazancınızın 1500 TL olması ihtimali olursa, ve ev harcamasına 1000 TL harcarsanız geriye kalan 500 TL ile de sosyal ihtiyaçlarınızı giderebilirsiniz. ama tabi bu çocuk olmadan olacak bir şey. çocuğun masrafı olursa bu miktar kafadan 1000 TL bile artabilir.

o nedenle yenge çalışacaksa bence çok da korkmayın. elindeki miktar evi düzmeye yetecektir. Meydan tarafındaki Erciyes mi ne öyle bi yer vardı orada baya uygun diyorlar ev eşyalarını. ev eşyalarını da halledersin.

ama bence esas sıkıntı çekeceğin nokta düğün masrafları olacaktır. düğün balayı gibi masraflar 6000 TLnin içerisinde ise çok sıkıntı olur. bir ek de mümkün olduğunca kredi kartı kullanmayın. dengeyi sağlamak ve taksitleri düzenlemek ciddi sorun olur altından kalkamazsınız.

simdiden mutluluklar.

• yaşıyacağın yeri tavsiye edemem iş yerine göre değişir.
    ben 23 yaşında evlendim 1 aylık memurdum düğün yaptığımda.
    ama hesabımı kitabımı çok iyi bilirim,eğer tutumlu olursan geçirnirsin.
    ayıptır söylemesi evlendiğimiz ilk ay haftada 2 gün çiğ köfte yemeye giderdik eşimle 12 lira verirdik bi gitmemizde haftada 24 ayda 96 tl yapıyor birde yediğimiz yere gitmek için yol parası ama baktık böyle işin ucu denkleşmiyor ince bulgur alıp evde etsiz çiğ köfte yapıyoruz kendimize YANİ AYAĞIMIZI YORGANIMIZA GÖRE UZATIYORUZ.Sizde biraz tutumlu olursanız çok zor değil.3-5 ufak şey diyip umursamamazlık yapmayın mesela biz çamaşır makinası saat 22.00 dan sonra çalıştırıyruz yarı yarıya elektrik yakıyor.dışarı çıktığımızda fazla hazır su almıyoruz evden çantamıza ufak şişe su doldurup alıyoruz.YANİ TUTUMLU OL YETER
  • quote:

Orijinalden alıntı: urugakhina

maaşının sana yetip yetmemesi tamamen senin hayat tarzınla alakalıdır. özellikle antalya gibi bir yerde. konyaaltı taraflarında senin maaşından fazla kira isteyen yerler de bulursun, kepez tarafında 200 tlye de.

ev eşyalarını çok da düşünme. onları zaten zamanla halledeceksiniz. ama tabi yeni gelin olacak olan eşin buna ne der bilemem. ama bir evin ortalama aylık giderleri 2 kişi için aşağı yukarı şöyle;

4 haftalık pazar alış verişi; 200 TL
    1 aylık deterjan, temizlik malzemesi vs. 100 TL
    Elektrik, su, tel, internet : 100 (ne yazik ki artık her kes internet kullanıyor ve bu noktadan kısmanız mümkün olmayabilir)
    ev kirası: 300 TL
    yol:22 gün işe gidiyorsun diye düşünüp 22x1.5 :33 TL
    aylara bölünmüş olan çeşitli taksitler:100 TL

toplamda 833 TL gibi bir rakama asgari olarak hayatta kalabilirsiniz. Ama unutma bu miktarla sadece hayatta kalırsınız. eşinin bazı ihtiyaçları olacağı, çocuk olacağı, akşam v. dışarı çıkacağınız gibi hususları saymadım. asgari bir taksit miktarı olarak 100 tl ekledim bu alacağınız kıyafetler, eşyalar vs. için ama tabi bunun bir sınırı da yok.

eşinin çalışması halinde toplam kazancınızın 1500 TL olması ihtimali olursa, ve ev harcamasına 1000 TL harcarsanız geriye kalan 500 TL ile de sosyal ihtiyaçlarınızı giderebilirsiniz. ama tabi bu çocuk olmadan olacak bir şey. çocuğun masrafı olursa bu miktar kafadan 1000 TL bile artabilir.

o nedenle yenge çalışacaksa bence çok da korkmayın. elindeki miktar evi düzmeye yetecektir. Meydan tarafındaki Erciyes mi ne öyle bi yer vardı orada baya uygun diyorlar ev eşyalarını. ev eşyalarını da halledersin.

ama bence esas sıkıntı çekeceğin nokta düğün masrafları olacaktır. düğün balayı gibi masraflar 6000 TLnin içerisinde ise çok sıkıntı olur. bir ek de mümkün olduğunca kredi kartı kullanmayın. dengeyi sağlamak ve taksitleri düzenlemek ciddi sorun olur altından kalkamazsınız.

simdiden mutluluklar.

