Hocam çok geçmiş olsun çok güzel bilgiler vermişsiniz teşekkür ederim peki tamamen bitti mi hastalığınız ilaca devam ediyor musunuz ne kadar süre kullandınız ? Ben bir yerde okudum gaita testi bazen kesin sonuç vermiyormuş kanda parazit aranması diye bir test var soracağım ya doktora ya da abimin arkadaşı var ulaşabilirsek ona en uygun parazit kan testi hangisi soracağım. Bence çoğu kişi de bu parazitlerden var burada ve eminim haberimiz yok. Bu da yine doktorların maalesef acil bir şeyiniz olmadıkça sizi takmamasından kaynaklanıyor. Anal kaşıntım var ama bağırsak sorunu ne zaman başladı o zaman tokluk hissi yaşayamıyorum kirli su çok içtim maalesef antibiyotik kullanmadım benimde sizin gibi ya yediğim bir şeyden ya da içtiğim sudan oldu. İşin kısası herkeste bu parazitlerden birisi ya da başkası da çıkabilir multipleks pcr hepsini kapsıyor mu parazit türlerinin bilmiyorum. Benim bildiğim şey ise gaita testinde bazıları 3 defa test vermesine rağmen çıkmamış adam kan testi vermiş oradan anlaşılmış en garantisi kan testi vermek olabilir ama devlet hastanesine gidecekseniz doktoru ikna edin çünkü umursamıyor. Umarım hepimizin parazitten kaynaklanıyordur bende bu işin peşine düşücem parazit varsa hangisi var, tedavi olacaksam nasıl oldum hepsini bende paylaşırım. |
İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon ) (583. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Çok şükür evet.
Karın ağrım
Şişkinlik
Sıkıştırma
Vb gibi şikayetlerim gitti.
Çok teşekkürler. Rabbim herkese acil şifa versin sevgiler.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Cidden helal olsun başarmışsınız tekrar tekrar geçmiş olsun bundan sonra dürüm yeseniz bile haftada bir kaç kefir için ki bağışıklık sağlam olsun etkilenmeyin diycem ama zaten bunu biliyorsunuzdur. Son bir şey sorabilir miyim parazit için kan testi var devlette ama hangi testi önerirsiniz bilginiz var mı bu konuda?.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
3 Gündür tuvalet ihtiyacım gelmiyor, yani kötü hissettirip rahatsızlık hissi veriyor. Düzenli beslenme alışkanlığım da var. İBS ben de kabızlık olarak devam ediyor, ne yapacağımı bilmiyorum valla. Düzene girmiyor yok yani
Günaydın, kabızlık bende de var. Bunu şimdilik sabah kahvaltıdan hemen önce çay bardağına 5-6 damla limon sıkıp üstüne su koyup içiyorum kahvaltıdan sonra büyük abdeste çıkıyorum. Bu gaz olayını düzeltmiyor ama büyük abdeste çıkarıyor en azından tavsiye ederim.
Pazartesi günü her şey umduğum gibi giderse ayrıca parazit için kan testi vereceğim devlet hastanelerinde mevcut buradan haber veririm yine herkese ayrıca bakalım çıkacak mı, çıkacaksa tedavi nasıl olacak iyileşecek miyim hepsini anlatacağım son ümidim bu başka yol kalmadı zaten.
Son olarak limon suyu fayda etmez ise yatmadan önce bir kaç tane acı biber yemeniz öneririm bu kesin olarak tuvalete çıkmanızı sağlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birkan9666 -- 22 Mayıs 2021; 10:25:2 >
Arkadaşlar bende kabızdım ama son 1 aydır isale döndüm yine 3 4 gün çıkamıyorum ama gittiğim zaman isal olarak çıkıyorum. Size tavsiyem büyük abdestinizi doğal yollarla da olsa zorla getirmeye çalışmayın bende ilk başlarda kabızdım bazen 5 6 gün çıkamazdım tabi buda strese yol açardı. Ya gelirse diye ama inanın kabız olmak daha iyiymiş sürekli isal olunca insanın enerjisi bitiyor. Vücuttan su tuz ne varsa gidiyor hatta isal olunca ağrı gurultular bende daha da artıyor. Yani lafın kısası zorla getirmeye uğraşmayın kendisi gelince gidin düzenli olarak aynı gün aynı saatte çıkmaya çalışın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i_brahi_m -- 22 Mayıs 2021; 11:0:45 >
Bu arada kandida korkum vardı çünkü o tam bir başbelası ama Endoskopi de çıkıyormuş zaten pazartesi şu parazit testini bende yaptırayım inşallah olumlu sonuçlanır da kurtulurum, inşallah herkeste parazit vardır da kurtuluruz bu dertten diyelim.
