Şimdi Ara

İran Kedisi Hk. Yardım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar; yaklaşık 1 ay sonra sütten kesilmiş olacak ve 2 aylık bir iran kedisi sahiplenmiş olacağız. Bakımının zorluğunu biliyoruz ve ona ayıracak yeterli vaktimiz var. 3 yaşındaki kızımızla uyum içerisinde büyüsün istediğimizden dolayı çocuklarla uyumunu birinci öncelik olarak tercih ettiğimiz için sakin bir ırk olarak iran kedisini tercih ettik. İran kedisi besleyenlerden mama ve kum tavsiyeleri alabilir miyim? Birde genel kedi besleyen arkadaşlardan ilk etapta tarak, furminatör, tuvalet, tırmalama tahtası, mama ve su kapları dışında edinmemiz gereken malzemeler veya bu arkadaş geldiğinde hemen yapılması gereken şeyler varsa size zahmet yardımcı olursanız sevinirim.

• Öncelikle yavruyu alacağınız yer güvenilir mi bunu iyice araştırın.Benim de bir iran yavru kedim var.Çocuklarla uyumunu öncelik almasanız iyi olur.Çünkü kediler cins olarak sakin olabiliyor fakat kişiliği gerçekten çok farklı olabiliyor.1 yaşına kadar yaklaşık çok hiperaktif olacak ve zorluk çıkaracak.Uyum açısından düşünürseniz bir scottish fold veya british short hair almanızı tavsiye ederim karar yine sizin.Her gün gözlerini silmeniz gerekecek.Tarama da çok önemli günde bir olmadı 2 günde bir taramanız şart.Masrafları çok olacak ilk aylarda.Mama olarak marka vermek istemem fakat ürün içeriklerine bakarsanız protein türevi değil de hayvan proteini olan mamalar tercih edin.Protein unu vs olan mamaları kesinlikle almayın.Royal canin ve farmina nd alabilirsiniz.Royal canin alacaksanız 4 aylığa kadar babycat olandan alabilirsiniz.Nd alırsanız yavru için olan tahılsız maması gayet kaliteli.site ismi vermek ne kadar doğru bilemem fakat ben yine söyleyeyim.Markamama.com çok uygun.Zooplus tan da alabilirsiniz.Dedikleriniz hariinde birkaç da ufak oyuncak alın ve unutmadan malt macun almayı nutmayın.Tüy yumakları için birebir.Soracağınız şeyler olursa özelden de yazablirsiniz.İyi geceler.

• Ben kedilerin cinsine göre hareketli/hareketsiz olarak nitelendirilmesini yanlış buluyorum. Tamamen karakterle alakalı ve bir kediyi sahiplenmeden de karakterinin nasıl olduğunu/olacağını bilemezsiniz. Bazen "sakin" denen scottish fold kediler, bir sokak kedisine göre daha hareketli, huysuz olabiliyor. Yani öncelikle her ihtimali göze alın, sonradan sokağa atmak veya geri vermek gibi kötü şeyler yaşanmasın.

Kedi sahiplendikten sonra başınıza gelebilecek her türlü şeyhttps://kedilerlebirarada.wordpress.com/2017/09/06/kedi-sahiplendikten-sonra-basiniza-gelecekleri-biliyor-musunuz/ burada yazıyor MUTLAKA okumanızı tavsiye ederim..

• Kum: Mırmır natürel topaklanan kokulu. Ancak, ince taneli olduğu için kum kabının çevresine az da olsa kedinin tırnakları arasında taşınıyor, her gün kısa bir süpürmeyle çözülür.
    Tabi geldiğinde ilk yapmanız gereken kediyi tuvalet kabına götürerek ön patilerinden tutup kumu eşelemesini sağlamalısınız, tuvalet terbiyesi için.

Mama: Royal Canin. Ufak taneli olmasıyla İran kedilerinin ağız yapısına uygun. Yukardaki arkadaşın yazdığı gibi: "Royal canin alacaksanız 4 aylığa kadar babycat olandan alabilirsiniz."
    Biraz büyüdüğünde yaş mama alacaksanız, Gourme Gold gibi kıyılmış olanlardan alın. Diğer büyük taneli olanları yiyemedikleri için kaşıkla filan ezip vermek zahmetli oluyor.

Tarak ve Furminatör bir dereceye kadar. Bu cinsin tüylerini bu şekilde engellemek zor. En iyisi Mayıs-Haziran gibi havalar ısındığında yılda bir kez tıraş ettirmek. Küçükken tıraşa alıştırırsanız ilerde bayıltılarak tıraş edilmesine gerek kalmayacaktır.

Bir de, çiftleştirmeyi düşünmüyorsanız kısırlaştırın. Erkek ise bu işlem çok kolay, dişilerde ameliyat gerekiyor. Ayrıca bu işlemin ilerideki sağlıklarına faydalı olduğu belirtiliyor.

• schweppes2013 S kullanıcısına yanıt
    Siteniz güzel ama fondaki duvar kağıdını değiştirme imkanınız varsa daha iyi olur sanki, göz alıyor ve okumayı zorlaştırıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kuzey Kore Gezim( soru-cevap)
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.