Şimdi Ara

İranda Türk parti kurmak istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler iranda 20 - 30 milyon arası türk var bilindiği üzere parti kursam iktidara gelirmi acaba iranda hiç türk parti yok şuana kadar kurulmuş ama demokrasi var bu kadar türk nufusun oldugu bir yerde türk parti iktidara gelir mi?

Siyaset bilimi ve kamu yönetimi okucam ank.üniversitesinde bu yıl diplomam irandada geçerli ben türkiyede siyasetçi olmak istemiyorum iranda direk parti kurup cumhurbaşkanlığına kadar yükselmek istiyorum çünkü iran çok güzel bir stratejik konuma sahip bütün türk ülkeleriyle sınırı var petrol ve doğalgaz fışkırıyor zaten ülkeye birde laiklik getirip ilim ve bilimde geliştirsem dünyaya açsam harbi g10 bile girer.

Verilen rakamlarda Türk nüfusu en az 20 milyon, en çok 35 milyon olarak gösterilmektedir.[10] İran’daki Türklerin nüfusu 20 milyon[4], 25 milyon[11][12], 33 milyon[13], 34 milyon[14] olarak birbirinden farklı şekilde verilmektedir. Dünya Bankası Ülke Profilleri veri tabanına göre 66,1 milyonluk İran nüfusunun %42’sini Türkler oluşturmakta olup, bu oran da yaklaşık 25 milyonluk bir Türk nüfusunu göstermektedir.[10][15] Bağımsız kaynaklara göre % 25-30 olan İran Türklerinin oranı, Azeriler tarafından % 60-70 olarak ifade edilmektedir.[2]

En büyük Türk nüfusunu Azerbaycan Türkleri oluşturur. Sayıları 18 miyon ila 25 milyon arasındadır.
    İkinci büyük gurup Türkmenlerdir. Sayıları 2.5 milyon ila 3 milyon civarındadır.
    Kaşkay Türkleri, sayıları 1.5 milyon ila 2 milyon arasındadır.
    Diğer Türk toplulukları Avşarlar, Kaçarlar, Karapapaklar, Kazaklar ise 2 ila 5 milyon arasındadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aşil06 -- 11 Haziran 2016; 15:57:41 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Başkan ol so ra toprakları bize kat

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.