Şimdi Ara

IRAK-Erbilde İş Teklifi (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
1.879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Las_Vega$

quote:

Orijinalden alıntı: kurca88

Arkadaşlar merhaba..Türkiyenin kaliteli üniversitelerinden birinden mezunum ve Irak-Erbilden kaliteli bir firmadan iş teklifi aldım.maaş 2500 dolar felan olacak galiba..Orada bulunmuş olan veya fikri olan var mı ne dersiniz? Teşekkürler

Dostum sana şöyle söyleyim şu saatten sonra aylık 5000 dolar verseler Ortadoğu'ya gitme derim.Türkiye'deki veya Avrupa'daki işlere yönel derim.Daha az ücret alsan bile...

erbil türkiyeden daha güvenlidir
    hele suriye olaylarından sonra erbil türkiyedeki şehirlerden çok daha güvenli ve güzel bir şehir
  • quote:

Orijinalden alıntı: bazarov0734

quote:

Orijinalden alıntı: Las_Vega$

quote:

Arkadaşlar merhaba..Türkiyenin kaliteli üniversitelerinden birinden mezunum ve Irak-Erbilden kaliteli bir firmadan iş teklifi aldım.maaş 2500 dolar felan olacak galiba..Orada bulunmuş olan veya fikri olan var mı ne dersiniz? Teşekkürler

Dostum sana şöyle söyleyim şu saatten sonra aylık 5000 dolar verseler Ortadoğu'ya gitme derim.Türkiye'deki veya Avrupa'daki işlere yönel derim.Daha az ücret alsan bile...

erbil türkiyeden daha güvenlidir
    hele suriye olaylarından sonra erbil türkiyedeki şehirlerden çok daha güvenli ve güzel bir şehir

Neden?

• quote:

ben de YTÜ Elektriktenim
    Rönesansla rusyaya gidecem

ilk tercihim erbildi, moskovadan daha önde geliyordu benim için
    kürt şehri olduğu için o bölgenin en sakin ve güzel şehirlerinden birisi, şu an türkiyeden daha güvenilir suriye olaylarını da hesaba katarsak
    yalnız 2500 dolar rusya için normal bir rakam
    erbil için 3500-4000 dolardan aşağı gidilmez erbilde maaşlar uçuk. seni kazıklamasınlar 2500 dolar çok az
  • quote:

quote:

ben de YTÜ Elektriktenim

kürt şehri olduğu için o bölgenin en sakin ve güzel şehirlerinden birisi, şu an türkiyeden daha güvenilir suriye olaylarını da hesaba katarsak
    erbil için 3500-4000 dolardan aşağı gidilmez erbilde maaşlar uçuk. seni kazıklamasınlar 2500 dolar çok az

o zaman önce edecekleri tam teklifi duyayım 2500 gibi bir miktar gelirse kesin ben de kabul etmem dediğin gibi az..Rusyanın hangi bölgesi? Tecrübeli misin hocam ben yeni mezunum..Ben de rusya bekliodum ama uygun olan pozisyon Iraktaymış

• quote:

quote:

quote:

ben de YTÜ Elektriktenim

o zaman önce edecekleri tam teklifi duyayım 2500 gibi bir miktar gelirse kesin ben de kabul etmem dediğin gibi az..Rusyanın hangi bölgesi? Tecrübeli misin hocam ben yeni mezunum..Ben de rusya bekliodum ama uygun olan pozisyon Iraktaymış

hocam az kalsın okuldaş oluyoduk yarım puanla kaçmıştı neyse hayırlısı olsun dedim. bi yerden hayırlı oldu malum yıldızda 2. öğretim var. 1. sınıfta gönüllü staj yaptım ondan sonra sürekli part time çalıştım haftaiçi her gün 3 e kadar. akşam da ikinci öğretim derslerine girdim. 2.5 senelik tecrübe var son sınıfa geçtim işte rönesans holding aradı proje dizayn mühendisi arıyorlarmış. okulumun bitmediğini söyledim şu an teknik ressam olarak gönderebiliriz sizi fakat okulunuzun bitmesini de bekleyebiliriz bu pozisyona sürekli ihhtiyacımız oluyor ne zaman mezun oluyosunuz dediler seneye dedim. moskova ve saint petersburg da projeleri varmış

