Şimdi Ara

İriver(hemde bugün aldım) ve xp arasında ince bi sorun ama önemli...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41
Cevap
0
Favori
3.218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bugün uzun araştırmalarım sonunda karar verip iriver t30 aldım..
    Yükleme çok basit anladım ama şöyle ilginç bi durum sözkonusu..
    Yüklemede usb yi takıyorm ve yönerge dahilinde Bilgisayarımda F şeklinde bir sürücü görmem gerek ama yok...Kitapçıktaki örnekte görünüyo..
    Neyse görev çubuğunun en sağındaki görevlerden donanımı güvenli kaldır gibi bişi var ama aleti takınca onunda orda olması gerekirken
    sadece harddiskim görünüyo.Buradan sonra yapmam gereken donanımı kaldır deyip durdur demekmiş ve uyarı gelince
    wmplayer10 u açıp eşitle vs. şeklinde yüklicekmişim.xp service pack 2 yüklü.mplayer 10 yüklü.üstelik Sistemden aygıt yöneticisine giriyorum
    ve en altta Windows Taşınabilir Aygıtları ve + yı açtığımda iriver t30 u görüorm ama nafile.ah be ne heves ettim ama kaderim bu benim yaa..
    bilgisayarımıda tam randımanla bi ay sonra kullanmıştım..Yardım edin arkadaşlar.

• Arkadaşım bende 799 ve 899 versiyon kullandım ve amerikadan gelmesi sebebiyle bu ürünlerde telif hakkı sebebiyle içindeki firmware versiyonu harddisk gibi görmemi engelliyor sadece cd sindeki manager program aracılığıyla dosya atabiliyordum, içindeki dosyayı ise tekrar bilgisayarıma atabilmemi engelliyordu. Bu mp3 ün yasa dışı çoğaltılmasına konan bir engel. Fakat ben ürünüme iriver.com adresinden EUROPE sayfasından europe UMS versiyon yükledikten sonra artık flash disk olarak görmeye başladı. Sana tavsiyem sayfasına gidip varsa böyle bir firmware onu indirmen. Ama şuda varki daha önce DELL marka 5gb hdd li kullandığım ürün, flash hafıza değil de hdd li olduğu için dediğin gibi eşleşme yoluyla yükleme kabul ediyordu. Şu an iriver ın europe sayfasına baktığımda ürününü ums versiyonlarının olduğunu fakat bunun sitesinde verilmediğini gördüm. Bu durumda biraz araştırma yapman gerekecek sorunun böyle bir şey olabilir. Ürünün eğer garntili ise bu konuda distrübütör firma kont dan bilgi alabilirsin. sanırım adresidewww.kont.com.tr idi.
    Selametle