quote:
Orijinalden alıntı: birkan9666Günaydın, kabızlık bende de var. Bunu şimdilik sabah kahvaltıdan hemen önce çay bardağına 5-6 damla limon sıkıp üstüne su koyup içiyorum kahvaltıdan sonra büyük abdeste çıkıyorum. Bu gaz olayını düzeltmiyor ama büyük abdeste çıkarıyor en azından tavsiye ederim.
Pazartesi günü her şey umduğum gibi giderse ayrıca parazit için kan testi vereceğim devlet hastanelerinde mevcut buradan haber veririm yine herkese ayrıca bakalım çıkacak mı, çıkacaksa tedavi nasıl olacak iyileşecek miyim hepsini anlatacağım son ümidim bu başka yol kalmadı zaten.
Son olarak limon suyu fayda etmez ise yatmadan önce bir kaç tane acı biber yemeniz öneririm bu kesin olarak tuvalete çıkmanızı sağlar.
dediğiniz yöntemi deneyebilirim. Ama acı ve asitli içecekleri yemiyor/ içmiyorum. 3-4 damla limon suyundan bir şey olmaz ama bilemiyoru kilo almak istedim bi prakten içtim 1-2 kaşık 2 hafta önce o zamandan beri tuvalet alışkanlığım bozuldu. Her gün düzenli giderdim işimi halleder çıkardım. Anlamıyorum ki ayrıca kanama da oluyor kabızlıktan
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Günaydın, limonda ki asidi seyreltmek için ben 5-6 damla çay bardağına limon sıkıp üstüne su ekleyip karıştırıp içiyorum kahvaltıdan hemen önce. Sonra da kahvaltıdan sonra sigaramı içiyorum ve tuvalete rahat bir şekilde çıkıyorum. Ama bu dediklerimin yanında hareketliyim günde 10-12.000 adım yürüyorum en az spor da yapıyorum kabızlığı bu şekilde hallettim şimdilik. Sabahları sade kahve de içebilirsiniz.
Acı biber olayını şu şekilde yapabilirsiniz kan testi vereceksinizdir aç karna gitmeniz lazım limon suyu içerseniz kan testinin anlamı olmaz mesela sadece su içmek gerek çünkü öyle bir durumda ben acı biber yiyorum çıkıyorum tuvalete. Ya da bilmiyorum her şeyi denediniz olmadı acı bibere başvurabilirsiniz.
Ama bunlar günü kurtarıyor yarın randevu ayarladım Genel Cerrahi ye ricada bulunup parazit için kan testi isteyeceğim gideceğim hastanede de var bu şekilde ayarladım umarım her şey yolunda gider de kendim dahil bir kaç kişi bile olsak iyileşebiliriz.
-
Bugün Üsküdar Devlet hastanesıne Gittim. Genel Cerrah ile görüştüm bana dedi ki parazite ben bakmıyorum. Dedim nasıl sen bakmıyorsun? Gastroenterolog, genel cerrah ve enfeksiyon hastalıkları uzmanı bakmıyor mu dedim öylece baktı. Parazit için kan aranması testi var dedim kanda parazite bakılmaz ki dedi. ( bu test nerede yapılıyor yazıp baktım vardı).
Sonra tamam dedim isminizi aldım şikayette bulunucam işinizi yapmadığınız için dedim ki günaydın dediğim de bile öylece baktınız dedim.
Peşimden geldi gelin bir bakalım dedi dedim istemez. Bugün o doktoru her yere şikayet ediyorum kafaya taktım görevden alınana kadar durmuycam.
Adı Bülent Bozdağ Üsküdar Devlet Hastanesinde Genel Cerrah. Hakkınızı her zaman arayın şimdi test için başka çareler dusunucem.
Ben karnım ağrıya ağrıya 2 saatlik yoldan geleyim sen beni başından sav. O dünya başka bir dünya canım :).
