Şimdi Ara

İş istasyonu için bol çekirdek, ram ve depolama kapasiteli sistem tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yazılım geliştirme, mühendislik uygulamaları, sanallaştırma ve veri işleme amaçlı evladiyelik bir sistem toplamak istiyorum.

AMD Ryzen 9 7950X

Asus ProArt X670E-Creator

G.Skill Trident Z5 RGB 96 GB (2x48) 6400 MHz CL32

Samsung 990 PRO 1 TB (sistem diski)

Kingston KC3000 2 TB (çalışma diski)

Patriot Viper VP4300 Lite 4 TB (depolama)

Be Quiet Silent Base 802

Noctua NH-D15

Corsair RM1000e

Burası 88 bin tutuyor. USB4 desteği için daha uygun alternatifler olabilir. Yoğun gece çalışmaları olacağı için sessizlik önemlidir. Daha farklı alternatifler olabilir.

Tavsiyeleriniz için teşekkürler.

• Yeni işlemciler fark oluşturacaksa 1-2 ay beklenebilir. Anakart tarafında önemli bir yenilik yoksa sistemi parça parça da toplayabilirim. Diğer parçalar hakkında yorumunuz var mıdır?

• E.kartı ne düşündünüz.Mühendisilik uygulamaları, hangi programlar.

• Yoğun kullanacağım programlar;

VMWare Fusion Pro

Docker

Xcode

IntelliJ

Tomcat

Matlab

AutoCad

B-Pro

Ekran kartına yüklenecek çok fazla iş yapmıyorum. Dahili grafik yeterlidir sanırım.

• Autocad de 2D modeller kullanacaksanız ,dahili kart iş görür. 3D olacaksa, harici bi kart gerekir.

AMD Ryzen 7000 serisinde en ideal ve performans sağlanımı 6000 mhz lik ram hızında ,gerçekleşir.6000 mhz CL 30 .

Bu üst seviye işlemciler için sıvı soğutma kullanınız.

• 7950x için şu kaynakta hava soğutma ve sıvı soğutma testi yapılmış. Hava soğutma yeterli görünüyor. Sıvı soğutma için bakım derdi olmayan, sessiz bir alternatif var mıdır?

techpowerup
    AMD Ryzen 9 7950X Cooling Requirements & Thermal Throttling
    https://www.techpowerup.com/review/amd-ryzen-9-7950x-cooling-requirements-thermal-throttling

6000 mhz - CL30 32 GB’lık modüllerde görünüyor. Bu durumda 128 GB’a çıkacağız ama 4 slotun dolu olmasında da kararlılık sorunundan bahsediliyor. Yorumunuz nedir?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • tmm T kullanıcısına yanıt

6000 mhz'yi 4 RAM ile yapanlar varmış ama tabi RAM'e ve anakarta göre değişir.

Mesela ben 5800x3D ile 3600 mhz 128 GB RAM çalıştırıyorum.

• tmm T kullanıcısına yanıt

4x8gb 4400mhz g.skill ramlerimi ryzen 5800x3d'de kullanamamıştım 11900kf sistemime aldım sorun yok. intel'de bir şey olmuyor 4 slot dolu olması ama ryzende tavsiye etmem. dersen ki oc yapmayacağım xmp expo neyse açacam ayarını kullanacam o zaman bilemem sorun çıkarmayabilir ama ben 3600 ise mesela biraz daha yüksek kullanmak istemiştim ama 3600 bile kullanamamış 3200 cl12 kullanmıştım. intelde 4000 cl16 bile çalışıyor aynı ramler. ram kontrolcüsüne göre değişir 11. serinin ram kontolcüsü önceki nesillere göre farklı. 10600kf ile deli gibi oc yapıyordum mesela 11'de oc olmuyor turbo ile kendi hız arttırıyor. her işlemcinin kendi karakteristiği var yani intel amd ya da 11 12 bile değil 11700k sonrasında 11900kf kullandım bu ikisi arasında bile fark var. 11700k'da gear2 yani ram kontrolcüsü 1:2 hızında çalışıyor ama 11900kf'de 1:1 yani tam hızında çalışıyor gear1. sonuç olarak kullanan ne diyor bulmalısın.

• Ev ortamında hem tecrübe için hem sessizlik farklı iş yüklerinin aynı anda dengeli dağılımı için cluster, yük dağılımı amaçlı çok yüksek güçlü tek sistem yerine enerji ve fiyat verimliliği ile 2 sistem + ağır ciddi iş yükü gereksiniminde bulut bazlı yüksek donanımlı kaynakları saatlik, günlük kiralama gibi senaryolar sorunsuzluk, pratiklik olarak olmasa da hem teknik tecrübe, hem daha sessizlik, enerji verimliliği hem de paralel işlem sürecinde 2 veya 3 sistemin ayrı işleri birbirlerini negatif bir şekilde etkilemeden gerçekleştirmesi çok daha verimli olabilir.

Yazılım, LLM ve diğer alanlarda ciddi anlamda düzenli istikrarlı bir gelişim ile iş yapma durumunda hatta birden fazla sistemlerde bir sistemi x86/x64 sistem olarak alıp diğeri yazılımsal olarak ciddi ekstra bir yük, hedef dışı kalmayacaksa Apple veya daha endüstriyel firmaların Arm mimarili çözümleri de aynı anda hem x64 hem arm mimarisine uygun iş, çözüm üretme amacınız varsa daha esnek, daha performanslı bir süreçte sağlayabilir diye düşünüyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.