< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yapici3 -- 22 Ocak 2025; 19:47:33 > |
ipv6 genel kullanıma açılmasını istiyoruz!
-
-
Valla daha upload konusunda gelişemedik açıkcası çok bir beklentim yok :)
-
Saçma sapan cevaplar veriyorlar. Destekli modemde ipv6 desteği yok diyorlar. Aynı binada ipv6 kullanan varken bölgenizde ipv6 desteği yok diyorlar. Modem desteği yoksa modem değiştirince verir misiniz deyince copy paste cevaplar veriyorlar. Ya bir yerden böyle emir aldılar ya da bilgisiz ve işi bilmiyorlar.
not: 15 gün ipv6 desteğinin bağlanmasını bekleyen, çeşitli platformlarda şikayet kayıtları vs oluşturarak açtırabilen birisiyim.
-
Upload konusunda haklısınız ama superonline pilot uygulamasındayken türktelekomda herangi bir gelişme yok.
-
Teknolojinin her geçen gün geliştiği bu yüzyılda,ipv4 teknolojisi artık kabul edilemez!
Artık tüm İSS'lerden bu konu ile ilgili çözüm bekliyoruz.Modem ya da altyapı desteklenmiyor şeklinde oluşturulan kabul edilemez açıklamalar müşteri deneyimlerini olumsuz etkilemektedir.
-
Daha 8megabitlik ADSL'den 35-100mb arasi VDSL'e yeni yeni geçilmişken hatta geçilmeye devam ediliyor
Sen kalkmış ipv6 falan:D
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GenqhisKhaan89 -- 21 Ocak 2025; 14:20:20 > -
IPv6 protokolü yıllardır globalde kullanılan, hatta Hindistan'da bile mevcut yaygın kullanımı var. :)) adsl konusu türktelekom'la ilgili diğer isslerin zayıf kalmasından kaynaklı ama dsl bile olsa ipv6 deneyimi en iyi hale getiricektir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yapici3 -- 21 Ocak 2025; 14:23:43 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Sabit IP nasıl satacaklar sonra getirirler mi hiç
-
Daha iyi bağlanılabilirlik istiyorum, daha yeni teknoloji istiyorum, yeni teknolojileri ilk deneyenlerden olmak istiyorum. Ama ülkede başıma icat çıkarmacılar çoğunlukta olduğundan böyle yenilikler zor geliyor. Destekliyorum, istiyorum. IPv6 herkese tanımlanmalı!
-
Desteğiniz için çok teşekkürler, birlikten kuvvet doğar 🙏
Eskiden Gibirnet üzerinden IPv6 alabiliyordum şuan vermiyorlar. Tt ve Btk yüzünden sanırsam.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ipv6 için ciddi altyapı yatırımı yapılması gerekiyor. Tabi ki ISSler ipv6'ye yatırım yapmak istemiyor, çünkü cgnat ile zaten ipv4 sorununu çözdüler.
Ayrıca ipv6 ping süreleri için çok kötü, online oyun oynayan kişiler için bir kabus, çünkü ipv6 destekleyen çok az cihaz ve sunucu olduğu için, internet rotanız en yakın olan değilde en uygun olan sunucuya yönleniyor. Bu durum da pingi çok fazla yükseltiyor. Redditteki yorumlara bakabilirsiniz.
-
IPv6 konusunu sürekli diri tutmalıyız, herkesin destek vermesi gereken önemli bir konu.
-
Herkes kullansa işler değişir ama biz yeni şeylere karşıyız, kullanmak istemiyoruz.
ipv6 kullanmanın size pratikte ne faydası olacak açıklar mısınız? boş bir konu gibi geldi bana.
-
IPV6 istiyoruz, kampanyanızı sonuna kadar destekliyorum.👍🙂
quote:
Orijinalden alıntı: TiesTorNipv6 kullanmanın size pratikte ne faydası olacak açıklar mısınız? boş bir konu gibi geldi bana.
IPv6'nın pratikte birçok faydası var. Öncelikle, IPv4 adreslerinin tükenmesi nedeniyle artık birçok internet servis sağlayıcısı CGNAT (Carrier-Grade NAT) kullanıyor, bu da bireysel kullanıcıların dış dünyaya doğrudan erişimini zorlaştırıyor. IPv6 sayesinde herkes global olarak erişilebilir bir IP adresine sahip olabilir, bu da NAT gibi ara çözümleri ortadan kaldırır.
