Şimdi Ara

İriver Spinn Hakkında Bilinmeyenler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
62
Cevap
0
Favori
2.841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben Sony'nin ilk Walkman'lerinden beri taşınabilir müzik piyasasını yakından tanıyorum. En az 20 tane MD player'a sahip olup kullanmışlığım vardır. Daha sonra iPod'dan başlayarak Cowon'lara kadar geldik. Şu anda kullandığım iRiver Spinn, Cowon S9 ve Archos 5IT var. Geçen aylarda sahip olduklarımı saymak istemiyorum uzun sürer.

Kulaklıklarım orada burada teknosa'da satılan sennheiser kulaklıklar değildir. Shure SCL2 ve Nokia BH-905 ayrıca Sennheiser MM200 var. Hem bluetooth olarak hem de gerçek ses kalitesi olarak birebir dinleyebiliyorum. Farkı rahatça algılayabiliyorum. Ama tabii ki ses kalitesi ve cihazların çıkardığı sesleri beğenmek kişiden kişiye değişir. Ama Cowon'la Piranha'yı aynı kefeye koyabilmek ya da sıradan bir çin markası olarak göstermek gerçekten çılgınca :D
  • Evet çılgınca abartılı olabilir ama standart seslerde ses kalitesi cowonun kötü ses eklentileri yapay bunu da kabul edin tamam malzeme olarak pirana değil ama iriverla da arasında epey fark var bu arada seviyesi yorumlara yanıt vermiyorum.Arkadaşın dediği gibi son derece sağlam kulaklıklar ve ek ön amfiler ile denedim cowon ve iriver ürünlerini bırakın flat sesi en iyi eq ile özellikle kulaklığınız tam açık ve kaliteli ise cowonun kaliteli ses formatlarında yapay zil sesleri tane tane ayrılmayan mid ve orta bass sesleri rahatsız edici çoğu şarkıdaki detay sesleri de iriverdan aldığınız gibi alamıyorsunuz.Alet bassı ile övünüyor fakat bass sadece şiddet olarak var detay yok bazı derin bassları aynı kulaklıklarla denememe rağmen iriver belirgin derecede verirken cowondan ses çıkmıyor ayrıca deneyimlerim sony nin muadil cowonlardan ses olarak daha iyi olduğunu gösteriyor hatta bazen iriverdan bile daha doğal sesler almışım izlenimine bile kapılıyorum.Ben cowonu iriverdan sonra büyük beklentilerle almıştım.Bir de ses kalitesini önemserim genel amaçlı bir player yerine sese odaklı en kaliteli player kullanmayı tercih ederim.Cowonda güzel olan ne var bana göre batarya bir de esnek ses kayıt seçenekleri kaliteli kayıt imkanı.Bu arada eski walkmann ve aiwa iriwer cd playerlardan beri bu kıyası yapıyorum.Şahsen iriver şu ana kadar kullandığım en iyi playerın markasıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nighteen -- 30 Mayıs 2010; 22:34:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: nighteen

Evet çılgınca abartılı olabilir ama standart seslerde ses kalitesi cowonun kötü ses eklentileri yapay bunu da kabul edin tamam malzeme olarak pirana değil ama iriverla da arasında epey fark var bu arada seviyesi yorumlara yanıt vermiyorum.Arkadaşın dediği gibi son derece sağlam kulaklıklar ve ek ön amfiler ile denedim cowon ve iriver ürünlerini bırakın flat sesi en iyi eq ile özellikle kulaklığınız tam açık ve kaliteli ise cowonun kaliteli ses formatlarında yapay zil sesleri tane tane ayrılmayan mid ve orta bass sesleri rahatsız edici çoğu şarkıdaki detay sesleri de iriverdan aldığınız gibi alamıyorsunuz.Alet bassı ile övünüyor fakat bass sadece şiddet olarak var detay yok bazı derin bassları aynı kulaklıklarla denememe rağmen iriver belirgin derecede verirken cowondan ses çıkmıyor ayrıca deneyimlerim sony nin muadil cowonlardan ses olarak daha iyi olduğunu gösteriyor hatta bazen iriverdan bile daha doğal sesler almışım izlenimine bile kapılıyorum.Ben cowonu iriverdan sonra büyük beklentilerle almıştım.Bir de ses kalitesini önemserim genel amaçlı bir player yerine sese odaklı en kaliteli player kullanmayı tercih ederim.Cowonda güzel olan ne var bana göre batarya bir de esnek ses kayıt seçenekleri kaliteli kayıt imkanı.

kullandığınız mp3 playerların tam olarak marka ve modellerini söyler misiniz?

