Şimdi Ara

ipv6 genel kullanıma açılmasını istiyoruz! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: SerkanGD Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
3
Favori
2.541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Henüz oyun için destekli değil ama o da yakındır

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ipv6'nın günlük hayatta bize sağlayacağı avantajlarda, erişim hızı, süresi gibi şeylerden genel olarak "iyileşme" olacağı ön kabulü çok doğru değil.

Bu sizin kullandığınız protokolün 4 ya da 6 olmasından çok trafiğinizin nasıl route edildiği ile alakalı.

Yani ipv6 kullanmanız, ping sürenizin iyileşeceği anlamına gelmiyor.

Superonline'dan adguard dns'e ipv4 ile erişim daha hızlı mesela.

ipv6 genel kullanıma açılmasını istiyoruz!

ama Google'a erişimde ipv6 daha iyi

Cloudflare'de ipv6 hem daha yavaş hem de ipv4 kadar stabil değil, ping'deki dalgalanma yüksek.

Yurtdışındaki web sunucularının da pek çoğuna, ipv6 ile ipv4'e göre 5-6ms geç erişiyorum.

Olay protokolden çok, servis sağlayıcınızın trafiğinizi nasıl yönlendirdiği ile ilgili.

Özetle ipv6'da erişim hızıyla ilgili günlük hayatımıza etki edecek çok fazla bir beklentiniz olmasın.

Son kullanıcı açısından asıl faydası cihazların birbirine olan "doğrudan erişimin"in getirdiği avantajlar.

Oyun konsollarında şu an CGNAT sebebiyle yaşadığımız NAT türü sorunları çözülür, evdeki ofisteki sunuculara erişimimiz kolaylaşır,

Ama hız, bant genişliği, erişim süresi gibi konularda hayatımızı gözle görülür şekilde değiştirmiyor.

Bir de ülkenin altyapsının çoğunun buna kayması gerekiyor.

Ben evde ipv6 kullanabiliyorum ama işyerimdeki servis sağlayıcı sadece ipv4 çalıştığı için, eve erişimde ipv6 benim bir işime yaramıyor. Keza mobil operatörler de ipv6 olmadığı için, yine ipv6'lı cihazlarıma mobilden doğrudan erişemiyorum.

Türk telekom'un hem sabit internet hem de cep telefonlarında, keza Turkcell'in de hem superonline'da hem de Turkcell şebekesinde ipv6'ya geçmesi lazım ki, günlük hayatta bir faydasını görelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuzsuz_deli_bekir -- 7 Şubat 2025; 14:40:55 >

• Artık internetin toptan ipv6 ya geçmesi lazım bir ip numarasını kaç kişiye dağıyorlarsa google da arama yaparken doğrulama istiyor bedava vpn kullanırken bile doğrulama istemiyor, bankacılık işlemlerimi yapamaz oldum, spam olarak algılanıyoruz.

• ehyuman E kullanıcısına yanıt

Ben yetkili mercilere ulaşıyorum. Düzenli olarak btk mesaj gidecek. İp6, Düşük ping, Upload yükseltmek. Dpi yarattığı geçikme ve yasaklar, Ben hepsinde iyileşme istiyorum.

Suç işlemiyorum. Benim internetim yasaklanıyor.

TTnet için Ben diğer iss lerden daha fazla ödüyorum ama diğer iss lerden pingim daha yüksek upload daha düşük.

Diğer iss ler ip6 ne olduğu bilirken ttnet ip6 yı wifi6 sanıyor. Ben neyin hizmeti için ttnet daha fazla ödüyorum. Ben wifi7 kullanıyorum.

ip6 her şeyi çözmüyor. Her konuda iyleştirme istememiz lazım. Madem bizi yoruyorlar, Daha fazlasını isteyelim.

Evimdeki alt yapı 10 gbit. ttnet 10 katı ilerisindeyim. İss yüzünden geri kalmak istemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MC.CYBER_ -- 11 Şubat 2025; 16:22:42 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.