• quote:

İTÜ Makine ortak..askere gidip gelirsem 2500-3000 TL arası da Türkiyede alırım ama askerliği de hiç istemiyorum.

itü'den mezun olmuş birisin, 2500$ için ırağa gitmeye razısın yani
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kediyekafatutanfare

Hocam gidersin gitmesine de para az geldi ama Irak için o para bir servet olabilir orada ne kadar değerli bu para bilinmez yani yaklaşık 5.000tl para ediyor Irak'ta durum bizden kötü o yüzden para orada çok olabilir bunu araştır derim.Ayrıca orada para biriktirip tecrübe yapıp burada iş kurabilirsin ? Düzenleme:Hocam Kürdistan Bölgesel Yönetimi diyor PKK bayrağı var Vikipedi'de bak istersen

Evet benim de tamamen hayır diyemememin sebebi de bu..Bu üç yıl boyunca güzel bir para biriktirip de gelebilirm ama para para diyerek te 3-4 yılımı oralarda pek de hoş olmayan bir sosyal ortamda da geçirmek istemiyorum açıkçası..Tşkler düşüncelerin için..Kararsızım henüz vaktim varken bol bol düşünüorum kardeş

Bizi haberdar et hocam merakta bırakma

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Hocam gidersin gitmesine de para az geldi ama Irak için o para bir servet olabilir orada ne kadar değerli bu para bilinmez yani yaklaşık 5.000tl para ediyor Irak'ta durum bizden kötü o yüzden para orada çok olabilir bunu araştır derim.Ayrıca orada para biriktirip tecrübe yapıp burada iş kurabilirsin ? Düzenleme:Hocam Kürdistan Bölgesel Yönetimi diyor PKK bayrağı var Vikipedi'de bak istersen

Oranın para birimi dinardır hocam ve 1 dinar 70 kuruş gibi komik bir paraya denk geliyor.Yani ne kadar beğenirsin meçhul ama orada kebapcılar falan var ama çok pisler yani biz mangalımızı vs alıp geceleri damda yakardık.

Yani elektronik ürünler olsun falan çok çok çok ucuz.Ama bizden en az 100 yıl gerideler çay kaşığı ile çorba içiyolar,uzun süre duş almıyolar ve o pis halleriyle restoren işletiyolar falan falan yani çok çok gerideler.

Gidecek arkadaş dediğim gibi güzel bi bavul yap rakını mangalınıda almayı unutma.

Not: Irakta asla kar yağmaz nadiren yağmur yağar orası sürekli 40-45 derecedir...

• quote:

Orijinalden alıntı: derindarbe200

quote:

Oranın para birimi dinardır hocam ve 1 dinar 70 kuruş gibi komik bir paraya denk geliyor.Yani ne kadar beğenirsin meçhul ama orada kebapcılar falan var ama çok pisler yani biz mangalımızı vs alıp geceleri damda yakardık.

Yani elektronik ürünler olsun falan çok çok çok ucuz.Ama bizden en az 100 yıl gerideler çay kaşığı ile çorba içiyolar,uzun süre duş almıyolar ve o pis halleriyle restoren işletiyolar falan falan yani çok çok gerideler.

Gidecek arkadaş dediğim gibi güzel bi bavul yap rakını mangalınıda almayı unutma.

Not: Irakta asla kar yağmaz nadiren yağmur yağar orası sürekli 40-45 derecedir...

Niye içkiye teşvik ediyorsun ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: derindarbe200

quote:

Niye içkiye teşvik ediyorsun ?

Sanane kardeşim isteyen içer istemeyen içmez ben senin gibi arapların pis kültürünü yansıtmak zorunda değilim ben atalarım gibi İslamı Türk kültürüne göre yaşarım.

