PoyrazNet'in Lisansı BTK tarafından İptal Edildi
-
-
Konuyu firmaya sorduğumda geçiştirmeye çalıştılar
-
Abooo neler oluyor.. -
Merhaba.
Btk tarafından iletilen lisans iptali ile ilgili tebliğ firmamıza eksik iletilmiştir. Kurul kararında belirtilen sorun iletildigi gibi fahiş bir hata durumunda değildir. Kaldı ki aynı kurul kararında iletilen eksiklik yada hatanın çok daha fazlaları büyük operatörler tarafından yapılmıştır. İlgili firmalara idari para cezası uygulanırken firmamıza yetkilendirme iptali uygulaması devreye alınmıştır. Süreç içerisinde yetkililer ile görüşme halindeyiz. Bu aşamada hiç bir abonemiz mağdur edilmeyecektir.
Bilginize sunar iyi günler dileriz. -
Kurul kararında lisansı iptal edilen başka servis sağlayıcıları da var.
Arat Telekomünikasyon
Asil Fibernet Telekomünikasyon
Merkez Wifi Bilişim Telekomünikasyon
Mywifi Telekomünikasyon
-
comnet yok mu?
Ekleme: baktım pdf 'ye yok muş.
kapatılanlar oturum bilgilerini tutan altyapıyı kurmadıkları ve hatalı veri gönderdikleri için kapatılmış. tüketici sorunlarıyla pek ilgilenmedikleri ortada. herkese lisans dağıtanda bunlar, denetlemeyende.
5397 ve 5651 hükmüne aykırı olarak Poyrazwifi Telekomünikasyon İletişim San. Tic. Ltd. Şti. tarafından Ramtek Telekomünikasyon Hiz. San. ve Tic. Ltd. Şti’ne ait olan abone bilgisinin kapatılıp yeni bir kayıt oluşturulması gerekirken aktif abone kaydı üzerinde güncelleme yapılarak abone bilgilerinin Ennova Telekom Limited Şirketi adına değiştirilmesi suretiyle 5397 ve 5651 sayılı Kanunlar çerçevesinde Kuruma hatalı veri gönderilmesi nedeniyle,
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PowerPC -- 30 Temmuz 2024; 0:43:17 > -
Darısı comnetin başına :)
-
quote:
Orijinalden alıntı: RiseTVDarısı comnetin başına :)
çekirge bir sıçrar iki sıçrar... (PPPoE sql data olayı)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PowerPC -- 30 Temmuz 2024; 0:53:30 > -
Poyraznet'in lisans iptalinin sebepleri ve ihlalleri, "Elektronik Haberleşme Sektörüne İlişkin Yetkilendirme Yönetmeliği" ve "Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu İdari Yaptırımlar Yönetmeliği"ne dayanmaktadır. İşte ayrıntılar:
Sebepler:
- Mevzuat İhlali:
- Elektronik haberleşme sistemleri üzerinden milli güvenlikle ilgili taleplerin karşılanmasına yönelik teknik altyapının kurulmaması ve güncellenmemesi.
- İlgili kanunlar çerçevesinde gerekli bilgi ve verilerin eksiksiz ve zamanında sunulmaması.
- Ağır Kusur:
- Kurum tarafından belirlenen usul, esas ve standartlara uyulmaması.
- Mevzuat ihlali, ağır kusur olarak değerlendirilmiştir.
İhlaller:
- Elektronik Haberleşme Sektörüne İlişkin Yetkilendirme Yönetmeliği’nin 19’uncu Maddesi:
- İşletmeciler, elektronik haberleşme sistemlerini hizmete sunmadan önce gerekli teknik altyapıyı kurmak ve güncellemekle yükümlüdür. Bu yükümlülüğün yerine getirilmemesi.
- Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu İdari Yaptırımlar Yönetmeliği’nin 5’inci Maddesi:
- İlgili mevzuatı ihlal eden işletmecilere, bir önceki takvim yılındaki net satışlarının %3’üne kadar idari para cezası uygulanması.
- Ağır kusur tespit edilmesi halinde yetkilendirmenin iptal edilmesi.
Ayrıntılar:
- Yetkilendirme İhlali:
- İlgili kanunlar ve düzenlemelere uyulmaması ve teknik altyapının kurulmaması.
- Elektronik haberleşme hizmeti sunan işletmecilerin teknik altyapıyı güncelleyerek çalışır halde tutmaması.
- İdari Para Cezası:
- 2019 yılı net satış tutarı olan 262.139.746,38 TL’nin %0,1’i oranında idari para cezası uygulanması.
Bu ihlaller ve kusurlar sonucunda, Poyraznet’in tüm yetkilendirmeleri iptal edilmiştir.
İlgili karar metninden Poyraznet'in lisans iptaline yol açan ihlalleri ve kusurları madde madde listeleyelim:
- Teknik Altyapı Eksiklikleri:
- Elektronik haberleşme sistemleri üzerinden milli güvenlikle ilgili taleplerin karşılanmasına yönelik teknik altyapının kurulup güncellenmemesi.
