Akülere bakım yapılmadığı kesin, o konu bir T.Telekom klasiği artık. Ancak söz konusu aküler yenilenmiş olsa bile 3-4 saatten fazla yedekleme yapamaz, yani uzun süreli (4 saati aşan) kesintilerde saha dolabı maalesef yine devre dışı kalacaktır. |
PoyrazNet'in Lisansı BTK tarafından İptal Edildi (4. sayfa)
-
-
Evet var ama muhtemelen sonucu gene BTK aleyhine çıkacak olan abonelere olacak (Firmayı öven bazı arkadaşlar sonuna kadar hak ediyor o da ayrı konu)
-
Mantığınızı anlamakta zorlandım.
BTK aleyhine çıkacak karar (yani Yürütmeyi Durdurma'nın iptali...) nasıl BTK'nın aleyhine oluyor? Olsa olsa Poyraznet'in aleyhine olur, o da Poyraz'ın abonelerinin de aleyhine olmaz mı?
Ben şahsen Poyraznet'ten memnunum (FTTH kullanıcısı olarak). Benim aboneliğim Poyraz tarafından değil ama BTK'nın girişimi nedeniyle sonlandırılırsa olan bana olmayacak mı? Yeni ISS arayacağım, geçiş olmayacağı için o yeni ISS'e de kurulum ve aktivasyon ücreti ödeyeceğim, vs. vs.
Bu arada BTK'nın Sitesine şöyle bir baktım ama verilmiş bu tip kararların yer aldığı bir bölüm göremedim. Gören, bilen varsa, Poyraznet aleyhine olan kararı (hatta benim tahminime göre birden fazla olan kararları) buraya yükleyebilir mi? Zira burada "Poyraznet'in yetkilendirmesi iptal oldu" şeklinde (ve bazılarının da her nedense zevk alarak yazdıkları) bu karar(lar) ile başlıktaki Poyraznet yetkilisinin yaptığı açıklamalar arasında farklılıklar ve çelişkiler var. Önce neyin ne olduğunu bilelim ki ona göre yorum yapabilelim.
-
Türkiyedeki hukuk sistemi çok saçma çalışıyor BTK tarafına 30 günlük yanıt süresi verilmiş BTK yanıtından sonra ne olacağı belli değil onu demeye çalıştım.
Evet maalesef olan abonelere olacak çünkü sistem çok saçma firmanın lisansı iptal ediliyor sonra aboneler ortada kalıyor. Churn taleplerini onaylayan yok, portlar iptal oluyor vs. gibi çok gereksiz olaylar.
Neyin ne olduğunu kimse çözemedi
-
Öyleki elektrik gider gitmez kesiliyor. Dolaplar daha 3 yıl oldu. En uzak abone benim. Bazen yanından geçiyorum, dolabı klima sallıyor. Çok ses geliyor. Abone sayısı fazla galiba soğutmaya yetişemiyor. Belkide soğutamadığından elektirik gidince komple kapanıyor.
-
O Akünün sesidir muhtemelen yenilenmesi gerekir.
-
Akü ses yapmaz ki. Fan sesi.
-
Tabi ki fan sesi. Sesli çalışan aküye (batarya ya da batarya grubuna) bu yaşıma kadar rastlamış değilm; patlayıp içini akıtanlar dahil... Aktif tip saha dolabından (Tip-5, Tip-17 gibi caddelerde dikili olanlardan) eğer hiç ses gelmiyorsa ya dolap içindeki soğutma fan(lar)ı bozulmuştur, ya (kışın olduğu gibi) dolap içi sıcaklık yeterince düşüktür ya da dolabın enerjisi (şehir şebekesinden beslemesi) bir nedenle kesiktir.
-
Genelde küçük dolaplarda denk geldim o sese Büyük dolaplarda o sese pek rastlamadım bizim bi aşağı caddedeki dolaptan patlayacak gibi ses geliyor
-
aklın yok fikrin var he maşallah. oradan buradan sallama bilgileri yazıp duruyorsun. aküden sen geliyor he
sonrada yok "aşağıdaki mahallenin çocukları söyledi". yok "kaynım benim kaynağım" gibi ipe sapa gelmez laflar türeteceksin diye endişe etmeye başladım.
bilgin yoksa sus rezil etme kendini boş yere buralarda. hoş senin için sorun olmaz ama neyse sen bilirsin.