• ses kalitesi daha iyi bas vermesi ile olculmez bence. olay mid sesleri iyi verebilmektir. simdi ses çözen çipler belirli bir firma tarafindan yapiliyor. genelde iriver ve cowon ayni çipi kullanir. firmalar genelde amfiyi kendileri secerler. genelde cowon un daha yuksek gucu olur. iriver biraz daha dusuk mw kullanir. mesela iriver p7 kullandim. ve cowon o2 kullandim. cowon un rakibi bile olamaz. sony iyidir ama flac + cowon a ancak iriver rakip olabilir. fakat en iyi ses trekstorlarda diye duydum. ama. denemedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nighteen

Evet çılgınca abartılı olabilir ama standart seslerde ses kalitesi cowonun kötü ses eklentileri yapay bunu da kabul edin tamam malzeme olarak pirana değil ama iriverla da arasında epey fark var bu arada seviyesi yorumlara yanıt vermiyorum.Arkadaşın dediği gibi son derece sağlam kulaklıklar ve ek ön amfiler ile denedim cowon ve iriver ürünlerini bırakın flat sesi en iyi eq ile özellikle kulaklığınız tam açık ve kaliteli ise cowonun kaliteli ses formatlarında yapay zil sesleri tane tane ayrılmayan mid ve orta bass sesleri rahatsız edici çoğu şarkıdaki detay sesleri de iriverdan aldığınız gibi alamıyorsunuz.Alet bassı ile övünüyor fakat bass sadece şiddet olarak var detay yok bazı derin bassları aynı kulaklıklarla denememe rağmen iriver belirgin derecede verirken cowondan ses çıkmıyor ayrıca deneyimlerim sony nin muadil cowonlardan ses olarak daha iyi olduğunu gösteriyor hatta bazen iriverdan bile daha doğal sesler almışım izlenimine bile kapılıyorum.Ben cowonu iriverdan sonra büyük beklentilerle almıştım.Bir de ses kalitesini önemserim genel amaçlı bir player yerine sese odaklı en kaliteli player kullanmayı tercih ederim.Cowonda güzel olan ne var bana göre batarya bir de esnek ses kayıt seçenekleri kaliteli kayıt imkanı.Bu arada eski walkmann ve aiwa iriwer cd playerlardan beri bu kıyası yapıyorum.Şahsen iriver şu ana kadar kullandığım en iyi playerın markasıdır.

bu arada seviyesiz yorumlara yanıt vermiyorum......

• İriverın ses kalitesi ön plana çıkan ürünleri ile cowonu karşılaştırıyorum.Mid ve tizlere değinmememin nedeni tartışılmayacak deercede iriverın üstün olduğunu görmem.Cowon ses eklentileri ile o konuda iyileşmeye çalışsa da iyi değil.Bu arada cowon flac çalabiliyor ama o kalite farkını hissettirecek hassasiyete sahip bir çıkış vermiyor özellikle flack dosyalarla yaptığım karşılaştırmalarda ses kalitesi ve kulaklık kalitesi arttıkça iriver ses kalitesi üstün modelleri ile cowonun ses kalitesi üstün modellerine aşırı bir üstünlük sağlıyor.Kişisel fikrim cowonun rakibi ve platform muadili markası archostur.
  • iki kez sormama rağmen halen kullandığınız playerların marka ve modellerini söylemiyorsunuz. sadece marka ismi ile kıyaslama yapamazsınız, özellikle de cowon için. bahsettiğiniz "iyi" kavramını teknik olarak açıklayayım. iriver'ın frekansları 50 - 200 - 1k - 3k - 14k, cowon un (s9) ise frekansları değiştirilebilmekle beraber iriver'a en yakın frekans değerleri, 80 - 220 - 1.1k - 3k - 13k. bu da demek oluyor ki iriver basslarda daha tok tizlerde ise daha parlak bir ses sergiler. eğer iriver'in herhangi bir modeli ile cowon d2 u3 vb playerları karşılaştırırsanız hissedilebilir bir fark görebilirsiniz, tabiki kayıpsız ses formatı ve yüksek kaliteli bir kulaklık ile. bunun haricinde cowon (s9) ve iriver (spinn) arasında tartışılmayacak derecede büyük bir fark yoktur. bu küçük fark ile cowonu yerden yere vurup iriver'ın cowona karşı aşırı bir üstünlük sağladığına dair kararınız objektif değildir. ben cowon veya iriver daha iyidir demiyorum. hatta şahsi görüşüm bir cowon bir de iriver marka müzik çalar kullanıp müzik türlerine göre dönüşümlü olarak kullanmaktır. çünkü iki marka da farklı ses karakterine sahipler ve farklı müzik türlerinde biri diğerinden daha hoş bir ses sahip olabiliyor. son olarak cowon'un t2 modelini deneme fırsatı bulursanız, t2'nin sesini dinledikten sonra cowonu tekrar eleştirmeniz gerektiğini düşünüyorum. çünkü çok ciddi olarak söylüyorum, cowon T2'nin sesi bir D2 veya U3'ten hissedilebilir derecede daha temiz. sebebi de acaba 50 - 200 - 1k - 3k - 14k frekans değerlerine sahip olması mıdır? tam emin değilim.

