Şimdi Ara

ireless modem ve sinyal dağıtma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
966
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evimde kullanmakta olduğum tp-link td-w8901G model wireless modemim var, masaüstü bilgisayarda kablo ile bağlanıyorum ayrıca diğer odalar da laptop ile bağlanmaktayım. Benim sorunum bu modemden bir ethernet kablosu ile bir çoğaltıcı ( ismi nedir bilmiyorum affola) bağlayıp diğer dairede ki komşumuza geçirmek ayrıca bu çoğaltıcının kablosuz destekli olmasını istiyoruz. Bunun için ne almam gerek fazla maliyetli olmadan ort 70tl olacak şekilde. Bu konuda hiç fazla bir bilgim yok arkadaşlar sürç-i lisan ettiysek affola:) yardımlarınız için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi armiiiii -- 22 Kasım 2011; 19:10:25 >

• peki access point için kabloyla modemime bağlamak istiyorum fakat wireless sinyal versin istiyorum. çünkü arada çok fazla duvar var dolayısıyla sinyal çok zayıf olacaktır kablo olmazsa böyle bişey mümkün mü?
  • İstediğinizi yapmak için 2 yöntem var.
    1. Access Point kullanmak. Acess Point cihazını kablo ile modeminize bağlarsınız. Her iki cihazda da SSID'leri aynı verir ve manuel olarak kanalı sabitlersiniz. Aynı şifreyi de verdinizmi son derece verimli olarak kullanırsınız.

2. Access point cihazınızı repeater modunda çalıştırırsınız. Bu durumda kablo bağlantısı yapmaya gerek kalmaz. SSID ve şifre zaten aynı kalır. Hızı ilk yönteme göre kullanmış olduğunuz cihazlara bağlı olarak biraz daha düşüktür.

İlk yöntemi tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: armiiiii

Evimde kullanmakta olduğum tp-link td-w8901G model wireless modemim var, masaüstü bilgisayarda kablo ile bağlanıyorum ayrıca diğer odalar da laptop ile bağlanmaktayım. Benim sorunum bu modemden bir ethernet kablosu ile bir çoğaltıcı ( ismi nedir bilmiyorum affola) bağlayıp diğer dairede ki komşumuza geçirmek ayrıca bu çoğaltıcının kablosuz destekli olmasını istiyoruz. Bunun için ne almam gerek fazla maliyetli olmadan ort 70tl olacak şekilde. Bu konuda hiç fazla bir bilgim yok arkadaşlar sürç-i lisan ettiysek affola:) yardımlarınız için teşekkürler.

slm.
    bence en stabil ve hızlı bağlantı şöyle olur.
    tp-link 5110g tarzı güçlü bir access point alırsınız. elinizdeki 8901g modemin herhangi bir boş ethernet portundan kablo bağlayıp komşunuzun dairesine
    o kabloyu götürürsünüz. almış olduğunuz 5110g ap'yi komşunuzun evinde bu kabloya bağlar ve wifi yayınını yaparsınız.

gayet güzel bi bağlantı olur sanki komşunuzun evinde güçlü bir modem varmış gibi olur.

şayet komşunuz kablo ilede bağlanıcam derse onun evine giden kabloyu 5'li bir switch'le bölebilirsiniz.

şu şemaya bakın. lakin sizde tam tersi olucak :) sizin evle komşunuzun ki yer değiştirecek.

bu forumda bi arkadaşa uyguladık süper oldu.

kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi utkanizmit -- 23 Kasım 2011; 1:56:59 >

• @utkan kardeş çok güzel açıklamış Sana 5110g modelini öneririm tplink'in.. Yanlız repeater modunda sadece web şifreleme kullanılıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayhand28

@utkan kardeş çok güzel açıklamış Sana 5110g modelini öneririm tplink'in.. Yanlız repeater modunda sadece web şifreleme kullanılıyor.

ben access point modunda kullanacağım için şifreleme yapamıcam mı? eğer öyleyse çok kötü olur net hızı açısından
    http://www.hepsiburada.com/liste/tp-link-tl-wa5110g-54m-access-point/productDetails.aspx?productId=bd97489&categoryId=410 ürün bu mudur?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: utkanizmit

quote:

Orijinalden alıntı: armiiiii

Evimde kullanmakta olduğum tp-link td-w8901G model wireless modemim var, masaüstü bilgisayarda kablo ile bağlanıyorum ayrıca diğer odalar da laptop ile bağlanmaktayım. Benim sorunum bu modemden bir ethernet kablosu ile bir çoğaltıcı ( ismi nedir bilmiyorum affola) bağlayıp diğer dairede ki komşumuza geçirmek ayrıca bu çoğaltıcının kablosuz destekli olmasını istiyoruz. Bunun için ne almam gerek fazla maliyetli olmadan ort 70tl olacak şekilde. Bu konuda hiç fazla bir bilgim yok arkadaşlar sürç-i lisan ettiysek affola:) yardımlarınız için teşekkürler.

slm.
    bence en stabil ve hızlı bağlantı şöyle olur.
    tp-link 5110g tarzı güçlü bir access point alırsınız. elinizdeki 8901g modemin herhangi bir boş ethernet portundan kablo bağlayıp komşunuzun dairesine
    o kabloyu götürürsünüz. almış olduğunuz 5110g ap'yi komşunuzun evinde bu kabloya bağlar ve wifi yayınını yaparsınız.

gayet güzel bi bağlantı olur sanki komşunuzun evinde güçlü bir modem varmış gibi olur.

