Şimdi Ara

iş bulmak için napabilirim? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
2
Favori
1.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

metni:
    Adam gidip hindistandan, araplardan göçmen yazılımcı çalıştırıyor sigorta yapmamak için freelance iş veriyorlar. 

Geçen hafta bir proje için full stack developer ihtiyacı doğdu, LinkedIn'e profilime yazdım, böyle bir proje için şöyle birini arıyorum diye. İlan toplam 8 saat durdu, 200'den fazla mesaj aldım. Hepsi Hindistan ve Pakistanlıydı. Birkaçından da fiyat teklifi aldım kenarda dursun diye.

Daha sonra iletişim sorunu yaşamamak için, saatine neredeyse iki katı fazla ödeyip, kendi bulduğum Avrupalı bir developer ile anlaştım. Sırf ileride başım ağrımasın diye...

Sektör dolu evet, fakat para kazanan yine parasını kazanıyor. Benim için önemli olan iletişim becerileriydi, öyle biriyle anlaştım. Yazılımda işler biraz farklı, onu da anlıyorum. Hep demişimdir, "kod yazan adam fabrika işçisinden farksızdır benim için" diye. Burada da konu aynı. Çok fazla çalışan var, aynı işi ucuza yapacak çok fazla adam var, ama kalitesiyle, ya da başka becerileriyle öne çıkan bir sürü çalışan var, ve böylelerini arayan firmalar da var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Real RocknRolla -- 29 Temmuz 2024; 15:27:55 >

• Sevgili Zurna,

Konuların artık vakit kaybı olmaya basladı.

Sevgiler.

• F1SECO kullanıcısına yanıt

konularımı okumaktan daha değerli yapacak bişeyin yok

• Sevgili Zurna,

Bu senin dusuncen.

Boyle dusunmeye devam edebilirsin.

Sevgiler,

• Real RocknRolla R kullanıcısına yanıt
    Para kazanan elbette kazanır.

Ancak sektör çok doydu ve bu gidişle patlayacak. Ne kadar hintli, pakistanlı, arap varsa hepsi yazılımcı oldu.

Yazılım yapmak kötü değil iyidir fakat sektör zaten ağzına kadar böyle adamlarla kaynıyor. İş bulamaması normal.

Gidip A101'de çalışın demekte saçma zaten hintliler yazılımı a101 seviyesine getirdi.

Yazılım yapılacaksa bile farklı alanlara yapılmalı.

John mcaffe'yi bu konuda örnek alırım. Adam Dünyanın en oktan anti virüsünü yaptı zamanında bu illeti nasıl kaldıracaz diye millet küfürler ederdi.

Adam milyoner olarak öldü gitti.

Önemli olan yazılım yapmak değildir önemli olan elinde olan aracı doğru yere sürmektir.

Bugün yazılımcının, çoğu mühendisin tarlada çalışan işçilerden farkı yok.

Çünkü biri gider diğerinin yeri dolar dışarıda bekleyen bir sürü adam var. Ek olarak mühendislik anlamında çoğu şey artık o kadar basite indirgenip sağlamlığı, stabilitesi, kalitesi o kadar yerlere çekildi ki...

Basit bir yazılım güncellemesi bile düzgün işletim sistemini bozar hale geldi.

Bunların hepsi nitelik yerine niceliği tercih etmekten oldu.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Tamam işte. Sorunu biliyorsun, çözümü sende. Bol şans!

edit: Ben konuyu sen açtın sandım, pardon.

Demek istediğim şu. Üretim hattında çalışan vasıfsız işçiden farkı olmayan çok fazla yazılım "mühendisi" var piyasada. Bunların rakibi bir sürü daha ucuz adam var. Asıl ihtiyaç, kafası çalışan eleman ihtiyacı. Onun için de çok çalışıp, bir şekilde kalabalıktan sıyrılmak gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Real RocknRolla -- 29 Temmuz 2024; 16:4:18 >
  • Rakınrol gibisin çadır kurmak istiyorum festival gibisin katılmak istiyorum @Real RocknRolla

• Penguen Gunter kullanıcısına yanıt

• Real RocknRolla R kullanıcısına yanıt

Zaten benim sorduğum bu. "Bir şekilde" ne demek açar mısınız? CVme ne eklemiş olursam diğerlerinden sıyrılmış olacağım?

• Zurnalog kullanıcısına yanıt
    Kanka koskoca yazılımcı adamsin
    La disarda konusmayi bilmeyen adam gidiyo restoranda komilik yapiyo 20 25k aliyo
    Allah'ını seversen kendini bi topla

• Zurnalog kullanıcısına yanıt

Benim burada yardım edebileceğim bir konu yok. Açıkçası kimsenin de elinden tutup seni bir yerlere götürebileceğini zannetmiyorum.

Bu kalabalığın içinde yer alan sensin. İş ilanlarına sen bakıyorsun. Kendi becerilerini, eksik kaldığın alanları da en iyi sen biliyorsun  

• Hangi üniversiteden, kaç senede mezun oldun? Not ortalaman kaç? Ne gibi projeler yaptın?

• Penguen Gunter kullanıcısına yanıt
    Yav abi kendinizi ezmeyin
    Ben kac tane is gorusmesine gittim bazisini terk ettim omg sartlari görünce
    Herkese atara atar gidere gider olun 1 tane hayatimiz var kimseye eyvallah etmeyin omg

• hamza5806 kullanıcısına yanıt

Aynen öyle hocam doğru olanı yapıyorsunuz biz onları değil onlar bizi kaybeder ana felsefemiz işte bu kadar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • idris usta 545. bölümü izlemelisin cevaplar orda   

IdrisUstaUSAyoutube
    AMERIKADA CAM SILME ISINDE PARA VAR IDRIS USTA USA 545. Bolum
    https://www.youtube.com/watch?v=8Nx9TeDGxr4
  • yumuksuzsucurta58 Y kullanıcısına yanıt

Büyüyünce iyi yere gelecen sabret

Hocam akademisyenliği denedin mi hiç

o adam benden daha degerli cunku para kazanıyor ben kazanmıyorum

konusmayi bilmene iyi bi insan olmana falan gerek yok bunların hiçbir onemi YOK

para kazanıyor musun kazanmıyor musun ? kazanıyorsan ne kadar kazanıyorsun tek olay bu .

istersen harvırd mezunu ol işin yoksa bir HİÇSİN.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.