Ben belki çok iyi birisi değilim ama senin gibi namazında niyazında adamım ben diyen adamlardan 1 kat daha iyiyimdir emin ol.Ve ben yaptığım günahların farkındayım ve cehennemde zebaniler beni yakarken ben kahkaha atıcam sen ise tövbe etmene rağmen yanarken acı çekiceksin.

Kısacası burası babanın ülkesi değil özgür bir ülkedeyiz istediğim kadar içerim,istediğim kadar namaz kılarım kimse kimseyi ilgilendirmez sen bildiğini yap ben bildiğimi.

Not: Tv programlarında "türbanı" ile çıkıp Atatürk yerine fransızların boyunduruğu altına girmek isterdim diyen kişilerde benim insanım değildir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gorkemsem

quote:

İTÜ Makine ortak..askere gidip gelirsem 2500-3000 TL arası da Türkiyede alırım ama askerliği de hiç istemiyorum.

itü'den mezun olmuş birisin, 2500$ için ırağa gitmeye razısın yani

görkem kardeş askere gitmediğim için büyük firmalar pek olumlu bakmayıp başvurularıma dönmüyorlar..Biliorumki askerden döndükten sonra buralarda en az 2500 TL iş bulabilirim ama şu an çıkmazdayım..Ya askerlik ya yurt dışı şu ana kadar olan seçenekler

• ederim hocam daha bir dönüş olmadı..onlar dönmeden benim karar vermem lazım @kediyekafatutanfare
  • bazarov0734 kullanıcısına yanıt
    bence okulu bitir sonra git ortak..üzüldüm yarım puan kötü olmuş ama bi yandan da daha iyi şeylere vesile olmuş..Sürekli eleman ihtiyacı olacaktır onların iş çok oralarda :D
  • Askerlikten kaçmaya bu kadar uğraşacağına git yap bütün sorun çözülsün

• quote:

Orijinalden alıntı: yürüyenmerdiven

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yürüyenmerdiven

Askerlikten kaçmaya bu kadar uğraşacağına git yap bütün sorun çözülsün

Kaçmaya çalıştığım yok kardeş mesele fırsatları değerlendirmek..

Zaten kısa dönem 6 ay yapacaksın ne var bu kadar kafaya takacak

insanların yaşadıkları şartları vs. nedenlerini bilmeden yargılamaya ne çok bayılısıonuz ya...Erbil hakkında bilgisi fikri olanlar yazsın lütfen..Saol çok yardımcı oldun

• dostum yerinde olsam gider erbil i gezer, insanlarıyla(ingilizce bilen birilerinden ya da rehberden) bilgi alır sonra karar verirdim.
  • Şu an orada çalışmakta olan bir arkadaşım var Divan otelde iyi bir pozisyonda..

Anlattığına göre tek sıkıntısı çok yavaş olan internet bağlantısı onun dışında bir sıkıntısı yok. Zaten şu anda oradaki piyasayı %80 Türkler ele geçirmiş durumda o sebepten yabancılık çekmezsin.
  • için rahat olsun.erbilde bir sıkıntı yaşamazsın.türkçe bilende çok.ilk gittiğinde biraz garip gelebilir.yarım kalmış inşaatlar falan.içki falan içiyorsan ankaiwa mıydı neydi öyle bir bölge var rahatça ulaşabilirsin içkiye falan.taksi ücreti çok ucuz.istediğin yere rahatlıkla taksiye binip gidersin.aldığın parada iyimiş.bence değerlendir bu fırsatı.
  • winneras kullanıcısına yanıt
    Öyle bi fırsat olsa keşke yokki dostum:)
  • bizim alt komşu var demir kaynak işleri filan yapıyorlar 3 bazen 5 aylığına kuzey ırağa gidiyor ihale alınca para yapıp dönüyor.Ülkemizin güney doğusundan daha güvenlidir.Ekmek varsa düşünme dostum

Düzenleme:Ki bir Türk Milliyetçisi olarak bunu söylüyorumİş olmayınca memleketine gelirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turker03 -- 4 Eylül 2013; 22:12:13 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.