şayet komşunuz kablo ilede bağlanıcam derse onun evine giden kabloyu 5'li bir switch'le bölebilirsiniz.

şu şemaya bakın. lakin sizde tam tersi olucak :) sizin evle komşunuzun ki yer değiştirecek.

bu forumda bi arkadaşa uyguladık süper oldu.

kolay gelsin.

saol kardeşim gayet açıklayıcı oldu fakat alacağım access point için şifreleme olayına takıldım

• Repeaterlarda WEP haricinde başka bir şifreleme kullanılmıyor. WEP'i de kırmak artık çoluk çocuk işi olduğunu gözönüne alırsak şifreleme yok desek yeridir. Hiç yoktan iyidir ama yine de güvenli değildir.
  • Ap modunda wpa şifreleme yapılabiliyor. Ama repeater modunda malesef yok. Eğer şifrenizin kırılabileceğini düşünüyorsanız Mac filtreleme yaparsınız.
  • Ayrıca bizdehesaplı.com dan alın orada daha ucuz.. Hemde saat 5e kadar verilen siparişler hemen kargoya veriliyor.
  • slm.
    evet ürün o linkdeki ürün.

komşuma kablo çekiceğin için repater yapmıycaksın.
    cihazı direkt ap modunda çalıştıracaksın.
    bu sebeple wpa,wpa2,wep istediğin şifrelemeyi
    sorunsuz kullanırsın.

kolay gelsin.
  • quote:

slm.
    evet ürün o linkdeki ürün.

komşuma kablo çekiceğin için repater yapmıycaksın.
    cihazı direkt ap modunda çalıştıracaksın.
    bu sebeple wpa,wpa2,wep istediğin şifrelemeyi
    sorunsuz kullanırsın.

kolay gelsin.

1. sorum: yani ap yi modemimin portlarından birine direk olarak ethernet kablosuyla bağlarsam ve konşumuza en yakın noktaya koyarsam wireless özelliğinde kullanabilir mi? ve wpa şifreleme koyabilirmiyiz?
    ap olarak şunu düşünüyoruzhttp://www.hepsiburada.com/Liste/tp-link-tl-wa5110g-54m-access-point/productDetails.aspx?productId=bd97489&categoryId=410

2.sorum: modemim 4 port ve wifi özellikli komşumuza giden sinyal çok zayıf ve sadece mutfağından çekiyor, kabloyla uğraşmak yerine mutfağa benim sinyali alıp güçlendirebilecek ve wireless özelliği olan bir ürün(ismini bilmiyorum ap, router vs) deneyebilir miyiz tabi ki wpa şifreleme olması önemli. önerilerinizi bekliyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi armiiiii -- 23 Kasım 2011; 19:58:32 >

• slm.
    1. sorunun cevabı düşüncen doğru. modemin portlarından birine 5110g ap'yi kablo ile bağla
    cihazı komşuna en yakın yere götür wpa şifreleme ile wifi yayını yap. sorunsuz çalışır.
    çok diil ama biraz pahalı bide şu linke bakhttp://www.bizdehesapli.com/?mainpage=urun_detay&urun_kodu=TL-WA5110G
    site gayet güvenilir o konuda rahat ol.

2. sorunun cevabı 5110g yada başka bir ap ile düşündüğünü yapabilirsin lakin asla 1. seçenekteki gibi yani kablolu çalıştırma
    gibi stabilite ve hız alamazsın. bence fiziki şartlar müsaitse kablo çek.

• quote:

slm.
    1. sorunun cevabı düşüncen doğru. modemin portlarından birine 5110g ap'yi kablo ile bağla
    cihazı komşuna en yakın yere götür wpa şifreleme ile wifi yayını yap. sorunsuz çalışır.
    çok diil ama biraz pahalı bide şu linke bakhttp://www.bizdehesapli.com/?mainpage=urun_detay&urun_kodu=TL-WA5110G
    site gayet güvenilir o konuda rahat ol.

2. sorunun cevabı 5110g yada başka bir ap ile düşündüğünü yapabilirsin lakin asla 1. seçenekteki gibi yani kablolu çalıştırma
    gibi stabilite ve hız alamazsın. bence fiziki şartlar müsaitse kablo çek.

çok teşekkürler kardeşim kolay gelsin, ayrıca vakit ayırıp cevap yazan tüm arkadaşlarda sağ olsunlar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.