-
Nasıl bir akü bu akü; jel mi kuru mu
Fazla şarj veya deşarj mı ettiniz? Cızırtı mı, kaynama sesi mi? Fokur fokur kaynama sesi ise, maazallah küt diye yahni.
Fanlı soğutmalı aküde mi çıkmış; neler duyuyoruz, şaşkınlıkla izliyorum. Yeni jenerasyon akü demek bunlar. Yakında yapay zekalı konuşan, beni şarj edenlerde çıkar mı acaba? Teknoloji gelişiyor; vesselam.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aramızda yan çar kullanan ezikler görüyorum. Böyle çocuğum olsa evlatlıktan red ederim net söylüyorum. Ailesine sabırlar dilerim.
Poyraz net faturayı 13 ünden 13 üne kesiyor
13 günü peşin alıyor. Ay başında çıkan fatura düşürülmüştür .
geçecekler çıkan Faturasını ödemeden geçiş işlemi başlatsınlar .
PoyrazNet'in lisansının da iptal edildiği BTK kararının tamamını buldum. Bunu mesajın ekine koyuyorum. Çok uzun bir PDF. Zaten içinde PoyrazNet dışında başka operatörleri de ilgilendiren lisans iptali ve muhtelif nedenlerle kesilmiş olan cezalar var (cezaların parasal değrer olarak büyükleri de TurkNet ve SOL'a ait...). İlgi duyanlar açıp okuyabilirler.
Kararın başlığı (tarihi vs.) ve Poyraznet'i ilgilendiren bölümü de aşağıda bilgilerinize sunulmakta:
BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI
Karar Tarihi : 20.05.2024
Karar Sayısı : 2024/İK-SDD/230
Gündem Konusu : İnceleme-Teknik Altyapı Denetimi
17. 28.05.2009 tarihli ve 27241 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Elektronik Haberleşme Sektörüne İlişkin Yetkilendirme Yönetmeliği’nin “İşletmecilerin hak ve yükümlülükleri” başlıklı 19’uncu maddesinin birinci fıkrasının (u) bendinde yer alan “u) (Değişik:RG-30/12/2014-29221) 5397 ve 5651 sayılı Kanunlar ve ilgili diğer kanunlarda getirilen yükümlülükler: İşletmeciler, elektronik haberleşme sistemleri üzerinden millî güvenlikle, 5397 sayılı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ve 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun ve ilgili diğer kanunlarda getirilen düzenlemelerle ilgili taleplerin karşılanmasına yönelik teknik altyapıyı, elektronik haberleşme sistemini hizmete sunmadan önce kurumca belirlenecek usul, esas ve standartlarda, tüm harcamaları kendine ait olmak üzere kurmak ve güncellemekle yükümlüdür. Halen elektronik haberleşme hizmeti sunan işletmeciler de; söz konusu teknik altyapıyı, Kurum tarafından belirlenecek usul, esas ve standartlarda, tüm harcamaları kendilerine ait olmak üzere kurmak ve güncellemekle yükümlüdürler. Söz konusu sistemleri kurmayan ve güncellemeyen işletmeciler; abonelere ve diğer işletmecilere hizmet sunamaz; diğer işletmeciler de söz konusu sistemleri kurmayan ve güncellemeyen işletmecilere hizmet sunamaz. İşletmeciler, 5397 ve 5651 sayılı Kanunlar ve ilgili diğer kanunlarda getirilen düzenlemelerle ilgili olarak, tüm harcamaları kendilerine ait olmak üzere; ilgili mevzuat gereği verilmesi gereken bilgi, belge ve veriyi Kurum tarafından belirlenecek usul, esas ve standartlarda eksiksiz ve zamanında kanunen yetkili mercie teslim etmekle, her türlü sistemin işletilmesi bakımından, altyapı kullanımının sağlanması ile söz konusu sistemlerin çalışır vaziyette tutulması için gerekli donanım, yazılım, bakım, onarım, teknik destek gibi gerekli tedbiri almakla ve bunları etkileyen