- Kuruma iletilen oturum verilerinde eksiklikler (IP adresleri ve port numaraları ile ilgili oturum verilerinin eksik olması).
- Bilgi ve Belge Sunumu:
- Kurum tarafından talep edilen bilgi ve belgelerin eksiksiz ve zamanında sunulmaması.
- Kurumca belirlenen usul, esas ve standartlara uygun şekilde bilgi ve belgelerin teslim edilmemesi.
- Trafik Bilgilerinin Muhafazası:
- Erişim sağlayıcı olarak taraflara ilişkin IP adresi, port aralığı, hizmetin başlama ve bitiş zamanı, aktarılan veri miktarı gibi trafik bilgilerini iki yıl süreyle muhafaza etme yükümlülüğüne uyulmaması.
- Kullanıcı bilgilerini mevzuatta belirtilen zamanaşımı süresi boyunca muhafaza etme yükümlülüğüne uyulmaması.
- Yanıltıcı Bilgi ve Belge Sunumu:
- Kuruma yanıltıcı bilgi verilmesi. Özellikle teknik altyapı ile ilgili sorunların çözülmüş gibi gösterilmesi.
Detaylı İhlaller:
- Teknik Altyapı Eksiklikleri:
- IP adresi: 31.206.49.94, Port: 45126, Zaman Dilimi: 24.05.2020 20:34 - 24.05.2020 20:40
- IP adresi: 31.145.13.128, Zaman Dilimi: 21.06.2020 14:19 - 21.06.2020 14:21
- IP adresi: 31.145.13.130, Zaman Dilimi: 06.07.2020 04:54 - 06.07.2020 04:56
- IP adresi: 45.67.152.218, Portlar: 17560 ve 17561, Zaman Dilimi: 10.02.2021 16:48 - 22:14
- Bilgi ve Belge Sunumu:
- Kurum tarafından 16.02.2022 tarihli ve 118847 sayılı yazı ve 16.02.2022 tarihli ve 119154 sayılı yazı ile talep edilen bilgilerin süresi içinde iletilmemesi.
- Trafik Bilgilerinin Muhafazası:
- Kullanıcı bilgilerini mevzuatta tanımlanan zamanaşımı süresince muhafaza etmeme.
- Trafik bilgilerinin iki yıl süreyle muhafaza edilmemesi.
- Yanıltıcı Bilgi ve Belge Sunumu:
- 01.12.2021 tarihinde teknik altyapı probleminin çözüldüğünü belirtmek suretiyle yanıltıcı bilgi verilmesi.
Bu ihlaller ve kusurlar neticesinde, Poyraznet'in tüm yetkilendirmeleri iptal edilmiştir.
ÖnemliNot. BTK nın yayınladığı PDF dosyası yapay zeka tarafından analiz ettirilmiş ve ilgili bilgiler yapay zeka tarafından sağlanmıştır. Bilgilerde hata yada yanlışlar olabilir. bilgileri BTK nın yayınladığı yukarıda paylaşılan PDF dosyasından teyit edebilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snipeTR -- 30 Temmuz 2024; 1:8:15 >
-
Okunmuyor ki
-
GG WP
-
[29.07.2024 20:38] : Merhaba
[29.07.2024 20:51] Poyraz Wifi: Merhaba efendim sizlere nasıl yardımcı olabilirim?
[29.07.2024 20:52] : BTK tarafından lisansınızın iptal edildiğine dair bir yazı var doğru mu?
[29.07.2024 20:52] : https://www.btk.gov.tr/uploads/undefined/230-2024-web.pdf
[29.07.2024 21:08] Poyraz Wifi: poyrazwifi abonesimiydiniz efendim
[29.07.2024 21:08] : hayır bir arkadaşım abone onun için sordum
[29.07.2024 21:09] Poyraz Wifi: abone bilgisi nedir ?
[29.07.2024 21:09] Poyraz Wifi: iletmiş olduğunu bilgi igili birime yönlendirilecektir
[29.07.2024 21:10] Poyraz Wifi: abone ile alakalı bir işlemmidir ?
[29.07.2024 21:10] : hayır abone ile alakalı bir durum yok lisans iptali ile ilgili bir konu var bunun hakkında bilgi almak istedim sadece
[29.07.2024 21:12] Poyraz Wifi: iletisim@poyraznet.com mail olarakda bilgi talep edebilirsiniz efendim
[29.07.2024 21:12] Poyraz Wifi: ilgili birime iletmiş olduğunuz belgeyi iletim sağlıyorum gerekli kontrol sonrası tarafınıza bilgilendirme sağlanacaktır
[29.07.2024 21:13] : teşekkür ederim
[29.07.2024 21:14] Poyraz Wifi: en kısa sürede dönüş sağlanacaktır efendim iyi akşamlar dileriz
[29.07.2024 22:44] Poyraz Wifi: Merhaba.
