şekerbankta uzman yardımcılığında son aşamadayım neden şansım olmayacakmış < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
İş bulamıyorum (4. sayfa)
-
-
Umarım olur, hakkında hayırlısı kardeşim.
-
Geçen sene bi tanesinden uzman yardımcılığı için 5 aşama geçtim en sonda elendim o çok zoruma gitmişti
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ünlü bir düşünür şöyle söylemişti: Her üniversite mezunu iş bulacak diye bir kaide yok.
Heryere üniversite açtık diye övünüyorlar ama
Subaylikta disaridan goruldugu gibi degil benim arkadas kara kuvvetlerindeydi bıraktı stres,mobing ve duzensiz hayattan dolayi. Nefes alamıyordum sürekli bir koşturmaca ve hareketlilik vardı diyor. Şuan depresyona girdi evde oturuyor yıllardır özelde tutunabilmekte zor kurtlar sofrası doğru.
Her iş zor kanka kime sorsam gelme zor biz napacaz
Benim umudum kalmadı hayattan 30 yasindayim evde yatip duruyorum insan içine karisasim gelmiyor sifatsizlik, issizlik ve parasizlik aklima geliyor. Özelde de tutunmasi zor işi bulmayı geçtim belediyenin evsizler sığınma evi var oraya gidip sığınacağım evde huzurum kalmadı. Yarı aç yarı tok yaşar giderim senin yaşlarında benimde umudum vardı ama şimdi yok.
Ne mezunusun
Kardeşim milyonlarca kızın olduğu ülkede bi tane sevgili bile bulamıyoruz sen kafama göre iş bulamıyorum diyorsun iş bulmak tümden zor helede istediğin gibi
Halkla iliskiler ve reklamcilik bide bilgi ve belge yönetimi
Her şey para hayatta yoruldum valla evi terkedip kurtulmak lazım bu ızdıraptan ne sosyal hayatım var ne umudum ne azmim senin yaşın genç hayat enerjin vardır gene nevrotik kisilik bozukluğu teshisi koydu psikiyatri özel güvenlik olayım oradan mücadele edeyim bari dedim onuda olamadım burada odtu mezunu bilgisayar isletmeni arkadas var o da ön muhasebe işi yapiyor asgari ücrete sen gene en kötü markete girersin aç kalmazsın alırlar yaşın genç der ya ben napayım
Moral bozmak gibi olmasın ama yarışın çok olduğu mezunu bol ve çook çok da teknik olmayan bir bölüm mezunusunuz.Kurumsal bir şirkete girsenizde türkiye şartlarında mutsuz olacaksınız.Para kazanacak konumlara sahip bir alan değil günümüzün Türkiyesinde.Ha ben maaşlı işe karşıyım orası ayrı.Hayatımda 2 yıl harici hiç maaş almadım.O diplomayı çöpe atmayı kabul edip başka ve hızlı para kazanabileceğiniz,kolayca aranan kişi haline gelebileceğiniz bir alana yönelin.Yazılım gibi. Kız arkadaşımın şirketine bir eleman aldılar 3.5- 4 yıllık tecrubeli.Herife 6 aydır proje verilemedi bekliyor bütün gün boş oturuyor ve 6 aydır her ay 3500$ maaşı yatıyor.Ouuu herkes yazılım oku diyor bla bla diye burda çığırtkanlık yapanlar olacaktır.Ama kendinize en kısa zamanda para kazanır hale getireceğileceğiniz (7 8 ay gibi) ve anlamlı miktarları yıl yıl artarak dolar bazında kazanabileceğiniz işler var türkiyede bile..Tabi değişim önce diplomanızın işe yaramazlığını kabullenerek başlıyor.Yoksa ısrarcılıkla daha çok zaman kaybedeceksiniz. Merak etmeyin çoğumuz okuduğumuz bölümün bir hata olduğunu eninde sonunda kabullenip kariyer değişikliğine gidiyoruz ;) ilk olmazsınız.