donanım, yazılım, altyapı ve şebekeye ilişkin değişiklikleri Kurum onayını alarak yapmakla yükümlüdürler.” hükmüne aykırı olarak Poyrazwifi Telekomünikasyon İletişim San. Tic. Ltd. Şti. tarafından Ramtek Telekomünikasyon Hiz. San. ve Tic. Ltd. Şti’ne ait olan abone bilgisinin kapatılıp yeni bir kayıt oluşturulması gerekirken aktif abone kaydı üzerinde güncelleme yapılarak abone bilgilerinin Ennova Telekom Limited Şirketi adına değiştirilmesi suretiyle 5397 ve 5651 sayılı Kanunlar çerçevesinde Kuruma hatalı veri gönderilmesi nedeniyle,
a) Poyrazwifi Telekomünikasyon İletişim San. Tic. Ltd. Şti. hakkında, 15.02.2014 tarihli ve 28914 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu İdari Yaptırımlar Yönetmeliği’nin “Yetkilendirmeye ilişkin ihlaller” başlıklı 5’inci maddesinin ikinci fıkrasında yer alan “İşletmecinin birinci fıkrada sayılan fiiller dışında yetkilendirmeye ilişkin ilgili mevzuatı ihlal etmesi halinde işletmecinin bir önceki takvim yılındaki net satışlarının yüzde üçüne (%3) kadar idari para cezası uygulanır.” hükmü aynı Yönetmeliğin “Yaptırım ölçütleri” başlıklı 44’üncü maddesinde yer alan ölçütler çerçevesinde 2022 yılı net satış tutarı olan 17.762.050,15.-TL’nin yüzde üç (%3)’ü oranında idari para cezası uygulanması,
b) 15.02.2014 tarihli ve 28914 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu İdari Yaptırımlar Yönetmeliği’nin “Yetkilendirmeye ilişkin ihlaller” başlıklı 5’inci maddesinin üçüncü fıkrasında yer alan “(Ek:RG-25/5/2019-30784) Bu madde kapsamındaki ihlallerin ilgili mevzuat çerçevesinde ağır kusur oluşturduğunun Kurul tarafından tespiti halinde, işletmecinin yetkilendirmesi fesh/iptal edilir. Bu madde gereği yapılacak fesihlerde, 5809 sayılı Kanunun 60 ıncı maddesinin birinci fıkrası uyarınca Bakanlık görüşü alınması gereken durumlarda Bakanlık görüşü alınır.” hükmü çerçevesinde mevzuat ihlaline konu fiilin ağır kusur oluşturduğu tespit edilerek Poyrazwifi Telekomünikasyon İletişim San. Tic. Ltd. Şti.’nin tüm yetkilendirmelerinin fesih/iptal edilmesi,
Şimdi konu daha açıklığa kavuşmuş oluyor.
Anlaşılan o ki Poyraznet'in lisans iptaline esas neden yukarıda kırmızı ile belirtilen olaydır.
Karar 20.05.2024 tarihinde alınmış olmakla beraber muhataplara tebliği muhtemelen ancak 7-10 gün içinde gerçekleşmiştir. Tebligatı alan Poyraznet de acilen Yürütmeyi Durdurma Kararı talebiyle mahkemeye başvurmuştur (kırmızı ile belirtilen olay konusunda...). Mahkeme de 26.06.2024 tarihinde Poyraznet'in talebini kabul etmiş ve BTK'dan savunma vs. isteyip bir ay süre vermiştir. Ancak tam olarak bilemeyeceğim bir nedenle bunun BTK'ya tebliği 30.07.2024'de geçekleşebilmiştir. (Not: Poyraznet yetkilisi Yürütmeyi Durdurma Davasının 30.07'de açıldığını belirtiyor ama burada maddi bir hata yapıldığını zannediyorum...)
Dolayısıyla T.Telekom'un Poyraznet'e verdiği sağladığı altyapı hizmetini kesmesi hukuken söz konusu olamaz ve mahkeme kararını beklemek durumundadır. Esasen ticari bağlamda da bu hizmetin akşamdan sabaha kesilmesi hem Telekom'un, hem de Poyraznet'in (ve dolayısıyla abonelerinin) mağduriyeti demektir. Böyle bir mağduriyete neden olmak Poyraznet'in başka yollardan da hakkını araması, tazminat talebi oluşturmasına vesile olacaktır...