• Hatalı firmware yüklemenin makinanı kullanılmaz hale getireceği riskini herzaman gözönünde bulundurmanı isterim. Benim amerikadanaldığım üründe böyle bir sorun oldu kont herhangi bir şey yapamayınca önce iriver la yazışıp sonra da istekleri üzerine amerikaya ürünü kargo ettim. Ellerine ulaştığı gün yeni sıfır paketi bana kargo ettiler.
  • Teşekkürler yazdıkların için ama cd sinde sadece wmediaplayer 10 var başka bişi yok.
    ayrıca ürünü vatan bilgisayardan aldım,garantili.
    tek isteğim iriverimi f disc gibi kullanmak.
    bunu yapabilirmiyimki.bilmiyorm.yani servis pek 2 olan herangi bi bilgisayarda direkt usb takar takmaz tanıyıp.kopyala yapıştır şeklinde
    doldurabilicekmiyim.sence kont veya anlaşmalı olduğu bir servis firmware yüklermi benim için.
    çünkü ben çok toyum bu konuda beceremem ayrıca.
    birde bilirsin moralim fln bozuldu.
    playlistim bile hazırdı :)
    saol.
  • PArdon sormayı unuttuğum bir şey daha eğer yapmaya karar verirsem bu durumda firmware yüklemeyi nasıl yapabilirim?
    Çünkü biliyorsun mp3 playerımla ilgili bir bağ kuramıyorum.ilk başta yazdığım gibi sadece sistem deki aygıt yöneticisinde görünüyo...
  • iriver'ın ürün cd si içerisinde gelen özel yazılımıyla Firmware upgrade yapabilirsin. Hiç korkulacak bişey yok. Oldukça kolay adımlarla yazılım güncelleniyor. Pilinin iyi durumda olmasına dikkat et yüklerken yeter. T serisi "playsforsure" etkieti taşıdığı için dosyaları göndermenin tek yolu Windows Media Player 10da bulunan Eşitle kısımı. Yeni UMS yazılımyla ürün Flash Bellek olarak da kullanılabiliyor. Böylece Windowstan da dosya atmak mümkün hale geliyor. Firmware'ini iriverın sitesinden çekerken US yani Amerika versiyonunu öneririm. EU versiyonu Avrupa Birliğinde uygulanan taşınılabilir ses aygıtları yönetmeliğine göre ses yükseklik değerlerini biraz kısıyor.
  • yardım için saol ben bikaç ayrtıntı daha sorcam;
    örnein cdnin içinde sadece mplayer 10 olması normalmi.
    dediiin gibi kutusunda playsforsure yazio.
    peki ben hiç bişi yapmadan sadece sistemde donanımlarda gördüğüm bu sürücüyü güncelleştir dersem
    problem çıkarmı.neticesinde hiç bir şekilde mplayerle dosya yüklemesi yapmamış olcam ve direk
    mp3 playerım f disk olarak çalışcak.(mı)
    olabilecek olumsuzluklar ne olabilir.
    yani felaket senaryoları yazarmısın?
    Bu arada forumu okuyorm da benim sorunum tüy siklet kaliyo :)
    ama emin olun cansıkıcı bi durum.artık örenios sayelerinisde.saolun.
    :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Slm aldıgın T30 avrupa versiyonu ve sadece MTP versiyon firmware leri destekliyor. En son v1.60 cıkmıs durumda.

Bu da demek oluyor ki sen o cihazı hicbir zaman UMS olarak yani usb disk olarak tanıtamayacaksin, tasınabilir cihaz< olarak tanınacak ve sadece Media Player 10 oldugu takdirde calısabilecek.

Yani demek istedigim yine windows explorer kullanarak dosya transferi yapabilirsin ama cihazin calısması icin bilgisayarda Media Player 10 olmak zorunda.

Bende T10 kullanıyorum(avrupa versiyonu) aynı durum gecerli ve eski I-river larda oldugu direk UMS firmware yuklemeyi kaldırmıslar ve hicbir sekilde olmuyor(butun forumlarda okudum yapabilen yok).
  • Tekrar meraba dostlar;
    Kont ile görüştüm saolsunlar ilgililer.
    Sorunum ilk yazdığım dakini hatırlarsanız hiçbir sebeple mp3 yükleyememekti.
    ben bunu 3 makinede denemiştim.
    daha sonra konttaki yetkili bana başka makinadada deneyin dedi bu daha önce yine olmuştu diye.
    ve bugün itibariyla iriverime yükleme yapabildim.
    peki sorularım bittimi?
    hayırrrrrrr.
    peki madem bi sorun yoktuda ne diye benim pc m iriveri my computersde görmüyo.???
    bu arada ben yüklemeyi kopyala yapıştır şeklinde yaptım.
    mplayer10 ile ise hatalı eşitleme hatası verdi.gerçi oldu ama bukadar kolay bi işlemin karışması nedir yaaa?
    ne olmadığını söliiim adaletsizlik.ühü.
    neyse edebiyat yapmiiimda,sonuçta komplo teorilerine açım.
    doyurun beni paylaşım krallığının ışık saçan öncü ruhları.
    (Ne gotik bi laf ettim şimdi kendimi bir şey sandım :)
    Ve bir not daha bütün bu olumsuzluklar iriverin kalitesine gölge düşüremedi
    e düşünün arttık.
    Çok saolun dostlar.

