Şimdi Ara

Irkçılığın mantıksız olmaması yalnızca bir problematik olduğu gerçeği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Eğer ırkçılığın tanımına x leri sevmemek dersek eğer bu son derece mantıklı olur

Çünkü bu basitçe otobüste ayakta kalmamayı sevmemekle aynı şeydir ve bu bir nefret suçu olamaz

Zamanı anlama şeklimiz bizi teodiselere karşı dirençsiz yapıyor

Ayrıca bu özne nesne etkileşimine de karşı çıkar

Nefreti anlayamayan bir kurumun nefret hakkında söz söylenmesi beklenemez

Şimdi ırkçılığın tanımını daha aktüel bir şekle dönüştürmek gerekirse:Sadece bir imge olarak x değil x lerden de bir x olursanız benim size karşı davranışlarım kötüleşir

Bu x ten nefret etme nedenini maddeler haline kategorileştirirsek

Mesela sen kuzey ortoteslilerden sarı saçlı,büyük kulaklı oldukları ve bira içtikleri için nefret ediyorsun diyelim

O halde kuzey ortotes imgesi transdantal olacağından burada söz konusu olan sarı saçlı,büyük kulaklı oluşları ve bira içmeleridir

Peki her kuzey ortotesli olduğu varsayılan bunu yapar mı ?

Hayır

Yani herhangi bir ırkçı bunu gerçek hayata yansıtmadığı sürece meşrudur

Belki bir yalana inanmak anlamında kıt akıllıdır ama gene de meşrudur

Eğer bu kötü düşünceler diğerlerini kötüleşirir derseniz toplum adına bireyi kurban etmenin ırkçılıkla aynı olduğunu hatırlatmak isterim

Duyar kasıcı politik doğrucuların bütün dertleri mideleridir ve tribalist zihniyetten farkı yoktur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 30 Ocak 2019; 19:6:40 >

• insanlık tür olarak insan dışındaki canlılara karşı ne alemde?

doğayı ve onu oluşturan elemanları ne denli koruyor veya ihmal etmiyor?

bana göre kendi arasında klikleşen örüntüleri sayıp doğayı tabiatı yani türselliğin çeperi ve sonrasını saymamak dahi ırki(türsel tutum) olarak manalı bir görüntü çizer.

klikleşmiş çoklukların daha büyük çokluklar karşısındaki tutumunu ölçerken ki tavır ölçüt olarak ne olabilir ki ayrımcı mental kabul görsün?

............................

beyaz ırkın üstünlüğünü savunan kişinin siyahi sarı ya da kızıl ırktan birine karşı tavırlarına bakalım.

ırki üstünlüğün aryan teması bu açıdan önemlidir. mesela beyazın siyaha ya da saireye tecavüz imkanı ne minvalde değerlendirilir?

yani ben ırki üstünlüğe sahipken bir yahudiye tecavüz de edebiliyorsam bu ırksallıcılık değil tanriyi oynamaktır.

aynı şekilde siyahi bir kişiye ırkasllıcılıkla yaklaşırken aynı bodunun dişiline karşı da ırksalcı davranamıyorsam bu durum da ileri sürülen klik, klik olma halini maddi manevi ya da sair bir tutumu desteklemek için kullanıyor demektir.

.............................

siyahi ırkın köle olarak kullanımı meselesine de bakalım. bu düpedüz klikselciliğin ekonomk boyutu olarak anlamlıdır.

köle olarak kullanma tecavüz etme sair menfaat hallerinde ırksalcılıktaki mantık sömürmenin adı olarak yeni bir kelime ihdasından başkası olamaz diye düşünülebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 30 Ocak 2019; 19:38:14 >

• yobazın ırkçılığı anlaşılabilir ama aydınlanmış geçinenin ırkçılığı kusmuktan farksızdır..
  • ırkçılığın mantıksız olma ihtimaliyle ilk defa karşılaşıyorum. mantıksız diyenin çıkma olasılığını da pek sanmıyorum

meşruiyet noktasında söyledikleriniz aslında bütün gayri ahlaki meseleler için geçerli. başkasına zarar vermeden isteyen istediğini düşünür veya yapabilir. mesele başkasının hakkını gasp etmemek.

Eğer bu kötü düşünceler diğerlerini kötüleşirir derseniz

denilebilr. gayet de mantıklıdır. ırkçılık olarak görülebilmesi bence düşüncelerin engellenmesine bağlıdır. zararlı olarak görürsün ama engellemeden yanlışlığını anlatırsın. seçim kişinin kendisine aittir.
  • Irkçılığı sistematik bir kuram olarak ortaya atan kesimle bugün ırkçılğı insanlık suçu ilan eden kesim aynıdır.

Burjuva ve Akademi.

19.yüzyılda ırkçı teoriler eşliğinde kolonileşme yoluyla finansal çıkarlarını yaydılar. Bugünse finansal çıkarları gereği kurmak istedikleri uluslararası serbest iş gücü akışına karşı çıkılmasını önlemeye çalışıyorlar.
  • Irkçılık diye birşey çok nadirdir.