• Konuyu şöyle bir okudum, tartışmaya girmek istemeden birşeyler yazmak istiyorum.

Birincisi Cowon'un çin malına benzediğine tamamen katılıyorum. Hem malzeme hem de programsal açıdan. Buna karşı yorum yapan ya eline çin malı birşey almamış veya iPod, Creative gibi markalardan birşey kullanmamıştır.

iRiver'ı bilmiyorum ama S9un sesinin iyi olmadığı, dijitalize olduğunu herkes kabul ediyor. Ancak EQ ile düzeltilebiliyor bir nevi, ama bu konuda üst düzey ekipmanlar kullananların bir çoğu kesinlikle EQ kullanmayı sevmez, karşıdır. Ha multimedya olarak şu an ondan iyi bir cihaz yok tabi.

Başka bir yandan da iRiver'ların iyi ses verildiği konuşuluyor forumda sürekli. Bildiğim kadarıyla Clix 2 felan FLAC çalmıyordu ve FLAC çalmayan bir aletle mp3 ile nasıl test edilip bu yargıya varılıyor onu da anlamış değilim.

@met2505: EQ ayarlarındaki değerlerle nasıl ses karakterleri hakkında bir yoruma varabildin, biraz açıklayabilir misin?

• son zamanlarda frekansların sese etkisi üzerinde kafa yoruyorum ve birsürü mp3 player deniyorum, arkadaşlarımın kullandığı müzik çalarlar, kendi playerlarım ve denemek için çevremden bulduklarım. kulağımın algıladığı sese playerın çipi ve kayıt formatından başka neler etkili olabilir ki? (mp3 playera dahil olan herhangi bir etken, kulaklık ve amfi için konuşmuyorum) bunun üzerinde duruyorum. D2+ ve S9 u kıyasladığımda, D2 ve S9 da birbirine en yakın frekans değerlerini seçmeye çalıştım, gerçekten hissedilebilir bir fark var ama bu fark abartılacak bir şey değil. peki bunun sebebi nedir? frekanslarla oynadıkça ses değişiyor, D2 deki frekans değerleri 80 - 230 - 850 - 4.1k - 11.7k, S9 da ise 80 - 220 - 780 - 4.1k - 13k. başka ne şekilde izah edebilirim bilmiyorum.

ayrıca cowon hem donanımsal hem de yazılımsal olarak çin malına benziyorsa çin malına benzemeyen kaç tane marka kaldı geriye? çin malı playerlarla da karşılaştım, creative ve apple marka playerlar da kullandım, cowon'un ve iriver'ın da birçok ürününü kullandım, bilinen markalardan kullanmadığım sadece archos var. halen cowon'un mintonla veya çin malı bir playerla eşdeğer tutulmaması veya onlara benzetilmemesi görüşündeyim. tabiki benimle aynı görüşte olmayanların görüşlerine de saygı duyarım.