• Bende bayramdan sonra Vatan'dan aldım T30, senin problemlerinin hiç birini yaşamadım. F: gibi göremezsin, bende göremiyorum ama My Computer'de T30 olarak görüyorum ve çift tıkladığımda içini görebiliyor, mp3 kopyalayabiliyorum, aynı zamanda T30 dan bilgisayara doğru da kopyalama yapabiliyorum. Buna rağmen Amerika sitesinden yeni firmware'i indirdim ve manuel olarak yükledim yani firmware updater'ı download edip açtıktan sonra orda Manuel diye bir button var ona basıp yine Amerika sitesinden indirdiğin dosyayı gösteriyorsun ve update ediyorsun birkaç güzel yenilik geliyor menüye o zaman, başka artısı varmı bilmiyorum. Ben bir de yabancı bir sitede bulduğum SRS WOW ayarını yaptım eğer bass tan hoşlanıyorsanız bu ayarı yapmanızı tavsiye ederim ayar şöyle:
    SRS Setting e girip SRS=08 , Focus=Low, Trubass=10, Boost=60 yapıcaksınız ve keyfini süreceksiniz. Muhteşem alet.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mturker

Bende bayramdan sonra Vatan'dan aldım T30, senin problemlerinin hiç birini yaşamadım. F: gibi göremezsin, bende göremiyorum ama My Computer'de T30 olarak görüyorum ve çift tıkladığımda içini görebiliyor, mp3 kopyalayabiliyorum, aynı zamanda T30 dan bilgisayara doğru da kopyalama yapabiliyorum. Buna rağmen Amerika sitesinden yeni firmware'i indirdim ve manuel olarak yükledim yani firmware updater'ı download edip açtıktan sonra orda Manuel diye bir button var ona basıp yine Amerika sitesinden indirdiğin dosyayı gösteriyorsun ve update ediyorsun birkaç güzel yenilik geliyor menüye o zaman, başka artısı varmı bilmiyorum. Ben bir de yabancı bir sitede bulduğum SRS WOW ayarını yaptım eğer bass tan hoşlanıyorsanız bu ayarı yapmanızı tavsiye ederim ayar şöyle:
    SRS Setting e girip SRS=08 , Focus=Low, Trubass=10, Boost=60 yapıcaksınız ve keyfini süreceksiniz. Muhteşem alet.

Ses kalitesi v1.60 da cok belirgin olarak artıyor daha dogrusu v1.60 olmadan olmaz.. Onu yukledigini umuyorum ama manuel olarak bulunması zor Firmware updater otomatik olarak bulup yukluyor.

Bu arada benim SRS ayarları : SRS=2 , Focus=High, Trubass=10, Focus=40hz ama bu ayarları icinden cıkan sennheiser ile deneme ses igrenc olabilir...

• ya arkadaşlar bende de t20 var bu firmwareler t serisi için ortak sanırım ama iriver ın sitesinde 1.60 diye bir firmware yok. bende şu an 1.53 var. biraz aydınlatabilirmisiniz bu 1.60 mevzusunu
  • quote:

Orjinalden alıntı: pirpir

ya arkadaşlar bende de t20 var bu firmwareler t serisi için ortak sanırım ama iriver ın sitesinde 1.60 diye bir firmware yok. bende şu an 1.53 var. biraz aydınlatabilirmisiniz bu 1.60 mevzusunu

Eet sitede bulunmuyor v1.60. Iriver firmware updater kullanırsan o direk v1.60 i bulup kuruyor. Kullanımı cok basit. Asagidaki linkin tamamini adres bara kopyalayarak direk download et ve bilgisayara kur...

http://www.iriver.com/html/admin/etc/adet_download_process_1.asp?fileName=iriverFirmwareUpdater[3].zip&pathFlag=EG_DOWNLOAD_UP_PATH

