Şimdi Ara

ipv6 genel kullanıma açılmasını istiyoruz! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
3
Favori
2.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
42 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

@Seto-Kaiba Bu detaylı ve açıklayıcı yorumun için teşekkür ederim. IPv6'nın getirdiği avantajları ve CGNAT'ın yarattığı sorunları çok güzel özetlemişsin. Özellikle sunucu maliyetleri ve bağlantı stabilitesi konusundaki tespitlerine tamamen katılıyorum. Umarım ISS'ler bu konuda daha hızlı adımlar atar ve IPv6'ya geçiş süreci hızlanır. Desteğin ve bilgilendirici paylaşımın için tekrar teşekkürler!

• uğraşmak istemiyorlar ve statik ip satarak para kazanıyorlar. btk nın zaten hiç umrunda olmaz.

• Hocam face e girsin wahatsapp ı açsın yeter, diyen 8 mbps hıza bile yeter artar diyen, böyle değerli konulara boş konu diye yakıştırma yapan örümcek kafalı zihniyet olduğu sürece, bu ülkede ne upload artar, ne ipv6 gelir. Tek yaptıkları aynı altyapı ile bir kuruş yatırım yapmadan kar amacı güden, devlet destekli çalışsın yeter zihniyeti oldukça, benim hiç bi şeyden ümdidim yok maalesef 😑

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhuntus81 -- 22 Ocak 2025; 20:19:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • orhuntus81 O kullanıcısına yanıt

Yinede umudumuzu kaybetmek yok, upload ve ipv6 2 farklı konuyu btkya topluca baskı kurmamız gerekicek ve sonuç alacağımıza inanıyorum. ipv6 genel kullanıma açılmasını istiyoruz! 

• yapici3 kullanıcısına yanıt

İnşallah hocam 😊

• Bir şeylerin düzelmesi için öncelikle şu adımlar atılmalıdır:

Bağımsız Denetim Mekanizmalarının Oluşturulması: ISS’ler ve altyapı projeleri, bağımsız ve tarafsız kuruluşlar tarafından düzenli olarak denetlenmelidir.

Rekabetin Artırılması: Piyasaya yeni oyuncuların girmesi teşvik edilmeli, tekelci yaklaşımlar engellenerek adil bir rekabet ortamı sağlanmalıdır.

Şeffaflık ve Katılımın Sağlanması: Devlet, internet erişimi ve altyapı politikalarında şeffaf olmalı; halkın ve sivil toplum kuruluşlarının karar alma süreçlerine aktif katılımı desteklenmelidir.

Eğer bu adımlar atılırsa, diğer sorunlar da çorap söküğü gibi kolayca çözülecektir.

• Herkes güzel güzel yazmış fakat cimer ve BTK yazan var mı? Böyle buraya yazarak olacak iş değil, belirli bir saat belirleyin hepimiz yazalım ipv6 ve boktan upload olayını. Örgütlenmeyi gram bilmiyoruz her konuda olduğu gibi...

• Sreter kullanıcısına yanıt
    ipv6 genel kullanıma açılmasını istiyoruz!

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ehyuman E kullanıcısına yanıt

Durum tam olarak böyle, istemeyin ipv6 falan

• ehyuman E kullanıcısına yanıt
    Upload için btkya talep iletmiştim ama sonuç alamıyorsun yani 2 hususta btkya yüklenmek gerekiyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • power-pc P kullanıcısına yanıt
    Ipv6 için de statik IP satarlar hocam getirirlerse. Hem de daha pahalıya.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

ipv6 gelirse statik iplere ihtiyaç kalmıyor ve ipv6 milyarlarca ip açılabildiği için ipv6 da statik ip diye birşey yok.

• Aldığım duyuma göre yakın zamanda superonline ipv6 genel kullanıma açıcak. Umarım diğer issler de açar ipv6 genel kullanıma açılmasını istiyoruz! 

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.