Şimdi Ara

Astra J Ses Sistemi Deck Çevirici Nedir İşe Yarar mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
5.996
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Aracımında Cd 400 teyp bulunmakta elimdede daha önceki araçtan kalma alpine sbg-1244bp 250w rms subwoofer var

Orjinal 6 kolon ile birlikte bu subwoofer için amfi almam gerekiyor amfiyide ne alıcam kaç kanal alıcam bilmiyorum bu konuda tavsiyelerinizi bekliyorum fakat deck çevirici kullanmam gerekiyormuş.

Bakıyorum max 5 kanal çevirici var bu yeterli olacak mıdır? Biraz araştırdım deck çevirici ile olmaz ses alamazsın vs denmiş öyle mi sizce ben sesten memnunum sadece bassı eksik geliyor sizce ne diyorsunuz deck çevirici işe yaramaz mı?

Kısacası elimde 6 adet hoparlör ve birde subwoofer var. Alınır derseniz hangi amfi yada amfileri hangi deck çeviriciyle kullanmalıyım?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Deck Çevirici: Nedir ve Ne İşe Yarar?

Deck çevirici, bir araç ses sistemindeki amfi ve hoparlörleri birbirine bağlayan bir cihazdır.

Temel olarak, amfi tarafından üretilen yüksek seviyeli sinyalleri, hoparlörlerin kullanabileceği düşük seviyeli sinyallere dönüştürür. Bu dönüşüm sayesinde, amfi hoparlörleri yüksek sesle ve verimli bir şekilde sürebilir.

Deck Çeviricinin Avantajları:

• Arttırılmış Ses Kalitesi: Deck çeviriciler, amfi ve hoparlörler arasında oluşan empedans uyumsuzluğunu giderir ve bu da daha net ve bozulmamış bir ses kalitesi sağlar.
    • Yüksek Verimlilik: Deck çeviriciler, amfinin gücünü hoparlörlere verimli bir şekilde iletir, bu da daha yüksek ses seviyeleri ve daha az bozulma ile sonuçlanır.
    • Kolay Kurulum: Deck çeviriciler, araç ses sistemlerine kolayca entegre edilebilir ve kurulumları genellikle basittir.

Deck Çeviricinin Kullanım Alanları:

• Amfi ve Hoparlör Bağlantısı: Deck çeviriciler, araçlardaki amfi ve hoparlörleri bağlamak için kullanılır.
    • Sinyal Dönüşümü: Deck çeviriciler, RCA çıkışlı amfileri hoparlör seviyesi girişli amfilere bağlamak için kullanılabilir.
    • Empedans Uyumsuzluğunu Giderme: Deck çeviriciler, amfi ve hoparlörler arasındaki empedans uyumsuzluğunu gidererek optimum ses performansı sağlar.

Eğer araç ses sisteminizin performansını artırmak ve ses kalitesini iyileştirmek istiyorsanız, bir deck çevirici kullanmayı düşünebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Deck çevirici oem teyplerden anfi çıkışı almaya yarıyor. Hop.bağlar gibi bağlıyorsunuz diğer ucada anfiyi bağlıyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rahat adam

Deck çevirici oem teyplerden anfi çıkışı almaya yarıyor. Hop.bağlar gibi bağlıyorsunuz diğer ucada anfiyi bağlıyorsunuz.

Peki bu deck çevirici kaç kanal olmalı hang marka olmalı tavsiyeniz var mı
  • Bimmerist kullanıcısına yanıt
    Net olarak şöyle şöyle diye bilmiyorum özelliklerini ama iyisinden almanızı tavsiye ederim. Çünkü tüm sistem onun üzerinden çalacak,ucuza kaçmayın kalitelisini tercih edin ses sistemciler ayrıntılı bilgiyi verecektir.
  • Fikir sahibi arkadaşlar yorumlarınızı esirgemeyin lütfen
  • Hocam benim gibi aracınıza ekran taktıramayacaksanız ve deck çevirici almayı planlıyorsanız audison sl12 tavsiye ederim fakat şöyle bir şey var bu çevirici tek kanal.Aracınızda ki orijinal hoparlörlerden memnun olup sadece bass eklemek istiyorsanız sl12 tavsiye ederim şuan kendi aracımda kullanıyorum.

SL12 üzerinden 4 hoparlör ve 1 bass nasıl olur bilemeyeceğim.SL14 var fakat o çok pahalı onu alacağına biraz daha üstüne koy 2 rca çıkışlı güzel bir double din taktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bnym97

Hocam benim gibi aracınıza ekran taktıramayacaksanız ve deck çevirici almayı planlıyorsanız audison sl12 tavsiye ederim fakat şöyle bir şey var bu çevirici tek kanal.Aracınızda ki orijinal hoparlörlerden memnun olup sadece bass eklemek istiyorsanız sl12 tavsiye ederim şuan kendi aracımda kullanıyorum.

SL12 üzerinden 4 hoparlör ve 1 bass nasıl olur bilemeyeceğim.SL14 var fakat o çok pahalı onu alacağına biraz daha üstüne koy 2 rca çıkışlı güzel bir double din taktır.

Cevabınız için telekkür ediyorum hocam fikir açısından tekrar sormak istiyorum bu deck çeviriciyi yalnızca woofer için kullanıcam o zaman hoparlörler içinde ayriyeten deck çevirici bağlayabilecek miyim çünkü hoparlörleride bir anfi ile desteklemek istiyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bimmerist kullanıcısına yanıt
    Mesela hocam sl12'yi arka hoparlör kablolarına bağlarsınız sadece woofer beslersiniz ön hoparlör çıkışlarından da hoparlörleri beslersiniz fakat yerinizde olsam 4 hoparlör ve 1 bass şeklinde sistem yapacaksam kesinlikle 2 veya 3 rca çıkışlı double din alırım ne kadar kaliteli deck bile kullansanız ses farkı kesinlikle olacaktır.

Ben orijinal hoparlörlerden memnundum onun için deck ve mono amfi ile sadece bass bağladım.Bu arada yanlış anlamadıysam aracınızın orijinal hoparlörlerini amfiye bağlayacaksınız galiba bu şekilde bağlantı yaparsanız hoparlörleri yakarsınız.Hoparlörleride değiştirmeniz gerekiyor.
  • Peki araca ekran taktirsak bu deck olmadan amfi ve hoparlör bağlanabilir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • troy kullanıcısına yanıt
    RCA çıkışları amfiye girersin. Çevirici kullanmaya gerek yok. Kaldı ki deck çeviricilerde kalite bir miktar düşecektir.Y kablo ile mono amfiye girersin. 4 kanal amfi seslendirme, mono olanda bass için kullanılır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.