Şimdi Ara

Isı artışı olmadan Overclock Nasıl yapılır???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar benim sistemim Intel d865Perl Anakart üzerinde Intel 3.2 işlemci var. Arkadaşım bana biostan yapılan ve ısı artışı olmaksızın bir overclocktan bahsetti. Voltaj ayarları ile oynamadan 2.4 işlemciyi 4ghzye çıkarmış. Malum o yapmış o zaman bende yapabilirim. Acaba nasıl yapabilirim bunu bir yardımcı olursanız minnetar olurum...

Birde ekran kartına düşünüyordum overclock olayını ama bi kere bir programla denemiştim fakat oyunlar hep artifactle çalışıyordu artifactsiz bir oyun içinde çok az bir overclock yapabiliyordum sonuç olarak pek bir şey değişmiyordu. Acaba bununda böyle işlemciye yapıldığı gibi bir ayar yapabilirmiyim?? Hani ısı artışı olmasın artifact olmasın overclock olsun. Ekran kartında hani ısı artışıda olabilir ama artifactsiz bir overclock nasıl başarılabilir??

• ilk olarak bahsettiğin şekilde SICAKLIK (ısı enerjidir) artışı olmadan hızaşırtma yapmak imkansız. arkadaşın sana yalan söylemiş. fabrika çıkışından yüksek hızda çalışan işlemci daha çok güç harcar, doğal olarak daha fazla ısı yayarak daha sıcak çalışır.

ekran kartına gelince, marka ve model belirtmemişsin. ancak stok soğutma ile hız arttırımı yapmanı önermem, hele hele voltajla oynamanı. yapacağın ufak hız aşırtmanın da belirttiğin gibi performansa etkisi olmaması yüzünden gereği yok bence.

ciddi anlamda hız aşırtma yapmak istiyorsan soğutmanı kesinlikle güçlendir. ayrıca bir sonraki mesajında tüm sistem bileşenlerini, marka ve modellerini yaz
  • soruya bak kilidi bas yapti dedim kesin ama hayret. bas... bas.. bas.. egzos dumani cikarmadan gaz pedalina basma ayari var anlatirim bak.
  • Belki ısı artışı olmayabilir orada biraz kolpa sıkmış arkadaş ama bu voltaj ayarları ile oynamadan cpuyu hızlandırmış ve heralde çok az bir ısı artışı olmuş ki adam ısı artışı olmadı dedi. Peki böyle bişey yapılabilirmi yani voltaj ayarlarına dokunmadan biostan cpu overclocku varsa nasıl yapılabilir??

Birde unutmuşum ekran kartı Powercolor Ati Radeon 9800pro 128mb 256bit. Yalnız bu meretin termometresi yok o yüzden biraz tırsıyorum daha çok ekran kartı ısısını öğrenmek için Intel Active Monitorden System Zone 2ye bakıyorum. Peki eğer ekran kartında voltaj ayarıyla oynamadan overclock mümkünse nasıl yapabilirim? Çünkü soğutucusunu değiştirmicem sadece eğer fazla ısı artışı olmazsa voltaj ayarına dokunmadan overclock yapmak istiyorum. Bir nevi cpu ile aynı durum fakat sanırsam bu biostan olmuyor.

Şimdiden yardım edenlere teşekkürler...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.