Şimdi Ara

iriver t10 için kaç amperlik pil en iyi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
2.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • selam t10 aldım ama hangi pili kullnacağıma karar veremedim 650 den 2700 ye kadar pil var bu ne işe yarıyor cihaza faydası zararı varmı 2700 kullanırsak dahamı uzun gider yoksa cihaza yüksek voltaj verip yakarmıyız en iyi marka gp, ama hangi pilini almalıyız. bu konuda bilgisi olan arkadaşlar lütfen yardım edin sadece t10 için değil diğer mp3 playerler içinde yardımı olur bence!!!

• ARkadaşım iriver i aldığında yanında duracell pil geliyo bir tane...Onun verilerine bakarak aynı özellikte piller alırsın zannediyorumki sorun yaşamazsın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ramses

ARkadaşım iriver i aldığında yanında duracell pil geliyo bir tane...Onun verilerine bakarak aynı özellikte piller alırsın zannediyorumki sorun yaşamazsın...
    teşekkürler cevabın için ama ben 2. el aldım yani herhangi bilgi alabileceğim bi kaynak yokburdan başka sitesindende baktım ordada herhangi bi bilgi yoktu :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: otopc

teşekkürler cevabın için ama ben 2. el aldım yani herhangi bilgi alabileceğim bi kaynak yokburdan başka sitesindende baktım ordada herhangi bi bilgi yoktu :))

Alıntıları Göster
    NİMH pil oldukdan sonra farketmez istediğin mAh şarzlı pili kullanabilirsin,bu 2000 mAh da olur 2500-2700 de olur,tercih sana kalmış,mAh arttıkça fiyatlarda yükselir,ama şarzın uzun süreli olur başka birşey olmaz,ben 2100 mAh kullanıyorum.

• quote:

Alıntıları Göster
    arkadaşım normal duracell pil işte-1.5 voltluk.Baktım üzerine birşey yazmıyo benim pil de
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ramses

arkadaşım normal duracell pil işte-1.5 voltluk.Baktım üzerine birşey yazmıyo benim pil de

Alıntıları Göster
    beraberinde gelen piller alkalin 1.5voltluk pillerdir,o pillerden marka farketmeksizin (Alkalin pil) kullanabilirsin ancak şarz edemezsin ve pahalıya mal olur.sen 2 adet gp 4 er den 8 ytl ye al (istediğin mAh de ) çift şarzedersin 1 si yedek olur bu pillerin 1000 kere şarz ömrü var çok ucuza gelir.alkalin pillerle uğraşma.

• quote:

Orijinalden alıntı: de-ka

beraberinde gelen piller alkalin 1.5voltluk pillerdir,o pillerden marka farketmeksizin (Alkalin pil) kullanabilirsin ancak şarz edemezsin ve pahalıya mal olur.sen 2 adet gp 4 er den 8 ytl ye al (istediğin mAh de ) çift şarzedersin 1 si yedek olur bu pillerin 1000 kere şarz ömrü var çok ucuza gelir.alkalin pillerle uğraşma.

Alıntıları Göster
    600 de 2700 de 1,5 volt zaten. kalem pil takıp da aleti yakabilene rastlamadım ben.
    2100 var bende, çok uzun gidiyor t10 da.
    en iyi marka da gp değil bence ama neyse.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kujeste

600 de 2700 de 1,5 volt zaten. kalem pil takıp da aleti yakabilene rastlamadım ben.
    2100 var bende, çok uzun gidiyor t10 da.
    en iyi marka da gp değil bence ama neyse.

Alıntıları Göster
    alkalin pillerde 1.5 volta karşın,şarzlı piller 1.2 volttur ve cihazlar her ikisinide kullanır,elbette gp piller en iyisi değil ama piyasada heryerde bolca bulunduğu için en kolay bulunan ve bilinen pek de sorun çıkarmayan pil olduğu için söylenmiştir.

