Şimdi Ara

İş Fikirleri: Tecrübeli Fikirlere İhtiyaç Var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 15bin nüfüslu Çanakkale'de küçük bir ilçedeyim.
    Denize 200-300mt mesafede 1+1 Prefabrik Bunun gibi
     İş Fikirleri: Tecrübeli Fikirlere İhtiyaç Var
    7-8 adet ev alıp Bu evleri Merkezi sistemle ısıtarak apart otel gibi işletmek istiyorum.

Yaz mevsiminde tatilciler için, kış sezonunda öğrencilere ev olarak kiralamayı düşünüyorum.

Ev fiyatları 8-12bin tl arasında değişiyor. (Kış için bu evler ısınırmı ısı yalıtım yeterli olabilir mi emin değilim)
    400mtkare bir arsamız var ancak yetersiz olacağı için 10 yıl sözleşmeli Arsa kiralamak istiyorum. Tahmini yıllık 1 dönüm araziyi 2000-3000 tl arasında kiralayabileceğimi düşünüyorum.

Sizce bu iş tutarmı, karşılaşabileceğim sorunlar neler olabilir.
    Bu konuda tecrübeli arkadaşlardan beyin jimnastiği istiyorum.

• Tutar Ama evler üniversiteye çok uzak mı ?
  • Denizin yakininda otel veya bu tarz kucuk odali konaklamali yerler var mi? Varsa eger musteri doluluk oranlari nasil? Bu ikisi sizin is yapip yapamayacaginizi ortaya cikartir. Isitma olarak yalitimli oluyorlar diye biliyorum ama tam bir fikir sahibi degilim. Arsanin etrafi cevrili olur, evlerin yerlesimleri duzgun yapilirsa diger kalanlari rahatdiz etmez ve temiz bir alan olusturursaniz is yapabilme potansiyeli ilk 2 maddeye gore var/yok diyebilirim sahsi gorusum olarak. Sonucta kimse ticarete %100 kazandiracak diye baslamiyor. Ayrica evin fiyati 10 bin diyelim toplu alindigi icin buna ek olarak duzgun zemin olusturmak icin beton parasi, etrafini her evi ayri cevirmek icin cit parasi, cevre duzenlemesi, gerekli izinler filan derken maksimum 120-150 bin gibi bir sey ortaya cikar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyinn31 -- 5 Mayıs 2014; 11:00:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evler üni ye yakın olursa tatilciler için uzak olacak. Her ikiside denize yakın bölge(Üni denize sıfır ancak köye yakın plaja baya uzak).
    Ben plaja yaparak yazın gelecek 2-3günlük paralı müşterileri kaçırmak istemiyorum. Öğrencilerin oteller dışında kalacak pek fazla seçenekleri yok. Uzakta olsa kalacaklardır diye düşünüyorum.
    Bu tarzda otele (Apart) çok fazla ihtiyaç var.

Müşteri konusunda sıkıntı olması, belki ilk sezon zor geçer ancak sonraki sezonlarda 3 ay önceden odaların dolacağını düşünüyorum.

Benim bilmediğim araştıramadığım konuların başında prefabrik evlerin dayanıklılığı ve kış şartlarında merkezi ısıtmanın ne kadar başarılı olacağı.
    Kalorifer sistemi ve merkezi sıcak su kullanımına geçmek öğrencileri rahat ettirmek ailelerine güven vermek istiyorum.
    Rahatlıkla 3 kişinin kalabileceği evler olacak. Salon Mutfak birleşik içerisinde 2 kanepe olacak. Yatak odasında 1 adet 2 kişilik yatak olacak. Tüp tencere tava herşeyi mutfalkarında mevcut olacak. Tüpü biten ücretiyle alacak.
    Eğer yapılabilirse elektiriği de ayırmayı düşünüyorum.

Ayrıca yeni kanunlardan haberim yok. Apart oteller için kanunlar ne der bu iş apart otel sınıfına mı girer. Belediye ne gibi sıkıntılar çıkarır.
    Başka kanuni sıkıntıları olabilirmi bir fikrim yok.

• Ilk basta 120-150 bin civarinda tutar demistim de tekrar dusundum bu olay daha fazla tutar. Merkezi isitma icin ayri bir para (kazan, su deposu, petekler, borular vb. ), yazin gelecekler icin klima sart, her evin mobilya malzemeleri, gaz-yangin alarm ve kamera sistemleri filan filan derken maliyet artar.

• Benden de tüm iş ihtiyacı olan arkadaşlarım abir tavsiye !
    İnternetten para kazanmak büyük kolaylık ve zamandan,emekten tasarruf..
    Sistemin adresini aşağıya bırakıyorum ilginizi çeker umarım :)

https://www.sitwin.com.tr/

Bana aklınıza takılanları sorabilirsiniz... İş Fikirleri: Tecrübeli Fikirlere İhtiyaç Var

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: demetozkaya

Benden de tüm iş ihtiyacı olan arkadaşlarım abir tavsiye !
    İnternetten para kazanmak büyük kolaylık ve zamandan,emekten tasarruf..
    Sistemin adresini aşağıya bırakıyorum ilginizi çeker umarım :)

https://www.sitwin.com.tr/

Bana aklınıza takılanları sorabilirsiniz... İş Fikirleri: Tecrübeli Fikirlere İhtiyaç Var

Yalancıyı?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Hocam alan kaç m2? Evleri estetik yapmanı öneriririm daha çok insan gelir. Maliyeti düşük olsa bungalov şeklinde yapılabilirdi.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.