S9 la karşılaştırdığım iriver marka player ise clix2 modeli değil S9 un rakibi olan spinn modeli. ve spinn flac oynatabiliyor. ha bir çok yönden S9 un gerisinde kalıyor ama ses olarak S9 ve D2+ arasındaki farktan daha büyük bir fark var spinn leyhine. peki bu farkın açılmasında önemli bir etken yine frekans değerleri değil midir? iriver 50 - 200 - 1k - 3k - 14k, cowon 80 - 220 - 1.1k - 3k - 13k

daha net bir şekilde açıklayabildiysem ne mutlu bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Titanium -- 1 Haziran 2010; 17:59:26 >

• Anlamadığım nokta şu, siz bu frekans değerlerini EQdan mı seçiyorsunuz? Yoksa o frekanstaki seslerden mp3 mü atıyorsunuz? Yani testi nasıl yaptığınızı tam olarak anlayamadım. Veya ne testi olduğunu, o yüzden soruyorum.

Eğer EQdaki değerler ise bu rakamlar, onlar sadece o Hz değerlerindeki frekansları desibel bazında programsal olarak yükseltmeye yarar. O değerlerin genişliği/aralığı aslında sadece EQ'dan o frekans ve çevresindeki sesi arttırmamıza yarar. Yani ses kalitesi bazında hiçbir anlamı yoktur. Ama o değerlerin en baştaki ne kadar küçük, en sondaki de ne kadar büyük olursa ve ne kadar çok değiştirebilecek frekans olursa o kadar iyi olur tabi, EQ anlamında.

S9un rakipleri olabilecek iki cihaz olan iPod Touch 3G (16veya32GB'lık) ve Microsoft Zune HDyi deneyin, arayüzlerini, malzeme kalitesini, ekran dokunmatiklerini ve arayüz hızlarını karşılaştırın, ne demek istediğimi daha iyi anlayabilirsiniz. Bence rakip değiller gerçi 3 cihaz, hepsinin yapabildikleri çok farklı ama sokaktaki kullanıcı gözüyle bakarsak..

Spin ne yazık ki denemediğim için yorum yapamicam ama şunu söyleyebilirim: Mp3 çalarların ses kalitesi devre tasarımına, dac çipine ve dahili amfisine bağlıdır. Ve tabii programsal olarak ne kadar az ellendiğine, yani olabildiğince saf olarak kulaklık çıkışına ulaşabilmeye. Örneğin; Sansa Clip'in bu kadar iyi olmasının sebebi devre tasarımındaki sadelik; iPod Video 5 ve 5.5 nesillerin iyi olmasının sebebi içindeki Wolfson Dac'ından alınan line-out çıkışı; Sony'lerin birçoğunun da, amfilerinin kalitesidir. Ana olarak tabi...

• iriver t30, spinn,
    cowon f1,f2,t2,u3,d2,s9,
    meizu m6 slim
    ipod nano 3g, touch 2g, video 160 gb 5g
    sandisk sansa connect

bunlar kullandığım mp3 playerler...eğer bunlara rağmen cowon'a ben çin malı kesinlikle değildir ve rakibi sadece iriver olabilir diye yorum getiriyorsam ve siz cowon'un çin malı gibi oldugunda ısrar ediyorsanız....
    TAMAM YA BEN BİŞEY BİLMİYORMUŞUM, CAHİLİN TEKİYMİŞİM....
  • heh işte izah etmek istediğim nokta buydu: cowon'un frekans aralığı değiştirilebildiği halde (örneğin ilk bantın seçenekleri 80, 105, 135, 175hz, son bantın seçenekleri 6.9 , 9 , 11.7 , 13khz) en geniş frekans aralığı 80hz ile 13khz, iriver'ın en geniş frekans aralığı ise 50hz ile 14khz. aradaki ses farkına sebep olan önemli etkenlerden birinin bu olduğu düşüncesindeyim. (yaptığım ufak testte bütün efektler kapalı ve nötr eq)
    tabiki ses devreleri de en önemli etkenlerden ama aynı markanın birbirine çok yakın iki modelini karşılaştırdığımda aradaki ufak ses farkının bu ufak frekans farkından kaynaklandığı görüşündeyim.
    iriver'ın avantajı frekans aralığının cowon'dan daha geniş olması, cowon'un avantajı ise bu 5banttaki frekans değerlerinin değiştirilebilmesi. sonuçta istediğin kadar değiştir iriver'dan daha geniş bir aralığa sahip olamıyorsun, işte bu üzücü.
    şimdi merak ettiğim şey ise şu: ipod touch'ın ve zune'ın frekans aralığı... ve iriver'la sadece ses konusunda kıyaslandıklarında hangisinin daha doğal ses verdiği...

edit: bir de archos'un sesini çok merak ediyorum. kullanan arkadaşlar varsa görüşlerini almak isterim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Titanium -- 1 Haziran 2010; 20:38:23 >

• Yok o frekans aralıkları sadece EQ'nun değiştirilebilir frekans aralıkları. O yüzden ses kalitesine herhangi bir etki içinde değiller. Ses rengine direk etkililer o ayrı. Amma sesin en az devreden, en saf şekilde, programla en az işlenerek ve rengine en az dokunularak, en nötr haliyle gelmesine çalışan biz EQ ile programsal olarak sesi değiştirirsek sanırım yapmaya çalıştığımız şeyin tamamının bozulmasına sebep oluruz.

