Şimdi Ara

İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon ) (577. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
11 Misafir (3 Mobil) - 8 Masaüstü3 Mobil
5 sn
12.567
Cevap
208
Favori
1.999.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 575576577578579
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Orası da doğru doğal denilen her şey ne kadar doğal tartışılır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: birkan9666

Bakın ilaçların hiç birisi çözüm değil.
    Kulandıklarım : Bitki çayları, antidepresanlar, vitamin takviye ve iğneleri, kil, elma sirkesi, colidur antibiyotik.
    Tek çözüm çok sağlam bir diyet. (Baharat, yağ, şeker, gazlı içecek, çay, kahve, sigara olmayacak.)
    Hatta paketli hiç bir şey olmayacak. Ben diyet yapınca düzeltiyorum ama 6 ay ya da 1 yıl diyet yapmış şimdi baklava yiyeyim daha dokunmaz diyen birisi görmedim bu hastalık bir lanet Allah bize sabır versin.
    Bağırsak ilaçlarını da kullandım yok spaosmen yok dicetel tırt. İbrahim arkadaşın dediği gibi bazı bitki çayları işe yarıyor evet ama kullanmayınca yine sıkıntı.
    Bu sorun abimde de var cidden mikrop gibi bulaşıyor bence bu forum da da konuşulmuş zaten.

Bir insanın hayatının sonuna kadar ibs diyeti yapması imkansız. Çünkü yenebilen şeyler o kadar sınırlı ki. Ve tatsız tutsuz şeyler hep. Milletin günde 2 demlik içtiği çay bile dokunuyor daha ne diyim. Diyetle de çözülmez yani bu iş. Diyeti yapabilip çözen binde birdir, senede 3 ay yapar sonra bırakırsın

• birkan9666 kullanıcısına yanıt

Belkide 3 aydır çikolata tarzı yemiyordum ama 15 gündür baya canım istedi. Kahve içmiyorum çayda günde 3 bardağı geçmez zaten hazır beslenmiyorum çok dikkat ediyorum.

• Bu işin çözümü yok gibi zaten anı kurtaranlar kurtarıyor ya da aşırı iradeli olup diyet yapanlar kurtuluyor.

@Davy

Yarın gelsin gaz seansları ve gurultular hocam :D
    @i_brahi_m

• Pazartesiden beri çıkmıyorum şiştim :(( ,bezdirdi valla ,bayılacam çıkarmakla uğraşırken ,tık yok ,doktora gittim hipotroid dedi ama bende kabızlık hariç hiç bir diğer belirtisi dahi yok neden ?

• @geberit Hocam geçmiş olsun sizde bende ki gibi yazları kilo olmamasına rağmen aşırı terleme var mı ve su kaybı ? Bu tanıyı kan testi ile mi koydu doktor ? .

Kabızlık için sabah kahvaltıdan önce çay bardağına limon sıkın su ile karıştırıp için. Kahvaltıdan sonra sigara için normalde içiyorsanız tabii bu şekilde sorun düzelecektir bir nebze de olsa. Diyet de yaparsanız güzel bir ilerleme kaydedersiniz tabii sizin sorun ibs değil o zaman hipertroidi ile ibs karışıyor benim bildiğim ve hatta troid bezlerinin az çalışması ile de karışıyor.

• birkan9666 kullanıcısına yanıt

Hocam kan testi ama şaibeli ne yorgunluk var ne kilo verememe var biraz fazlam var ama kabızlıktan yemeye korkar oldum 4 kilo verdim aşşağı yukarı ,terleme eforla beraber var anormal bir terleme yok ,hiç bişey anlamadım bir başka doktora gidip gene kan testi yaptırmayı düşünüyorum ,hep masraf bunlar durup dururken !!

afedersin biraz çıktım topak topak topaklar resmen mika veya taş gibi ,ramazanda pide de yiyoruz tabi ... ama az yiyorum baya artık ,levitron 25 mg yazdı doktor ama başlamaya çekiniyorum ömür boyu dışardan hormon mu alınır vücudun normal dengesinide bozarım eğer bırakırsam ilacı. Allah herkese şifa versin bu ne biçim şey ben hayatımda kabızlık 1-2 günden fazla yaşamamışımdır , yediklerimizde hep yapay hile hurda ondan oluyor çoook büyük ihtimal ,herşeye zam geldi diyoruz ama acaba sadece zamla mı kurtuluyoruz ??

Yemekten sonra gaz çıkarıyorum ama yok sadece gaz ardı gelmiyor uzun hava çekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geberit -- 1 Mayıs 2021; 0:47:12 >

• Fiziksel bir muayene de gerekiyor zehirli guatr için hocam altın standart o sanırsam kabızlık için dediğimi yap rahatlarsın aç karnına sakın bir yere gitme işe de gitsen kahvaltı yap öyle çık ki bağırsaklar çalışsın. Kahvaltıdan önce limonlu su kesinlikle yap kahvaltını da hafif yaparsın buyuk tuvalete daha rahat cıkarsın emın ol. Sigara ıcıyorsan daha kolay olur. Kahvaltıyı cok da gec kalma kabızlık var cunku bizde en gec kalktıktan 1 saat sonra yapman iyi olur. Lpg tankeri yutma durumu bende de var uyurken sanki tüp gazını hortumla mı veriyorlar anlamadım.
    Dışkı nakli umutlu sonuçlar veriyor ama mikrobiyota ve bağırsak florası az bilindiğinden ne hikmetse çalışmaya daha çok ihtiyaç varmış. (Yesinler).