Ayrıca, IPv6 daha verimli yönlendirme, daha iyi güvenlik ve otomatik adresleme gibi avantajlar sunuyor. Özellikle gelecekteki IoT (Nesnelerin İnterneti) cihazları için büyük önem taşıyor çünkü her cihazın benzersiz bir IP adresine sahip olması gerekiyor.
IPv6'ya geçiş, internetin gelişimi açısından kritik bir adım. Bu yüzden boş bir konu gibi görünse de uzun vadede tüm internet kullanıcılarını etkileyecek önemli bir mesele.
-
Henüz ip4 gibi smuffing, bandwith kısıtlama işlerini tam beceremedikleri için geçmiyorlar
Elinde sonunda geçilmesi gerekecek 5G ile birlikte daha farklı bir gelecek bizi bekliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yapici3 -- 21 Ocak 2025; 21:32:21 >
quote:
Orijinalden alıntı: TiesTorNipv6 kullanmanın size pratikte ne faydası olacak açıklar mısınız? boş bir konu gibi geldi bana.
Şu zihniyeti artık unutun.
1. IPV6 da ping süreleri daha düşüktür.
2. Web siteleri bizi botnet olarak algılamayı bırakacak, 1 ipyi 1000 kişi kullanıyor. Spam listesine otomatik giriyoruz.
3. Her cihaz kendi ip adresine sahip olacağı için, port açmak için iss'e yalvarmaya gerek kalmayacak. Her kullanıcı ortalama 2milyar ip ye kadar atama yapabiliyor ki bu şu anki ipv4 ün tamamı demek.
4. Şuanda CGNAT dünya genelinde yaygın olduğu için, oyun geliştiricileri, servis geliştiriciler, NATı atlamak için sunucu kurmak zorunda kalıyor.
Çünkü iki cihaz birbirini bulmak için bir bağlantı başlatılması gerekir, ancak ortada bir adres olmadığı için karşılıklı bağlatı kurulamıyor, adresi belli olan bir aracı(sunucu) vasıtası ile bağlantı mümkün oluyor.
5. ISSler, CGNat uygulamak için ekstra donanıma para vermek zorunda kalmayacak. CGNat sunucularının yük durumundan ötürü, bağlantılardaki stabilizasyon sorunları son bulacak. Ekstra donanım sorunuda ortadan kalkacak.
Ipv4ün artık faydadan çok zararı vardır. Sırf servislere neden olduğu sunucu maliyetleri bile geçerli bir neden.
Sırf kullanıcılar internette birbirini bulamadığı için aptal saptal protokoller zorunluluktan icat edildi. Al sana bir liste ki ki dahada fazlası var.
Teredo
Miredo
Udp hole punching
Reverse connections.
Bunların hiçbiri sunucusuz çalışamıyor, çünkü son istemcilerin gerçek bir adresi yok. Sunucu demek maliyet demek.
Bir büyük eksisi, örneğin telefonundan evine yurt içinde veri dolaşımı yapacaksın, gerçek ip adresin olsaydı, veri en yakın yoldan evine ulaşacakken ve iss açısında daha maliyetsiz olacak iken, araya sunucu koyduğun için pingin yükselecek, veri belki yurt dışına çıkıp geri girecek. ISS için buda bir maliyet.
Hayır, bandwith kısıtlama ile bir alakası yok. Paket bazında kısıtlama sistemlerinin gönderilen adresleme ile bir alakası yok, yani gayet rahat hız belirlenebilir.
Smuffing değil sniffing ayrıca, IPV6 bunun için bir kaç yeni güvenlik önlemi sunsada, atlanamayacak şeyler değiller, hatta başarılı olmalarının üzerinden çok zaman geçti.
