Şimdi Ara

İradeli olmadan iradeli nasıl olunur

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
55
Cevap
0
Favori
1.316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Subtle,arka plan etkileri.Sembolik alanın yönlendiricileri

Bizi belirleyen kuvvetler varken nasıl irademizi elimize alacağız

Bilim der ki standart koyun

Belli şematikler vardır.Örneğin çekim kuvveti,besin ve su seviyesi,yakın habitatın ekosistemi gibi faktörler ağaçların uzama şemalarını etkiler

Subtle etkiler arasında mecburen(formsal/işlemsel entopiden ötürü) baskın etkiler yeşerecektir

Yaşamanın modal yargısı uyarınca seçmece subtle etkiler arasından seçilecekler baskınlar belli şematiklere uygulanır

Ve beklenen şemalara uymayanlara ise iradesizler adını alırlar.Çünkü zombileşmişlerdir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 10 Şubat 2020; 17:30:28 >

• Kant'a her şeyi tarihselleştirebildim bir tek insanı tarihselleştiremedim

-Zodion
  • Boş yapıyorsun. Aç bi Plantinga oku.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi St. Mark of Ephesus -- 10 Şubat 2020; 18:17:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: St. Mark of Ephesus

Boş yapıyorsun. Aç bi Plantinga oku.
    Ben plantingayla aynı şeyi dedim,farkında değilsin
  • Zodion Z kullanıcısına yanıt
    Açıkla o zaman. Plantinga liberteryen özgür iradeyi benimsiyor. Liberteryen özgür irade için;

a) Bağdaşmazcılık doğrudur.
    b) Kişinin düşünce ve eylemleri, ancak ve ancak, nihai olarak kendi iradesinin ve aklının ürünüyse özgür olabilir.

Bazıları şu koşulu da gerekli görür:

c) Bir kişinin bir davranışından sorumlu olması için, eylem anında o davranışından başka bir davranışta bulunma yahut en azından o davranışı yapmama kabiliyetine de sahip olması gerekir.

Sen ne diyorsun hacım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi St. Mark of Ephesus -- 10 Şubat 2020; 19:43:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: St. Mark of Ephesus

Açıkla o zaman. Plantinga liberteryen özgür iradeyi benimsiyor. Liberteryen özgür irade için;

a) Bağdaşmazcılık doğrudur.
    b) Kişinin düşünce ve eylemleri, ancak ve ancak, nihai olarak kendi iradesinin ve aklının ürünüyse özgür olabilir.

Bazıları şu koşulu da gerekli görür:

c) Bir kişinin bir davranışından sorumlu olması için, eylem anında o davranışından başka bir davranışta bulunma yahut en azından o davranışı yapmama kabiliyetine de sahip olması gerekir.

Sen ne diyorsun hacım?
    Plantiganın reformist epistemolojisini kendime uyarladım

Önemli olan işlev,mantığa uygunluk

Üç madde de bana uyuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 10 Şubat 2020; 20:0:11 >
  • Zodion Z kullanıcısına yanıt
    Sana Swinburne verelim :)

Swinburne formulates the following argument:
    (A) It seems (epistemically) to me that God is present.
    (B) There is no good reason to think either God is nonexistent or not present; nor any
    good reason to think the experience unveridical.
    (C) Hence, probably God is present.

A ve B'den C çıkmıyor BENCE. Ben bir epistemik dışsalcıyım. O nedenle ''no good reason in our eyes'' "probably God is present" a varmak için yeterli değil bence.

Ancak Swinburne'ün epistemolojisi farklı zaten. Onun epistemolojisi benimsenirse A ve B'den C çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi St. Mark of Ephesus -- 10 Şubat 2020; 20:34:38 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bir türlü mutlu olamıyorum
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kavram çarpıtmasından başka bir anlamı olmayan bir cümle.

aslında insan iradeli falan değil yüzdeye vurduğun zaman. ama cüzi olan iradeyi bile kötüyü tercihte ısrar ederken, yaptığı seçimin cezasını çekeceği söylenince vaveyla etmekten de utanmaz.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.