Eğer sizin düşündüğünüz şekilde cihazın verebildiği frekans aralıkları atıyorum en düşük olarak 50 Hzden başlasaydı, bir çok bas sesi duyamazdık bir çok playerda...

Ayrıca nötr EQ'da aynı markanın yakın modellerinden aldığınız farklı ses kesin bir şekilde dahili dac ve amfi ile ilgilidir. (Eğer hdd veya ekran gibi manyetik bileşenlerin gürültüsü ses çıkışını engellemiyorsa)

Malesef ses dünyasında değerler ile hiçbirşey anlayamıyoruz. Mp3 çalarlarda da, kulaklıklarda da birçok değer birşey ifade etmiyor, anlamsız kalıyor. Mecburen tecrübe etmemiz veya tecrübe edenlerden okumamız gerekiyor. Neyse ki son zamanlarda büyük teknoloji marketlerde biraz olsun deneme şansımız oluyor.

Zune ve iPod'larda bildiğiniz gibi frekans frekans EQ malesef yok. Touch ve genel olarak ipodlar kulaklık çıkışından biraz bas fakiri/tiz zengini olarak düşünebilirsiniz. Zune ise tamamen analitik bence çok güzel bir ses grafiğine sahip, fakat onun da sesi biraz kuru/soğuk geliyor. Analitik bir kulaklıkla kullanılırsa çok kötü tecrübeler edilinebilir.

Archos 1 ve 2 denedim. 1 in sesi fiyatına göre fena değil gibiydi. 2yi ise uzun süreli deneyemedim malesef ama her iki cihazın da arayüzü, arayüzün yavaşlığı ve tuşlarının kullanımlarından hoşlanmadım. Belki bir ara tüm Archos modelleri elime geçicek incelemem/tanıtmam amacıyla, eğer geçerse foruma tüm modellerin incelemesini yazıcam zaten elimdeki diğer mp3 çalarlarla karşılaştırmalı olarak.

Yalnız şunu da belirtmek isterim, yeni model bilindik mp3 çalarlar arasında - ses renkleri dışında - ayrıntı bazında genel geçer kulaklıklarla farkları anlamak çok zor ve gerçekten uzun sürelerde anlaşılabilir. Ha Cowon'un BBEsi, Sonynin Clear Bassı, iPodların sesteki rahatlık hissi gibi durumlar genelde kullanıcıların hissedip de beğendikleri kısım.

quote:

Orijinalden alıntı: met2505

heh işte izah etmek istediğim nokta buydu: cowon'un frekans aralığı değiştirilebildiği halde (örneğin ilk bantın seçenekleri 80, 105, 135, 175hz, son bantın seçenekleri 6.9 , 9 , 11.7 , 13khz) en geniş frekans aralığı 80hz ile 13khz, iriver'ın en geniş frekans aralığı ise 50hz ile 14khz. aradaki ses farkına sebep olan önemli etkenlerden birinin bu olduğu düşünce.......

@ayhancansu09:
    Tartışma içine girmek istemediğimi belirtmiştim ama gene de bir cevap yazayım. iRiver Spin'i ne gördüm ne kullandım o yüzden onunla ilgili konuşamıyorum kusura bakmayın ama,

iPod Touch 2G ve Cowon S9 kullanırken; kullanım kolaylığı, kullanırken aldığınız güven hissi, malzeme kalitesi, arayüz gelişmişliği gibi konularda iPod Touch size S9dan kesinlikle daha başarılı gelmiyor mu? (Tamamen ses kalitesi, multimedya gelişmişliği gibi konularda karşılaştırmıyorum)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H. -- 1 Haziran 2010; 21:11:14 >

