Şimdi Ara

IQ mu EQ mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle basitçe tanımlarını inceleyelim.

IQ terimi aslında Intelligence Quotient'ın kısaltmasıdır ve standart hale getirilmiş bir takım zeka testlerinde elde edilen sonuç olarak karşımıza çıkar. Bu testlerin bünyesinde matematik, dil, hafıza,mantık ve bilgi işleme hızı gibi alanlar yer alır ve bu testin sonucu sizin IQ'nuzu belirler.

EQ terimi ise Emotional Quotient'ın kısaltması olup duygusal zeka seviyesi anlamına gelir. Duygusal zeka, bir insanın duyguları anlama, kontrol etme, değerlendirme ve ifade etme kapasitesidir.

EQ daha sonradan çıkan bir kavram,kısaca duygusal zeka.IQ'ya da kısaca mantıksal zeka diyelim.

1.İnsan Çok Yüksek IQ - Düşük EQ
    2.İnsan Yüksek IQ - Normal EQ
    3.İnsan Normal IQ - Yüksek EQ
    4.İnsan Düşük IQ - Çok Yüksek EQ

Sizin tercihiniz hangisi olur? Ve neden?

Pragmatistlerin yorumunu gerçekten çok merak ediyorum.

NOT:Başta uzunca kendi başıma irdeleyecektim konuyu fakat üşendim açıkçası.Sizlerin yorumlarını merak ediyorum.
    Tek parametreler bunlar,başka hayati parametreler yok.Hayata geleceksiniz ve bunlar olacak.O kişinin fiziksel özelliklerini falan kenara bırakıyoruz.Zeka üzerinden seçim yapalım,işlevsellik,faydacılık....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ubi Panis ibi Patria -- 27 Ekim 2019; 19:57:14 >

• Diğer insanların duyguları oldukça önemli. İsterseniz en ağır pragmatistçi ol. Günümüz şartları böyledir. Çünkü onun iyi hissetmesi ileride sana kâr olarak geri gelecektir. O yüzden ben yüksek IQ (IQ önemini anlatmaya gerek yok galiba) ve normal EQ diyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: General Tao

Diğer insanların duyguları oldukça önemli. İsterseniz en ağır pragmatistçi ol. Günümüz şartları böyledir. Çünkü onun iyi hissetmesi ileride sana kâr olarak geri gelecektir. O yüzden ben yüksek IQ (IQ önemini anlatmaya gerek yok galiba) ve normal EQ diyorum.
    Hocam manipülasyon yeteneği IQ'nun mu EQ'nun mu içinde olur?
  • ubi Panis ibi Patria kullanıcısına yanıt
    IQ olarak dediğin matematik falan ise EQ derim. Sonuçta karşıdakinin duygularını kontrol ediyorsun kendi çıkarların -duyguların- için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: General Tao

IQ olarak dediğin matematik falan ise EQ derim. Sonuçta karşıdakinin duygularını kontrol ediyorsun kendi çıkarların -duyguların- için.
    İşte ben de EQ yerine koydum o özelliği fakat öyle olunca seçim zorlaşıyor.

Yüksek bir IQ nun elbet faydaları var fakat günün sonunda en önemlisi metafiziksel olarak ruh diyelim.

Hayatın amacı ne? Bu çok zor oldu. Fakat demek istediğim böyle bir seçim yapabilmek için çok daha derinlemesine düşünmek lazım...

Pragmatizmin tek parametre olması ve bu parametreye paralel seçim yapmak,en doğrusu olacaktır diye düşünüyorum.

O zaman çıkarcı düşünelim...

Kişiler üzerinden gidelim...

Einstein--> Çok yüksek IQ,düşük EQ

Yüksek EQ'ya sahip olup,düşük IQ'ya sahip olan bir örnek bulamadım...Liderleri düşündüm,hitleri düşündüm mesela fakat bu adamların IQlarının düşük olduğunu sanmıyorum.
    Bakınca çok yüksek IQ ya sahip insanların genelde EQ su düşük oluyor.
    Fakat çok yüksek EQ ya sahip insanların genelde IQ su düşük olmuyor.
    Bu durumda IQ>EQ çıkarımını yapabiliriz.

Konu kilitlendi galiba.Daha doğrusu çuvalladı...

Yüksek EQ ne demek buna bakalım,galiba tam kestiremiyoruz.