Hocam haklısın , hanım'a giriş çıkış saati belli , güzel,büyük bir firmada iş bakınacağım.

KPSS'ye de hazırlanacağım , akşamları 2 saatimi ayırmayı düşünüyorum KPSS hazırlık için.
    Anadolu Lisesi Yabancı dil mezunuyum,
    gardiyan ve zabıta alımlarına koşturacağım, herşeyin hayırlısı

Her insanoğlu ister eşini memnun etmek , muhtaç etmemek,
    Şükür bir gelirim ve işim var ki, idare edildiği süre zarfında yolumuzu çizene kadar memnun edecek gibi duruyor.

Babam emekli polis memuru, kardeşim de bekar ve çalışıyor
    gerektiği takdirde yardımları gelir diye düşünüyorum ( gönül ister ki kimseye muhtaç olmamak)

• valla hocam madem kpssye hazırlanıyorsunuz 1 sene kendinizi kasın. evlenmeyin sadece ders çalışın. biriniz atandığı an direk evlenirsiniz. eviniz olsa rahat edersiniz ama kira ile çok zor. benim düşüncem ev almadan asla evlenmemek. istanbulda bunu başarmak istiyorum 3-4 yıl içerisinde.
  • Sakın böyle bir saçmalık yapma hocam he çoluk cocuk düşünmezsen belki bir ihtimal olabilirde evlenipte en az 2 çocuk yapmaynın bulunmadığı şu günlerde senin de en az 2 tane yapacağını düşünürsek sürünürsün diyorum başka birşey demiyorum.Yapma etme sonra başını taşlara vurursun sonra.Bir de kira var diyorsun.Neyle geçinmeyi planlyıorsun?Kira da var diyosan eve ayda en az 3000 lira girmesi şart diye düşünüyorum.Aksi halde sürünürsün.Şu aşkımız bize yeter saçmalığından kurtulun artık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reasonable

Sakın böyle bir saçmalık yapma hocam he çoluk cocuk düşünmezsen belki bir ihtimal olabilirde evlenipte en az 2 çocuk yapmaynın bulunmadığı şu günlerde senin de en az 2 tane yapacağını düşünürsek sürünürsün diyorum başka birşey demiyorum.Yapma etme sonra başını taşlara vurursun sonra.Bir de kira var diyorsun.Neyle geçinmeyi planlyıorsun?Kira da var diyosan eve ayda en az 3000 lira girmesi şart diye düşünüyorum.Aksi halde sürünürsün.Şu aşkımız bize yeter saçmalığından kurtulun artık.

Hocam çocuk düşünmüyoruz belirli bir süre. ilk 5 ay atlatılırsa zorluk kalmaz düşüncesindeydim ama.
    Ben de farkındayım , fakat yaş 27 oldu hocam, nişan yapıldı, huzurlu , mutlu bir yuvam olsun istiyorum.
    ihtiyaç çok değil mi elbet çok, fakat kanaat etmek üstesinden gelir diye düşünüyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: expulse

valla hocam madem kpssye hazırlanıyorsunuz 1 sene kendinizi kasın. evlenmeyin sadece ders çalışın. biriniz atandığı an direk evlenirsiniz. eviniz olsa rahat edersiniz ama kira ile çok zor. benim düşüncem ev almadan asla evlenmemek. istanbulda bunu başarmak istiyorum 3-4 yıl içerisinde.

ben de çok düşündüm fakat, çok büyük yük altındayım , düğünü 1 sene erteleyelim demek bile zoruma gidiyor şu an , karşı tarafa...
  • quote:

Orijinalden alıntı: yogitech

Ben evlenmeye kalksam, 859 lira maas ile evlenilemez diye dusunuyorum, cocuk olursa masrafi vs, ne yapacaksiniz, yengede calismazsa isin zor.

haklısın , en azından kira ve elektrik su telefona tekavül eder onun maaş. 850 Tl de ihtiyaçlarımızı karşılar kanaatindeyim
  • Önerim, İşiniz ile yetinmeyin, Kendinizi geliştirin, başka mesleklere iş alanlarına atılın, maaşınızı 2 katına çıkartmak sizin elinizde.