• quote:

alkalin pillerde 1.5 volta karşın,şarzlı piller 1.2 volttur ve cihazlar her ikisinide kullanır,elbette gp piller en iyisi değil ama piyasada heryerde bolca bulunduğu için en kolay bulunan ve bilinen pek de sorun çıkarmayan pil olduğu için söylenmiştir.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar hepinize teşekkür ediyorum baya bilgilendim bu konuda:D bende 2100 alayım heralde en ideali bu gp nin iyi olmasınıda gene forumlardan öğrenmiştim ama en azından duracellden falan daha ucuz

• quote:

arkadaşlar hepinize teşekkür ediyorum baya bilgilendim bu konuda:D bende 2100 alayım heralde en ideali bu gp nin iyi olmasınıda gene forumlardan öğrenmiştim ama en azından duracellden falan daha ucuz

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: otopc

eğer bütçen müsaitse bulabildiğin en yüksek miliamperlik pili al.. (sanırım en son 2700 vardı) ne kadar amper o kadar uzun pil ömrü.. ayrıca bu piller duracell'i falan katlat katlar sonra da cebine koyar çalışma süresi bakımından..

• quote:

Orijinalden alıntı: EXcom_Zkko

quote:

Orjinalden alıntı: otopc

eğer bütçen müsaitse bulabildiğin en yüksek miliamperlik pili al.. (sanırım en son 2700 vardı) ne kadar amper o kadar uzun pil ömrü.. ayrıca bu piller duracell'i falan katlat katlar sonra da cebine koyar çalışma süresi bakımından..

Alıntıları Göster
    Gp yada varta tercih et mAh yüksek olması senin yararına

• quote:

Orijinalden alıntı: MyStİCaL

Gp yada varta tercih et mAh yüksek olması senin yararına

Alıntıları Göster
    1 ay kadar önce bizim burada bi markette panasonic marka 2100mAh pillerin 4 tanesi 4,5 ytl idi.. önceden güvenemedim, sonra da dayanamadım aldım.. bnim gp2000'ler baya yıpranmıştı iyi oldu..

• quote:

Orijinalden alıntı: EXcom_Zkko

1 ay kadar önce bizim burada bi markette panasonic marka 2100mAh pillerin 4 tanesi 4,5 ytl idi.. önceden güvenemedim, sonra da dayanamadım aldım.. bnim gp2000'ler baya yıpranmıştı iyi oldu..

Alıntıları Göster
    o 2700 amper anlamına gelir amperle volt aynı sey degildir amper n kadar cok artarsa pilin kapasitesi o kadar artar ve daha uzun omurlu olur ok fazla akı wermez anlıcagın hem merak etme oyle kolay kolay yanmaz cihazlar

• quote:

Orijinalden alıntı: froyds

o 2700 amper anlamına gelir amperle volt aynı sey degildir amper n kadar cok artarsa pilin kapasitesi o kadar artar ve daha uzun omurlu olur ok fazla akı wermez anlıcagın hem merak etme oyle kolay kolay yanmaz cihazlar

Alıntıları Göster
    fiyat farkı önemli değilse tabiki 2700 mAh
  • quote:

fiyat farkı önemli değilse tabiki 2700 mAh

Alıntıları Göster
    bence warta all 2100 lük kullanıyorum foto makta bir türlü pil bitmiyo 2 tanesi 9.5 ytl
  • quote:

Orijinalden alıntı: tatlıcak

bence warta all 2100 lük kullanıyorum foto makta bir türlü pil bitmiyo 2 tanesi 9.5 ytl

Alıntıları Göster
    şarjlı kalem pillerin tamamı 1.2 volttur.bu degişmez hiçbirzaman.
    degişen şey içine depoladıgı enerji miktarıdır. 600-2700 mah arası.

bu depolanan enerji iki tarz pillerle saglanır, ni-cd ve ni-mh. ilki eski modeldir az kapasiteye sahiptirler.
    ni-mh piller ise yuksek kapasiteli pillerdir.
    ayrıca pilin kapasitesinin [600-2700] çok olması olması elektronik aletinize bir zarar vermez.
    çunku muzikçaların içindeki devreler pilden gerektigi kadar akım çeker.
    diyelim makineniz ortalama 1 saatte 100 mah akım çekiyor. ozmn 600luk pil 6 saatte 2700luk pil 27 saatte biter.

şarj olma sureleride benzerdir. hızlı şarj makineniz yok ise saatte 300 mah akım veren bi şarj makiesiyle 2700luk 9saatte şarjedersiniz. bide ısısal kayıpları duşunursek 10 saati geçer.

bende saatte 4000 mah akım yollayan bir şarj makinesi var.65 ytlye aldım. fanlı manlı...
    en gelişmiş pilde [2700 luk] 40 dkda bitiriyo işi.ama pile el suremiyorsun okadar ısınıyo fana ragmen.