• ipod touch'un dokunmatik ekran kalitesine şapka çıkartırım o konuda sözüm yok ancak ses konusunda çamur gibi geldi bana sesi(heralde cowon ve iriver'e alıştığımdan) yukarıda saydığım playerler arasında kullanımı en basit olan d2 ve s9.bir ara archos 405 kullanma fırsatım oldu 15-20 dk. kurcaladım ama menusu iğrenç.touch sağlamlık hissini arkasındaki metal kapak sayesinde veriyor ve bence metal kapağa sahip olan her player o hissi verir ancak s9 ve d2 daha elinize ilk aldığınızda o sağlamlık hissini veriyor plastik olmasına rağmen
    ve s9'un dokunmatik kalitesi tamam touch'dan kaliteli değil ama yabana atılcak cinsten de değil...
    bu tartışmaya bidaha da girmicem...
    kalbini kırdıklarım veya yanlış söz söylediklerimden özür dilerim...
    player ve ses işi zaten zevk meselesidir bana hoş gelen sana gelmez orası değişir o yüzden bu tartışma bitmez bence
    ben son yorumumu söyleyim en iyisi benim gibi yapın...
    müzik için bi spinn, video için bi s9 alın kurtulun...ben spinn'i aldım, s9'da yolda sayılır yanına bide vsonic r02+fiio e5'i çakacam bir haftaya(inşallah) olcak bitcek
    herkese iyi forumlar

• D2 de nispeten iyi ama ben S9un o hafifliğini ve plastik olmasını bir türlü sevmedim, sevemedim.

Touch'ın da sesi üst kısımdan bir nebze kötü olabilir diğer playerlardan ama alt kısımdaki line out çıkışını kullanırsanız çok daha iyi bir player olduğunu göreceksiniz.

İmzada yazan kulaklıklarınız içinse E5e ihtiyacınız olduğunu düşünmüyorum, boşuna para vermeyinize gerek yok...

Ses işi tamamen zevk tabii ki orası apayrı bir konu. O yüzden şu şöyle, bu böyle diye yorumluyoruz ki insanlar sevdiği gibi alsın. Yoksa çok hayalkırıklıklarına uğradığımı bilirim bu hobide..
    quote:

Orijinalden alıntı: ayhancansu09

ipod touch'un dokunmatik ekran kalitesine şapka çıkartırım o konuda sözüm yok ancak ses konusunda çamur gibi geldi bana sesi(heralde cowon ve iriver'e alıştığımdan) yukarıda saydığım playerler arasında kullanımı en basit olan d2 ve s9.bir ara archos 405 kullanma fırsatım oldu 15-20 dk. kurcaladım ama menusu iğrenç.touch sağlamlık hissini arkasındaki metal kapak sayesinde veriyor ve bence metal kapağa sahip olan her player o hissi verir ancak s9 ve d2 daha elinize ilk aldığınızda o sağlamlık hissini veriyor plastik olmasına rağmen
    ve s9'un dokunmatik kalitesi tamam touch'dan kaliteli değil ama yabana atılcak cinsten de değil...
    bu tartışmaya bidaha da girmicem...
    kalbini kırdıklarım veya yanlış söz söylediklerimden özür dilerim...
    player ve ses işi zaten zevk meselesidir bana hoş gelen sana gelmez orası değişir o yüzden bu tartışma bitmez bence
    ben son yorumumu söyleyim en iyisi benim gibi yapın...
    müzik için bi spinn, video için bi s9 alın kurtulun...ben spinn'i aldım, s9'da yolda sayılır yanına bide vsonic r02+fiio e5'i çakacam bir haftaya(inşallah) olcak bitcek
    herkese iyi forumlar

• fiio'yu ilerisi için temel olarak alcam vestone1 almak gibi planım var da agustos gibi, veya kafaüstü bi kulaklık
  • Westone 1 için de çok gerekli değil. Ben Westone 1, 2 ve 3 kullandım hiçbirinde amfi ihtiyacı hissetmedim.