Olan belirli bir topluma karşı oluşmuş haklı nefrettir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ırkçı ( klikçi )olanın ne olduğu anlaşılabilir bir şey olabilir. bir kere bu ifade ayrımcılık için türetilen uydurukça kategoriye sahip bir linguistikten gelmedir.

kişi ırkçı olamaz. ya ortak atadan ötürü ya da türleşmeye girip ırki yapıyı bozduğundan ötürü bu ifade mantıksızdır. bu yüzden klikler mevcuttur.

..................................

dnasal kült gereği kişi klikleşmiş grupların tesirini var olduğuna inandığı belli bir üst yapı ile adlandırabilir. ancak reelde bu durum klinik olarak yanlışlanabilir. gen haritası bilimsel en geçerli uygulamadır. ırki olanı değil klik olabileni( yeterlilik hali-ancak yetebilen durumu) olabilme hali -meli -malı ekselliğini erki olarak tanımlar ki bu erk iktidarsızdır.

....................................

alegori yapıyoruz.

bir zaman içki kullandım, namaz kıldım oruç tuttum zekat verdim vs. bu durum sizi dinsel tematikte ne yaptı?

isevi yahudi müslüman bunların 3'ü de olabilir haldesin. namaz oruç bu dinlerde de var.

şimdi ırki olmayan ancak kliksel olan tutum ne olabilir?

yani namaz kılmış olman oruç tutmuş olman seni yahudi veya isevi olmaktan kurtarmaz. gerçeğin bu olabilirken kendini müslüman diye tanımlaman tanım sorunudur. ve sorun kliklerle anlaşılır ve çözümlenir.

.....................................

benim sana yardım ettiğimi düşünelim ve bu yardımı özünde kliksel yapmış olamam dersek faraza aynı dine mensup olduğumuz ileri sürerek yapmış olsa idim sen hala dinsel tematiği kliksellik dışında kullanabiliyor olur muydun?

.........................................

rusya suriyeye yardım ediyor sadece çıkar için mi yoksa adı konulmamış bir din birlikteliği de var mı?

şimdi bu esemede kliki kullanamayacak olanın dini kullanıyor olması ortak olan şey bakımından anlam birlikteliği sağlayabilir. ırkçı olamazken klikçi olma durumunu zaten aynı dine mensup olma hali ile anlatıyor olabilir.

kendime baktım ve kızılderili değilim dedim ancak inancımın boyutu totem-put-çakra düzeyinde kaldı. şimdi ırkçı olamam ortak düşünce adına o halde kliksel olarak varsayımsal bir topluluk oluşturmayı zaten aynı dine mensup olma hali ile yaşarım.

........................................

her namaz kılan oruç tutan aynı zamanda isevi ya da yahudi de olabiliyor ise bana yardım eli uzatan şey belki günahkar bir kardeşimdir. mesela ruslar günahkardır ancak bunun bilincinde olduklarından sevapkar suriyeli kardeşini koruyordur. yani rus namaz oruç konusunda kehil davranıyordur ve günahkardır.

aynı din klozu ile yaklaşırsak aslında elimizde görünmeyen ancak test edilerek anlaşılabilen klik boyutundaki dindaşlıklar ortaya çıkarılabilir.

bu konuda araştuırma yapan sosyolog var mı bilmiyorum ama iyi tez konusu olur.

sapsarı yeşil gözlü günahkar amerikalı ile simsiyah cennetlik arabın aynı dinden olmadığını söylemek de mümkün idi ki birisi açıkça ulaa daha ne yapalım kendimizi vaftiz ediyoruz yani günahımızı zaten kabul ediyoruz demese idi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 31 Ocak 2019; 14:48:1 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • https://forum.donanimhaber.com/irk-millet-tartismasinda-son-nokta--136955768

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Irkçılık en aşağılık düşüncedir.Aşağılıksınız faşistler.Öncelikle şunu söyleyeyim,ırkçılık x'i sevmemek değildir.Eğer x'i sevmemek ırkçılık olsa herkes ırkçı olurdu.Mesela bir kimse asyalıları sevmiyorsa ırkçılık değildir.Ama sağda solda"Pislik asyalılar hepiniz geberin" vb. cümleler kurup kin güdüyor ise ırkçı olur.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: doyourenouncesatan

Irkçılık en aşağılık düşüncedir.Aşağılıksınız faşistler.Öncelikle şunu söyleyeyim,ırkçılık x'i sevmemek değildir.Eğer x'i sevmemek ırkçılık olsa herkes ırkçı olurdu.Mesela bir kimse asyalıları sevmiyorsa ırkçılık değildir.Ama sağda solda"Pislik asyalılar hepiniz geberin" vb. cümleler kurup kin güdüyor ise ırkçı olur.
    Bana dediysen o ben değilim

İlla ne olduğumuzu mu belirteceğiz her cümlenin başında faşist kardeşim ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.