Olay bu kadar net ve basittir. Bazı Forumdaşların "geçmiş tarihli şeyleri gösterip bizi uyutmaya kalkıyorsunuz" mealindeki yorumları sadece kendi safsatalarıdır. Bizim hukuk sistemimizde bu tür gecikmeler, tarih kaymaları vb. durumlar olağandır; hukuk alanında çalışanların bilip de yadırgamayacakları durumlardır.
Şimdi BTK Ağustos 2024 sonuna kadar mahkemeye delil ve savunmalarını sunacaktır. Bunlar mahkeme tarafından kabul edilir, kısmen kabul edilir veya edilmez. Kabul edilirse BTK kararının geçerliliği oluşur. Kısmen kabul edilirse BTK'ya eksiklerin tamamlanması için ek süre verilir. Kabul edilmezse, yani davayı kaybederse BTK temyiz yoluna başvuracaktır (hukuken hakkı vardır...) ama kabul edilirse de bu sefer Poyraznet temyize gidecektir (kanunen hakkı vardır). Türkiye'de bir davanın temyize gitmesi demek son ve kesin kararın çıkmasının 6-12 ay daha gecikmesi demektir. Hatta temyize giden taraf Poyraznet olursa bu süreç daha da uzayabilir. Ve temyiz sürecinde Poyraznet faaliyetine olağan şekilde devam eder. Sadece BTK kurallarına dikkat etmesi ve mali konularda bir Maliye takibine alınması olasılığında alnının ak çıkması önemlidir.
DİKKAT: Mesajlara belge eklenemiyor, anlaşılan. BTK kararının tam metnini okumak isteyenleriniz varsa bana PM yoluyla ulaşıp E-Posta adreslerini versinler, kararın PDF eki olarak tamamını yollarım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 3 Ağustos 2024; 11:51:13 >
-
Merhaba.
Süreç aşamalarına olan ilginiz ve bilgilendirme konusunda desteğiniz için teşekkür ederiz.
Yürütmeyi durdurma kararı üzerinde belirtilen tarih hatalıdır. Gerçek tarih 1 Ağustos 2024 olarak geçmektedir. Yürütmeyi durdurma kararını yazanlar tarafından tarih hatalı girilmiştir. Bunu dikkate almanıza gerek yoktur.
Özetle yürütmeyi durdurma için dava 30 Temmuz 2024 tarihinde açılıp ilgili yürütmeyi durdurma kararı 1 Ağustos 2024 tarihinde alınmıştır.
-
hocam anlamadım şu an poyrazda 360 liralık bir faturam var 13 ağustos son ödeme tarihli. bunu ödemeden mi geçiş işlemi başlatmalı? 13 ağustosa kadar olan kısım zaten faturalandırılmış oluyor sanırım geçiş için bu tarihi beklemeli mi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kasvet-efza -- 3 Ağustos 2024; 12:15:54 > -
360 TL ilk fatura 13 Ağustos a kadar kesilen fatura
ya 360 TL ödeyip 13 Ağustos tan sonra taşının
yada taşıma başvurusu yapın size … tutarlı faturanızı ödeyin geçişinizi onaylayalım mesajını bekleyin
Gerçekten çok ilginç. Türkiye Cumhuriyetinde artık mahkemeler bir tarihi dahi doğru yazmayacak kadar mı beceriksiz? Hadi o anlık kafa dalgınlığınla yanlış ve geçersiz bir tarih yazdılar, hiç mi kontrol etmeden yayınlıyorlar? Bu aslında BTK'nın eline itiraz konusunda bir koz vermek değil midir? (Dikkat: Sizin yanlış beyanda bulunduğunuzu ima etmiyorum...)
Şimdi merak ettiğim konu da 20.05.2024 tarihli ve çok sayıda kişiyi ilgilendiren BTK kararının Poyraznet'e tam olarak hangi tarihte tebliğ edilmiş olduğudur.
-
anladım 13 öncesi geçiş talebi için düzenleyip tekrar faturalandırıyorlar o zaman.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X