İş Görüşmen Kabul Edildi: Sonraki Adımlar
İş görüşmenizin kabul edilmesi, potansiyel bir işe alım sürecine doğru attığın önemli bir adımdır. Bu heyecan verici zamanda, işe alım süreci hakkında bilmen gerekenleri burada bulabilirsin.
Değerlendirme Süreci
Görüşme sonrası, şirket seni daha fazla değerlendirmek için zaman ayıracaktır. Değerlendirme süreci, görüşme notlarının incelenmesini, referans kontrollerini ve belki de ek görüşmeleri içerebilir. Süre, şirketin büyüklüğüne, mevcut iş yüküne ve aday havuzunun büyüklüğüne bağlı olarak değişebilir.
Mülakat Sonuçları
Değerlendirme sürecinden sonra, şirket seni işe alıp almama konusundaki kararını sana bildirecektir. Bu genellikle e-posta, telefon veya mektup yoluyla yapılır.
İşe Alım Süreci
İşe alınırsan, şirket seni işe alım süreci hakkında bilgilendirecektir. Bu, teklif mektubu, geçmiş kontrolü, uyuşturucu testi ve eğitim programı gibi adımları içerebilir.
Skype Mülakat Soruları
Görüşmen çevrimiçi olarak Skype veya benzer bir platform aracılığıyla yapıldıysa, bu platformlara özgü yaygın mülakat sorularına hazırlanmak faydalı olabilir. Bunlar, teknik becerilerinden iletişim yeteneklerine kadar çeşitli konuları kapsayabilir.
Skype Görüşmesi
Çevrimiçi bir görüşme sırasında profesyonel görünmek ve iyi bir izlenim bırakmak önemlidir. Uygun şekilde giyin, iyi aydınlatılmış bir alanda konumlan ve sessiz bir ortam sağla.
Eğitim Süreci
İşe alındıktan sonra, çoğu şirket yeni çalışanlarına belirli bir eğitim sağlar. Bu eğitim, ürün/hizmet bilgisi, şirket politikaları ve prosedürleri ve teknik beceriler gibi konuları kapsayabilir.
İş görüşmesinin kabul edilmesi, bir iş bulma yolunda önemli bir dönüm noktasıdır. Yukarıdaki bilgilerin, işe alım süreci boyunca kendine güvenmene ve başarılı olmana yardımcı olacağını umuyoruz.