• quote:

Orijinalden alıntı: pamirrr

şarjlı kalem pillerin tamamı 1.2 volttur.bu degişmez hiçbirzaman.
    degişen şey içine depoladıgı enerji miktarıdır. 600-2700 mah arası.

bu depolanan enerji iki tarz pillerle saglanır, ni-cd ve ni-mh. ilki eski modeldir az kapasiteye sahiptirler.
    ni-mh piller ise yuksek kapasiteli pillerdir.
    ayrıca pilin kapasitesinin [600-2700] çok olması olması elektronik aletinize bir zarar vermez.
    çunku muzikçaların içindeki devreler pilden gerektigi kadar akım çeker.
    diyelim makineniz ortalama 1 saatte 100 mah akım çekiyor. ozmn 600luk pil 6 saatte 2700luk pil 27 saatte biter.

şarj olma sureleride benzerdir. hızlı şarj makineniz yok ise saatte 300 mah akım veren bi şarj makiesiyle 2700luk 9saatte şarjedersiniz. bide ısısal kayıpları duşunursek 10 saati geçer.

bende saatte 4000 mah akım yollayan bir şarj makinesi var.65 ytlye aldım. fanlı manlı...
    en gelişmiş pilde [2700 luk] 40 dkda bitiriyo işi.ama pile el suremiyorsun okadar ısınıyo fana ragmen.

Alıntıları Göster
    varta, uniross, gp, energizer, sony, toshiba, sanyo gibi markalarin nimh pillerini guvenle kullanabilirsiniz. pc ye 1 terabyte harddisk takmak ne kadar zarar verirse mp3 player a yuksek ampersaatli pil takmak da o kadar zarar verir sozun ozu, voltaj sabit olduktan sonra (ki sabittir) isterseniz 1milyar maH'lik pil takiniz, bak o en guzeli.

• quote:

Orijinalden alıntı: ftt

varta, uniross, gp, energizer, sony, toshiba, sanyo gibi markalarin nimh pillerini guvenle kullanabilirsiniz. pc ye 1 terabyte harddisk takmak ne kadar zarar verirse mp3 player a yuksek ampersaatli pil takmak da o kadar zarar verir sozun ozu, voltaj sabit olduktan sonra (ki sabittir) isterseniz 1milyar maH'lik pil takiniz, bak o en guzeli.

Alıntıları Göster
    peki arkadaşlar diyelimki 2500 mah nimh pil kullanıyoruz,ancak elimizde 600 veya 900 mah ni cd pilde var, karışık olarak, yani bir nimh pilleri birde nicd pilleri kullansak bir sakıncası olur mu?

• quote:

peki arkadaşlar diyelimki 2500 mah nimh pil kullanıyoruz,ancak elimizde 600 veya 900 mah ni cd pilde var, karışık olarak, yani bir nimh pilleri birde nicd pilleri kullansak bir sakıncası olur mu?

Alıntıları Göster
    net bir cevap: olur. zaten hem urun manuellerinde, hem de pil kutularinda alete ayni set pillerin takilmasi gerektigi vurgulanir. hatta birakin nimh ve nicd pilleri bir arada kullanmayi, 2500mAh ve 1800mAh'lik iki pilin dahi alete ayni anda takilmasi pek hayirli bir is degildir. farkli mAh degerlerinde nimh pilleriniz varsa, iki ayri set olusturacak sekilde yeni piller alin ve kullanin derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: ftt

net bir cevap: olur. zaten hem urun manuellerinde, hem de pil kutularinda alete ayni set pillerin takilmasi gerektigi vurgulanir. hatta birakin nimh ve nicd pilleri bir arada kullanmayi, 2500mAh ve 1800mAh'lik iki pilin dahi alete ayni anda takilmasi pek hayirli bir is degildir. farkli mAh degerlerinde nimh pilleriniz varsa, iki ayri set olusturacak sekilde yeni piller alin ve kullanin derim.

Alıntıları Göster
    demek istediğimi sanırım anlatamadım,benim dediğim her iki pili aynı anda şarz etmek veya yanyana kullanmak değil,cihaz zaten tek pil kullanıyor,bu bahsettiğim pillerde grup grup,örneğin 2*900 mah nicd ve 2*2500 mah nimh gibi, siz bunları şarz ediyorsunuz sonra tek tek kullanıyorsunuz,sanırım şimdi daha anlaşılır oldu,bu durum kullanılan alet açısından fark eder mi?

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.