< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
İş Makinasi Sektöründeyim Soruları Alayım :) (3. sayfa)
-
-
71 yaşında operatörümüz vardı 2013 yılında cat 955 kullanırdı operatörü zor bulunan bir makinaydı neden olmasın 😂
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
hocam kule vincinden bahsediyorsaniz o isi yapamam o yukseklikte malesef. hedef liman vinci olan rtg ve sts i ogrenmek fakat hic bir yerde kursu vs biseyi yok. ozel limanlar egitimle veriyor onu da her liman vermiyor mesela benim calistigim
liman hic bir sekilde operator yetistirmiyor. ben de kendi cabamla forklift ve tavan vinci alicam ins
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kastım mobil ya da paletli vinçlerdi.
bu ikisinin belgesini kurslardan almam mumkun mu hocam
Mümkün ama sektörde usta-kalfa-çırak ilişkisi çoktur, yağcı dediğimiz şekilde başlarsınız, vinçlerin kurulumunu yağını vs yaptırırlar, daha sonra tecrübe edine edine operatörlükte zirvelere çıkarsınız. Ben operatör değilim, büyük bi vinç kiralama şirketinde proje mühendisiyim. Selamlar
Anladim hocam tahmin ettigim gibi. Bu saatten sonra isi birakip ciraklik yapmam cok zor kismet artik bakalim.
Teşekkürler sayenizde yeni bir şeyler öğrendik
2006-2007 hidromek 102S mi önerirsiniz , 2006-2008 volvo bl71 mi ?
Hidromek öneririrm yedek parçası daha uygun daha öncede 2007 hidormek beko loderi 2 sene civarı firmada kullandık bahsettiğin makinalar eski yedek parçası vs uygun olmalı volvo yedek parça konusunda üzer
hep derler aslında 3-4 makine al kiraya ver kredi kendi kendini ödüyor diye
cidden yapan herkes şu an köşeyi döndü biz de vay a... demekle kaldık :D
-
Eskiden alır kiraya verir kendini öder üstüne para kalırdı yaklasik 7 yıl önce şimdi ise kredi çekip alıp kiraya verince taksit tutarı kadarda üstüne vermek gerekiyor kredisini ödeyebilmek için :)
şuanda 2006-2007 hidromekler 160-180 bin civarında, gerçekten bu makinalar bu fiyatlara satılıyomu , siz alıcak olsanız en fazla ne kadar verirsiniz
Evet satılıyor piyasasi hızlı ben şahsen kendim kullanmicaksam beko lodere bulaşmak kendim kullanıcaksam alirdim şuan piyasada beko loder bulunmuyor yoğun talep var
Bizim şamtiyede doosan marka 35 25 ton ekskavatörler kullanılıyor. Vinç olarak liebherr marka kule vinci var. Aslında mantıklı bir iş. Dayım bunun fore kazık versiyonunu yapıyor. Güzel kazandı zamanında ama şimdi tek tük işleri. Burada sıkıntı makineyi kiralayacak pazarı bulmada. Makine yattığı zaman kara kara düşünmeye başlarsın. Şuan ki piyasada belli başlı tekeller var onların arasında yer bulabilmek kolay değil.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X