Ha kafaüstülerde giriş seviyesinde, mp3 çalar çıkışından iş görebilebilir tabi...

quote:

Orijinalden alıntı: ayhancansu09

fiio'yu ilerisi için temel olarak alcam vestone1 almak gibi planım var da agustos gibi, veya kafaüstü bi kulaklık

• modelleri tek tek yazamam ama eski iriver slim imp diskmanler sony nin ilk çıkan slimleri aiwalar creative nin muziosu cowon f 2 iriver spinn, t 5 ti sanırım msı mega appleın 4glık kare olanlar.Muttfts arkadaş beni anladı.Kalite başka bir şey yani bu harman kordon kullanmadan logiteche harika demek gibi bir şey.Apple ses olarak iyi olmasa da en azından malzeme ve mönüler olarak o kaliteyi hissettiriyor.En son d 2 mp3 ümü piranaların mönüsünü görünce de şaşkınlıkla kullandım.Ekran tepkileri güzel fakat grafik yok ses dijital dış tasarım sitede süper duruyor ama ben pek bir süperlik göremedim ayrıca aletin içini de açtım batarya ve tanzimler pek kaliteli gelmedi ayrıca şarj aleti de resmen çin yapımı.Kişisel zevklere saygım var ama daha cowon almam 200 küsür liraya ladığım alete 150 lira yapım masrafı isteyen bir distirübütöre de nasıl verir bu firma tamir yetkisini.Westonda da ayrıca amfi kullanmak gereksiz kullansanızda ses patlar zaten o kulaklık taşınabilir aletlere göre dizayn edilmiş.Yaptığım testler tamamen flat eq ayarsız flac formatlı dosyalar ile yapılmıştır

• Bu başlığa ilk cevap yazdığımda, ki 1 aydan fazla olmuş, bir şeyi unutmuşum.

Iriver ın ses kalitesi olarak cowon dan daha iyi olduğunu düşündüğümü hep söyledim. Dediğim gibi ikisinin de 2 şer modelini kullandım. ("Hiç kullandın mı" falan makamından gelmeyelim lütfen.)
    Unuttuğum kısım şu; iriver malzeme kalitesi olarak da daha üstün.

Bilmiyorum zamanında iriver h10 serisinden kullanan arkadaşlarımız var mı burada ama, iriver h10 larda mesela teflondan bir madde kullanmıştı iriver, tek kelimeyle şahaneydi. (h10 da ortadaki dokunmatik scroll falan da süperdi de neyse o ayrı.)
    Sırf pil süresi beni fitil etmeye başladığından satmıştım. Ondan sonra, clix, f2 vs. kullandım. Şimdi d2 kullanıyorum.

Ve eğer iriver, spinn in pil ömrünü d2 ye yakın tutabilmiş olsaydı, şu an kesinlikle spinn kullanıyor olurdum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Axiaziz -- 2 Haziran 2010; 0:54:47 >
  • @MuttFTS. : şimdi anladım sizi, o zaman deneyip test etmeden aldığımız her player riskli bir alışveriş olacaktır. tıpkı S9 alıpta hayal kırıklığına uğradığım gibi. umarım ilerleyen zamanlarda sayısal değerleri ile seslerini kafamızda somutlaştırabileceğimiz playerlar çıkar, başka kullanıcılar gibi benim de şuan içinde bulunduğum durum cidden zor. alıyorum beğenmiyorum zarar edip satıyorum...

@nighteen : saydığınız modelleri ve daha fazlasını ben de kullandım, ama rahatlıkla söyleyebilirim ki hiç biri tam manasıyla tamin etmedi. sizinle tartışmaya girdiğim tek nokta şu: cowon'u bir çok yönüyle piranha vb çin malları ile bir tutmanız. bunun haricinde dediklerinize ben de katılıyorum. yalnız son mesajınızda dikkatimi çeken birşey var. 200 liralık ürüne 150 lira harcama yapmış olmanız. cowon'un birçok modelini kullandım ama hiç böyle bir sorunla karşılaşmadım, çevremde de bir çok insan cowon kullanıyor nedense bugüne kadar karşılaştığım en yüksek masraf tutarı 55 lira (D2 ekranı), o da müzik çalarını hor kullanan bir arkadaşımın ödediği bedel. bu tür masrafların kesinlikle kullanıcıdan kaynaklandığı görüşündeyim.

@axiaziz : bence spin sadece ses yönüyle d2 veya s9'dan üstün,. bunun haricinde bir çok yönden geride. D2 ile Clix2 ve S9 ile de Spinn'in birbirine rakip olduğunu düşünüyorum. sizinde değindiğiniz gibi spinn'in şarj süresi vasat, bunun yanısıra dokunmatik ekranı da S9'dan açık ara farkla geride. keşke bir an olsun şu pazarlama stratejisinden çıkıpta son kullanıcıyı düşünerek bir player üretseler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Titanium -- 2 Haziran 2010; 1:30:21 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.