Şimdi Ara

Notebook'ta PCH Diyot Isınma Sorunu - 82-102 derece - bir bakabilirmisiniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba Victor P503k (Clevo P150SM-A Barebone kasa) laptopa sahibim.Soğutma sistemi gayet iyi, çift fanlı ,işlemci ve ekran kartı için fanları ve termal soğutma boruları var, kasada kalın ,tipik bir oyuncu laptopu.Yeni alındı, masaüstü kullanımda işlemci 45 derece civarlarında oluyor, ekran kartı ise 50 derece civarlarında ,harddisk ise 42-48 derece arasında, ancak PCH Diyot nedense 82-84 derece arasında oluyor. 45-50 dk ultrada oyun oynandığında işlemci 72 derece, ekran kartı 75 derece oluyor ve PCH diyot ise 100-102 dereceye kadar çıkıyor.İnternette araştırdım PCH denen şey Platform Controller Hub 'muş.Eski nesil kuzey ve güney köprülerinin yaptığı işi yapıyormuş, ancak işlemci ve rami denetleyen merkez işlemciye gömülmüş artık yani bu sistem daha çok güney köprüsünün yaptığı gibi sata, usb, ethernet kartı vs gibi şeyleri denetliyormuş, yüksek sıcaklıklara çıkmasınında riskli olduğunu söyliyenler var. 80 dereye kadar normal, 80-90 derece arası anormal ve iyi değil, 90 derece üstününse riskli olduğu söyleniyor. Teknoloji mağazasından başka bilgisayarların pch diyot değerlerine baktım, masaüstünde iken hep 45-40 derece arasındaydı, genelde işlemci ile aynı sıcaklıklardaydı, benimkinde ise pch diyot, işlemci sıcaklığının nerdeyse 2 katı Sizce teknik servise götürmem gerekirmi ,teknik servisteyken 1-2 hafta laptopsuzda kalmak istemiyorum.
    Bilgisayarda oyun açtığımda kasanın altını elliyorum, fazla ısıda yok hiçbir yerde. 102 derece olsa laptopun bir noktasının çok fazla ısınması gerekir normalde ama kasanın hiçbir yeri çok ısınmıyor.
    Sizce bu sıcaklıklarda çalışmasının sakıncası varmıdır, ayrıca bu pch diyot tam olarak nedir ,anlatırsanız çok sevinirim.

Notebook'ta PCH Diyot Isınma Sorunu - 82-102 derece - bir bakabilirmisiniz

Sistemim şöyle;

clevo p150sm-a barebone
    i7 4700mq cpu
    6 gb gtx 970m gpu
    4 gb ddr3 ram
    500 gb hdd
    win 8.1 pro 64 bit os

• Konu güncel.
  • Cihazda stabilite sorunu yoksa kafanıza takmayın.
  • benim samsungda işlemciden boştaki hali gibi düşük sıcaklıkta 46-47 derece
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.