''EQ oranı yüksek insanlarda liderlik vasıfları gözlemlenir.
    EQ oranı yüksek insanlar daha fazla güven duygusu taşırlar.
    Sosyal ilişkilerde duygusal zekanın önemi yüksektir. Hem kendi duygularını, hem de diğer insanların duygularını yorumlama yeteneği sosyal ilişkilerin güçlenmesini sağlar. Aynı şekilde ikili ilişkilerin de…
    Siyasiler, kendi görüşlerini topluma kabul ettirmek ve destekçi (seçmen) toplamak için sık sık insanların duygularına hitap ederler. Hatta halk tarafından; duygusal zekası yüksek siyasilerin, mantıksal zekası yüksek siyasilere oranla daha fazla desteklendiğini görmek de mümkündür.
    Duygusal zeka, anlam yükleyebilmek adına da önemlidir. Örneğin, toplumda görmekten hoşlanmadığımız bir takım davranışların neden ısrarla tekrar ettiğini anlamamızı sağlayabilir. Anlam verebiliyor olmak hem ruh sağlığımız için önemlidir, hem de çözüm üretebilmek için.
    Empati yeteneği, EQ oranı ile ilgilidir.
    EQ oranımız aynı zamanda mücadele yeteneğimizdir. Bu oran ne kadar yüksekse duygularımızla başa çıkmayı, duygusal çatışmaları aşmayı o kadar iyi biliriz.
    Zekanın duygusal bölümü insanı robot gibi davranmaktan alıkoyar. Bakın bu çok önemli bir maddedir çünkü insanı insan yapan bir kavramdan bahsetmiş olduk.
    Aynı şekilde insanın içsel huzuru, uyumu ve mutluluğu yakalaması için önemli bir beceri olduğunu söylememiz gerekir.''

EQ oranı yüksek, yani duygusal zekası gelişmiş insanlar; kendi karmaşık duygularını çözümleme ve sosyal çıkarımlar yapma yeteneğine sahip kişilerdir. Bu denge mutluluğu da beraberinde sağlar.

• ikisi birbirini tamamlayan öğeler. birini insandan ayırırsan bir şeyime yaramaz o insan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: avcılarınavcısı

ikisi birbirini tamamlayan öğeler. birini insandan ayırırsan bir şeyime yaramaz o insan.
    Ben tamamen birini yok sayalım demiyorum ki.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ösym den hala ses yok mu?
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ubi Panis ibi Patria

Ben tamamen birini yok sayalım demiyorum ki.

Alıntıları Göster
    ben de öyle dedin demiyorum.
  • Mastermind olmayı yüksek iq yüksek eq

Projelerim var denemeler beni bekler
  • quote:

ubi Panis ibi Patria @ 27 Ekim 2019 19:53:57

EQ daha sonradan çıkan bir kavram,kısaca duygusal zeka.IQ'ya da kısaca mantıksal zeka diyelim.

Sen bu çıkarımları nereden aldın ? Magazin sayfalarına baktın galiba.
    Yok böyle bir orantı.

Eğer böyle bir zeka düzeyleriniz olursa "Sizin tercihiniz hangisi olur? Ve neden?" diye soruyorsan konu mesajını biraz daha editlemen gerekir.

DH de düşük IQ yu hiç bir üyeye kabul ettiremezsin.

• ubi Panis ibi Patria kullanıcısına yanıt
    Yani hocam sen IQ yu matematiksel olarak almışsın. M.ö 30.000 de olsak EQ çok daha ise yarardı ama şuan önemli olan iş bulmak olduğu için günümüzde IQ çok daha önemli bence. Çünkü azıcık daha zeka bile karşıdakinin sana saygı duymasına ise yararken EQ çok daha zor işler ile kullanışlı hale geliyor. Bir Hitler olmak kolay değil sonuçta. Üstelik aldigin bir yanlış karar büyük itibar kaybetmene yol açar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kruegerfred

quote:

ubi Panis ibi Patria @ 27 Ekim 2019 19:53:57

Sen bu çıkarımları nereden aldın ? Magazin sayfalarına baktın galiba.
    Yok böyle bir orantı.

Eğer böyle bir zeka düzeyleriniz olursa "Sizin tercihiniz hangisi olur? Ve neden?" diye soruyorsan konu mesajını biraz daha editlemen gerekir.

DH de düşük IQ yu hiç bir üyeye kabul ettiremezsin.
    Haklısın.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.