@geberit

• Acaba tüm suçlu gastrit olabilir mi bende de bu şüphe vardı gastrit tamamen yok etsek ibs kalır mı acaba? Bana garip gelen ikisinde de diyet şeklinin aynı olması. Belki de bizde ki gastritin formu budur olamaz mı?.

Gastrit olduğunu düşünen ve elma sirkesi içen birisinin yorumunu buldum ama sorulara geri donus yapmamız belki de yanlış bir çıkarımdır.
    Resimin linki :

imgbb
    Screenshot-20210501-113236
    https://ibb.co/LJD7kND

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birkan9666 -- 1 Mayıs 2021; 11:57:41 >

• İbs ishalde kötü koku oluyor bozulmuş et yumurta gibi böyle olanlar varmı yoksa kendimi ibs mi sanıyorum tabi birde mukus olayı

• Arkadaslar yaklasik 1 aydıryogun stres,uzuntu,korku yasadım.Son 15 gundur de bagirsaklarim iyice bozuldu sulu dışkılama yaşıyorum.Surekli kotu hastaliklar arastirip kötü bisey okudugumda da wc ihtiyaci olusuyor.Gaita da kan yok,ateş yok,ağrım yok.Ara ara böyle oluyodum ama bu uzun surdu ne zaman yogun stres yasasam bi sure sonra bagirsaklarim bozuluyordu.Genel olarak sulu ishal oluyor,camurumsu,bazen de katı geliyor.Çok kafaya takmaya başladım kotu kotu hastaliklar geliyor aklima.Ama bi yandan da dusunuyorum ne agrim var ne atesim ne gaita da kan..Moral bozuklugundan yemek yemekte istemiyorum.Azar azar yiyip kalkıyorum.

Bu durumu birebir yasayan var mı? Sulu ishal atakları uzun süren?

• Selin1735 S kullanıcısına yanıt

Bende 1 2 seferdir isal oluyorum şuan karnım çok kötü gurulduyor isal olmak daha kötü. İbs de mukus olur afedersin salyalı gibi olur kokuda olabilir ama ben de mukus yok ilaçtan mı kantarondan mı bilmiyorum ama yaklaşık 6 aydır görmedim. Ama kıpırtı gurultu hiç gitmiyor birde kabızlık

• Jakuboo kullanıcısına yanıt

Az yeme işi birazda psikolojik bende şuan az yiyorum hem midem rahat oluyor ama az az 5 6 öğün yemek daha iyi. İnternetten okursan kendi kendine hastalık hastası olursun dışkıda kan veya şeklinde çok büyük değişiklik yoksa kötü bişey yoktur. Ama korkuyorum dersen kolonoskobi vs yaptır veya doktora git en azından için rahat olsun.

• i_brahi_m İ kullanıcısına yanıt

Daha önce oluyormuydu mukus

• i_brahi_m İ kullanıcısına yanıt

Ben birkana yazmıştım ıshal çok daha kötü ama anlamadığım dün kabız gibiydim sabah ta öyle öğlen mukuslu sarı ıshal bu kadar hızlı nasıl değişebilir insanın bağirsak düzeni

Aynen işte sıkıntı da tam bu sabah kabızken 2 saat sonra çok şiddetli isal olabiliyor insan. Ama ben ilk günkü gibi isal atağı yaşamıyorum aksine kabızlık yaşıyorum

Tabiki her tuvalete girdiğim zaman ama isal olarak girersem oluyor du yaklaşık 1 yıl önce ama şuan görmüyorum. Bence diyet yap dokunanları belirle ona göre devam et biraz olsun düzelirsin. Ayrıca kahve çikolata tatlılar isal yapar bunları yeme

• Dukunanlardan birini daha buldum yumurta özelliklede mukus ve koku yumurta tüketince oluyor 2 gündür yumurta yememiştim bu sabah yedim yine aynı

Onları tektek belirle ona göre diyet yap faydasını göreceksin

• Kabız olan life yakın, ishal olan liften uzak duracak . İshal olanın bağırsağında dopamin fazla, kabız olanın da azdır zaten.

Ben iki varyantı da karşılaştırmayı doğru bulmuyorum. İshal olanın kendine göre sıkıntısı var , kabız olanın da öyle .

Ben diyet yapmama rağmen 10 da hastaneye gideceğim randevu için sabah 6 da kalkmıştım. 40 Dakikalık yoldu oysa ki limon suyu da içmeme rağmen aç karnıma gittiğim için 3 saat 20 dakika da bağırsaklarım dolu gitmiştim oradan hesaplayın.  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birkan9666 -- 1 Mayıs 2021; 21:13:28 >
  • 
Sayfa: önceki 575576577578579
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.