Şimdi Ara

İş amaçlı kullanım için makine+lens tavsiyesi gerekiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Arkadaşlar iş amaçlı kullanılacak ve 2 farklı tipte makine+lens önerisi gerekiyor.Aslında makinelere karar verdim ancak önerilerede açığım.İki farklı iş tanımı mevcut,
    Birincisi,sadece otomobilleri tanıtma amaçlı çekimlerde kullanılacak(otomobilin açık bir alanda iç ve dış çekimleri) ve çekimler sadece gündüz yapılacak.Ayrıca video kullanılmayacak.Önemli olan şey ise fotoğraflarda maksimum kalite(kaliteden kastım keskinlik ve netlik ancak bunları yaparken fotoğrafta kumlanma denilen şeyin olmamasını istiyorum).
    İkincisi ise,otomobil fuarlarındaki çekimlerde kullanılacak.Yani kapalı alanda ve fuar aydınlatmasının elverdiğince çekimler yapılacak.Burada da aynı şekilde maksimum kalite arıyorum.Ancak burada işin içine video kayıt gireceği için iş biraz değişiyor.
    Düşündüğüm modeller ise şu şekilde;
    Birinci iş tanımı için : SONY RX100 IV(üzerindeki sabit lens ile 24-70mm ve F1.8-2.8) veya SONY A6000(üzerindeki kit lens ile 24-75mm ve F3.5-5.6) (açı genişliklerini 35mm formatına göre verdim)
    İkinci iş tanımı için : SONY A7R II + Zeiss 16-35mm F4 veya 24-70m F4 (fuarlarda muhtemelen zoom gerekmeyeceği için 16-35 daha mantıklı geliyor,seçenkler arasında 35mm F-1.4,24-70mm F4 falanda var)

• iki iş içinde tek bir makine kullanılsa olmuyor mu? yani gündüz çekimlerinde de sony a7r ıı kapalı mekanda da sony a7rıı . kısaca iki farklı iş için 2 tane makine almak yerine tek bir makine alıp her işte onu kullanmak daha karlı değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozbey08

iki iş içinde tek bir makine kullanılsa olmuyor mu? yani gündüz çekimlerinde de sony a7r ıı kapalı mekanda da sony a7rıı . kısaca iki farklı iş için 2 tane makine almak yerine tek bir makine alıp her işte onu kullanmak daha karlı değil mi?

Tabiki dediğiniz doğru,a7r ii her iki durum içinde fazlasıyla yeterli ancak çekimlere 2 kişi gidilecek ve yedekte mutlaka bir makina olması gerektiği düşüncesindeyim.Yedek olabilecek makinanında beni üzmeyecek bir ürün olmasını istiyorum.Zaten RX100 IV den vazgeçmiş bulunmaktayım,boyut olarak biraz ufak olduğundan müşteri tarafında pek iyi bir izlenim bırakmayacağı düşüncesindeyim

• boyut meselesine takılmamak gerek mesela leica m9 da kompak boyutlarda bir makine ama fiyatı 10 000tl
    boyut meselesine çok takılıyorsanız sony a77 m2 var.
  • Rx10 alın o zaman.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İş için laptop önerisi
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.