Şimdi Ara

İRDA portlar bozuluyor (TFDS4500)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2 hafta önce birtane irda port yaptım. bir hafta sonra bozuldu. bir tane daha yaptım o da iki gün içinde bozuldu. nedenini bilen varsa yazarsa sevinirim. visley in tfds 4500 ünü kulandım sitesindeki dökümanda " en iyi kapatma yolunun vcc2 acıkken vcc1/sd nin bir svich yardımıyla kapatılması gerekiyor yazıyor yardımınızı bekliyorum." devrenin şemasını aldığım sitewww.infrarotport.de arkadaşlar yardımınızı bekliyorum.

• bilmiyorum. çünkü kullanma şansına eremedim.
  • ne becerikli adamlar var yaa...
    helal olsun valla!!!
  • Ben tfdu5102 kullanıyorum 1 aydır kullanmama rağmen bozulmadı hatta 1 aydan beri çok sayıda satmama rağmen bir tanesinin dahi bozulduğunu söyleyen olamdı. Sana tavsiyem devreyi gerektiği gibi kur özellikle kullandığın direçlere dikkat et ve 2 kondansatöe paralel bir 22uFlık kondansatör ekle bu şartlar altında bozulması oldukça zor. Eğer tüm bunlara rağmen bozuluyorsa sana harici bir güç kaynağı ve bir tane 5 voltluk voltaj regülatörü ile kullanamanı tavsiye ederim.
  • BENDE TFDS 4500 KULLANIYORUM 3 AYDIR TAŞ GİBİ EN UFAK PROBLEM YOK CİHAZDA.
  • kendimiz yapsak piyasada bulabilirz miyiz acaba entegreleri?
  • Bu entegreyi bulmak zor aslında, bulanlar belki söyler ben yurtdışından getirttim. Elimde bir miktar daha var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    irda es620 usb GÜNCEL
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bizim yaptığımız devrelerde shutdown falan yok zaten gerekde yok. belki ondan doayı zarar görüyor olabilir. veya lehimleme yaparken kısadevre gibi olaylar olabilir.
    vcc ile gnd arasına 22microFaratlık bir kondansatör bağla belki o da etkileyebilir. ayrıca 4,7microFARAT'lık kondansatörü tantal ile değiştir v.s. tabi dirençlerde önemli 47ohm ile 15 (aslı 14ohm ama piyasada bulunmuyor) ohm kulan
    bende 2 aydır falan kullanıyorum. hâlâ çalışıyor. sattıklarımdan da bir şikayet gelmedi.
  • hallowman sadece tfds4500 10 milyon. kargo sana ait.
  • evet hem bozuluyor hem de bozuyor??? Arkadaşın board u bozuldu bu yüzden yenisini almak zorunda kaldı. bence sağlıklı değil. bunu kullanmak için elektronik ve bilgisayardan iyi anlamak lazım bence.
  • zombie dostum bu söylediğin inandırıcı değil arkadaşının anakartı yanmış olabilir ama bu IrDa adaptörden mi kaynaklanıyor, bence hayır. Sonuçta eğer anakarta zararı varsa benim ve sattığım onlarca kişinin anakartının bozulması gerekirdi ben anakartımın pin çıkışlarına kısa devre yaptırdığım halde böyle bişey olmadı 1 aydır kullanıyorum hiç birşey yok. Kesinlikle bozmayacağına garanti veririm ki bu garantiyi milyonlarca dolar sermayeli entegre üretici firma ve on firmanın bilmem kaç tane mühendisi veriyor ki ürünün kullanma kılavuzunda bu devreye yer vermiş. Forumda daha önce bir tanesi böyle bişey söyledi, aynı adam başka bir forumda usb irda satmaya çalışıyordu. Bu şekilde hem insanların kimbilir ne zorlukla dünyanın parasını bu aletlere vermesini sağlıyorsun hemde yurtdışına bi dünya döviz çıkmasını sağlıyorsun daha ne deyim tebrikler.
  • Devreyi doğrumu yoksa yanlış mı yaptığınızdan şüpheleriniz varsa, devreyi porta takın ve bilgisayara güç verin, eğer dirençlerde ısınma varsa devrede hata vardır. Normalde dirençlerde hiç ısınma yok ve ısınma yoksa hiç birşeye zararda gelmez. Bu ırda olayını bilgizliklerinden dolayı baltalamaya çalışanları anlamıyorum. Yani telefonları bozulsa bunun suçunuda ırda porta atacaklar. Öyle elektronik bilgisi falanda gerekmiyor, daha önce elinize havya almışlığınız varsa yaparsınız, hem adamlar yapamıyacaklar içi hazırınıda veriyor.
  • tfdu4100 ile yaptıgım devreyi kullanıyorum, şimdilik sorunsuz.
    ilk zamanlarda bios ayarlarında dolayı vcc direnci biraz ısınıyordu. şimdi sorun yok. 3.kondansotörü ilave etmedim. etsemde 22 mf yetermi ona ya biraz daha yükseğini bağlasak mesela 220mf daha iyi olmazmı? (bence daha iyi olur)
  • Arkadaşlar sağolun artık çalışıyor. herhalde kart üzerindeki yollardan bir tanesi koptu yada kısa devre oluştu. neyse yeni bir devre daha kurdum ve şimdi gayet iyi çalışıyor. size tavsiyem üçüncü ayakla 47ohmluk direnç arasına bir düğme koyarak oradan açıp kapatın böylece internette değilken boş yerer çalışmamış olur.
  • arkadaşlar bu sistemi çalıştıranlar çalışmış devrelerin şemaları koyabilir mi acaba buraya?
  • bu linkten şemaya ulaşabilirsin
    http://www.urz.tu-dresden.de/~sb831436/irda/irda.htm
  • buda benim kullandığım şema.
    İRDA portlar  bozuluyor (TFDS4500)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.