Btk tarafından iletilen lisans iptali ile ilgili tebliğ firmamıza eksik iletilmiştir. Kurul kararında belirtilen sorun iletildigi gibi fahiş bir hata durumunda değildir. Kaldı ki aynı kurul kararında iletilen eksiklik yada hatanın çok daha fazlaları büyük operatörler tarafından yapılmıştır. İlgili firmalara idari para cezası uygulanırken firmamıza yetkilendirme iptali uygulaması devreye alınmıştır. Süreç içerisinde yetkililer ile görüşme halindeyiz. Bu aşamada hiç bir abonemiz mağdur edilmeyecektir.
Bilginize sunar iyi günler dileriz.
-
1 Hafta içinde portlar kapatılabilir önce internet kesilir sonra portlar kapatılır.
Firmanın lisansı olmadığı için churn (geçiş) taleplerini reddedebilir veya zaman aşımına düşürebilir. Farklı sağlayıcıya geçecekler port kaybetmeden farklı sağlayıcıya geçiş yapsın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RiseTV -- 30 Temmuz 2024; 12:31:22 > -
Aklı yok fikri var derler
Kaynağın nedir bunları yazarken merak ettim doğrusu?
Firma açıklama yapmış bu konuda kimse mağdur olmayacak normal süreç devam ediyor demiş ama bazı felaket tellalı ve bazı yerlerin akbabaları müşterilerin üstünde dönmeye çalışıyor.
Bu süreçte bu firmaya bir şey olmaz. Boş yere insanları yanlış yönlendirmeyin.
He birde unutmadan bu yazdığın ilerde aleyhinde delil olarak halkı yanlış yönlendirip infial yaratmak ve firmayı küçük düşürücü göstermek gibi suçlardan kullanılacağına emin olabilirsin. Bu sayede akbabalarında kim olduğunu sosyal medyadan kolaylıkla öğreneceğiz.
-
Aynen kral aynı şeyleri pelicell ile netgalakside diyordu firmayı iliklerine kadar yalamaya devam et :) İstediğini istediğin yerde delil olarak kullan kaynaklarım belli
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RiseTV -- 30 Temmuz 2024; 12:27:45 > -
Şükrü ne zaman gelecek diyordum, gelmiş
Şekil a'da görüldüğü üzere yine birine aklı olmadığı halde fikrinin olduğunu söylemiş. Ya Şükrü senin aklının ve fikirlerinin ne kadar kaliteli olduğunu görüyoruz zaten, sen niye kendini kanıtlamaya çalışıyorsun :)
Ulan tam komedisiniz, sizin aklınız ve fikriniz lisans iptali ile sonuçlandı, halen millete pok atma derdindesin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NT2L -- 30 Temmuz 2024; 12:35:9 > -
Şu anda PoyrazNet üzerinden internete bağlıyım.
Sorun her ne ise halledlebilecek türden gözüküyor.
-
1 Haziran itibariyle Poyrazwifi kullanmaya başladım. 25.07.2024 tarihinde internet kesildi kayıt açtım. Gelen msj Degerli abonemiz, ariza kaydiniza istinaden yapilan incelemede 2024072500155026560 numarali genel kesinti calismasi nedeniyle tahmini 2024-07-25-09:37 - 2024-07-27-01:41 tarihleri arasinda hizmet verilemeyecegi tespit edilmistir. Bilginize sunar, iyi gunler dileriz. B021
Kesinti tarihi bittikten sonrada internet gelmedi tekrar kayıt açtım firma kablo hattımı ve modemi kontrol etmemi söyledi tesisatçı geldi baktı hatta bir sorun olmadığı söyledi bende müşteri hizmetlerini aramadım durumu anlattım Telekom’a arıza kaydı açtıklarını Telekom’da kendi kutularında herhangi sorun olmadığını söyledi bir türlü sorunu çözemiyorlar suçu benim üstüme atıp duruyorlar sizin sorumluluk alanınızda sorun var diyorlar.
Bugün sabah 9 civarı müşteri hizmetleri ile baya tartıştık kapattım 10 gibi tekrar aradım IP yenilemesi yaptık şuan internetiniz var dedi bende online işlemlerden kontrol ettim çevrimiçi olmuş evde olmadığım için kontrol edemedim kaç gündür bahane uydurarak vermedikleri interneti verdiler şaşırdım 2 saat sonra tekrar girip baktım gene çevrimdışı tekrar müşteri hizmetlerini aradım kayıt açtılar bakalım kaç gün sürecek böyle durumlar karşılaşan oldumu nasıl bir yol izlemem gerekiyor
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Aynen kral aynı şeyleri pelicell ile netgalakside diyordu firmayı iliklerine kadar yalamaya devam et :) İstediğini istediğin yerde delil olarak kullan kaynaklarım belli |
Benzer içerikler
- dsl ışığı yanıyor internet ışığı yanmıyor
- millenicom modem iade
- comnet fiyat
- comnet engelli indirimi
- türknet mi türk telekom mu
- 24 ay taahhütlü internet cayma bedeli
- vodafone ev interneti tarifeleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X