Şimdi Ara

İş bulamıyorum (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
4
Favori
5.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nasıl bi profilde olmam lazım tuzunuz kuru yazıp yazıp duruyonuz kardeşim söyleyinde o profile benzeyelim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • enesbaba0641 E kullanıcısına yanıt

Bizim şirket çok ekstrem kişileri alıyor. Oradan örnek vermem doğru olmaz. Okulun ve bölümün baya kötü. Kpss çalışmaktan veya polis asker olmaktan başka çaren yok. Kendini geliştirme muhabbeti de biraz safsata.

• Nerde çalışıyorsun bilmiyorum ama ben saten iyi yerde çalışmak istiyorum diye bişey demedim ağzımdan öyle bi kelime çıkmakd

Dostum sen bana güven. Kpss çalış. Özel sektör kurtlar sofrası, tutnamazsın. Kötü yerler de asgari ücret veriyor.

• Kpssde bölümün ataması yokki 82 puan aldım bişeye yaramadı

Emlakçılığı araştır bi.

Elektronik müzik üretimini düşünebilirsin bilgisayarın varsa. 3-5 ay sonra öğrenmeye başlayacağım.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Görüşmeye bile gitmiştim ama biz tecrübeli eleman arıyoruz demişlerdi

Dostum sen de her şeye bir bahane buluyorsun. Sana boş gaz vermeyeceğim realist olacağım. Önündeki seçenekler kısıtlı. Torpilsiz özel sektörde ışıltılı bir hayat bekleme, çok acımasızlar.

Remax, coldwell banker, 21 century gibi kurumsal ofislere başvur. Emlak ofisleri maaş usulü ile çalışmaz. Şahıs şirketi açarsın, alacağın komisyonun %46'sını ofis sahibe verirsin gerisini kendin alırsın. Tecrübe çok aradıkları bir şey değil, zaten çok fazla tecrübesi olan kendi ofisini açıyor. İnsan iletişimin düzgünse başarılı olursun. Genelde ilk 1 sene işi öğrenmek için uğraşırsın ama pes etmezsen yolunu bulursun bir şekilde. Senin durumunda bir arkadaş vardı o odtü inşaat mezunu olmasına rağmen kendi alanında düzgün işler bulamayınca bu sektöre girdi şu an altında mercedes var, kendi ofisini de açtı.

Bunu da yapamam diyorsan memurluk kovala, torpil ara, illa biri olur. Subaylık olursa zaten hiçbirini düşünme, gayet prestijli bir iş. Maaşı ve konumu tatmin edici, aynı şey polislik için geçerli değil tabii ama başka çaren yoksa gidersin.

Bu arada yazılım öğren falan diyen olursa onları sallama. Alaylıların artık bu sektörden ekmek yemesi çok zor, eskiden en başarılılar EE mühendisliği seçerdi artık herkes bilgisayar müh. istiyor, en zekiler o alanda. Sektör kalifiye senior ve mid level yazılımlara aç olsa da juniorlara talep yok, top tier okullardan yeni mezunlar hariç düzgün maaş alamıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-40C5DD97E -- 15 Şubat 2023; 18:37:35 >

• Subaylık şu anda dediğiniz kadar prestijli bir meslek değil. İş bulamayanların kaçış noktası olarak görülüyor insanlar arasında. Hele sutasak ise askeri hiyerarşiye bile uyulmuyor çoğu zaman. Çünkü gelen kişilerde liderlik vasfı yok. Kendilerini lider olarak görmüyorlar param yatsın yeter düşüncesi var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-73F889880 -- 15 Şubat 2023; 21:20:32 >
  • Şu an güncel durumu bilmiyorum, babam yakın zamanda emekli olmuş bir subay. Askeriye içinde büyüdüm. Her halükarda polislikten veya düz memurluktan iyidir. Konuyu açan arkadaşın da zaten pek seçeneği yok. Subaylığı beğenmemek garip olur. Özel sektörde vasıflı işler için hiç şansı yok.

• Siz elektrik elektronik mühendisiydiniz değil mi?

• evet mezuniyet elektrik-elektronik mühendisliği ama ben management ağırlıklı işlere yöneldim mühendislik yapmıyorum.

• Mesleğin geleceği nasıl sizce? Ben de bu bölümde hazırlık sınıfındayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-73F889880 -- 15 Şubat 2023; 21:31:11 >
  • Vasıflı işler ne mesela hocam 1-2 tane örnek versene

• EE her zaman teknoloji dünyasında önemli rol oynayabilecek bir mühendisliktir. Bir sürü güzel alt dalı var. Ben severek okudum, yüksek ortalama yaptım ama çeşitli sebepler yüzünden mühendislik yapmaktan da akademik ilerlemekten de vazgeçtim. Geleceği her zaman olacak ama handikabı şu; en zor ve etiketin en çok arandığı alan aynı zamanda.

Senin alanın için; özel ve kamu bankalarında uzman yardımcılığı, müfettişlik. Devlette vergi müfettişliği veya a grubu memurluklar.

• İstanbul üniversitesindeyim. Okul olarak nasıl biliniyor? Bilginiz var mı?

• Pek bilgim yok.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.