-
arkadaşlar merhaba. gittiğim doktorlardan aldığım cevap üzerine (hiçbir şeyin yok, yediğin birşey dokunuyor, deneme yanılma ile bul), kefirden kaynaklı ishal durumu yaşıyor olabileceğimi farkettim.
konusunu da açtım, aynı durumu yaşayan var mı?
https://forum.donanimhaber.com/kefir-ve-ishal--149310387#149310387
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba
Bu hastalık midede sürekli gaz birikimi ve geğirme yapar mı hem yemeklerden sonra hem de gün içerisinde. Helicobacter tedavisi için antibiyotik kullanıyorum ama gaz problemi hala devam ediyor. Ancak anlayamadığım midedeki gazın ibs ile alakası var mı?
-
Bu sabah ibs olduğunu düşünüp parazit çıkan ve hastalığı yenen @farego dostumun yaptırdığı multiplex pcr ile dışkıda 18 patojen arama testini yaptırdım sonuçlar en geç perşembe mail olacak gelecek gelişmeleri haberdar ederim.
-
Teşekkür ederim. Bende sonuçları merak ediyorum. Temennim temiz çıkmasından yana. 🙏
İnşallah hocam temiz çıkmaması gerekiyor parazit olsun da kolayca tedavisi olsun tesekkurler :) .
-
Buradaki arkadaşları da bilgilendir bakalım bekliyorum. Her şeye rağmen her şey temiz çıksın dileklerimle yine de
Mide ile bağırsağı ayırt etmek lazım. Her bakteri ve parazitin (ki var sa eğer) etki alanları farklı.
Yukarıdaki vermiş olduğum linki ve resmi ve resimdeki bakteri ve parazitleri araştıırın etkilerine bakın.
Sevgiler.
@farego
Teşekkür hocam parazit gibi bir şey çıkmasını isterim yine de en azından tedavisi kolay olur bir şey çıkmazsa ara dur sonuçlansın haber veririm.
-
tane tane dışkılamaktan kurtulamadım 4 gündür tuvalet ihtiyacım hiç gelmedi. Her gün tuvalete çıkıyordum halbu ki.. Tane tane olunca da kanamam oluyor biraz zorluyorum başına gelen varsa ne iyi gelir yazabilir mi..?
Herkese yeniden selamlar. Dediğim gibi aylarca karın şişkinliği, bu şişkinlik dolayısıyla nefes alamama, rahat rahat yürüyememe, uyku uyuyamama, düzgün yemek yiyememe gibi şikayetlerim vardı. Benimki sizden bağımsız bir durumdu. Tetkiklerim neticesinde İBS-U teşhisi aldım. Hani burada herkes ya ishal ya kabız ya da her ikisi oluyor, ama tıpta tanımlanmamış İBS diye 4. bir tip de var. İBS'nin 3 tipi yok yani, araştırabilirsiniz. En yaygın olanı üç tipi. Ama bendeki 4. tipiymiş işte. Benim baskın semptomum üst karın şişkinliği, yürürken bile hissettiğim bu şişkinlik, sürekli karın gürültüsü, sürekli geğirti, sürekli tokluk hissi (bu his şöyle, hiç acıkmıyorsun ama önüne 4 tabak yemek konsa da yiyebiliyorsun, iştahsızlıkla karıştırmayın). GATA çıkışlı bir doçente gittim ve durumu anlattım, tetkikler vs zaten başka yerde yaptırmıştım. Bendeki olayın İBS-U olduğunu ve çok nadir görüldüğünü söyledi. Günde 1 kere normal şekillerde dışkılıyorum çünkü. Baskın semptomlarımı ne bağırsakta bir parazitin ne de başka bir hastalığın yaptığını söyledi. Ve sadece Tranko Buskas verdi, hani o debridat veya meteospasmyl gibi ünlü bağırsak düzenleyicilerini değil. hızlı çözüm olsun diye. Sonra psikiyatra gitmemi tavsiye etti, bu İBS-U tipini kontrol altına almanın en etkin yolu psikiyatrik terapi ve ilaçlarmış. Açıkçası pek inanmamıştım ama Tranko Buskas benim geğirtimi, karın şişkinliğimi, şişkinlikten yürüyememecek hâle gelmemi direkt kesti. Dünya varmış dedim içimden. Yani her İBS kötü ve rezil bir durum. Benimkisi tuvalet bazlı değil, şişkinlik, karın üstünde sızıntı verici ağrı ve gaz bazlı İBS. Buna da İBS-U deniyor. 580 küsur sayfa yazılmış ama kimse bundan bahsetmemiş, enteresan. Eğer sizin de kabızlık veya ishal gibi sorununuz yok ise, baskın semptomlarının şişkinlik ve gaz ise İBS-U olabilirsiniz.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X