Bu iş BTK zorlaması ile ISSlere yaptırılmalıdır. 2026 ya kadar IPV6 yı standart edecek V4 ü terkedeceksiniz gibi şeyler söylenmelidir. %95 modemin zaten IPv6 desteği bulunuyor ancak, ISSler özellikle yazılımsal bazda bunu bozuyor. Hatta Yer sağlayıcı belgesi olan her işletmeyi, IPv6 ya geçmeye zorlamalıdır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 21 Ocak 2025; 22:28:5 >
Saçma sapan cevaplar veriyorlar. Destekli modemde ipv6 desteği yok diyorlar. Aynı binada ipv6 kullanan varken bölgenizde ipv6 desteği yok diyorlar. Modem desteği yoksa modem değiştirince verir misiniz deyince copy paste cevaplar veriyorlar. Ya bir yerden böyle emir aldılar ya da bilgisiz ve işi bilmiyorlar. not: 15 gün ipv6 desteğinin bağlanmasını bekleyen, çeşitli platformlarda şikayet kayıtları vs oluşturarak açtırabilen birisiyim. |
Şu zihniyeti artık unutun. 1. IPV6 da ping süreleri daha düşüktür. 2. Web siteleri bizi botnet olarak algılamayı bırakacak, 1 ipyi 1000 kişi kullanıyor. Spam listesine otomatik giriyoruz. 3. Her cihaz kendi ip adresine sahip olacağı için, port açmak için iss'e yalvarmaya gerek kalmayacak. Her kullanıcı ortalama 2milyar ip ye kadar atama yapabiliyor ki bu şu anki ipv4 ün tamamı demek. 4. Şuanda CGNAT dünya genelinde yaygın olduğu için, oyun geliştiricileri, servis geliştiriciler, NATı atlamak için sunucu kurmak zorunda kalıyor. Çünkü iki cihaz birbirini bulmak için bir bağlantı başlatılması gerekir, ancak ortada bir adres olmadığı için karşılıklı bağlatı kurulamıyor, adresi belli olan bir aracı(sunucu) vasıtası ile bağlantı mümkün oluyor. 5. ISSler, CGNat uygulamak için ekstra donanıma para vermek zorunda kalmayacak. CGNat sunucularının yük durumundan ötürü, bağlantılardaki stabilizasyon sorunları son bulacak. Ekstra donanım sorunuda ortadan kalkacak. Ipv4ün artık faydadan çok zararı vardır. Sırf servislere neden olduğu sunucu maliyetleri bile geçerli bir neden. Sırf kullanıcılar internette birbirini bulamadığı için aptal saptal protokoller zorunluluktan icat edildi. Al sana bir liste ki ki dahada fazlası var. Teredo Miredo Udp hole punching Reverse connections. Bunların hiçbiri sunucusuz çalışamıyor, çünkü son istemcilerin gerçek bir adresi yok. Sunucu demek maliyet demek. Bir büyük eksisi, örneğin telefonundan evine yurt içinde veri dolaşımı yapacaksın, gerçek ip adresin olsaydı, veri en yakın yoldan evine ulaşacakken ve iss açısında daha maliyetsiz olacak iken, araya sunucu koyduğun için pingin yükselecek, veri belki yurt dışına çıkıp geri girecek. ISS için buda bir maliyet. Hayır, bandwith kısıtlama ile bir alakası yok. Paket bazında kısıtlama sistemlerinin gönderilen adresleme ile bir alakası yok, yani gayet rahat hız belirlenebilir. Smuffing değil sniffing ayrıca, IPV6 bunun için bir kaç yeni güvenlik önlemi sunsada, atlanamayacak şeyler değiller, hatta başarılı olmalarının üzerinden çok zaman geçti. Bu iş BTK zorlaması ile ISSlere yaptırılmalıdır. 2026 ya kadar IPV6 yı standart edecek V4 ü terkedeceksiniz gibi şeyler söylenmelidir. %95 modemin zaten IPv6 desteği bulunuyor ancak, ISSler özellikle yazılımsal bazda bunu bozuyor. Hatta Yer sağlayıcı belgesi olan her işletmeyi, IPv6 ya geçmeye zorlamalıdır. |
Sabit IP nasıl satacaklar sonra getirirler mi hiç |
Valla daha upload konusunda gelişemedik açıkcası çok bir beklentim yok :) |
Benzer içerikler
- netgsm ev interneti kullananlar
- netgsm ev interneti
- flixnet yorumlar
- vodafone hangi altyapıyı kullanıyor
- ont cihazı
- 1 yıldan uzun taahhüt cayma bedeli
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X