arkadaslar sunda elımde p4 3.06 islemcim var ısı cok yuksek normalde hıc bı ıslem yapmıyorken bıle 50 60 dere arasında calısıyor ankarttan hıc bı ayar yapmadım sıstemı kurarken gurultuden duramıyorum resmen bı oyunacınca fan 5000 devır ustunde donuyo maasallah butun odayı fan sesı alıyo su kıs gunu yapmam gerken bı ayar varmı yoksa fan yada kasa degıstırmek gıbı olaylarama gırmem gerekıyo yardımedersenız sevınırım
kışın böyle ise yazı sıcakta senin kasa buharlaşır herhalde herhalde stok soğutma ile kullanıyorsun link al bitane linkteki gibi bir soğutma serinlet işlemcini
arkadaşım belki işlemci fanı iyi oturmamış veya termal macun yoktur yada azdır. eğer iyi yrine iyi oturduğundan eminsen kasa içi hava akımı iyi değildir. böyle bir durumda ya kasayı değiştir yada kasanın ön tarafına ve yan kapağına içeriye kava üfleyecek şekilde 12lik kasa fanı tak. arkadaki egzos fanda dışarıya üflesin sıcak havayı.
dostum aslında işlemcin prescott sa 50-60 derece degılde normalı kışın soguk odada 45-50 yazın 50-55 arasıddır oyunlardada 69 dereceye kadar cıkabılir. 70 i gecerse TEHLİKE !!!
Dostum sen iyisi mi intelin stok fanını at bir kenara, bi termal iletkenle sıkı bir cooler edin kendine. Kasana da -eğer yoksa- bir üfleme bir de eksoz fanı montajla. Üfleme fanını da toza karşı filtrelersen cillop gibi olur. Yaza ne kaldı?
sağlam bir işlemci fanı alabilirsin sessiz olanlardan mesela zalman 7700 cu veya thermaltake olabilir.