-
Maaşlı çalışmıyorum derken nasıl yani esnaflık mı yapıyorsun ? Yazılımda da yazmiş yukaridaki bir arkadaş juniorlar iş bulamıyor çok fazla kişi var bir işe yaramaz yazılım öğrenmek demiş. Yazılım eskide kaldı şuan revaçta değil, kursa gitmesi lazım onlarda dünya para istiyorlar. Hızlı para kazanmaktan kastın aşağıdaki bu adamın yaşadığı radikal karar gibi mi ?
İhlas Haber AjansıyoutubeCinayet masasında görev yaparken gördüğü 200 parçaya ayrılmış cesetten olumsuz etkilenerek malulen emekli olmak zorunda kalan eski polis, şimdi çay ocağı işletiyor. İhlas Haber Ajansı YouTube Kanalına Abone Olmak İçin: ► http://bit.ly/IHA-Abone Samsun'un İlkadım ilçesinde çay ocağı işleten 45 yaşındaki Nurettin Deniz’in geçmişte yaptığı işi duyanlar şaşkınlığını gizleyemiyor. 1995 yılında büyük bir istek ile polis olan Deniz, meslek hayatında karşılaştığı olaylar ve eşinden ayrılması onda travma oluşturdu. Yaşadığı travmayı atlatamayan ve malulen emekli olan Deniz, şimdilerde çok ocağı işletiyor. 200 parçaya ayrılmış ceset Mesleği bırakmasındaki en büyük sebeplerinden birinin İzmir'de görev yaptığı sırada 200 parçaya ayrılmış bir insan bedeni görmek olduğunu belirten Nurettin Deniz, polisliği özlediğini söyledi. İmkanı olsa polislik mesleğine geri dönmek istediğini ifade eden Deniz, "1995 yılında polis memuru oldum. İlk olarak Samsun'da görev yaptım. 2000 yılında Samsun cinayet masasına geçtim ve burada 3 sene görev yaptım. Akabinde Muş'a gittim ve orada 5 sene görev yaptım ve sonra İzmir'e tayin oldum. Bu süreçte psikolojik rahatsızlık geçirdim. 2011 yılında da malulen emekli oldum. Bu psikolojik rahatsızlık geçirmemin sebepleri çalışmış olduğum ortam, görmüş olduğumuz cinayetlerdir. 2007 yılında eşimden ayrıldım, o da beni olumsuz etkiledi. İzmir'de çalışırken bir cinayet olayı vardı. Çocuk ablasını doğramış, 200 parçaya ayırmıştı. Kafası poşetin içindeydi. Banyonun içerisinde ise et parçaları vardı. Bu olay beni çok etkilemişti. Rahatsızlığıma orası da sebep oldu. Daha sonra 2011 yılında emekli oldum. Boş durmaktansa en azından bir iş yapalım dedim ve aklıma çay ocağı açmak geldi. 2017 yılından beri çay ocağı işletiyorum. Şu anda polisliği özlüyorum. İmkanım olsa geri dönerim" dedi. #haber #sondakika #gündem ================================ İhlas Haber Ajansı Resmi Web Sitesi ► http://www.iha.com.tr İhlas Haber Ajansı Sosyal Medya Adresleri ► https://facebook.com/iha.com.tr ► https://twitter.com/ihacomtr ► https://instagram.com/ihacomtr/ ► https://plus.google.com/+ihatr_ihacomtr/ İhlas Haber Ajansı hakkında http://www.iha.com.tr/hakkimizda.html İhlas Haber Ajansı’na ulaşmak için ►http://www.iha.com.tr/hakkimizda.htmlhttps://www.youtube.com/watch?v=3tCQZii1Wrs&feature=youtu.be
Kamu bankalarının kurum sınavlarına girebilirsiniz. Geçen sene hepsi sınav açmışlardı. KPSS istenmiyor.