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Soultrap -- 25 Ocak 2006 21:53:08 >

• şu an 1.55 firmware buldu verdiğin linkteki yazılım ki bende onu kullanıyordum zaten. sanırım bu 1.60 t10 ve t30 için geçerli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pirpir -- 25 Ocak 2006 22:37:35 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Soultrap

quote:

Orjinalden alıntı: mturker

Bende bayramdan sonra Vatan'dan aldım T30, senin problemlerinin hiç birini yaşamadım. F: gibi göremezsin,

........
    ........
    Ses kalitesi v1.60 da cok belirgin olarak artıyor daha dogrusu v1.60 olmadan olmaz.. Onu yukledigini umuyorum ama manuel olarak bulunması zor Firmware updater otomatik olarak bulup yukluyor.

Bu arada benim SRS ayarları : SRS=2 , Focus=High, Trubass=10, Focus=40hz ama bu ayarları icinden cıkan sennheiser ile deneme ses igrenc olabilir...

Bendeki 1.54 US versiyonu. Updater'a Manuel deyip dosyayı gösteriyorsun otomatik te yapıyor tabi ama sende firmware dosyası varsa diskten de okutup update edebiliyorsun ben öyle yaptım. İstersen gönderebilirim dosyayı. İsmi T30_MPure_V154(us).zip, içinden firmware.inf, T30.gif ve update dosyası T30_MPURE.HEX çıkıyor. Firmware updater'ı çalıştırınca sol altta Manual diye bir button çıkıyor ona basıp HEX dosyasını seçiyorsun ve update ediyorsun.

1.60 'ı yükleyince ne değişiklikler oluyor ? Yeni birşeyler var mı? Bir de US versiyonu ile EU versiyonu arasında ne fark var, biryerlerde ses seviyesi EU versiyonunda daha düşük diye okumuştum.
    Bir sorum daha var, OGG kullanan var mı bu aletle ? Ben bir program bulup mp3 ü OGG a çevirdim ama boyutu 11 MB oldu dosyanın , orjinal dosya 5 MB filan dı. Böyle büyüyorsa ne diye kullanayım ki bu formatı, ben yanlış bir ayar mı kullandım acaba ?

• Şimdi updaterdan doğru 1.60 yaptım aleti. Birkaç tane düzeltme ve ses kalitesinde belirgin bir iyileştirme yapılmış. Bir de Audible diye birşey çıkmış. Ne işe yaradığınahttp://www.audible.com dan bakabilirsiniz. Bu sitede 25.000+ kitap, dergi vs. mp3 olarak indirilebiliyor :) Yani kitabı bu siteden alıyorsunuz sonra mp3 playerda dinliyorsunuz :) Güzel hizmet.
  • Şu adreste yeni özelliklere bakabilirsiniz:
    http://www.iriver.com/html/support/download/sudw_view.asp?idx=783
  • evet 1.60 versiyonlu firmware i buldum ama bu UMS versiyonu olanlar içinmiş. Avrupaya gelenler MTP dolayısıyla bende yüklemeye kalkmadım riskli bi iş sonuçta.. bekliycez artık elbet 1.60 MTP için de çıkar..

bu arada arkadaşlar sizin t30 ve t10 lar için de mtp versiyonlarda v1.60 çıkmamış görünüyo iriverın sitede fakat UMS olanlar için çıkmış. merak ettiğim sizin cihazlar yurtdışı falan mı ? yoksa normal distribütör garantili ve yüklemenize rağmen bi sorun yaşamadınız?
  • Ben Vatan Bilgisayardan aldım ve MTP (Kutudan Windows Median Player 10 çıkıyorsa MTP uyumludur) . 1.60 firmware i de yükledim sorunsuz. PM at mail adresini ver sana updater'ı göndereyim, belki yanlış updater kullanıyorsundur.
  • eee noldu arkadasın sorun çözüldümü yani çıkarılabir disk olatak bilgisayarda göründümü iriver
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.