Allah mesut bahtiyar etsin, yardımını esirgemesin.
    Ve bu şartlarda sizinle evlenmeyi göze alan birisi var karşınızda onunda kıymetini bilin şükrünüzü yapın derim, Allah kolaylık sağlayacaktır, Nikahta Keramet vardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bidakikalütfenya

yaşıyacağın yeri tavsiye edemem iş yerine göre değişir.
    ben 23 yaşında evlendim 1 aylık memurdum düğün yaptığımda.
    ama hesabımı kitabımı çok iyi bilirim,eğer tutumlu olursan geçirnirsin.
    ayıptır söylemesi evlendiğimiz ilk ay haftada 2 gün çiğ köfte yemeye giderdik eşimle 12 lira verirdik bi gitmemizde haftada 24 ayda 96 tl yapıyor birde yediğimiz yere gitmek için yol parası ama baktık böyle işin ucu denkleşmiyor ince bulgur alıp evde etsiz çiğ köfte yapıyoruz kendimize YANİ AYAĞIMIZI YORGANIMIZA GÖRE UZATIYORUZ.Sizde biraz tutumlu olursanız çok zor değil.3-5 ufak şey diyip umursamamazlık yapmayın mesela biz çamaşır makinası saat 22.00 dan sonra çalıştırıyruz yarı yarıya elektrik yakıyor.dışarı çıktığımızda fazla hazır su almıyoruz evden çantamıza ufak şişe su doldurup alıyoruz.YANİ TUTUMLU OL YETER

:) aynen buna katılıyorum tebrikler kardeşim hesap hesap hesap başka birşey demiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: NasreddinHoca

quote:

Orijinalden alıntı: expulse

valla hocam madem kpssye hazırlanıyorsunuz 1 sene kendinizi kasın. evlenmeyin sadece ders çalışın. biriniz atandığı an direk evlenirsiniz. eviniz olsa rahat edersiniz ama kira ile çok zor. benim düşüncem ev almadan asla evlenmemek. istanbulda bunu başarmak istiyorum 3-4 yıl içerisinde.

ben de çok düşündüm fakat, çok büyük yük altındayım , düğünü 1 sene erteleyelim demek bile zoruma gidiyor şu an , karşı tarafa...

ya da evlenip 1 sene sıkıntı çekeceksiniz. en azından eşin çalışıp atanacak sonra rahat edersiniz zaten her türlü. Allah kolaylık versin..

• çoçuk olmazsa idare edersiniz ama çoçuk olursa zor kardeş
  • Kardesim lise mezunuysan sıkı calısıp polislik sınavına girmeni öneririm. Para kazanmak gercekten zor. Ama sükürü kesme kardesim. Herzaman sükür et haline. Rızkı veren Allahtır. Bi bakarsın bi kapı acılır köseyi dönersin hayal kurmak paraylamı :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: haliljo06

Kardesim lise mezunuysan sıkı calısıp polislik sınavına girmeni öneririm. Para kazanmak gercekten zor. Ama sükürü kesme kardesim. Herzaman sükür et haline. Rızkı veren Allahtır. Bi bakarsın bi kapı acılır köseyi dönersin hayal kurmak paraylamı :)

kardeşim yaş itibari ile polislik geçti
    85 doğumluyum.

gardiyan ve zabıta alımları olacak
    kpss ye iyi asılacağım bu sene
    hayatımda ilk defa kpss ye gireceğim bu sene
    daha önce hayattan kopmuştum, ama evlilik olayı bakışımı ve misyonumu değiştirdi
  • Evlenince korunmazsan geçinemezsin.
  • yengenin standartları nasıl baba evinde?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.