Polis olurum derseniz KPSS ile alım yapılıyor. 60 üstü alan herkes çağrıldı.
-
Polislikte sözlü mülakata girdim
vakıfbankın sınavına girecem mart ayında
Ben online ticaret ve ihracat/ithalat yapiyorum.İşim tamamen yurt dışına yönelik.Öncesinde de sadece özel dersle geçiniyordum.Tabi borsa yatirim ve emlak gibi işlerle gelirimi katlayarak gidiyorum. Çevrem senior yazılımcı dolu,piyasayi çok yakindan takip ediyorum ve neler dönùyor hakimim.Bugun maaş alacak olsam ,hiç sermayem olmasa sermayeye ulaşmak için yada hizli ve makul para kazanmak ,uluslararasi geçerliliği olup canimin istedigi ulkelere basip çalişmak için yazilim alaninda doğru bir planlama yapardim.Şu anda sermayesiz makul paralar kazanacaginiz turkiyede bir bu var
aynen kesin hiçbir iş yapmayan adama ayda 3500 dolar veriyorlardır. konuyu açan kişi derdini anlatmış akbaba gibi üstüne çullanmışsınız neden bulamıyorsun? ne mezunusun? boş adam mısın dolu adam mısın? diye.
konu sahibine diyeceğim şey türkiye şartları, zor. inşallah seveceğin bir işi bulabilirsin. ama önce sevmesen dahi para getiren bir işi bir müddet yapmak zorunda olabilirsin ve bu çok da kötü değil en azından eline biraz para geçer. sonra daha iyi olur inşallah.
-
Atladığınız nokta o kişiyi oldukça uygun bir fiyata kaçmasın diye kapatmış durumda şirket Türkiye ofisi için.Çok uluslu yazılım firmaları için özellikle de farklı ülkelerden oluşan ekipliler için o rakkamlar bazen hiç birşey.Sektör içersindeyseniz aynı kişilerin ingiltere,irlanda almanya amerika maaşlarının bundan çok daha yüksek olacağını bilirsiniz.Trendyol da it departmanında bile 45 bin olan maaşların sizce çok uluslu türkiye departmanı olan yazılım firması karşılığı niye yüksek olsun ?
Kimsenin de akbaba gibi çullandığını zannetmiyorum.Forumda arkadaş bir derdini anlatmış fırsat vermiş diğerlerine yazmaya..empati yapanlar,aynı durumu yaşayanlar, acılardan beslenenler , çok bilmişler vs vs pek çok alandan insan kendilerince mesaj yazmış.
-
Online ticaret ve ithalat/ihracat dediginiz amazon dropshipping falan mı ? Bir dükkan actınız toptan ürünleri alıp yurtdışına mı satıyorsunuz ?
Bu arkadaş önce dil oğrenecek sonra yazılım kursuna gidecek evde tek başına öğrenebilmesi çok zor değil mi ? Bir sürü dalı alanı var yazılımın hangisini öğrensin ? Nereden başlasın ?
İngilizce zaten geleceğine yatırım için mecburen öğenmeli.Dil dediğiniz şey en fazla 2 yıllık macera yanlış öğrenme teknikleriyle bile.Yazılım konusunda özellikle yönlendirmelerimi kendime saklayacağım çünkü kimseye yön verip başarısızlık durumunda sorumlu tutulmak istemiyorum. Bugun bilgiye en iyi kalitede ulaşmak bu kadar kolayken ve çoğu zaman tamamen ücretsizken bence çok da bir bahanesi yok.Tabi herkesin öğrenme tarzına daha uygun yöntemler değişiklik arz ediyor.
