Şimdi Ara

İŞ KAZASI MAHKEME SÜRECİ HAKKINDA BİLGİSİ OLANLAR LÜTFEN YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yaklaşık 2 yıl önce iş yerinde bir kaza geçirdim, gece 22:00 da mesaim bittikten sonra ek ücrete tabi olmaksızın gece mesaiye bırakılıp 23:35 sularında bir cam fırlamasıyla bilekten 10cm aşağısı derin bir kesik oldu şuan 2 yıl olmasına ragmen ağrı his kaybı uyusukluk ve elektrik verildiğinde doku kaybı gözüken bir az da olsa sağlık sorunum var küçük gözüküyor fakat spor hareketlerinde belli başlı hareketleri yapmamı kısıtlıyor;

sorum şu bu olay oldugunda ambulans ile acil e kaldırıldım orada tutanak tutuldu sonrasında şikayetçi olmak istedim mahkeme süreci baslarken iş yerinde baskı gördüm işten çık veya mahkemeyi bırak , calısmaya devam edersen burada tazminatsız bir sekilde cıkartılırsın gibi mobing le karsılasmam ardından ihtiyaclı oldugum için hiç bir talep istemeden uzlasmada geri almak zorunda kaldım,

2.7.19 tarihinde usulsuz bir sekilde yalan dolan tutanaklar tutarak savunmam da yalan olduklarını alelen yazmama kabul etmeme me rağmen iş çıkışım verildi ve şimdi onla ilgili adli süreç baslatıyorum

fakat avukatıma sordugum da iş kazasını davayı geri aldıgım için açılmaz tekrar dedi

detaylı bi arastırma yapacam dedi calıstıgın sırada calısmak zorunda oldugun vb gibi şeyler ile açabilirmiyiz vs diye

bende kendi capımda arastırma yapmak istiyorum

çalıstıgım sırada çalısmak zorunda oldugum için işten cıkış yaptırmasınlar diye geri aldıgım iş kazası davamı tekrar açabilirmiyim
    eğer açamazsam bu konuya farklı bir dava türü ile dava açılabilirmi

bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim

• Uzlaşma sağlanarak mi kapandı yoksa şikayetten vazgeçme şeklinde mi kapandı ikisi farklı şeyler

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İş kazası ike ilgili davanızı geri mi aldınız , feragat mı ettiniz nasıl son buldu önemli olan bu bahsi geçen ilamın bir örneğini atarsanız ne olduğunu daha iyi anlarız.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lawyer066 L kullanıcısına yanıt
    adım adım yazayım kısaca , 22:00 mesaim bitti , farklı bir iş türü ile devam ettik 23:35 gibi kolum kesildi , ambulans cagırıldı , iş yerinde oldugu için cıkarken polis bizi durdurdu , iş kazası tutanak altına almam gerekiyor dedi , şikayetçimisin dedi evet dedim , sonra bir süre sonra mahkemeden uzlasma bürosundan cagırdılar , devam edecekmisiniz , geri alacakmısınız , geri alacaksınız bir talebiniz varmı dediler , bende hayır talebim yok dedim , şikayeti iptal etti sanırım orda olayın üstünden yani uzlastırmanın üzerinden 1,5 yıl geçti ben calısmaya devam ettim , 4 gün önce iş verenim beni tazminatsız sahte tutanaklar ile işten cıkarttı olay bundan ibarettir
  • Storm Raider kullanıcısına yanıt
    nasıl işyeyiş oldu emin değilim ama bir önceki yazan kişiye de cevap verdiğim gibi , mahkeme öncesi uzlastırma bürosundan cagırdılar işveren ile beni aynı anda adliyeye davet ettiler, bir talebin varmı dedi dedim yok devam edersen iş veren değil magaza müdürün sorumlu önce ona dava açılacak dedi , bende calıstıgım için o zaman iptal edelim dedim
  • NewLiFe61 kullanıcısına yanıt
    Edevletten uyap vatandaş portalina girin. Ceza davası olarak gözükür sistemden. Eğer uzlaşma sağlandı diyorsa artık bir şey talep etmeniz mümkün değil.

• Lawyer066 L kullanıcısına yanıt
    edevlet e arama yerine uyap vatandaş yazdım , adalet bakanlıgı ( dava dosya sorgulama ) çıktı , içerisinde adınıza açılmış yada müdahil olduğunuz bir dava kaydı bulunmamıştır diye not var sadece
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Savcılık dosyaları gözükmüyordu hocam haklısınız . Sizin adliyeye gidip savcılık dosyasi sorgulanan yerden kapanmış dosyayı öğrenmeniz lazım. Geçmiş olaya ilişkin bir hak kaybınız olsa bile mevcut iş akdi feshine ilişkin dava açabilirsiniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.