Sormadınız belki ama uzun uzun anlatayım.Bir ofisim ve dükkanım yok.Ama illa ofis ortamı göreceğim toplantı yapacağım diyenler için medikal turizm ve yurtdışına medikal ürünler satışı yaptığımız yakın bir arkadaşımın ofisini kullanıyorum.Motto olarak hafif ama pahada değerli ürünlerle çalışmayı tercih ediyorum.Ayrıca aramızda patron çalışan ilişkisi olmayacak 3 4 kişilik maksimum güvene esas partnerlik ortaklık ilişkisi olacak kişilerle ilerliyorum.Dropshipping yapan arkadaşlarım var ama ben hiç o yolu seçmedim.Sebebi sürdürülebilir devamlılık arz eden işlerden yana biraz şansımı zorlamam.Ben daha çok Amerika ve İngilterede (dil bilme avantajımı kullanıyorum burada) satan ürünleri toptan alıp satıyorum online. Sermayesiz de yapılıyor ama bunun farklı teknikleri var burda ayrıntıya girmek istemiyorum az kişi biliyor zaten. Onun dışında amerikada 2 markanın online satış yetkisine sahibim Amazon platformunda.Dolayısıyla performansım düşmedikçe uzun yıllar yenileyerek devam ettiririm o marka anlaşmalarını. Onun dışında Avrupa ve amerikada ınfluencer marketing yaparak bazı Türkiyeden getirttiğim ürünlerimin satış kampanyalarını yürütüyorum.
İngilterede 2 ayrı platformda en başarılı ilk 10 kişi arasına girdiğimiz lüks 2. el saat satışı yapan onlime mağazamız var.Ortağımın ayrıca fiziksel mağazası da var İngilterede.Benim orada gider ortaklığım değil envanterlerde kar ortaklığım var.Tabi çeşitli onun üzerindeki vergileri azaltacak bazı hareketleri avrupa yönlü satışlarda Hollanda şirketimle yapıyorum.
İhracat kısmı şöyle, vizyonsuz ama iyi işçilik ve doğru fiyatlar verebilen nazımızın geçtiği birkaç üreticiyle genelde çalışıyorum.O işte de çinli,ukraynalı,fransız,alman,,nijeryalı 5 arkadaş, amerika,katar ingilterede yaşayan 3 tane de türk birşeyler yapmaya çalışıyoruz.Burası biraz kalabalık malum o yüzden daha istenilen verimlilik yok.
2 tane dünyada daha eşi yapılmamış eğitsel oyun projesine sahip bir şirket ortağıyım,doğru yatırımcıyı yakaladığım anda ordan güzel para da kaldıracağız da ekibin kafası dağınık bir iki yıl kadar zamanı var o işin.Projenin başkası tarafından yapılma ihtimali yok çünkü eğitimci kökenli okul deneyilmi yazılımcı nerdeyse yok gibi.Yine şu anda örneği olmayan bir yazılımın şirketleşme ayağındayım o kişi de kuzenim.Türkiyede sayılı bulunabilecek yeteneklerden.Yaptığı şey otursun showcase otursun zaten göreni çok şaşırtçak.
Bir de emlak yatırımcısı olanlara elinde para olup mal gibi Türkiyede 30 40 yıl çarpanlı evler yerine Amerika'da miami florida gibi şehirlerde ve İngilterede bazı şehirlerde döviz gelirli aynı paraya 2 ev aldırmak üzere 8-12 yıl çarpanlı evlerde bir aracılık hizmet çözümü sunuyoruz.Kredili konut almak yine türkiyede biraz avantajlı ama peşin paraya almak bana göre tam bir ahmaklık ki biz o ülkelerde yerleşik olmayanlara kredili alım çözümü sunuyoruz ;)
Genelde yukarda saydığım işler pek zamanımı yemiyor(amazon ve saat işi hariç) doğru ve bilgisi genelde benden daha iyi olan kendilerinden öğreneceklerim olan kişilerle çalıştığım için.Çok büyük sermayelere de ihtiyaç yok krediyle herşeyi halledebiliyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tafesan -- 17 Şubat 2023; 2:31:16 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X